Bøger til godnatlæsning Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

Forårets børneboghits – 10 bøger, dine børn ikke må gå glip af

børnebøger, højtlæsning, bøger til børn

Hvad skal dine børn læse i 2018? Vi har samlet 10 af forårets børneboghits, som vi glæder os til at dele med jer – her er både skønne bøger til højtlæsning og historier som børn (eller barnlige sjæle) selv kan fordybe sig i.

Rigtig god læselyst!

Tobias Bukkehave: Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia


Humoristisk og storslået fantasy om ægte venskab til de 10-13-årige. Elmer er en dreng med lidt for store krøller, der lige har købt en iPad. Det krævede hans makker fra klassen, Emmy. Hun er skarp, krævende og dufter på en måde, der gør ham lidt svimmel. iPaden viser sig at være en portal til landet Arkadia, og da den sluger Emmy, følger Elmer efter. En verden med drager, gamle profetier, en magtfuld dronning åbner sig for Elmer, som har Emmy ved sin side.

Udkommer 5. februar 2018. Du kan bestille Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia her

 

Dav Pilkey: Hundemand 2 – Snorløs

Hvem sender man, når ulykken er ude? Hvem hyrer man med ekstra god snude? Hundemand, selvfølgelig. Endnu en gang skal Hundemand redde dagen, når mærkelige forbrydere kører rundt og laver ulykker. Og så skal man jo også lige huske at klø ham lidt bag øret, for så bliver han så glad. Gå ikke glip af de skønne tegninger, sjove historier og rablende skøre figurer i Hundemand 2 – Snorløs! Nu med lattergaranti og læselyst! Ny bog om Hundemand fra manden bag Kaptajn Underhyler.

Udkommer 15. februar 2018. Du kan bestille Hundemand – Snorløs her

 

Josefine Sundström / Emma Göthmer: Saga på eventyr – søskendesavn, kampgejst og en genstridig rokketand


Mød Saga Louise Larsen i små og store øjeblikke. Saga er 5 år og bor sammen med sin mor og far i et lille rækkehus. Saga elsker dyr og vil så gerne have sit eget kæledyr – eller en lillesøster eller lillebror. Følg Saga på godt og ondt i fem herlige historier om at tabe sin første tand, fødselsdagsfester, en hjemmelavet forhindringsbane, søskendesavn og om at blive væk i et stort varehus

Udkommer 15. februar 2018. Du kan bestille Saga på eventyr her

 

Josefine Sundström / Emma Göthmer: Saga på eventyr – trampoliner, svømning og en forsvundet tigermis


Mød Saga Louise Larsen i små og store øjeblikke. Saga er 5 år og bor sammen med sin mor og far i et lille rækkehus. Saga elsker dyr og vil så gerne have sit eget kæledyr – eller en lillesøster eller lillebror. Følg Saga på godt og ondt i fem herlige historier om trampolinspring, en forsvundet kat, badedragtskatastrofer, godnatslik og om at sove for længe.

Udkommer 15. februar 2018. Du kan bestille Saga på eventyr her.

 

 

Sarah Engell & Lilian Brøgger: Fuglemanden


En smuk og fængslende grafisk roman om den 17-årige Barbara og hendes kamp mod en psykisk sygdom, der langsomt sniger sig ind på hende. Skrevet af Sarah Engell og illustreret af Lilian Brøgger.

Jeg ved ikke, hvorfor det startede / Det kom snigende, som tåge / Først fuglene, som ingen andre kunne se / Så stemmen, der talte højere og højere / Indtil han en dag sad på min seng / Fuglemanden. Udkommer 6. marts 2018. 

 

 

Rick Riordan: Magnus Chase og de nordiske guder 3 – De dødes skib

Tredje og afsluttende bind i serien om Magnus Chase. Magnus er søn af Frej; sommerens, frugtbarhedens og sundhedens gud, så han er ikke ligefrem krigerisk anlagt. Derfor er det godt at kunne læne sig op ad sine trofaste venner, der bl.a. tæller valkyrier og dværge, for Magnus er måske ikke født med et sværd i hånden, men han har en evne til at rode sig ud i de værst tænkelige situationer!

Denne gang er Magnus og hans venner nødt til at sejle til det fjerneste hjørne af Jotunheim og Niflheim i jagten på Asgårds største trussel. Vil de lykkes med deres mission, eller vil de blive opslugt af Ragnarok? Udkommer 20. marts 2018. 

 

Manu Sareen: Iqbal Farooq i krise  


Tiende og sidste bind om Iqbal Farooq og hans bindegale familie. Serien har indbragt forfatteren adskillige priser, bl.a. Orlaprisen og prisen for ’Årets bedste børnebog’ i Politiken og Læringscentrenes Forfatterpris. Miso Film har sikret sig rettighederne til alle bind i serien, og filmatiseringen af den første bog blev biografernes helt store familiefilm i julen 2015, og en ny Iqbal-film er på vej. Ved et uheld havner alle i Nordkorea, hvor onkel Rafig kommer til at stjæle en kuffert med koden til alle Nordkoreas atombomber. En kuffert, som han kommer til at sælge til somalierne fra Congo-kiosken. Panik, kaos og en hel opgang er på spanden.
Udkommer 11. april 2018

 

Jan Lööf: De bedste historier 

Flot og ekstravagant samlebind af en af Sveriges største børnebogsforfattere og tegnere. I mere end 50 år har Jan Lööf skrevet og tegnet børnebøger i en helt særlig stil, der både kendetegner ham som forfatter og gør, at man aldrig bliver træt af hans bøger.

Bogen indeholder 12 af Jan Lööfs allerbedste historier, bl.a. Morfar er sørøverHistorien om det røde æblePelles lommelygte og Viktor bygger en bro – selvfølgelig akkompagneret af hans finurlige tegninger. Bogen indeholder derudover et fyldigt forord og et interview med forfatteren.
Udkommer 24. april 2018

Jay Jay Burridge: Supersaurus 2 – Bloddiamanterne


Tænk at leve i en verden, hvor dinosauerne overlevede. Denne verden tilhører de mægtige supersaurusser, og her lever Bea og hendes venner, og deres verden er fuld af eventyr.

Første gang vi mødte Bea var i Raptorer i paradis, hvor turen gik til Aru-øerne, og i andet bind af den hæsblæsende serie skal vi med på safari i Afrika. Hop ombord i den actionfyldte serie, der er for både drenge og piger fra 10 år og op.  Udkommer 1. maj 2018.

 

 

Andreas Nederland & Frederik Hansen: Game on 4 – Genfødsel


Fjerde bind i den populære gamer-serie om drengen Lucas, der har besejret sin største fjende, men ikke får tid til at nyde sejren. Noget er galt i spilverdenen. Bunny Hops død har skabt en ubalance, så skurkene fra hans gamle spil går amok.

Lucas må bringe begge verdener i balance, men den eneste løsning, han kan komme på, virker vanvittig: Skal han virkelig genskabe sin dødsfjende?
Udkommer 29. maj 2018.