Bøger om Danmark Bøger om naturen Fagbøger Historie

DANMARKSSERIEN | Unikke fotos og enestående fortællinger i nye bøger om Danmark

Danmark er fyldt med enestående natur og stærke lokale kulturer. Fra Sønderjylland til Limfjorden, fra Bornholm til Vesterhavet. Her er 5 smukke bøger om Danmark – et lille land skabt gennem tusinde af år, som stadig overrasker og gemmer på ukendt terræn.

Savner du en god værtindegave eller planlægger du ferie i det danske, så er der god hjælp og inspiration at hente i de flotte store bøger med fotos og tekster fra nogle af de smukkeste dele af Danmark.

LÆS OGSÅ: Danmarks oldtid i landskabet. Tag hele familien på rejse tilbage i tiden


5 BØGER OM DANMARK

Sønderjylland

Sønderjylland

Sønderjylland er et ganske særligt sted.

Grænselandet er med sine bølgende bakker, store vidder, dybe fjorde og Vadehavet i vest hjemsted for en helt unik natur. På samme måde er den sønderjyske mentalitet også helt sin egen som følge af skiftende nationale tilhørsforhold gennem tiden.

I bogen Sønderjylland tegnes der et portræt af det særligt sønderjyske i ord og billeder, og kendte personligheder med sønderjyske rødder fortæller, hvad der gør området til noget helt specielt.

Bogens skribenter er bl.a. stjernekok Jesper Koch, designer Uffe Buchard, politiker Bertel Haarder, forfatter Greteliste Holm, TV-personlighed og havemand Søren Ryge og mange flere.

Du kan købe Sønderjylland online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 28. maj.


Limfjorden

Limfjorden

Limfjorden er Jyllands enestående hjerte.

Et smukt og snørklet stræde, der strækker sig fra Thyborøn i vest til Hals i øst og forbinder to af Danmarks have, Vesterhavet og Kattegat.

Bogens skribenter og fotografer som Ghita Nørby og Lotte Kirkeby tager i ord og billeder læseren med fra de vindblæste bredninger nær Vesterhavet, gennem det betagende, bakkede istidslandskab med stille fjorde og vige, ø-perler og købstæder – til smeltediglen Aalborg, hvor gammel industri og arbejderklasse møder moderne turisme og storbystemning.

Du kan købe Limfjorden online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 28. maj.

LÆS OGSÅ: Limfjorden: Giv et smukt stykke af Danmark i gave


Bornholm

Bornholm

Bornholm – den skønneste og smukkeste solskinsø.

Øens varme klipper i sensommeren, en skumfyldt Østersø i vinterstorm, fortællinger om overnaturlige væsener der lever i skovenes klippesprækker og en stærk lokalkulturel identitet, der forgrener sig ud i kunstlivet og øens nye status som Danmarks gourmetmekka udenfor hovedstaden.

I bogen finder du fortællinger om kendte danskers særlige forhold til ø’en, krydret med lokale portrætter og storslåede billeder af kyst og hav året rundt.

Du kan købe Bornholm online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 28. maj.

LÆS OGSÅ: “Den røgede sild har altid rimet på Bornholm” og andre personlige sandheder om danskernes solskinsø


Danmarks oldtid i landskabet

Danmarks oldtid i landskabet
Marianne Rasmussen Lindegaard

Bogen der formår, gennem tekst og billeder, at levendegøre oldtidens Danmark og de mennesker, der boede i landet.

Danmarks landskab byder på histori, der strækker sig lang tilbage i tiden.

En gravhøj er ikke bare en bunke jord, men et monument bygget af tusindvis af græstørv, stablet af en udvalgt gruppe mennesker og efter en nøje tilrettelagt plan.

I Danmarks oldtid i landskabet kan du læse 72 fortællinger, der danner en samlet historie om perioden fra rensdyrjægerne kom til landet lige efter istidens slutning omkring år 11.000 f.v.t. og frem til vikingekongernes statsdannelse omkring år 1000.

Du kan købe Danmarks oldtid i landskabet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 28. maj.


Vesterhavet

Vesterhavet

Den vilde vestkyst, Vesterhavet!

Den del af Nordsøen, der følges med hele den jyske vestkyst, kalder vi danskere for Vesterhavet.

Her blander vildt vejr og barsk natur sig med sommerferieminder fra stråtækte sommerhuse i klitterne, sømandshistorier om strandinger, storme og kvinder i fremmede havne og lokale med benene solidt placeret i en sandet jordbund og udstyret med en stærk gudsfrygt.

Få 10 unikke fortællinger fra kendte om om Danmarks prægtigste og vildeste stykke natur og de mennesker, der bor der.

Du kan købe Vesterhavet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 28. maj.

LÆS OGSÅ: Jane Aamund fortæller: Vesterhavet i lyst og nød!