Opskrift på pasta med blomkål og ost. 7 nye måder af Jamie Oliver
Pasta med en cremet sauce og sprød blomkålsrasp – mums! Og så kræver det kun et par få ingredienser – hvoraf de fleste…
7 nye måder: Lækker opskrift på sød kartoffel-chowder fra Jamie Oliver
Vi har allesammen en tendens til at købe de samme madvarer, som vi kender og altid plejer at købe – og så tilberede dem…
Varme retter til kolde dage. Jamie Olivers spicy pastinaksuppe
Sund, nærende og helt uden kød. Få Jamie Olivers opskrift på en lækker og spicy pastinaksuppe, der kan holde dig på varm på…
Skift kødet ud med grønt – Jamie Oliver hjælper dig på vej
Måltider med grønt kan være svært at få tilpasset vores travle hverdag. Især hvis vi er vant til mad, hvor kød er i…
Mere grønt på bordet – Jamie Olivers svampe stroganoff
“I et travlt og fortravlet liv, hvor kød er nemt og let tilgængeligt på hvert et gadehjørne, må vi spørge os selv: Kan…
Julegaver: Kogebøger til madelskeren
Kan din kæreste snakke lige så passioneret om sous vide og dehydrerede tomater, som han kan om dig? Får din mor smil på…
Jamie i Italien: Lav lækker lasagne med Jamie Oliver
Stjernekokken Jamie Oliver elsker Italien, og derfor har han støvsuget landet for alle gode tips og opskrifter. Det er blevet til en ny kogebog kaldet…
Jamie i Italien: Lav forrygende, fyldt foccacia med stjernekokken Jamie Oliver
Jamie Oliver er vild med Italien, og han kan ikke få nok af det støvleformede land. I den nye kogebog Jamie i Italien finder…
Jamie Oliver afslører vejen til sund mad gennem Superfood til hele familien
Jamie Oliver og hans bog Superfood for hele familien kan ændre dine madvaner og hjælpe dig og din familie til et sundere liv…
Jamie Oliver: Asiatiske fishcakes i en fart
Aftensmad på ingen tid Mangler du inspiration til nem og hurtig mad? Så skulle du tage at prøve Jamie Olivers opskrift på hurtige…
Sådan startede madeventyret for Jamie Oliver
Da Jamie Oliver var i en alder af 16 år, startede han på Westminster Catering College. Her fik han øjnene op for en sød pige, ved navn Jools, som i dag er hans kone. Efter hans studie startede hans karriere som kok. I den forbindelse blev han souschef på River Cafe i England. I 1997 var han med i en dokumentar om cafeen, hvor hans kogekundskaber blev opdaget for rullende kameraer. Kort tid efter fik han sit eget program Det bar’ mad.
Den nu verdensberømte kok har åbnet dørene for mange nye restauranter og deltaget med i utallige madprogrammer.
Jamie Oliver har desuden startet initiativet Fifteen Foundation, der har hjulpet udsatte unge med at få en karriere inden for kogekunsten. Det har han gjort ved hjælpe af sine restauranter. Dertil har han gjort en stor indsats for at skabe forbedret mad på skoler i Storbritannien og inspireret til madlavning hjemme.
Jamie Oliver står bag mange kogebøger, som er blevet revet ned af hylderne. Faktisk er den verdensberømte kok ordblind og læste sin først bog som 38-årig. Det har dog ikke taget modet fra Jamie Oliver, som har fået kæmpe succes som kogebogsforfatter.
Læs også Jamie Oliver de bedste kogebøger
Find lækre kogebøger fra Jamie Oliver
Jamie Oliver bevæger sin madkunst indenfor mange områder herunder sunde opskrifter, opskrifter til familien, easy food, salater, desserter, mad til begivenheder og meget andet. En af de kendte kogebøger, som Jamie Oliver har udgivet, er kogebogen, Sammen (på engelsk Together).
I denne kogebog kan du finde over 120 opskrifter til netop det formål at være sammen med familie og venner. Opskrifterne er enkle og velsmagende. Du får mindeværdige måltider til mange mennesker, som er nemme at lave. I denne bog bruger Jamie Oliver betegnelse essex-eton mess, som betyder charmerende, rodede opskrifter. Børn vil især værdsætte disse måltider – og de kan endda være med til at gribe redskaberne i køkkenet og kokkerere.
Find for eksempel lækre desserter, som er nemme at lave, og som får det her essex-eton mess-look, og som smager himmelsk for både store og små.
Læs også Dessert fra Jamie Oliver
Jamie Oliver fokuserer på god og velsmagende mad
Jamie Oliver har stort fokus på at inspirere til at lave god og velsmagende mad. Men hans kogekunst tager også udgangspunkt i sund og nem mad. Han har blandt andet skrevet bogen 7 nye måder. I bogen har Jamie Oliver udvalgt 18 ofte anvendte råvarer, hvor han med hver enkelt kommer med syv måder at tilberede den på. Disse retter er nemme at lave, er fyldt med smag og råvarerne er også nemme at få fat i. Med andre ord gør Jamie Oliver madlavning ultranem.
I bogen Grønt viser Jamie Oliver, hvordan du sagtens kan lave nem og velsmagende mad uden kød. Han opfordrer alle til at give slip på “vanedyret”, når vi tænker madlavning. Dermed har han lavet en bog med inspiration til, hvordan du kan udskifte de vante produkter ud med nye spændende råvarer. Han tager især udgangspunkt i årstidens grøntsager og har også det økonomiske aspekt med, så alle kan få råd til retterne. Og alt det formår han at gøre uden at gå på kompromis med smagen.
The River Cafe: specialiteter fra Italien
Jamie Oliver elsker italiensk mad. Derfor er han en stor del af River Cafe, placeret i det centrale London. Restauranten blev åbnet af Ruth Rogers og Rose Gray tilbage i 1987, og de har oplært Jamie Oliver i det italienske køkken. På det tidspunkt var der ikke mange, der kendte til spisestedet, men i dag er det en af de mest populære restauranter inden for italiensk madlavning. De har revolutioneret måden at arbejde med italiensk mad på.
Bogen River Cafe er en jubilæumsbog, der har opskrifter på de bedste italienske madretter gennem 30 år. Der er både klassiske og nye retter at finde.
Læs også River Cafe. Den bedste italienske mad fås i England – og i denne kogebog
Jamie Oliver har også rejst igennem Italien for at lokke opskrifter ud af bedstemødre og andre, der laver mad i familien i Italien. Hans erfaring og opskrifter på blandt andet pizza, gnocchi og fyldt pasta har Jamie Oliver samlet i bogen Jamie i Italien.