Meyers grønne moussaka
Mangler du alternativer til at få mere grønt ind i din hverdag? Claus Meyer giver dig her et bud på, hvordan du kan…
Meyers hurtige nuddelsuppe med oksekød
De kolde måneder kalder på varme retter. Med Claus Meyers seneste bog, Meyers når du flytter hjemmefra, kan du finde at hav af…
Rødbede-bygotto med salat af hasselnødder, æbler og stegte løg fra Meyers Grøn mad
Rødbeden er i sæson mellem september og marts. Den faste – og utroligt billige – knold med det kraftige mørkerøde kød er en…
Meyers pasta med blåmuslinger, bacon og fennikel
Skal du imponere med hjemmelavet mad? Blåmuslinger er både nemme at håndtere og tilberede, og så kan de pifte enhver pastaret op. Det…
Få opskriften på de lækreste varme hveder til torsdag aften før Storebededag
I dag, hvor supermarkederne holder åbent året rundt, kan idéen med varme hveder synes gammeldags. Alligevel er der noget hyggeligt ved at holde…
Julegaver: Kogebøger til madelskeren
Kan din kæreste snakke lige så passioneret om sous vide og dehydrerede tomater, som han kan om dig? Får din mor smil på…
Vinter minestrone: Tøm køleskabet og lav den lækreste suppe
Det er koldt udenfor, og pengepungen er måske lidt slunken efter en fornøjelig men dyr decembermåned, og derfor kan det der med aftensmad…
Julegaver: 10 lækre bøger om mad og drikke
Er du på jagt efter den perfekte julegave til den, der elsker at lave mad og måske også ønsker sig at blive en…
Fyldt græskar med svampe og grønkål fra Meyers grøn mad
Lige nu er hokkaidogræskar i sæson. Hokkaido er et lille japansk gæskar som egner sig fortrinligt til at spise. Den er rigtig god…
Meyers Simremad: Suppe med sprængt andelår og svampe
Med efterårsvinden, der rusker lidt i kinderne efter en skøn gåtur i den smukke skov med alle de flotte farver, er der ikke noget…
Claus Meyer og Meyers Madhus har fokus på bedre madkvalitet
Claus Meyer har været med til at sætte dagsordenen, når det kommer til fokus på en forbedret madkvalitet. Han har gennem foredrag og deltagelse i den offentligt debat sat et særligt fokus på dette. Blandt andet har ha arbejdet sammen med madhistorikeren Bi Skaarup, som i øvrigt er præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi. Claus Meyer har været medlem af selvsamme akademi siden 1992.
Han har høj autoritet inden for madkundskaben. Claus Meyer har nemlig siden 2005 været lektor ved Institut for fødevarevidenskab, KVL. I 2006 er han desuden udnævnt som professor i forbindelse med forskning inden for molekylær gastronomi på samme institut.
Claus Meyer er stifter bag Meyers Madhus, som omfatter madkurser, gastronomisk teambuilding og forskellige arrangementer. Han er også manden bag Meyers køkkener, hvor du kan få mad både til privaten eller som virksomhed.
Claus Meyer har formået at opbygge hele dette madunivers – uden at være uddannet kok eller inden for naturvidenskab. Det bygger udelukkende på passion og erfaring. Claus Meyer har på mange måder været med til at revolutionere danskernes madvaner og give os en gastronomisk oplevelse i hverdagen.
Vi skal tænke fremtiden grønnere
Senest har Claus Meyer igen blandet sig i den offentlige debat med sin store stemme. Han ønsker at få klimavenligt mad endnu mere på agendaen. Vi bør hente flere proteiner fra planteriget, som også er budskabet fra forskere verden over. I hans bog Meyers Grønne Proteiner stå der følgende forord:
“I fremtiden skal vi hente langt flere af vores proteiner i planteriget, end vi gør vi i dag. Hvis vi skal lykkes med det, skal vi opnå større fortrolighed med råvarer, der i dag kun strejfer vores tallerkener, men som kan danne grundlag for en næsten endeløs række af velsmagende retter”.
Dette er også blevet et nyt emne i de danske kostråd. Og det vil Claus Meyer hjælpe danskerne på vej med. Blandt andet med bogen Meyers Grønne Proteiner, som er en kogebog til at lave klimavenligt hverdagsmad.
Det kan være svært at finde alternativer til den vante tallerken, som består af kød, kulhydrat som kartofler og lidt grønt. Men i bogen Meyers Grønne Proteiner får du en introduktion til en grønnere verden, som både er nem og lækker.
Læs også Vil Meyer revolutionere danskernes madvaner igen?
Læs mere om Claus Meyers kogebøger
Claus Meyer har udgivet en række af kogebøger i sin karriere. Du finder blandt andet bøger som:
- Meyers jul
- Meyers Grøn mad
- Almanak
- Naturalmanak
- Når du flytter hjemmefra
- Meyers salater året rundt
- Meyers bageskole
- Og mange flere
I samlingen af bøger inspirerer Claus Meyer til madlavning for alle aldre. I Meyers jul får du over 270 opskrifter, så du både kan lave mad til julefrokosten og juleaften. Det gælder både hovedret og dessert som risalamande. Kogebogen berører ikke kun det danske køkken. Den henter også inspiration fra udenlandske juletraditioner, så du både får traditionelle opskrifter men også nye, spændende opskrifter. Bogen indeholder også idéer til mere grøn julemad.
Claus Meyers grønne bøger viser vejen til, hvordan an kan lave mere klimavenligt mad – stadig med velsmag. Han kommer med bud på, hvordan vi kan erstatte den store proteinkilde: kød. Det kan vi gøre med for eksempel bælgfrugter, svampe og korn.
Bogen Almanak indeholder Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. I kogebogen er der mere end 1.000 forskellige opskrifter. Det er både til hverdagens måltider, til desserter, når du skal sylte og bage samt til drikke. Almanak har opskrifter fra det danske køkken men også fra udenlandske køkkener. På den måde kan du både få smagfulde danske retter og blive inspireret til at få perspektiv på din madlavning og prøve nye retter. Endelig giver Claus Meyer sit bud på, hvordan vi kan gøre brug af naturen til råvarer vi har adgang til i det nordiske hverdagskøkken.
Læs også Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?