Børnebøger Carlsen

Drømme, venskab og kærlighed. Sommerfugleserien er bøger til tweens

Sommerfugleserien er bøger til tweens om pigeliv og alt, hvad det indebærer: Venskaber, forelskelser, ambitioner og konflikter i familien. Kort sagt alle de stærke følelser og oplevelser, man kan have på tærsklen til teenagelivet.


Sommerfugleserien er en række bøger til tweens, der tematisk, sprogligt og følelsesmæssigt er tilpasset børn mellem 9 og 14 år. Her er stærke, følsomme og uperfekte karakterer at spejle sig i – og genkendelige, tankevækkende og dragende historier at lade sig opsluge af.Én sommerfugl markerer, at der er tale om en titel, der henvender sig til den yngre del af målgruppen (9-11 år), og to sommerfugle markerer, at titlen henvender sig til den ældre del af målgruppe (12-14 år).
Sommerfugleserien: 9-11 år


Dig og mig … måske?

Dig og mig ... måske?, Bodil El Jørgensen, pigebog, børnebog, bøger til piger, bøger til tweens

Freja er vild med Fredrik. Og så er han begyndt at sende Freja beskeder, selvom han hænger ud med ‘snobberne’. Freja er ør af spænding. Er han virkelig interesseret i hende?

LÆS OGSÅ: Den første spirende kærlighed. Smuglæs i Dig og mig … måske?

Malte har madkursus med en vildt sød pige. De taler supergodt sammen, og Malte slapper helt af, når han er sammen med hende. Faktisk tænker han meget på hende. Er han mon forelsket?

Freja og Malte tumler med mange fantastiske følelser – men så rammer katastrofen, og pludselig bliver alt det gode  frygteligt. Hvorfor skal kærligheden være så svær?

Du kan købe Dig og mig … måske? online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Jeg ved alt om kærlighed

Jeg ved alt om kærlighed, Katrine Skovgaard, sommerfugleserien

Anton er tilfreds med sine dyrevenner. De taler ikke så meget. Det gør hans kusine Klara til gengæld.

Klara er lige kommet hjem efter flere år i udlandet, og nu vil hun gerne have venner. Hurtigt. Og Anton skal hjælpe hende.

Derfor beslutter de (nok mest Klara), at de skal oprette en blog, hvor man kan spørge til råds om ALT inden for kærlighed, for så bliver man med garanti populær. Ikke?

Men hvor meget ved Klara og Anton egentlig om at have en kæreste? Og kan man læse sig til alt på internettet?

Du kan købe Jeg ved alt om kærlighed online eller i din lokale boghandel.
Sommerfugleserien: 12-14 år


En lille hvid løgn

En lille hvid løgn

En lille hvid løgn handler om Astrid, som har den særlige evne, at hun er rigtig god til at finde på historier. Måske lidt for god.

Fordi hun ikke kan få søde Noahs opmærksomhed ender hun med at finde på en historie om, at hun faktisk allerede har en kæreste. En historie der i høj grad får de andre piger i klassen til at spidse ører. Astrid er nemlig ikke den mest populære pige i klassen, så da hun pludselig begynder at få interesse og spørgsmål, nyder hun det. Lige indtil pigerne en dag foreslår, at de skal møde Astrids kæreste. Nu må Astrid pludselig digte noget vildere. Heldigvis er der lige startet en ny elev på skolen, Tristan, som efter Astrids mening helt sikkert har brug for at blive populær. Men hvor længe kan Astrid mon holde gang i sin hvide løgn?

Fra ca. 9 år.

Du kan købe En lille hvid løgn online eller i din nærmeste boghandel.
Klikket

Klikket, Sommerfugleserien, Tamara ireland Stone, bøger til piger, bøger til tweens

Allie Navarro har været på en sommerlejr for kodenørder. På lejren har hun lavet venskabsappen Click’d, som matcher de brugere, der har mest til fælles, og sender dem ud på en sjov skattejagt for at finde hinanden.

Efter kun én dag bliver appen et hit, og alle på skolen taler om den. Men Allie er nervøs. Click’d er med i en stor konkurrence, og pludselig opdager Allie en alvorlig fejl: Appen er begyndt at dele private billeder af veninderne, som ingen burde se!

Kan Allie nå at fikse fejlen, eller vil hendes venskaberne og konkurrencen være tabt for altid?

En sjov bog om venskaber, apps og forviklinger.

Du kan købe Klikket online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Kaos, kys og catwalk

Kaos kys og catwalk, Marie Duedahl, bøger til tweens, bøger til piger, pigebog, pigebøger, sommerfugleserien

Der er kun et år mellem søstrene Rose og Augusta. De er næsten som tvillinger, og alligevel er de som nat og dag.

Rose på 15 år er indadvendt, læsehest og hader smalltalk. Augusta på 14 år er udadvendt, modeblogger og populær.

Selvom søstrene er forskellige, holder de sammen og kan slet undvære hinanden.

Indtil den dag hvor Augusta må se til, at Rose får opfyldt en stor drøm. Altså Augustas drøm. Så ramler det hele, og det solide søsterforhold smuldrer i jalousi og knuste drømme.

Du kan købe Kaos, kys og catwalk online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Vinderblik

Vinderblik, Annie Bahnson, sommerfugleserien, pigebøger, bøger til piger, bøger til tweens

Gry elsker gymnastik og drømmer om at blive den bedste.

Nu er Gry 13 år, og drømmen rykker tættere på. Men så bliver hun udtaget til at komme med på træningssommerlejr, og fordi der snart skal udtages hold til DM, siger Gry ja.

Uheldigvis ligger træningslejren samtidig med, at Gry skulle have været på ferie med sin bedste veninde Anne. Kan Gry svigte Anna, som altid har været der for Gry? Hvor meget skal man ofre for at blive den bedste?

Du kan købe Vinderblik online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.