Inspirationslister og guides Krimi

Den ultimative krimilæseliste

Er der noget bedre end en grum krimi, der giver os gåsehud?

Vi har her samlet 29 gode krimier, du kan kaste dig over.

Nu er alle krimier ikke ens og falder ikke i alles smag. Derfor har vi får nemhedens skyld delt bøgerne op i kategorier, så du nemt kan finde den helt rette krimi til at tage med på stranden, sommerhuset, parken, terassen, altanen, i kufferten eller bare i sofaen, når det regner.

—> Hop til nye krimiserier
—> Hop til skandinaviske krimier
—> Hop til sydlandske krimier
—> Hop til psykologiske thrillere
—> Hop til politiske thrillere
—> Hop til selvstændige krimier

5 gode nye krimiserier


krimilæseliste

Føler du at du har læst rub og stub af krimiserier og mangler du nye serier at gå i gang med, skal du give disse fem romaner en chance.

Anne-Mette Hancock: Ligblomsten

★ ★ ★ ★ ★ “Da bogen sluttede sad jeg tilbage og tænkte, nej det må ikke slutte her, for jeg vil have mere. Jeg kan kun sige læs denne bog og hold øje med denne forfatter for hun kan gå hen og blive rigtig stor” – Krimifan

Ligblomsten strøg ind Danmarks bestsellerliste da den udkom i foråret i år. Hvis du endnu ikke har læst krimien, så har du en fantastisk læseoplevelse til gode.

Ligblomsten er første bog i en planlagt krimiserie om journalisten Heloise Kaldan.

Heloise modtager pludseligt mystiske breve fra en morder ved navn Anna Kiel. Hun kan ikke forstå hvad brevene betyder eller hvorfor hun modtager dem. Men da endnu et mord sker, begynder det at gå op for Heloise at hun måske er mere involveret i sagen end hun først troede.

Køb Ligblomsten her eller hos din lokale boghandler

Du kan læse e-bogen på Storytel eller Bookmate og lytte til den på Mofibo

Michael Katz Krefeld: Dybet

Michael Katz Krefeld er godt i gang med sin store krimiserie om privatopdageren Thomas Ravnsholdt (også kaldet Ravn).

Krefeld har modtaget publikumspriser for Ravn-serien og Dybet er 4. selvstændige bind i serien, der startede med Afsporet. 5. bind udkommer til efteråret.

Ravn får sin mest uhyggelige sag til dato, da en klient beder ham finde en gammel skolekammerat, som han ikke har haft kontakt med i 17 år. Klienten har mistanke om at skolekammeraten står bag en række forfærdelige overfald på kvinder. Han tror det, fordi overfaldene minder om det, som han og kammeraten begik på en lille pige tilbage i 1993, og som endte fatalt. Da endnu en kvinde bliver overfaldet og denne gang dræbt indleder Ravn jagten på morderen.

Du kan købe Dybet her eller hos din lokale boghandel.

 Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Yrsa Sigurdadottir: DNA

Islands krimidronning Yrsa Sigurdadottir har modtaget et væld af priser for DNA, blandt andet årets krimi i 2016.

DNA er den første bog i krimiserien om politibetjenten Huldar og psykologien Freyja. Andet bind, som hedder Hævn, udkom tidligere på året.

En kvinde bliver myrdet i sit hjem i Reykjavik, og hendes syv årige datter er vidne. Da endnu en kvinde bliver myrdet,mistænker politiet, at samme gerningsmand står bag begge mord. En radioamatør bliver knyttet til begge kvinder, og han begynder at undersøge mordene på egen hånd.

Lederen af efterforskningen, Huldar, står uden spor. Og Det skaber konflikter internt i politiet.

Du kan købe DNA her eller hos din lokale boghandler.

 Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo

Lone Theils: Den blå digters kone

Lone Theils er ved at få godt fat i det danske og internationale publikum med sin medrivende femi-krimiserie om Nora Sand, der startede med Pigerne fra Englandsbåden. Serien er planlagt at blive udgivet i 11 lande.

