Børnebøger Carlsen

Den bedste dåbsgave

Dåbsgaven er din personlige hilsen til en lille ny verdensborger – en nevø eller niece, et gudbarn eller dine venners børn. En god dåbsgave siger både noget om den, der giver den – og om den der modtager den. Du kan give barnet et arvestykke fra familien, lækkert børnebestik eller en helt særlig bog. Bøger, som barnet kan have på reolen hele livet – og måske engang give videre til sine egne børn.

Der er selvfølgelig klassikere som Halfdans ABC og H.C. Andersens eventyr, men også nye bøger med klassikerpotentiale som Knud Romers ABC, en minde-æske og et smukt, smukt børne-atlas. Sidst men ikke mindst er der sangbøger, som både dåbsbarnet og forældrene kan have glæde af fra dag 1.

11 forslag til bøger, du kan give i dåbsgave

KLASSIKERE

Børnenes H.C. Andersen

2015 Børnenes HCA cover.indd

Denne skønne bog er en absolut klassiker. Den er smukt indbundet og fyldt med historier, som tager både børn og forældre med på eventyr, der er blevet en integreret del af den danske kulturskat. Og med rette. H.C. Andersen er kendt og elsket verden over, blandt andet fordi hans eventyr er skrevet i flere lag, hvilket gør hans historier vedrørende for alle aldre.

Dette samlingsværk indeholder 17 kendte eventyr:

Snedronningen, Nissen hos Spækhøkeren, Lille Claus og Store Claus, Tommelise, Fyrtøjet, Prinsessen på ærten, Snemanden, Den grimme Ælling, Klods-Hans, Kejserens nye klæder, De vilde svaner, Hvad fatter gør, er altid det rigtige, Svinedrengen, Grantræet, Den standhaftige tinsoldat, Hyrdinden og skorstensfejeren.

Find bogen hos boghandleren eller her ->


Halfdans ABC

9788756289962

Den folkekære forfatter Halfdan Rasmussen og den ligeså folkekære tegner Ib Spang Olsens alfabet er en smuk bog, som er kendt og elsket af børn i mange generationer. Det er en vaskeægte klassiker, som siden 1970erne har lært danske børn (og voksne), hvor sjovt det er at lege med sproget. Hvert bogstav har en finurlig remse, og tegningerne er søde og sjove.

Halfdans ABC er en gave til både barn og forældre – og det er en gave, som vil vare ved længe efter, du og de andre gæster har fejret barnets dåb.

“Bennys bukser brændte, Børge råbte åh, Børge havde nemlig, Bennys bukser på.”

Find bogen hos boghandleren eller her ->


Mariehønen Evigglad

9788756269186

Her har vi endnu en klassiker fra Halfdan Rasmussen, som er fyldt med skægge rim og remser – og illustreret af Ib Spang Olsen.

I børnehaven hvor jeg går
har alle piger englehår
og sommerfuglehænder,
og alle drenge er så små
at de må gå med stylter på
når de skal børste tænder.

Og lærerinden som er pæn
og dufter som en hvid syren
og tyve røde roser
går ud når græsset blir til hø
og samler vilde bøllefrø
og putter dem i poser.

Og når det så blir maj og vår
går lærerinden ud og sår
en massefrø i haven
så den der ingen unger har
kan få et barn i februar
hvis der er plads i maven!

Find bogen hos boghandleren eller her ->


Dig og mig og vi to

9788762609853

Børn elsker de gamle danske børnerim og sange – og det gjorde tegneren Iben Clante i den grad også, for sjældent er de blevet så smukt illustreret som i Dig og mig og vi to.  Denne fine bog indeholder kendte og mindre kendte rim, remser og sange fra den danske sangskat. Barnet kan lytte til rimene og remserne og synge med på sangene og hver gang med lige stor fornøjelse.

Find bogen hos boghandleren eller her ->


 

Mumitrolden

9788762655218

Mumitrolden er en finsk klassiker, som vi har taget til os med åbne arme i Danmark. I dette luksustrebindsværk får man alle ni Mumiromaner samlet. De tre første romaner, De tre næste romaner og De tre sidste romaner.

Selvom den første roman er tilbage fra 1945, er Mumitroldens univers stadig lige så forunderligt for børn i dag, som det var dengang. De tre store bøger er smukt indbundet, og pryder flot et barneværelse indtil den lille er klar til at blive lukket ind i Mumitroldenes eventyrlige verden.

