Uanset om du er nybegynder eller rutineret havemenneske, til skvalderkål eller rosenbede, om du har byhave eller villahave, mange eller få kvadratmeter – så findes der havebøger som vil få det til at krible i dine fingre efter at komme i gang med årets havesæson.

BYHAVEN

Flere og flere vælger at flytte til byen – og blive boende hele livet. Samtidig vælter en bølge af interesse for havebrug, selvforsyning og økologi hen over os – og bølgen omfatter også byboerne. Der er en kæmpe trend i retning af at skabe grønne uderum og dyrke blomster, frugt og grønt til eget forbrug, og det kan sagtens lade sig gøre, selvom man ikke har mange kvadratmeter til sin rådighed. Byhaven

Har du en altan, tagterrasse eller en lille gårdhave, så vil vi anbefale dig at starte med at kigge i Dorthe Kvists fine og overskuelige bog BYHAVEN. Dorthe Kvist er haveekspert på Go’Morgen Danmark og blogger om havedesign og boligindretning Meltdesignstudio.

BYHAVEN er inddelt i kapitler som Den urbane have, Det lille uderum, Haven i krukker og kasser, Grønne vægge og lodrette haver, Spis din altan, Blomsterhaven i højden, Bede og drivhuse til altanen, Små mirakler, Kompost – fra skrald til guld, Dyr på taget m.m.

Køb bogen her eller hos din boghandler 🙂

 

husbehov1

DEN SELVFORSYNENDE HAVE

Hvis haven ikke bare skal være et dejligt sted at opholde sig, men også dit lokale spisekammer, så kan du i TIL HUSBEHOV af Alison Candlin få gode ideer og trin-for-trin instruktioner til hvordan du planter, dyrker, høster og opbevarer din egen frugt og grøntsager. Her er også fifs til at holde høns, geder og bier. Og meget mere.

Tilhusbehov kopi

DEN PROFESIONELLE HAVE

Søren Ryge Petersen må være danskernes yndlingshavemand. I bogen HAVEGLÆDE kan du komme med på besøg i hans egen have på Djursland – og lade dig inspirere af de smukke fotos og Søren Ryges tanker om livet, hverdagen og årets gang i haven. Det er god opvarmning til havesæsonen – i en måned, hvor vi stadig ikke kan gøre så meget i haven.

Pressemedarbejder Tina Marie besøgte Søren Ryge i haven og du kan læse mere om haven og se fotos i hendes post Til fedtebrød hos Søren.

Haveglæde
Haveglæde udkom i 2014 på Lindhardt og Ringhof

DEN LITTERÆRE HAVE

Er du til engelske haver – eller bare til Virginia Woolf og smukke, drømmeagtige havefotos? Så anbefaler vi, at du tager en kop te og sætter dig til rette i den blomstrede sofa med VIRGINIA WOOLFS HAVE.

Virginia Woolfs have Lindhardt og RinghofVirginia og Leonard Woolf købte i 1919 Monk’s House ved landsbyen Rodmell i Sussex. Det fungerede som deres landsted. Men de boede her i lange sammenhængende perioder, og i de 22 år frem til hendes selvmord i 1941 arbejdede hun med stort set alle sine bøger i sit lille skriveværksted i haven….

Du kan selvfølgelig også bare gå ud i haven eller på altanen med en god kop kaffe, et tæppe og en roman, mens du venter på at planterne helt af sig selv begynder at spire og gro uden din mellemkomst 🙂

Skærmbillede 2015-03-06 kl. 15.53.50

 

 

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.