Den blå digters kone er andet bind i serien, mens tredje bind udkommer til efteråret.

Vi møder igen London-korrespondenten Nora Sand som skal hjælpe den berømte digter Manash Ishmail der under sin flugt fra Iran er blevet adskilt fra sin kone Amina. Nora hjælper, og det kaster hende ind i en farlig verden hvor nogle menneskeliv er mindre værd end andre.

Du kan købe Den blå digters kone her eller i din lokale boghandel.

 Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Katrine Engberg: Krokodillevogteren

Katrine Engberg debuterede med Krokodillevogteren med flotte anmeldelser. Bogen, som er en rigtig Københavnerkrimi med et snedigt og overraskende plot, er første bind i serien om politiassistent Jeppe Kørner og hans makker Anette Werner.

I et byhus i indre København, går folkepensionisten Gregers Hermansen forsigtigt ned af trapperne. Underboens dør står på klem og, da Gregers vil støtte sig til dørkarmen falder han ind i lejligheden. Han lander ovenpå liget af en kvinde. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner sættes sagen, der vender op og ned på livet i byhuset.

Du kan købe Krokodillevogteren her eller i din lokale boghandel

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

5 fantastiske skandinaviske krimier


Til dig der elsker de store gode skandinaviske krimiforfattere – eller dig der slet ikke har udforsket territoriet endnu.

krimilæseliste

Stefan Ahnhem: Offer uden ansigt

Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem

Har du endnu ikke læst Stefan Ahnhems spændende krimier med politimand Fabian Risk, er denne sommer den perfekte anledning til at nyde serien som indtil videre består af tre bøger, hvor første del er Offer uden ansigt.

To timer efter politimand Fabian Risk er flyttet tilbage til sin fødeby Helsingborg bliver han kontaktet af sin nye chef, Astrid Tuvesson. Der er blevet begået et brutalt mord. Fabian Risk kender offeret – det er hans gamle klassekammerat. Inden længe dukker flere lig op af tidligere klassekammerater og Risk befinder sig i en sag hvor han kæmper mod tiden.

Du kan købe Offer uden ansigt her eller hos din lokale boghandler.

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate eller lytte til den hos Mofibo.

Johan Theorin: Gravgæst

Johan Theorin er en af de mest populære krimiforfattere i Sverige og har fået et væld af priser for sine bøger. Bl.a. “Nordiske krimi” og  “Det Svenske krimiakademis debutantpris”.

Gravgæst er fjerde og sidste bog i Johan Theorins Ølandskvartet om en hjemsøgt sommer, men kan læses selvstændigt.

Øland kan se frem til en travl højsæson, når tusindvis af turister ankommer for at fejre midsommer. Men en af sommergæsterne er på hævntogt og efterlader sig død og skræk. I myldret af mennesker er det kun den gamle skipper Gerlof, som begynder at mistænke, hvem hævneren kan være. Han har nemlig mødt manden før i sin ungdom, da de begge stod på kirkegården og pludselig hørte klagende lyde fra en nygravet grav.

Du kan låne Gravgæst på biblioteket.

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Carina Bergfelt: Fadermord

Er du til psykologiske og grumme krimier med fuld fart på skal du læse Fadermord. Fadermord er første bind i serien om kriminalinspektør Anna Eiler, hvor andet bind hedder Fotografiet.

Mens en kvinde sidder og planlægger det ultimative mord, findes en anden kvinde frosset ihjel. Politiet og kriminalinspektør Anna Eiler arbejder med opklaringen, men de to jorunalister på lokalavisen Julie Almliden og Ing-Marie Andersson prøver på egen hånd at opklare sagen. De har nemlig deres egne personlige grunde. I den lille by har alle relationer til hinanden og en af kvinderne bærer på en mørk hemmelighed.

Du kan låne Fadermord på biblioteket.

