Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

Ferielæsning: 10 forrygende bogserier til de 8-12-årige

de magiske møgunger, lige børn leger bedst, feriebog, feriebøger, ferielæsning, højtlæsning, høtjlæsningshygge, sommerbogen, sommerbøger, 5-9-årig, 8-12-årig

Bøgerne vil med på ferie – og her er 10 skønne af slagsen, der vil være et hit hos 8-12-årige med hang til grineflip, spænding, venskab, eventyr og et strejf af magi.

 

De Magiske Møgunger 1 – Den første historie

af Neil Patrick Harris

de magiske møgunger, ferielæsning, 8-12-årige

Da den forældreløse gadedreng, Carter, stikker af fra sin modbydelige onkel, forventer han ikke at finde både nye venner og magi i en lille by på landet.

Men som alle gode trylletricks, kan alt ændre sig på blot et øjeblik, og det gør det, da den grådige cirkusdirektør, B.B. Bosso, og hans mystiske hold ankommer til den lille flække. De har nemlig tænkt sig at stjæle alt, de kan komme i nærheden af.

Efter et afgørende møde med byens lokale magiker, Dante Vernon, rotter Carter sig sammen med fem andre børn med helt særlige evner.

Sammen sætter de alle sejl til for at redde byen og indbyggerne fra Bossos slyngelstreger.

 

 

Bækager Boldklub

Bækager Boldklub, curlingforælder, fodbold, fodbolbøger, fodboldserie, jesper roos, ole sønnichsen Bækager Boldklub, fodbold, curlingforælder, fodbolbøger, fodboldserie, jesper roos, ole sønnichsen

En serie om venskab, loyalitet, uenigheder, sportsglade og mindre glade nørder og deres venner og … nåeh ja: fodbold.

Bækager Boldklub har mistet alle deres dygtige fodboldspillere og står nu tilbage med B-holdet, som hovedsagelig består af knap så dygtige spillere. Faktisk ret dårlige spillere. Men som lille provinsby er man ikke klar til at give op, og med begejstring, kampvilje og lidt stammedans fra altmuligmanden skal det da nok lykkes at få et resultat, der går over i fodboldhistorien … som det dårligste nogensinde.

Der skal tænkes nyt og anderledes! Og helt uden for banen.

En sjov, skør og skæv serie om at kæmpe for noget, selvom man måske er vildt dårlig til det. Og så handler det også om venner og sammenhold. Man behøver ikke at være fan af fodbold, for at læse denne serie, for du griner alligevel af de sjove unger og deres trænere.

Læs mere om Bækager Boldklub 1 – Tæsk og tuba og Bækager Boldklub 2 – Pokaler og puddelhund her

 

 

Supersaurus af Jay Jay Burridge

supersaurus, bogserie, bogserier, geniale bogserier, børnebøger, højtlæsningForestil dig en verden, hvor dinosaurerne overlevede …

Denne verden tilhører de mægtige supersaurusser – ja, de er lige så fascinerende, som de lyder – og i denne serie bliver læserne taget med på et eksotisk ekspedition i bedste Indiana Jones-stil.

Bea Kingsleys forældre forsvandt sporløst for 11 år siden, men da Bunty, Beas gæve bedstemor, pludselig planlægger en rejse til de fjerne Aru-øer for at se de sjældne raptorer, begynder Bea at stille spørgsmål.

Og jo flere spørgsmål Bea stiller, jo flere problemer bliver de mødt af. Var rejsen til øerne en livsfarlig fejltagelse, eller er det begyndelsen til et eventyr for livet?

Prøv også den gratis app, der vækker illustrationerne eller forsiden til live med augmented reality.

Læs mere om Supersaurus-serien her.

 

Iqbal Farooq af Manu Sareen

Iqbal Farooq, manu sareen, bogserier, bogserie, børnebøger, højtlæsning, geniale bogserier

I en opgang på Nørrebro bor Iqbal Farooq sammen med hele sin gæve familie. Og det lyder måske meget fredeligt og roligt, men det er det bare sjældent, faktisk aldrig, i lige præcis denne familie og denne opgang.

For det første er der hr. Wibrandt på første, der brokker sig over alt det, som ikke er dansk, og det er der en hel del af på Nørrebro. Så er der onkel Rafig, der altid roder familien ud i ballade med gale somaliere, russiske gangstere eller tyske galninge.

Heldigvis er der også Iqbal, som altid må prøve at redde onkel og ikke mindst Danmark, vores alle sammens fædreland. ‘

Familien Farooq keder sig aldrig – og det gør læserne heller ikke i de intet mindre end 10 bind i serien.

Læs mere om Iqbal Farooq-serien her.

 

Karmaboy af Jacob Riising

karmaboy, jacob riising, bogserier, bogserie, geniale bogserier, højtlæsning, børnebøger

Her får du hæsblæsende og humoristiske historier direkte fra Skovlunde Bytorv om skurke, planer, numsekløe, masser af pølse – og god karma selvfølgelig!

