Børnebøger Carlsen

Carlsens julegaveguide: Fantastiske bøger til din 9-12-årige

juegaver, julegave, børnebog, børnebøger, gaveidéer, tweens, 9-12-årige

Når man giver en bog i gave, giver man en oplevelse. Vi har samlet en række af årets bedste bøger  i en julegaveguide til de større børn fyldt med action, sjov, kreativitet og spænding – her gemmer sig mange timers underholdning.

Rigtig god læselyst!

Humor, spænding og fart over feltet

Elsker dit barn også sjove, spændende bøger? Heldigvis findes der en lang række medrivende serier til de 9-12 årige, som egner sig godt til både højtlæsning og selvlæsning.

Game On-serien af Andreas Nederland og Frederik Hansen

Game On, Game On 1, Hævnen er sjød, Andreas Nederland og Frederik HansenGame On, Game on 2, Andreas Nederland og Frederik HansenGame On, Andreas Nederland og Frederik Hansen, Game On 3

Den populære serie om gamer-drengen Lucas byder både på spænding, sjov, letlæste kapitler og det bedste fra spillenes univers – og ikke mindst en god historie om at være lidt for meget på udebane med liiidt for tynde arme.

Game On 3 – Kattepine landede for nyligt, og endnu en gang står Lucas overfor et mysterie. Ting forsvinder nemlig fra computerspil, og Lucas samler derfor vennerne for at finde en forklaring. Jagten på sandheden bringer ham til Servercity, hvor han skal gennemføre et computerspil med livet som indsats.

Du kan købe Game On 3 – Kattepine af Andreas Nederland og Frederik Hansen online her eller i din lokale boghandel.

Karmaboy-serien af Jacob Riising

Karmaboy, Kometen og den onde numsekløe, Jacob RiisingKarmaboy, Jacob Riising, Sultanen af DillermannKarmaboy, Operation Hundepølse, Jacob Riising

Jacob Riisings serie om superhelten Karmaboy, aka 11-årige Niller, er hylende morsom og henvendt til både piger og drenge. Gang på gang må Niller nemlig trække i Karmaboy-tøjet for at forhindre katastrofer i hans elskede Skovlunde.

I bog 1 og 2 kæmpede Karmaboy for at redde Skovlunde bytorv. I den nyligt udgivne Karmaboy 3 – Operation Hundepølse skal Niller opklare et mysterie om forsvunde hunde i Skovlunde. Heldigvis får Niller hjælp af privatdetektiven Ruddy, som pludseligt dukker op i smart tøj og sportsvogn. Karmaboy 3 – Operation Hundepølse er en bog med spænding, opskrifter, hele 168 kapitler plus fodnoter samt en hel del hundelort!

Du kan købe Karmaboy – Operation Hundepølse af Jacob Riising online her eller i din lokale boghandel.

Iqbal Farooq-serien af Manu Sareen

Iqbal Farooq, Iqbal Farooq og den hemmelige ismaskine

Er dit barn også vild med Iqbal Farooq og hans bindegale familie fra Nørrebro? Den populære børnebogsserie om Iqbal Farooqs eventyr af Manu Sareen har vundet danskernes hjerter, ikke mindst grundet filmatiseringen af bøgerne.

I serien er udkommet hele ni bind, hvor Iqbal Farooq og den hemmelige ismaskine er den nyeste bog. Her skal Iqbal finde ud af, om der er en sammenhæng mellem en rigmands køb af alle verdens bjergkæder og det faktum, at polerne pludselig smelter endnu hurtigere?

Find hele serien om Iqbal Farooq online her.

Du kan købe Iqbal Farooq og den hemmelige ismaskine af Manu Sareen online her eller i din lokale boghandel.