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Helene Tursten: Sandgrav

Hvis du er til handlingsmættende og lettilgængelige krimi er det værd at smage på svenske Helene Turstens forfatterskab. Sandgrav er andet selvstændige bind i serien om kriminalinspektør Embla Nyström, der startede med bogen Jagtmark.

Helene Tursten har tidligere skrevet 10 bøger i krimiserien om detektiven Irene Huss som også er blevet lavet til tv-serie.

I Sandgrav forsvinder den 9-årige pige Amelie en kold decemberdag. Kriminalinspektør Embla Nyström sættes på sagen, og mistanken rettes mod en stille og indadvendt teenager. Men kort efter hærger en eksplosionsbrand i en lade og en politibetjent findes død, og det får Embla til at tro at der er større kræfter bag.

Du kan købe Sandgrav her eller i din lokale boghandel.

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Michael Larsen: Mordet på øen

michael larsen mordet på øen

Man får lyst til at opleve Ærø, når man læser denne nordic noir fra bestsellerforfatter Michael Larsen. Michael bor selv på Ærø og kærligheden til øen mærkes helt ind til benet. Heldigvis er Michael i gang med at skrive endnu en krimi i serien om kriminalkommisær Jan Folmer, som vi også møder her i Mordet på øen.

Folmer arbejder i drabsafdelingen i København og er i gang med at undersøge sagen om mordet på en modeblogger. Dette bringer ham til Ærø, hvor der er begået endnu et mord. Alt tyder på at det er samme gerningsmand. Men det bliver en vanskelig efterforskning for Folmer, da Ærø og dens beboere er meget tillukkede.

Du kan låne Mordet på øen på biblioteket.

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

4 nervepirrende sydlandske krimier


krimilæseliste

Til dig der elsker krimier af den grumme slags og/eller masser af action.

Pierre Lemaitre: Alex

Hvis du elsker den grumme og makabre krimi, er Alex noget for dig. Egentlig er bogen nummer to i en serie om politikommisær Camille Verhoeven (nr 1 er Irène), men mange nye læsere af franske Pierre Lemaitre starter her.

I Alex kidnappes en smuk 30-årige kvinde (som mange sammenligner med Stieg Larssons Lisbeth Salander) på en yderst brutal måde. Den lidt usympatiske politikommisær Camille Verhoeven, der privat kæmper med et kompliceret følelsesliv, står overfor noget af en gåde. Undervejs i efterforskningen, bliver han langsomt overbevist om at den kidnappede kvinde ikke offeret, men derimod gerningsmand.

Du kan købe Alex her eller hos din lokale boghandler.

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Bernard Minier: Iskold død

Hvis du allerede har slugt Pierre Lemaitres fremragende krimier og hungrer efter mere er Iskold død et godt bud. Den prisbelønnede krimi er 1. bog i serien om politikommisær Martin Servaz.

I Pyrenæerne finder et par arbejdsmænd en dag et hestekadaver ophængt i kablet til en svævebane i 2000 meters højde. Hestehovedet er skåret af.

Politikommissær Martin Servaz kan ikke forstå hvorfor han er blevet tilkaldt til at undersøge et dødt dyr. Men hurtigt bliver det klart for ham, at der er noget mærkeligt ved sagen: På hesten finder man dna fra en massemorder, som sidder sikkert bag lås og slå på en psykiatrisk sikringsanstalt i nærheden. Han kan ikke være undsluppet sin celle, men bare få dage efter sker det første mord …

Du kan købe Iskold død her eller i din lokale boghandel.

 Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Guillaume Musso: Opkald fra en engel

Hvis du leder efter en krimi som ikke kun er en klassisk krimi men indeholder lidt af det hele, er Opkald fra en engel den bog du skal læse.

Opkald fra en engel er en perfekt sommerferie-basker med mix af komedie, kærlighed, krimi og action fra Frankrigs bedst sælgende forfatter.

Opkald fra en engel starter som en romantisk komedie. En mand og en kvinde ombytter ved et uheld deres telefoner. De får adgang til hinandens liv, minder – og hemmeligheder. Og hvad der i starten virker som et harmløst uheld bliver hurtigt langt mere alvorligt …

Du kan købe Opkald fra en engel her eller i din lokale boghandel.

