CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere krimi for unge Young Adult-romaner

Eksklusivt interview – Karen “McMurder” er tilbage!

Echo Ridge, Karen M. McManus, YA, young adult, ungdomsbog, en af os lyver

Foto: © Kaitlyn Litchfield Photography

Hun indtog de internationale bestsellerlister med sin debut En af os lyver. Nu er hun tilbage med endnu et mysterium i en lille by, hvor hemmeligheder bør forblive i mørket.

Hvad er det med dig og mysterier?

Jeg satte mig egentlig ikke for at skrive dem, i stedet kom de ligesom til mig. Min første idé til En af os lyver var et mysterie, men jeg var meget interesseret i karaktererne. Men mysteriet var virkelig sjovt at skrive. I min anden bog er karaktererne også meget vigtige, og jeg er meget interesseret i at udforske, hvad der sker med personer, som vokser op i skyggen af en tragedie, men ikke nødvendigvis selv oplevede den. I denne bog er der derfor ikke bare det overordnede spørgsmål om, hvad der sker med unge kvinder i Echo Ridge, der er også en række mindre mysterier: i familien, i byen, i skolesystemet. Alligevel hænger det hele sammen i det overordnede mysterie. Og det med at stykke mysteriet sammen, synes jeg, er rigtig sjovt.

Hvem inspirerer dig?

Et par af mine største YA-idoler er Suzanne Collins, forfatteren til The Hunger Games, som fik mig til at starte med at skrive YA, og i forhold til at skrive realisme er jeg meget inspireret af Becky Albertalli, Jandy Nelson og Courtney Summers. Hvis jeg skal nævne forfattere, som ikke skriver YA, er jeg vild med Gillian Flynn. Kvinden der forsvandt har været en stor inspirationskilde, og jeg venter spændt på at læse hendes næste bog.

LÆS OGSÅ:Bøger til dig, der ikke kan få nok af Riverdale

Kunne du se dig selv skrive fantasy på et tidspunkt?

Måske. Jeg prøvede det med min allerførste ikke-publicerede bog. På det tidspunkt var jeg ikke helt klar til at skabe en verden fra bunden af, men efterhånden som jeg bliver en mere erfaren forfatter, kan jeg måske lykkes med det. Jeg elsker genren, så vi får se.L

Piger, der forsvinder i Echo Ridge, komemr sjældent hjem igen

Echo Ridge, Karen M. McManus, YA, young adult, ungdomsbog, en af os lyver

Echo Ridge er en by med mange hemmeligheder. Ellerys moster forsvandt derfra som 17-årig, og for blot fem år siden blev byen landskendt, da årets homecoming queen blev myrdet.

Ellery kender alt til hemmeligheder. Hendes mor har dem, hendes bedstemor har dem. Og efterhånden som Ellery lærer mere om Echo Ridge, står det klart: Alle skjuler noget. Men hemmeligheder kan være farlige – og de fleste er ikke gode til at holde på dem. I Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv …

→ Tilføj Echo Ridgetil din Goodreads

Læs mere om Echo Ridge

Se bogtraileren

Fem elever går til eftersidning. Én kommer ikke ud i live.

En af os lyver, karen m. macmanus

En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning. En af dem kommer ikke ud af lokalet i live, men hvem har slået Simon ihjel?

Det viser sig hurtigt, at han havde planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre, stræberen Bronwyn, sportsstjernen Cooper, forbryderen Nate og skønheden Addy.

Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

Tilføj En af os lyver til din Goodreads

Læs mere om En af os lyver

Se bogtraileren