For 11-årige Niller aka Karmaboy tager kampen op mod alt fra kometer til borgmesterfruer og kameler ved at gøre gode gerninger.

Der er nu tre bind i serien om Karmaboy, Helse-Else, Tykke og alle de andre – og alle bind kommer ifølge med fodnoter og installationsguide. What’s not to like?

Fra 8 år.

Læs mere om Karmaboy-serien her.

 

Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia af Tobias Bukkehave

bogserier, bogserie, geniale bogserier, højtlæsning, bøger om gaming, bøger om computerspil, Elmer Baltazar, rejsen til arkadia, tobias bukkehave, fantasy, børnebøger, ferielæsning, børnebøger til vinterferien, højtlæsning, bøger til tweens

Rejsen til Arkadia byder på humoristisk og storslået dansk fantasy om ægte venskab.

Elmer er en dreng med lidt for store krøller, der har skaffet sig sin første IPad. Det krævede hans makker fra klassen, Emmy. Hun er et geni på en computer, krævende og dufter på en måde, der gør ham lidt svimmel.

IPaden viser sig at være en portal til landet og computerspillet Arkadia, og da den sluger Emmy, følger Elmer efter  … og så er der rig mulighed for at udleve sine største drømme om at slå sig løs i et computerspilsunivers med drager og sorte riddere.

Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia er første bind i en trilogi.

Læs mere om Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia her.

 

Game On – hævnen er sød af Andreas Nederland og Frederik Hansen

geniale bogserier, bogserie, bogserier, højtlæsning, game on, hævnen er sjød, bøger om gamin, bøger om computerspil, børn på nettet, børn på internettet

Hvordan redder man verden, når ens mor har taget ens computer?! 

Lucas har nok at slås med. Der står fire lyslevende spilfigurer på hans værelse. De har brug for hjælp, for Skyggemonsteret skal stoppes, før det sprænger en bombe i den virkelige verden.

Og som om, det ikke er nok, har Lucas en endnu større modstander: sin mor. Hun har nemlig taget hans computer fra ham, og uden den er der ingen portal tilbage til spilverdenen.

En sjov og spændende gamerhistorie om at være på mission med lidt for tynde overarme – og så er der masser af spilnostalgi for alle os, der huske ti før årtusindeskiftet.

Læs mere om Game On-serien her.

 

Hundemand af Dav Pilkey

nderhyler, hundemand, dav pilkey, kaptajn ubogserier, bogserie, geniale bogserier, højtlæsning, hundemand, kaptajn u

Forfatteren til den populære serie om Kaptajn Underhyler har skabt en ny helt, som kan opsnuse forbrydere, grave sandheden frem og jagte de skyldige.

Da politihunden Greg og hans betjent-menneske kommer til skade på jobbet, ændrer helt nyskabende kirurgi verdenshistorien for altid og frembringer … HUNDEMAND.

Med et hundehoved og en menneskekrop er den modige helt klar til at kæmpe for retfærdighed. Og så skal man jo også lige huske, at klø ham lidt bag øret, for så bliver han så glad.

Men kan han mon holde sin natur under kontrol, når pligten kalder? Ny hovedperson – men samme gakkede humor, som ungerne sikkert kender og elsker fra Kaptajn Underhyler.

Læs mere om Hundemand-serien her.

 

 

Percy Jackson

bogserier, bogserie, geniale bogserier, Percy Jackson, rick riordan, fantasy, fantasybøger,

“Jeg havde ikke lyst til at være halvblods. Jeg har aldrig bedt om at være søn af en græsk gud.”

12-årige Percy Jackson er på vej til at blive smidt ud af endnu en skole, fordi han har pulveriseret sin lærer. Han ved ikke helt, hvad der skete, men det er ikke første gang, der sker besynderlige ting omkring ham.

Da han efter en dramatisk flugt ender i Halvblodslejren, møder han væsner, der kun burde optræde i bøger om græsk mytologi.

Rick Riordans sans for humor, spænding og mytologi er gået lige i hjertet på millioner af læsere verden over.

Læs mere om Percy Jackson-serien her.

 

 

Sommerfugleserien

Sommerfugle-serien, bøger til tweens, pigebøger

Sommerfugle-serien er bøger til børn, der gerne vil læse om venskaber, forelskelser, ambitioner, konflikter i familien og alle de stærke følelser og oplevelser, man kan have på tærsklen til teenagelivet.

Én sommerfugl markerer, at der er tale om en titel, der henvender sig til den yngre del af målgruppen (9-11 år), og to sommerfugle markerer, at titlen henvender sig til den ældre del af målgruppe (12-14 år).

Læs mere om bøgerne i Sommerfugleserien her.

 

 

 

Du kan finde flere gode højtlæsningsbøger på carlsen.dk

God sommer og god læselyst!