Indefra

Mød L&Rs redaktion for dansk skønlitteratur

Lindhardt og Ringhof har udvidet redaktionen for dansk skønlitteratur. Vi har en ambitiøs plan om at komme til at indtage en endnu mere central rolle i fremtidens boglandskab – hos læserne, hos boghandleren og på nettet. Vi vil tilbyde skræddersyet og professionel sparring til alle vores forfattere på allerhøjeste niveau. I løbet af vinteren faldt de sidste brikker på plads. Det glæder os derfor at kunne præsentere den nye redaktion for dansk skønlitteratur på Lindhardt og Ringhof:

 

_A1_8642_edited

Sune de Souza Schmidt-Madsen, f. 1979. Redaktionschef. Cand.mag. i litteraturvidenskab. Vendte tilbage til L&R i juni 2011 efter tre år på Informations Forlag. Havde inden da bl.a. skrevet Lindhardt og Ringhofs historie. Har redigeret både skøn- og faglitterære bøger på L&R. Modtog i 2013 Georg Brandes-prisen for ”En lille bog om Blixen”.

 

_A1_8604_editedDorte Einarsson, f. 1963. Seniorredaktør. Cand.mag. i dansk og retorik. Kom til L&R i juni 2011 efter 19 år på Gyldendal. Har redigeret både skøn- og faglitterære bøger på Lindhardt og Ringhof. Laver mange af forlagets kulturlitterære titler og har netop haft stor succes med forårets krimidebutant, Lone Theils.

 

_A1_8797_editedUlla Ewald Stigel, f. 1987. Redaktør. Cand. mag. i litteraturvidenskab. Kom til L&R fra Rosinante i september 2014, hvor hun har arbejdet som redaktionsassistent og pressemedarbejder. Har desuden været programredaktør på Radio24syvs litteraturprogram ”Den store roman”. Har netop sendt sin første L&R-bog i trykken og venter i spænding på modtagelsen.

 

_A1_8732_editedLene Wissing, f. 1968. Seniorredaktør. Cand.mag. i dansk og idéhistorie. Kom til L&R fraGyldendal i november 2014. I sine 14 år på Gyldendal arbejdede hun sammen med både lyrikere, prosaister, krimiforfattere og kulturlitterære forfattere, bl.a. Mette Moestrup, Dy Plambeck, Sissel-Jo Gazan og Lone Kühlmann. Lene er ud over det redaktionelle også interesseret i læsekultur, bl.a. læsekredse.

 

_A1_8617_editedAnne-Marie Christensen, f. 1961. Seniorredaktør. Mag.art. i litteraturvidenskab. Hjemvendt i januar 2015 til L&R efter ti år på Politikens Forlag, hvor hun har været med til at opbygge forlagets skønlitterære profil. Stod bag sidste års Gyldne Laurbær-vinder, ”Forbandede yngel” af Anne-Cathrine Riebnietzky.

 

Liv Lindhardt, f. 1987. Redaktionssekretær. Læser dansk med historie so_A1_8755_editedm sidefag. Har været en del af studenterteamet på L&R siden juni 2011, gennem de sidste år assistent for Sune og fra februar 2015 for hele redaktionen. Barnebarn af to af forlagets grundlæggere, Otto B. Lindhardt og Helga Lindhardt.

 

_A1_8672_editedIben Konradi Brodersen, f. 1988. Fast manuslæser. Cand.mag. i litteraturvidenskab. Landede direkte fra universitetet i Oxford til studenterteamet på L&R i juni 2011. Blev optaget på forfatterskolen i 2014, og har sin debutroman i støbeskeen.

 

Vi glæder os til samarbejdet med alle jer forfattere, der tegner L&R, og en række nye, som vi ser frem til at introducere jer og læserne for.

Alle fotos af redaktionen © Thomas A.

Find bøgerne fra redaktionen på lindhardtogringhof.dk eller hos din boghandler.

Lone Theils: Pigerne fra Englandsbåden. 9788711325452

Sune de Souza Schmidt-Madsen: En lille bog om Blixen. blixen