Børnebøger Carlsen

De dejligste julebøger for hele familien

Da julen kom til Mumidalen, julebog, julebøger, mumi, mimutroldene, mumitrold, tove Jansson, julekalender

Julen er hjerternes og de gode historiers fest. Vi glæder os til at tænde kalenderlyset, finde de varme tæpper frem og samles om skønne klassikere og nye julehits.

Vi voksne kan måske godt længes tilbage til dengang, hvor vi så julen gennem begejstrede barneøjne. Hvis du også længes tilbage til din barndoms jul, så er der heldigvis mange gode julebøger, som du kan læse højt for dine egne børn – og som kan bringe både børn og barnlige sjæle i den helt rigtige julestemning.

Her kan du finde inspiration til årets højtlæsningsbøger i december.

Da julen kom til Mumidalen

af Tove Jansson

julebog, julebøger, julekalender, børnebøger, december, Hvordan holder man jul i Mumidalen?

Mumitroldene går jo normalt i vinterhi og kender hverken til sne eller juletradtioner! Men de bliver vækket i deres vinterdvale og forundres over sneen og de mærkelige juleforberedelser, alle har så travlt med. Bliver det mon jul i Mumidalen?

En af Tove Janssons noveller fra Det usynlige barn og andre historier omsættes her til et sandt juleeventyr i Mumidalen, hvor man har forsøgt at genskabe både tekst og illustrationer, så det kommer så tæt som muligt på Toves originalfortælling og -illustrationer. Fra ca. 4 år.

Peter Kanin – Et juleønske

af Beatrix Potter

julebog, julebøger, julekalender, børnebøger, december, En rigtig julehistorie om fire små kaninunger, der næsten ikke kan vente til det bliver juleaften.

Lillejuleaften hænger Peter Kanin og hans tre søskende deres julesokker op, men kan det virkelig passe, at julemanden først kommer, når alle sover? Peter Kanin beslutter sig for at holde sig vågen … Fra 12 ca. måneder

Glædelig jul, Plet!

af Eric Hill

julebog, julebøger, julekalender, børnebøger, december, En flot papbog med kæmpestore flapper og søde juleillustrationer.

Det er juleaften, og Plet og vennerne er meget spændte. Alle gaverne er pakket ind, men hvem mon får hvad?

Børnene vil elske denne papbog med flapper og overraskelser, som er lige til at gå på opdagelse i.

Fra ca. 12 mdr.

Hvor er julemanden?

julebog, julebøger, julekalender, børnebøger, december, Kan du finde julemanden og alle hans venner? Kig bag de bløde flapper!

En sød “titte-bøh”-bog for de mindste med flapper af filt og et spejl til sidst, hvor barnet kan finde sig selv. Bogen er illustreret af den svenske tegner Ingela P. Arrhenius.

Fra ca. 12 mdr.

Pixi-julekalender

af Jan Mogensen

julebog, julebøger, julekalender, børnebøger, december, Årets julekalender er en PIXI-julekalender, der indholder 24 indpakkede pixibøger, en for hver dag i julemåneden frem til den 24. december.

Læs en historie om dagen, og følg med alle de spændende ting der sker i Vorby op til jul. Julefreden kommer alvorligt i fare, men heldigvis er der både foretagsomme nisser, katte og børn, som kan skride til handling, når det virkelig gælder!

Stort format, som selv kan stå! Fra ca. 3-7 år.

 

 

Da Boris blev julebjørn

af Ryan T. Higgins

julebog, julebøger, julekalender, børnebøger, december, En skøn julefortælling med skovens absolut sureste bjørn.

Boris er mange ting. Han er en bjørn. Han er gnaven. En udmærket kok. Og så er han mor til fire gæs. Men hvis der er noget, han ikke er, så er det julemand! Troede han. Fra ca. 3-5 år.

 

 

Den kæmpestore nissebog

af Carla og Vilhelm Hansen

julebog, julebøger, julekalender, børnebøger, december, En flot gavebog med sjove og nostalgiske julehistorier af Carla og Vilhelm Hansen.

Bogen vrimler med flittige nisser, som har travlt med juleforberedelserne. Der skal bages, hentes juletræ og klippes julestads, men der er også tid til en masse sjov og ballade. Læs for eksempel om nissefars mislykkede ballon-flyvetur og togrejsen til Ugleskoven. Historierne er befolket med voksne nisser og af nissebørn og dyr, for eksempel gris og hare.

Sproget er friskt med sin helt egen humor og retter sig både mod voksne og børn. En rigtig julebog fra Nisseland, der hvor sneen altid er kridhvid. Fra ca. 3-7 år.

Iqbal Farooq og den lede julestjerne

julebog, julebøger, julekalender, børnebøger, december, af Manu Sareen & illustreret af Lars-Ole Nejstgaard

En forrygende billedbog til julemåneden om Iqbal Farooq og hans familie fra Blågaardsgade – med en julestjerne på afveje og en julemand, der ikke har helt rent mel i posen.

Det er den 24. december, og Iqbals far har fået en lys idé. Han vil have det største og flotteste træ i hele opgangen. Ja, på hele Nørrebro! Familien Farooq har aldrig før holdt jul, men selvfølgelig har de en plan. Desværre involverer den også skøre Onkel Rafig, og så går det som altid galt … Fra ca. 4-8 år.

Fupz’ store julebog

af Kim Fupz Aakeson

julebog, julebøger, julekalender, børnebøger, december, Uden Kim Fupz Aakesons skønne og skøre julehistorier, så bliver det altså ikke jul i år. I den flotte samlede udgave af Fupz’ julehistorier får du tre julefortællinger med både rensdyr og julemænd og masser af humor for de 4-99-årige.

Bogen indeholder historierne:

Julemandens jul
Nissen, der ville være berømt
Et juleeventyr – og så alligevel ikke

 

Du kan finde flere skønne julebøger på carlsen.dk