Spiloppo-serien

Spiloppo, Ingen tager en klovn alvorligt, Kristian Mørk og Oliver ZahleSpiloppo, Med skurke på skattejagt, Kristian Mørk og Oliver Zahle

Brødrene Oliver Zahle og Kristian Mørk har med Spiloppo skrevet en sjov og spændingsfyldt børnekrimi til de 9-12 årige. I serien rejser Arthur rundt med sin far hver sommer som klovne på markedspladser, men Arthur hader det! Han vil meget hellere ligge derhjemme og læse sine superheltetegneserier. Pludseligt står Arthur dog over for mysterier af den helt store slags, og derfor forvandler han sig til superhelte-klovnen Spiloppo for at opklare de mystiske sager.

I den nyeste bog i serien, nemlig Spiloppo 2 – Med skurke på skattejagt, kommer Arthur på sporet af en gammel, hemmelig tysker-skat fra Anden Verdenskrig. Den vikler ham og søsteren Fie ind i en hæsblæsende jagt på både penge og en mystisk ring, der kan lede folk til skatten.

Du kan købe Spiloppo 2 – Med skurke på skattejagt af Kristian Mørk og Oliver Zahle online her eller i din lokale boghandel.

Supersaurus af Jay Jay Burridge

Supersaurus, Raptorer i paradis, Jay Jay Burridge

Læs med om dinosaurerne i nutidens verden i den spændende Supersaurus-serie, hvor bogen med den tilhørende app bliver levende! Indtil videre er første bog i serien, nemlig Supersaurus – Raptorer i Paradis, udkommet.

Bea Kingsleys forældre forsvandt sporløst for 11 år siden … Så da Bunty, Beas fantastiske bedstemor, pludselig planlægger en eksotisk rejse til de fjerne Aru-øer for at se de sjældne Raptorer i Paradis, begynder Bea at stille spørgsmål. Store spørgsmål, som ikke engang hendes vidunderlige gudfar, Theodore, vil besvare. Og jo flere spørgsmål Bea stiller, jo flere problemer bliver de mødt af. Var rejsen til øerne en livsfarlig fejltagelse,
 eller er det begyndelsen til et eventyr for livet?

Du kan købe Supersaurus – Raptorer i Paradis af Jay Jay Burridge online her eller i din lokale boghandel.

Billedrengen og Billedronningen af M.G. Leonard

Billedrengen, M.G. Leonard, kampen om billerneBilledronningen, M.G. Leonard, kampen om billerne

En klassisk historie for børn med et moderne twist! I denne fantastiske trilogi kæmper Darkus og den onde Lucretia Cutter om billerne. Trilogien starter med Billedrengen, hvor Darkus’ far på mystisk vis forsvinder. Med hjælp fra billen Baxter gør Darkus derfor alt for at opklare mysteriet om farens forsvinden. Samtidigt skal de undgå at falde i kløerne på Lucretia Cutter, en modedesigner med hang til at lave smykker af sjældne biller. I seriens anden bog, Billedronningen, er Lucretia Cutter igen på spil, denne gang i følgeskab med sin hær af gule spionbiler. Darkus, Virginia og Bertolt vil gøre alt for at stoppe hende, men Darkus’ far har forbudt dem at tage kampen op. Det bliver starten på en kamp for at finde ud af, hvem der er ven, og hvem der er fjende …

Du kan købe Billedrengen af M.G. Leonard online her og Billedronningen af M.G. Leonard online her. De kan også købes i din lokale boghandel.

Dyrenes verden

Dyr kommer i alle former, farver og størrelser, og så kan de have de mest mærkelige egenskaber! De fleste børn ELSKER dyr, og bøger om dyr er derfor et sikkert hit!

De 100 mest fantastiske fortidsdyr af Sebastian Klein

De 100 mest fantastiske fortidsdyr, Sebastian Klein, dyrebog, dyrebøger

Tag med på en rejse tilbage til fortiden, når Sebastian Klein fortæller om bæster, kæmper og øgler, som (heldigvis) ikke findes i dag. Sebastian fortæller bl.a. om tyrannosaurus rex, hulebjørne og kæmpekrokodiller i denne spændende bog.

