Foråret byder på dejlige krimier, til alle os der ikke kan få nok af nervepirrende spænding og elsker at ligge vågen om natten og bare lige læse et kapitel til.

Her får du en oversigt over de bedste krimier der udkommer i løbet af foråret 2018. 

Grusomheder i udkantsdanmark

Forårets bedste krimier, krimi, mosefolk, Mette Wessel FyhnMaria Brænder er politiefterforsker og lander jobbet som landbetjent i den lille by Vi. Området kender Maria godt, da hun er selv er fra byen og kender de mosefolk hun på godt og ondt er vokset op sammen med. Og mødet med Vi og dets indbyggere bliver ikke fredeligt.

Onskaben viser sit ansigt da en ældre kvinde bliver voldtaget og myrdet. Snart sker en række overfald på ældre kvinder, og det tyder på, at der omkring byens mose, sø, skov og naturidyl er onde kræfter på spil.

Overfaldene stopper ikke, og angsten tærer, for når alle kender alle, hvem er så morderen?

Da mistanken hurtigt samler sig om Marias barndomsven, kommer hun i et dilemma, og i et umage makkerskab med sin gamle mentor og kollega Tage Erlander indledes jagten på sandheden.

☞ Læs mere om krimidebutant Mette Wessel Fyhn: “Hvor godt kender vi egentlig hinanden?” ☜

Du kan købe Mosefolk online her eller i din nærmeste boghandel.

Masser af action fra Frankrigs bedst sælgende forfatter

forårets bedste krimier, fransk krimi, Guillaume Musso, fransk forfatter, krimiHar du også fuldstændigt forelsket dig i Guillaume Mussos krimier med masser af blæs på action og plot- twists, så kan du roligt glæde dig til Pigen fra Brooklyn.

Raphael og Anna er forlovede og har kun kendt hinanden i seks måneder. På en miniferie i Sydfrankrig udspørger Raphael Anna om hendes fortid. Han fornemmer, at hun bærer på en mørk hemmelighed. Modvilligt viser hun ham et billede og forsvinder derefter ud af døren.

Billedet efterlader Raphael i chok, og da hun ikke kommer tilbage eller senere er at finde i deres lejlighed i Paris, begynder en hektisk jagt på Anna og sandheden om hende.

Det fører blandt andet Raphael til New York.

Der venter en uventet afsløring, der atter engang vil overraske læserne af Musso-romaner – Frankrigs bedst sælgende forfatter.

☞ Læs mere om Guillaume Mussos romaner  

Få fat i Pigen fra Brooklyn online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel

Spænding og medrivende eventyr sat i Anden Verdenskrig

KrigsråbSelvom Krigsråb ikke er en klassisk krimi, er der masser af action, mystik og spænding i den nyeste roman i Wilbur Smiths populære serie om familien Courtney.

Denne bog er faktisk nr 14 i Courtney-serien, men den nye læser, må endelig ikke fortvivle. Man kan nemlig sagtens starte her. Men pas på! Flere læsere har meddelt at Krigsråb var så god, at det gav dem lysten til at læse de andre bøger i serien!

Den modige Saffron Courtney er datter af den fremtrædende forretningsmand og krigsveteran, Leon Courtney, som opdrager hende alene i det koloniserede Kenya.

Som Saffron vokser op, vokser også hendes lyst efter viden og eventyr. Hun rejser derfor til England, hvor hun uundgåeligt indblandes i dramatiske begivenheder. Hun møder den privilegerede og idealistiske Gerhard von Meerbach, hvis velhavende bror er glødende nazi-sympatisør.

Men Gerhards idealisme sættes på prøve, da hans venskab med en jødisk mand bringer ham i fare. Wilbur Smith er i topform.

☞ Få styr på rækkefølgen på Wilbur Smiths krimier  

Du kan købe Krigsråb online eller i din nærmeste boghandel.

Hekseprocesser, videnskab og tro i psykologisk forskningskrimi

Hvis du også elsker videnskabskrimier, skal du glæde dig til at kaste dig over Savas vidner der byder på forskning, kærlighed og dæmoni, når Dannie forsøger at finde ud af hvad der skete, den nat hendes søster døde.

Dannie Lind er lidt af en enspænder, og hun er i krise. Hun er netop blevet suspenderet fra sit job som præst, hendes kæreste er gået fra hende, og et af de få lyspunkter er den spredte kontakt til ekskærestens syvårige søn Louis. Da hendes søster Sophie kontakter hende fra St. Andrews i Skotland og beder hende komme hurtigst muligt, er det derfor en kærkommen lejlighed til at rejse væk. Men da Dannie ankommer, er Sophie forsvundet.

