En nyklassiker, der bør findes i alle danske køkkener. Claus Meyers Almanak fejrer 10-års jubilæum
I 10 år har Almanak af Claus Meyer været en af danskernes foretrukne følgesvende, når der skal laves mad. Jubilæumsudgaven af Almanak er forsynet med…
Vil Meyer revolutionere danskernes madvaner igen?
Hvis vi vil spise mere klimavenligt, skal vi hente flere af vores proteiner i planteriget. Det er budskabet fra forskere verden over, og…
Klimavenlig hverdagsmad: Lækre boller i karry fra Meyers grønne proteiner
Meyers grønne proteiner byder på en række af grønne, klimavenlige og lækre opskrifter til hverdagsmad med de bedste råvarer fra sæsonerne og fyldt…
Prøv denne opskrift på falafel-bowl fra Meyers grønne proteiner
En falafel-bowl med bulgur, svampecreme, ristet tempeh og syltede bøgehatte? Count us in! Meyers grønne proteiner har disket op med de lækreste, grønne…
Vil du spise mere grønt? Her er 7 tips til at bygge det perfekte måltid op
Mange synes, det er en udfordring at bygge et tilfredsstillende og mættende grønt måltid op. Men det behøver ikke være en hæmsko for velsmagen…
“Grønt mad smager simpelthen latterlig godt” – indrømmelser fra en kødspiser
“Vi spiser simpelthen for meget kød,” … erklærede den førstefødte en aften, hvor undertegnede igen havde ladet en ureel udskæring stå og småprutte…
Claus Meyers kærlighedserklæring til hjemmelavet mad. Og ja, du kan også godt
Af Claus Meyer Det er hævet over enhver tvivl, at alle kan lære at lave mad. Det interessante spørgsmål er, om alle kan…
Meyers flæskesteg med sprød svær og sovs
Serverer du andesteg eller flæskesteg til juleaften? Julemiddagen er præget af familietraditioner, og hvis du drømmer om at servere den perfekte flæskesteg, som familien vil…
Meyers kransekage
Når klokken slår 00:00 nytårsaften er kransekagen ikke at være foruden. Og særligt den hjemmelavede kan impornere både familie og venner. Så hvis…
Meyers flæskestegs-sandwich
Har du rester tilovers fra flæskestegen, eller kunne du bare rigtig godt tænke dig en læker flæskestegs-sandwich? Her får du Claus Meyers bedste…
Claus Meyer og Meyers Madhus har fokus på bedre madkvalitet
Claus Meyer har været med til at sætte dagsordenen, når det kommer til fokus på en forbedret madkvalitet. Han har gennem foredrag og deltagelse i den offentligt debat sat et særligt fokus på dette. Blandt andet har ha arbejdet sammen med madhistorikeren Bi Skaarup, som i øvrigt er præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi. Claus Meyer har været medlem af selvsamme akademi siden 1992.
Han har høj autoritet inden for madkundskaben. Claus Meyer har nemlig siden 2005 været lektor ved Institut for fødevarevidenskab, KVL. I 2006 er han desuden udnævnt som professor i forbindelse med forskning inden for molekylær gastronomi på samme institut.
Claus Meyer er stifter bag Meyers Madhus, som omfatter madkurser, gastronomisk teambuilding og forskellige arrangementer. Han er også manden bag Meyers køkkener, hvor du kan få mad både til privaten eller som virksomhed.
Claus Meyer har formået at opbygge hele dette madunivers – uden at være uddannet kok eller inden for naturvidenskab. Det bygger udelukkende på passion og erfaring. Claus Meyer har på mange måder været med til at revolutionere danskernes madvaner og give os en gastronomisk oplevelse i hverdagen.
Vi skal tænke fremtiden grønnere
Senest har Claus Meyer igen blandet sig i den offentlige debat med sin store stemme. Han ønsker at få klimavenligt mad endnu mere på agendaen. Vi bør hente flere proteiner fra planteriget, som også er budskabet fra forskere verden over. I hans bog Meyers Grønne Proteiner stå der følgende forord:
“I fremtiden skal vi hente langt flere af vores proteiner i planteriget, end vi gør vi i dag. Hvis vi skal lykkes med det, skal vi opnå større fortrolighed med råvarer, der i dag kun strejfer vores tallerkener, men som kan danne grundlag for en næsten endeløs række af velsmagende retter”.
Dette er også blevet et nyt emne i de danske kostråd. Og det vil Claus Meyer hjælpe danskerne på vej med. Blandt andet med bogen Meyers Grønne Proteiner, som er en kogebog til at lave klimavenligt hverdagsmad.
Det kan være svært at finde alternativer til den vante tallerken, som består af kød, kulhydrat som kartofler og lidt grønt. Men i bogen Meyers Grønne Proteiner får du en introduktion til en grønnere verden, som både er nem og lækker.
Læs også Vil Meyer revolutionere danskernes madvaner igen?
Læs mere om Claus Meyers kogebøger
Claus Meyer har udgivet en række af kogebøger i sin karriere. Du finder blandt andet bøger som:
- Meyers jul
- Meyers Grøn mad
- Almanak
- Naturalmanak
- Når du flytter hjemmefra
- Meyers salater året rundt
- Meyers bageskole
- Og mange flere
I samlingen af bøger inspirerer Claus Meyer til madlavning for alle aldre. I Meyers jul får du over 270 opskrifter, så du både kan lave mad til julefrokosten og juleaften. Det gælder både hovedret og dessert som risalamande. Kogebogen berører ikke kun det danske køkken. Den henter også inspiration fra udenlandske juletraditioner, så du både får traditionelle opskrifter men også nye, spændende opskrifter. Bogen indeholder også idéer til mere grøn julemad.
Claus Meyers grønne bøger viser vejen til, hvordan an kan lave mere klimavenligt mad – stadig med velsmag. Han kommer med bud på, hvordan vi kan erstatte den store proteinkilde: kød. Det kan vi gøre med for eksempel bælgfrugter, svampe og korn.
Bogen Almanak indeholder Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. I kogebogen er der mere end 1.000 forskellige opskrifter. Det er både til hverdagens måltider, til desserter, når du skal sylte og bage samt til drikke. Almanak har opskrifter fra det danske køkken men også fra udenlandske køkkener. På den måde kan du både få smagfulde danske retter og blive inspireret til at få perspektiv på din madlavning og prøve nye retter. Endelig giver Claus Meyer sit bud på, hvordan vi kan gøre brug af naturen til råvarer vi har adgang til i det nordiske hverdagskøkken.
Læs også Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?