Sebastian Klein har også lavet en række andre bøger til dyreglade børn, som du kan læse mere om her. 

Du kan købe De 100 mest fantastiske fortidsdyr af Sebastian Klein online her eller i din lokale boghandel.

Den fantastiske bog om dinosaurer og Den fantastiske bog om pattedyr

Den fantastiske bog om dinosaurer, dyrebog, dyrebøger, bog om dinosaurerDen fantastiske bog om pattedyr, dyrebog, dyrebøger

Disse to smukt illustrerede bøger er spækket med fakta om alverdens dyr – fortidige såvel som nulevende. Den fantastiske bog om dinosaurer tager på en spændende tidsrejse, hvor man kan møde en lang række eventyrlige dinosaurer og andre dyr fra urtiden. Den fantastiske bog om pattedyr tager derimod læseren med ud i den vilde natur for at lære mere om de fantastiske pattedyr.

Du kan købe Den fantastiske bog om dinosaurer online her og Den fantastiske bog om pattedyr online her. Begge kan også fås i din lokale boghandel.

Bøger man bliver klogere af

Ved du, hvor høj verdens højeste hund er? Har du styr på de danske fodboldspillere? Og hvad er det egentlig for noget med de der YouTube-stjerner? Bøger er det bedste redskab til at blive klogere, og heldigvis findes der masser af gode bøger med spændende viden i øjenhøjde.

De største danske fodboldspillere af Christian Mohr Boisen

De største danske fodboldspillere, Christian Mohr Boisen, fodboldbog, fodboldbøger

I denne bog kan du læse om alle de store danske fodboldspillere, som har været med til at sætte lille Danmark på det store fodboldverdenskort: fra Middelboe, Lundberg og Præst til Røntved, Laudrup og Dolberg.

Christian Mohr Boisen, én af Danmarks førende fodboldskribenter, beskriver i denne bog 25 af de allerstørste danske fodboldspillere gennem tiden.

Du kan købe De største danske fodboldspillere af Christian Mohr Boisen online her eller i din lokale boghandel.

Sådan blev jeg Rasmus Brohave af Rasmus Brohave

Rasmus Brohave, Sådan blev jeg Rasmus Brohave, YouTube

Velkommen til YouTuberen Rasmus Brohaves første bog fyldt med billeder, fun facts og en masse andet som selv Brohave-fans ikke ved. Rasmus fortæller hele historien om sit liv fra barndommen på Fyn til det liv som professionel YouTuber, han lever idag med sine 200.000 abonnenter på YouTube og 250.000 følgere på Instagram. I bogen kommer man helt tæt på, hvad der skete, da Rasmus blev årets YouTuber til Guldtuben, man møder Rasmus’ favoritter fra YouTube og alle hans venner fra Splay, og samtidigt bliver man præsenteret for de bedste råd til gear og udstyr samt hvordan man tjener penge på YouTube.

Sådan blev jeg Rasmus Brohave er en personlig bog til alle Rasmus’ fans – og til deres nysgerrige søskende og forældre, som måske ikke ved, hvad YouTube er endnu.

Du kan købe Sådan blev jeg Rasmus Brohave af Rasmus Brohave online her eller i din lokale boghandel.

Børnenes Rekordbog 2018

Børnenes rekordbog, børnenes rekordbog 2018, rekorder, rekordbogFlest, mindst, størst, højest, længst … Endnu en gang har børn fra hele Danmark lagt sig i selen for at slå de gamle rekorder, og samtidigt er der også blevet fundet på en masse nye, forbløffende og overraskende rekorder. Blandt rekorderne er eksempelvis Mie med Danmarks længste hår, Katrines imponerende sæbesamling på intet mindre end 512 sæber og Said Marzouks flotte rekord med at holde vand i munden i knap tre timer!