Sophie efterlader sig store mængder af forskningsmateriale om emner som hekseprocesser i middelalderen, besatte børn og uddrivelse af dæmoner. Det tvinger Dannie til at se indad, men også tilbage mod en opvækst, hun af flere årsager helst vil glemme. Langsomt nærmer hun sig opklaringen af en morbid hemmelighed, der har været skjult i århundreder. Og den indsigt, hun opnår, er langt mørkere, end hun nogensinde har kunnet forestille sig.

Du kan købe Savas vidner som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

Årets svenske krimi 2017

Camilla Grebe byder på løgne, fordomme, og mørket i mennesker i Husdyret, der i slutninge af 2017 blev kåret som årets svenske krimi.

Som teenager fandt Malin liget af en lille myrdet pige i skoven omkring Ormberg, hvor hun voksede op. Sagen blev aldrig opklaret. Syv år senere arbejder Malin som kriminalassistent og bliver sendt tilbage til hjembyen Ormberg for sammen med nogle kolleger at grave i den gamle sag og finde nye spor. Men en aften forsvinder Malins ene kollega Peter, og Hanne, som er adfærdspsykolog fra Stockholm, og Peters kæreste, bliver fundet forkommen i skoven uden nogen som helst erindring om, hvad der er sket. Jake, en ung fyr med en stor hemmelighed, finder en dagbog tabt i skovbunden. Og så sker endnu et mord …

☞ Læs også: Camilla Grebes krimier stjæler din nattesøvn

Du kan købe Husdyret online eller i din nærmeste boghandel.

Berusende, mørk og uundgåelig pageturner

forårets bedste krimier, domestic noir, filmatisering, kvinden i vinduet, aj finn, krimiEr du til domestic noir, kan du godt glæde dig, for dette er en af de bedste af slagsen. Da Kvinden i vinduet udkom i USA var filmrettighederne allerede solgt. Men det er også med rette for bogen byder på psykologiske gys, en utilpasset og lidt usympatisk hovedperson, en utilregnelig fortæller – kort sagt ALT det bedste, vi elsker i domestic noir genren.

Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. For blot et år siden var hun gift og havde et godt job. Nu lider hun af agorafobi og får voldsomme angstanfald ved tanken om at gå udenfor. Hun får dagene til at gå med at se gamle sort-hvid film, chatte på nettet, drikke (lidt for meget) vin og udspionere sine naboer.

Overfor bor den perfekte familie – far, mor og teenagesøn – men en aften, Anna kigger over mod deres vinduer, ser hun moren i huset falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men da hun åbner døren, sortner det for hendes øjne. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig, at Anna er psykisk ustabil. Hendes lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden? Var det bare noget, hun bildte sig ind?

Du kan købe Kvinden i vinduet online eller i din nærmeste boghandel.

Anne Mette Hancock er tilbage med ny bestseller

Mercedes-snittet er en nervepirrende psykologisk krimi om hævn, synsbedrag og ar i hjertet.

En dreng er forsvundet fra sin skole. Journalisten Heloise Kaldan tager derhen, og i skolegården møder hun sin nære ven, den bramfri efterforsker Erik Schäfer. Drengen Lukas dukker ikke op, men det gør hans telefon. Den afslører, at Lukas er besat af pareidolia: det fænomen, at vi ser ansigter i tilfældige ting. Særligt et foto af en ladeport, der ligner et ansigt, påkalder sig opmærksomhed. Er det her, Lukas er?

Heloise bliver beordret til at droppe en kontroversiel artikel om PTSD-ramte soldater, fordi hun skal dække sagen om den forsvundne Lukas. Men da der dukker ting op i Lukas-sagen, der peger i retning traumatiserede soldater, får Schäfer brug for Heloises hjælp til at finde hoved og hale i et uhyggeligt virvar af spor: Hvem er Æblemanden, som skolebørnene taler om? Har Lukas’ mor et problem, eller dulmer hun bare sin angst med en cognac?

Mercedes-snittet er andet selvstændige bind i krimiserien om Kaldan og Schäfer. Læs også Ligblomsten.

☞ Læs også: Krimistjerneskuddet Anne Mette Hancock

Du kan købe Mercedes-snittet online eller i din nærmeste boghandel.