9788711427125 9788711418864

Find “Mumitrolden – De tre første romaner” hos boghandleren eller her ->

Find “Mumitrolden – De tre næste romaner” hos boghandleren eller her ->

Find “Mumitrolden – De tre sidste romaner” hos boghandleren eller her ->


 

MODERNE KLASSIKERE

KNUD ROMER: ABC

h9788711346495

Knud Romers ABC er også et lille mesterværk. Politiken har således beskrevet denne ABC:

“I forvejen findes adskillige både flotte og nyttige abc-bøger på dansk. Deres mest fornemme målgruppe er børn, der skal lære alfabetet. Knud Romers og John Kørners ’ABC’ er et smukt supplement til genren, og man behøver ikke at være fire-seks år for at nyde den. Er man yngre, kan man kigge billeder og få læst op. Er man voksen, kan man lade sig forundre af Kørners og Romers forestillinger om dyrs konturer, kulører, adfærd og sind…. Ved således at vægte både det abstrakte, det jordnære, det fantastiske og det uforklarlige giver Romers og Kørners ’ABC’ i glimt en slags alfabetisk lykke.”.

h9788711347539Der er to udgaver af denne bog – og de er begge smukke. Der er den almindelige hardback og specialudgaven i lilla. I specialudgaven er der arbejdet endnu mere med de håndværksmæssige detaljer.

“Uglerne bor i håret og ugler det hele året. Husk at lade håret gro, så uglerne har et sted at bo.”

 

 

Find Knud Romers “ABC” hos boghandleren eller (specialudg.) her -> (alm. udgave) her ->


Ting og sager om mig, da jeg var lille

9788711349328.Lille3Her har du æsken, som alle nybagte forældre gerne vil eje. Det er en fin dekoreret æske, som i de første år vil være mest til glæde for forældrene, og som i takt med barnet bliver ældre, er en fantastisk gave til ham eller hende.

Æsken indeholder en bog, hvor forældrene kan nedfælde ord og minder om store og små bedrifter, som deres guldklump har udført: Om det er at vokse en centimeter, første gang på toilettet, første ord – alt skaber værdifulde minder, og alt er morsomt selv at læse for barnet, når det bliver ældre. Udover bogen indeholder gaveæsken en uro, en lille æske til mælketænderne og en hårlok samt et målebånd til at følge barnets hastige voksen.

Find æsken hos boghandleren eller her ->


Kort over verden

h9788711326275

Et kort over verden er en fin dåbsgave, her kan barnet stille sin nysgerrighed, udforske verden og lære om dyr, lande og kulturer. Dette er en hyldest til verden, lige fra de højeste bjerge til det mindste insekt – og alt det, der ligger i mellem. Og så er den smuk både indvendig og udvendig.

Bogen har høstet enorm opmærksomhed i hele verden. Og som noget ekstraordinært er den danske udgave den eneste med kort over Danmark, Færøerne og Norge. Så man kan også lære mere om, hvor man selv kommer fra.

Find bogen hos boghandleren eller her ->


Fupz’ og Bregnhøis største hits

h9788711408780

Kim Fupz Aakeson er ude i et ærinde. Han taler børnenes sag i en absurd verden af trompeter og kålrolader, og Rasmus Bregnhøis streg supplerer og fremhæver dette på allerfornemmeste vis.

Er det smart at kunne flere sprog? Kan det betale sig at gå i skole? Er det sjovt at se nogen spille trompet i tv? Hvad er kålroulader? Får man altid skæld-ud, hvis man stjæler sin mors tørresnor? Varer julen hele året? Disse og andre livsvigtige spørgsmål får man svar på i dette veloplagte og fantastiske sjove samlebind skrevet af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Rasmus Bregnhøi.

Kim Fupz Aakeson og medsammensvorne Rasmus Bregnhøi har med deres historier siden 2003 skrevet sig ind i mange børns – og ikke mindst – forældres hjerter.

Find bogen hos boghandleren eller her ->


Guinness World Records

Guinness World records 2017

Nu tænker du muligvis, at det er en lidt atypisk gave – og det kan du have ret i. Men verdensrekorder er sjove og særligt for børn, som imponeres, væmmes og overraskes med lyst og latter. Der udgives en World Guinness Records bog hvert år,  rekorderne bliver hverken mindre sjove eller mindre vilde i løbet at barnets barndom – og måske er det sjovt at se tilbage på sit fødeår 20, 40, 60, 80, ja sågar 100 år efter ens komme til verden, og se, hvordan rekorder og tekonolgisk udvikling var den gang.

Find bogen hos boghandleren eller her ->


BØGER MED SANG

Syng med os

h9788711374382-1

Denne sangbog er en flot og anderledes en af slagsen. Den har et lydpanel, der afspiller melodien, så barnet kan lære de sange, det ikke kender, eller som de voksne ikke lige kan huske. Bogen indeholder 40 kendte og nogle lidt mindre kendte sange. Så børn (og voksne) i alle aldre kan være med og synge gamle klassikere og lære nye sange.

Lydpanelet er avanceret og adskiller sig fra tidligere sangbøger, da man kan spole frem og tilbage og skrue op og ned for lyden.

Find bogen hos boghandleren eller her ->