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Pierre Lemaitre: Et beskidt job

Tilgiv mig for at nævne Pierre Lemaitre flere gange i løbet af denne liste. Han har nemlig ikke kun skrevet krimiserie men også mange nervepirrende gode selvstændige krimier af forskellige slags. Et beskidt job er en af dem.

57-årige Alain er arbejdsløs på fjerde år efter at have været HR-chef i en stor virksomhed. Han er desperat og er villig til at gå til ekstremer for at få sig et godt job. En dag svarer han på en jobannoncer og bliver en af de få kandidater der går videre. Næste runde er en praktisk HR-opgave, som organiseres som en gidseltagning blandt fem ledere. Under “gidseltagningen” skal kandidaterne via et skjult kamera finde ud af, hvem af de fem ledere, der bedst kan gennemføre en stor fyringsrunde.

Alain forbereder sig med stort engagement. Men måske går han for langt …

Du kan købe Et beskidt job her eller i din lokale boghandel.

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

5 psykologiske thrillere


krimilæseliste

Er du til psykologiske thrillere og domestic noir, hvor intet er som du tror, de foruroligende fortælletræk og rædslen er mellem linjerne, har jeg her fundet fem gysende thrillere.

S.J. Watson: Dobbeltliv

Spændende domestic noir og psykologisk thriller fra bestsellerforfatteren bag Før jeg lukker øjnene.

Da søsteren Kate bliver fundet myrdet i Paris, sætter Julia sig for selv at undersøge sagen, som hurtigt henlægges på grund af manglende spor.

Fra Kates bofælle modtager Julia blandt Kates ejendele en lille sort notesbog med passwords og log-ins til diverse datingsider. Tilsyneladende har Kate haft et aktivt datingliv med mænd, hun har mødt online. Julia opretter sin egen profil for at lede efter mænd, som kan have haft kontakt med søsteren. Inden længe bliver Julia selv kontaktet af den indladende Lukas, og hun falder for hans charme og takker ja til at mødes. Men hvem er manden egentlig? Hvilket farligt spil indlader hun sig på?

Du kan låne Dobbeltliv på biblioteket.

 Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

J.P. Delaney: Kvinden før

En stærk thriller, der giver dig lyst til at råbe: “Skynd dig væk kvinde!” fordi du ved at lige om lidt, om et par sider, går det rigtig galt.

Jane har brug for en frisk og flytter derfor ind i en minimalistisk hi-tech lejlighed i London. Arkitekten bag insisterer dog på en masse regler, som for eksempel ingen personlige ting, ingen rod, ingen billeder på væggene osv.

Jane opdager hurtigt at den tidligere kvindelige udlejer, Emma, døde i lejligheden under tragiske og mærkværdige omstændigheder. Da Jane begynder at grave i sagen finder hun ud af at Emma lignede Jane overraskende meget. Og i takt med at Jane finder ud af flere ting, begynder hun ubevidst at gentage de samme handlingsmønstre som Emma.

Du kan købe Kvinden før som e-bog eller lydbog her

Du kan læse e-bogen på Bookmate. Du kan lytte til bogen på Storytel og Mofibo.

Ian Reid: Jeg overvejer at gøre det forbi

Velskrevet og velkonstrueret thriller, der leder tankerne hen til den klassiske Stephen King.

Jake og hans kæreste er på vej hjem for at besøge hans forældre på en afsidesliggende gård. Da en snestorm bryder ud, tager parret en uventet omvej og strander foran en tom high school og søger tilflugt indenfor. I dagene efter efterforsker politiet et mord, der er sket på samme high school. Men hvem er offeret?

Bogen er ikke en krimi i traditionel forstand, men snarere en litterær psykologisk spændingsroman, der efterlader dig med en stor lyst til at genopdage bogen, når sidste side er vendt.