Børnenes rekordbog 2018 byder som altid på underholdning til mange timer med de mange rekorder krydret med sjove billeder og QR-koder til videoklip med de fantastiske rekorder.

Du kan købe Børnenes Rekordbog 2018 online her eller i din lokale boghandel.

Guinness World Records 2018

Guinness World Records, Guinness World Records 2018, rekorder, rekord, rekordbogLæs om den hurtigste til at gå armgang i krykker, den længste mennesketunge, højeste hop på en kængurustylte og andre sjove, skøre og spøjse verdensrekorder i Guinness World Records 2018!

Verdens absolut bedst sælgende årbog er Guinness World Records, som hvert år samler fænomenale rekorder fra hele verden. I årets udgave stiller rekordbogen særlig skarpt på superhelte, biller, skovbrande og toiletrekorder. Guinness World Records 2018 garanterer mange timers underholdning til store og små!

Du kan købe Guinness World Records 2018 online her eller i din lokale boghandel.

Slip kreativiteten løs med skønne krea-bøger

Elsker dit barn også at være kreativ? Heldigvis findes der mange gode krea-bøger, som kan hjælpe med at omsætte de gode idéer til praksis.

Byg det selv – Mit værelse af Theresa Bro

Byg det selv, Theresa Bro, diy

I bogen her viser teaterrekvisitør Theresa Bro i helt overskuelige trin, hvordan man bygger alt fra lamper over småmøbler til senge og opslagstavler. Bogen hjælper børn med at lære, hvordan man bruger værktøj – også det med ledning! – om blanding af farver, hvilken lim, bor og rawplugs, man skal bruge til forskellige projekter, samt tips og idéer, der hjælper undervejs.

Bogen indeholder ti konkrete projekter, som man kan vælge at lave helt som Theresa eller lave variationer over. Og vi lover, at det ikke er sværere, end at selv forældrene kan følge med!

Du kan købe Byg det selv – Mit værelse af Theresa Bro online her eller i din lokale boghandel.

KreaKampen af Sofie Østergaard

Kreakampen, Sofie Østergaard, diy, kreativ

Gør-det-selv-bølgen ruller, og bogen tager fat, hvor de populære tv-programmer KreaKampen slap. Sofie Østergaard hjælper børn til at lave grafitti-perleplader, tegne, male, sy, lave collager og smykker. Bogen indeholder en række opskrifter og teknikker, samt nyttige og sjove idéer til børn, der gerne vil prøve selv at gøre deltagerne og eksperterne kunsten efter derhjemme.

Med KreaKampen er der garanteret masser af inspiration til kreative projekter af enhver slags!

Du kan købe KreaKampen af Sofie Østergaard online her eller i din lokale boghandel.

Mest til piger

Tweens, altså børn der næsten er teenagere, går ofte og tumler med en hel masse spørgsmål i hverdagen om skole, venner og familie. Piger modnes ofte lidt hurtigere end drenge, og derfor oplever de som tweens en masse nye og store følelser, som kan fylde hele deres verden. Heldigvis kan der hjælpe at læse bøger og vide, at andre har det lige sådan.

K for Klara af Line Kyed Knudsen

k for Klara, K for Klara 12, Line Kyed Knudsen, pigebog, børnebogK for Klara, K for Klara 13, Line Kyed Knudsen, pigebog, børnebogK for Klara, K for Klaa 14, Line Kyed Knudsen, pigebog, børnebog

K for Klara-serien er en populær serie, der tager problemstillinger op og behandler dem i øjenhøjde. Seriens popularitet kommer også til udtryk ved, at K for Klara 11 – Er vi venner? netop har vundet Orlaprisen 2017 i kategorien “Bedste karakter”.

Der er indtil videre udkommet hele 14 bøger i K for Klara-serien. I de tre nyeste tager serien fat i problemstillinger som venskab, det overnaturlige og kropsidealer.