Du kan købe Jeg overvejer at gøre det forbi som e-bog eller lydbog her eller hos din lokale boghandler.

Du kan læse e-bogen på Bookmate og Mofibo. Du kan lytte til den på Storytel

Amy Gentry: Aldrig glemt

Aldrig glemt krimi thriller

Da Julie var 13 år blev hun kidnappet fra sit værelse, midt om natten mens resten af huset sov.

I otte år har Anna levet med sorg. Hun har gjort alt for at finde Julie, men håbet om, at Julie overhovedet er i live, svinder langsomt ind, eftersom tiden går. Men en dag ringer det på døren. Udenfor står en ung pige, der hævder at være Julie. Det er et mirakel, og alle er lykkelige. I takt med at Julie fortæller sin historie, og hele familien skal lære hende at kende igen, kommer Anna dog i tvivl. Der er så mange små ting, der ikke hænger sammen.

Da Anna bliver kontaktet af en tidligere efterforsker på sagen, starter en jagt på sandheden. For hvis Julie ikke er den, hun siger, hun er, hvem er hun så – og hvad vil hun?

Du kan købe Aldrig glemt som e-bog eller lydbog her

 Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Pierre Lemaitre: Brudekjolen

Brudekjolen thriller krimi Har du brug for en ordentlig omgang uhygge og grusomhed, skal du straks kaste dig over Brudekjolen.

Sophie tror, hun er ved at blive skør. Hun har blackouts, er forvirret og kan ikke huske. Hun er hovedmistænkt i drab og på flugt. I virkeligheden er hun offer for en djævelsk plan. Men det ved Sophie ikke.

Hun var engang gift og lykkelig og havde en velfungerende karriere. Nu arbejder hun som barnepige for en rig familie i Paris. En morgen finder hun den 6-årige Léo død i sin seng. Kvalt med et af hendes snørebånd. Hun kan intet huske, men hun ved, at hun nu er hovedmistænkt for drabet. Hun planlægger en flugt, hvor hun har tænkt sig at ændre sit navn, sit liv og finde en ny mand. Men Sophie kan ikke løbe fra sit liv. Nogen er hele tiden et skridt foran.

Du kan købe Brudekjolen her eller i din lokale boghandel.

 Du kan læse e-bogen på Storytel og Bookmate. Du kan lytte til den på Mofibo.

5 politiske thrillere med masser af action


Til dig der har kærlighed for spioner og spænding.

Leif Davidsen: Djævelen i hullet

Har du endnu ikke fået læst den nyeste krimi af Leif Davidsen, skal du glæde dig! Djævelen i hullet er en intens spændingsroman, fyldt med alle de gode ting vi elsker Leif Davidsens bøger for: Russiske spioner, Den Kolde Krig, forræderi og politiske spændinger mellem Vesten og Rusland.

I 1993 forsvinder den danske efterretningsagent John Arnborg. Da han dukker op igen, er det på russisk side. Han arbejder nu for efterretsningstjeneste FSB og har forladt sin danske kone og teenagerdatteren Laila til fordel for et nyt liv med en russisk kvinde.

Laila uddanner sig til sprogofficer, men efter to udsendelser til Irak bestyrer hun en campingplads i Bogense. En dag får hun et brev fra sin far, der sender hende ud på en rejse til det moderne Rusland. Hendes far har efterretninger, der kan blive afgørende for Danmark og de baltiske lande, men stærke kræfter søger at forhindre oplysningerne i at slippe ud.

Du kan købe Djævelen i hullet her eller hos din lokale boghandler.

Du kan læse e-bogen på Bookmate. Du kan lytte til bogen på Storytel og Mofibo.

Mogens Blom: Arven fra Basra

Har du læst alle Leif Davidsens bøger, og kan du ikke få nok af spioner, bør du kaste dig over Mogens Bloms serie om efterretsningagenten Maiken Tarp. Serien starter med Gidsel i Amman og denne, Arven fra Basra er andet selvstændige bind i serien.

En iransk tolk bliver brutalt myrdet i Amman og ved hans side er en navneliste på 78 tolke, der har arbejdet for Danmark. Listen er tidligere blevet lagt på nettet af ISIS-lederen Nasir Fayez. Det tegner slemt og Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste bliver sendt til Mellemøsten for at forhindre mordet på den næste tolk på listen. Men det går efterhånden op for Maiken at hendes egen fortid som spion i Basra og Bagdad, spiller ind. Og hun er måske det næste offer.

Du kan købe Arven fra Basra her eller hos din lokale boghandler.

Du kan læse e-bogen på Bookmate og Mofibo. Du kan lytte til bogen på Storytel.

Michael Katz Krefeld: Sort sne falder

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med Michael Katz Krefelds tidligere forfatterskab, bør du straks smide alt, hvad du har i hænderne og gribe fat i Sort sne falder, som fik prisen for den bedste danske krimi nogle år tilbage.

Sort sne falder er en selvstændig fortsættelse af den også fremragende krimi, Protokollen, hvor vi første gang møder PET-chef Nikolaj Storm og kriminalkommisær Katrine Bergman.

Da den skandaleramte politiker Peter Levin bliver udsat for et attentatforsøg, vendes et valgnederlag til en sympatisejr for et lille midterparti. Partiet får magten til at vælge landets næste statsminister.

Storm og Bergman undersøger sagen, der peger mod miljøkaktivister. Men så dukker liget af den myrdede attentatmand op og alle spor peger på en hemmelig loge, som også Storms afdøde far, var en del af.

Du kan købe Sort sne falder her eller i din lokale boghandel.

Du kan læse e-bogen på StorytelBookmate og Mofibo.

Stephenie Meyer: Kemikeren

Vi er langt fra vampyrer og teenagefølelser i denne actionprægede thriller fra Twilight forfatteren Stephenie Meyer. Her har vi at gøre med en kvindelig actionhelt, som er en mellemting mellem James Bond og Jason Bourne.

Hun er en eksagent på flugt, da hun bliver nødsaget til at tage en sidste sag i håbet om at rense sit navn og redde sit liv.

Hun bliver sjældent det samme sted og ændrer sit navn med korte mellemrum. Hendes tidligere arbejdsgiver har slået den eneste person, hun kunne stole på ihjel, og hendes viden er nu en trussel. De vil have hende af vejen, jo før jo bedre.

Du kan købe Kemikeren her eller hos din lokale boghandler.

Du kan læse e-bogen på StorytelBookmate. Du kan lytte til bogen på Mofibo.

Wilbur Smith: Udyret

Selvom Udyret er trejde bind i serien efter Afrikas horn og en ond cirkel kan nye Wilbur Smith sagtens stå på her, i det tredje selvstændige bind om Hector Cross.

Den aldrende sydafrikanske forfatter er en af verdens bedst sælgende og har et imponerende forfatterskab bag sig.

Den psykopatiske morder Johnny Congo flygter fra et topsikret fængel. Samtidig planlægger en terroristgruppe et angreb på en olieplatform.

Den tidligere major Hector Cross, ved at Johnny Congo myrdede hans hustru og er ude på hævn. Men hvis han negligerer at stoppe angrebet på olieplatformen vil det få katastrofale følger.

Du kan købe Udyret her eller i din lokale boghandel.

Du kan læse e-bogen på StorytelBookmate og Mofibo.

5 spændende selvstændige krimier


Til dig der ikke har lyst at læse krimiserier, men bare en enkelt god roman uden at sætte dig ind i et helt univers af personer.

krimilæseliste

John Grisham: Procesadvokaterne

Er du til John Grishams gode forfatterskab med masser af korrupte advokater, er denne roman en virkelig god en af slagsen.