Find en oversigt over alle bøgerne i K for Klara-serien her.

Du kan købe den nyeste bog i K for Klara-serien, nemlig K for Klara 14 – Er jeg tyk, mor? af Line Kyed Knudsen online her eller i din lokale boghandel.

Helt alene af Louise Roholte

Helt alene, Louise Roholte, bog om ensomhed, pigebog

Ellas forældre arbejder altid, og hendes storebror er ikke meget hjemme. Derfor bruger Ella rigtig meget tid på rideskolen med hesten Cleo og veninden Katrine. En dag bliver Katrine dog pludseligt veninder med en anden pige, og så begynder Ella for alvor at føle sig alene. Men så er der Mira. Mystiske, dygtige, heldige Mira, som alle pigerne ser op til. Inden Ella får set sig om, er hun hvirvlet ind i Miras liv. Helt alene tager ensomhed under behandling, da Ella opdager, hvor hårdt det er at være ensom. Samtidigt finder hun også snart ud af, at det er mindst lige så hårdt at være en del af Miras kaotiske liv.

Bogen er en del af Sommerfugleserien, som er en række bøger, der tematisk, sprogligt og følelsesmæssigt er tilpasset piger mellem 9 og 14 år. 

Du kan købe Helt alene af Louise Roholte online her eller i din lokale boghandel.

Sammen til stregen af Louise Roholte

Sammen til stregen, Louise Roholte, fodboldbog, pigebog

Sara spiller fodbold og vil vinde. Især den næste kamp mod kyllingerne fra nabobyen. Sidst de spillede, tabte de 3-5. Det må ikke ske igen. Men der mangler vilje og vildskab på holdet. I klassen starter Celine, som har en fuglerede af et hår, sær humor og al for meget energi. Men måske er hun løsningen for holdet? Det eneste problem er bare, at Celine aldrig har stået på en fodboldbane før, og det er slet ikke nemt bare lige at komme ind på holdet.

Sammen til stregen er en del af Sommerfugleserien, som er en række bøger, der tematisk, sprogligt og følelsesmæssigt er tilpasset piger mellem 9 og 14 år.

Du kan købe Sammen til stregen af Louise Roholte som e-bog eller lydbog eller låne bogen på dit lokale bibliotek.

Rose-serien af Puk Krogsøe

Rose og Zainab, Puk Krogsøe, pigebog, pigebøger

Med Rose-serien har Puk Krogsøe skrevet fem vedkommende og aktuelle historier målrettet piger i alderen 9-12 år. Den nyeste bog i serien hedder Rose og Zainab, hvori Rose udvikler et tæt venskab med pigen Zainab på trods af deres forskelligheder. Venskabet bliver dog kompliceret, da Rose overtaler Zainab til at gøre ting, hun ikke plejer at gøre. Samtidigt bliver Frida også jaloux på det nye venskab. Kan Rose løse problemerne igen?

Bogen er en del af Sommerfugleserien, som er en række bøger, der tematisk, sprogligt og følelsesmæssigt er tilpasset piger mellem 9 og 14 år.

Du kan købe Rose og Zainab af Puk Krogsøe som e- og lydbog her

Tæl til ti af Stine Haynes

tæl til ti, stine haynes, julegaveguide,

En både smuk, filosofisk og livsbekræftende roman om at overkomme modgang på sin egen måde.

Da Trishas storesøster dør i en trafikulykke, går verden i stå. Trishas redning bliver en seddel, hun finder på søsterens værelse, en top 10 over ting, som søsteren hader. Eller hadede.

Trisha beslutter at undersøge listen punkt for punkt og på den måde lære sin søster bedre at kende. Men kan man lære nogen at kende efter deres død? Og vil det hjælpe Trisha med selv at vende tilbage tl livet og en ny hverdag?

Du kan købe Tæl til ti online her eller i din lokale boghandel.