Oscar Finley og Wally Figg har specialiseret sig i hurtige skilsmisser og spritkørsel, og fra deres firma i Chicago klarer de sig middelmådigt med en doven indsats i en hård branche.
Men en dag ankommer den unge, succesrige, men udbrændte David og tilslutter sig firmaet.
Med deres nye partner er Finley & Figg klar til at tage en af de helt store sager; en sag, som kan gøre dem velhavende uden sved på panden. Med lidt held behøver de ikke engang at møde op i en retssal.

Det virker for godt til at være sandt. Og det er det også.

Du kan låne Procesadvokaterne på biblioteket.

Lone Theils: 87 sekunder

Lone Theils spændende selvstændige krimi, som er udgivet i samarbejde med DR, hvor Theils igennem otte radioudsendelser researcher til krimien åben mikrofon.

Romanen er skrevet sideløbende med radioprogrammerne og består af otte dele, der følger hvert program. Dog har bogen et ekstra overraskende niende kapitel, der bringer historien lidt længere ud, end det lytteren har hørt om på radioen.

Efterforsker Georg Guldman er sat på en svær opgave. En ung kvinde er fundet druknet i Christianshavns Kanal, og hun er formentlig ikke gerningsmandens eneste offer.

Du kan købe 87 sekunder her eller i din lokale boghandel.

Du kan læse e-bogen på Bookmate. Du kan lytte til bogen på Mofibo.

Camilla Grebe: Når isen brister

Camilla Grebe, der før har dannet bedstsælgende krimimakkerpar med sin søster Åsa Träff, er her soloforfatter i denne psykologiske spændingsroman, der er klar til at overraske dig med overraskende twists.

Emma er forelsket. Jesper er hendes drømmefyr. Men desværre er han direktør i den tøjkæde, hvor hun arbejder, og dermed hendes øverste chef. Derfor foregår kærligheden i det skjulte.

Men uden varsel hører Emma pludselig ikke mere fra Jesper. Han er som sunket i jorden, og Emma er ude af sig selv af bekymring. Og pludselig bliver en ung kvinde fundet myrdet i hans prangende villa i en forstad til Stockholm.

Du kan købe Når isen brister her eller hos din lokale boghandler.

Du kan læse e-bogen på StorytelBookmate og Mofibo.

Pierre Lemaitre: Tre dage og et liv

I en lille franske provinsby forsvinder 6-årige Rémi sporløst en decemberdag i 1999.

Hele byen er i chok og hjælper politiet med at søge de omkringliggende skove. Men uden held. Den 12-årige Antoine er dybt rystet, for det er ham der ved et uheld har slået Rémi i hjel. Antoine gik i panik og gemte liget af drengen i stedet for at få hjælp.

I løbet af romanen der består af tre nedslag i Antoines liv, 1999, 2011 og 2015 hører vi om Antoines indre fængsel, skyldfølelser og de konsekvenser ulykken har haft for hans liv.

Tre dage og et liv kan læses som e-bog på f.eks. Saxo.com  din lokale boghandler.

Yrsa Sigurdadottir: Kulde

Ódinn bliver sat til at undersøge mistanken om overgreb mod børn på Krokur, en behandlingsinstitution for drenge, der fandt sted i 1970’erne. Undersøgelsen afslører umenneskelige vilkår og to teenagedrenge som døde brutalt.

Efter ekskonens død har Ódinn haft ansvaret for deres datter. Det ligger ham meget på sinde at være en god far, og som opklaringen af de to teenagedrenge skrider frem samt afsløringen af begivenhederne på Krokur, bliver hans privatliv voldsomt påvirket. 
Ódinn indser gradvis, at ekskonens død slet ikke var en ulykke, som man hidtil har troet. Og nu tager ondskaben omkring ham til med lynets hast.

Du kan købe Kulde her eller i din lokale boghandel.

Du kan læse e-bogen på StorytelBookmate og Mofibo.

Gerningsstedet Facebook

Jeg er hende, der laver lister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har sammenfattet her på sitet! Jeg elsker bøger og har efterhånden samlet en hel del i løbet af de 15 år, jeg har været i bogbranchen. Og så er jeg en febrilsk samler af kogebøger.