Børnebøger Carlsen

Guide: Børnebøger til ferien – bøger til børn i alle aldre

Børnebøger, børnebog, sommerferie, sommerferielæsning

Ferietid er lig med læsetid!

Der er ikke noget som at dykke ned i gode børnebøger i ferien. Her kan du finde inspiration til gode børnebøger til alt fra familiens yngste bogorme til teenageren.

Vi anbefaler både bøger der er gode på farten, og store læseoplevelser til de tidspunkter, hvor der er ekstra tid til at forsvinde ind i et helt andet univers. Er du på udkig efter sjove male- og aktivitetsbøger, er der hjælp at hente her.

–> spring til bøger til de mindste (0-3 år)

–> spring til bøger til børnehavebørn (3-6 år)

–> spring til bøger til de yngste skolebørn (6-9 år)

–> spring til bøger til tweens (9-12 år)

–> spring til bøger til teenagere (13+)

 

 

Bøger til de mindste (0-3 år)  


Lige fra 3-4-måneders-alderen kan du begynde at læse højt for dit lille barn. Selv om de mindste endnu ikke forstår ordene, er det både hyggeligt og beroligende for dem at sidde på dit skød og høre din stemme, mens I sammen kigger billeder, peger og vender sider.

Peter Kanin på eventyr i skoven

Peter kanin, Peter kanin på eventyr i skoven, børnebøger

Tag med søde Peter Kanin på eventyr i denne smukt illustrerede historie med flapper og huller, som I kan kigge igennem.

En smuk sommerdag tager Peter Kanin ud for at plukke lækre radiser til frokosten. Han er så travlt optaget af at spise radiser, at han ikke opdager den røde hale, der stikker ud af busken … Får Peter øje på ræven hr. Lumsk?

Du kan købe Peter Kanin på eventyret i skoven her eller hos din lokale boghandler.

Se de søde bøger om Peter Kanin.

Peter Pedal

Peter Pedal I over 75 år har den lille nysgerrige abe begejstret børn og vakt lykke verden over.

I den søde historie har Peter Pedal og hans ven, manden med den gule hat, det alt for varmt i sommervarmen. Det eneste Peter Pedal har lyst til er en is, men da han hører isbilen, får han besked på at spise sin frokost først!

Peter Pedal og manden med den gule hat forsøger at blive afkølet på andre måder. Men friluftsbadet er desværre under ombygning, sprinklerne i parken er slukkede, isterningerne til saftevandet er allerede smeltet … Hvad skal de dog finde på?

Du kan købe Peter Pedal og isbilen her eller hos din lokale boghandler.

Se alle de dejlige bøger om Peter Pedal.

Krible krable – rim for de små

Krible Krable rim, lotte saling, børnebøger, dialogisk læsning, børnebøger til sommerferienLotte Salling har skrevet denne skønne krible krable bog på rim om alle de små krible krable-dyr, som er i naturen: alt fra myrer, bænkebidere, mariehøns, tusindben, lus, larver og mange flere.

Bogen indeholder også mange forslag til hyggelige aktiviteter. Læs remserne, og brug spørgsmålene til at starte samtaler om dyrene med de yngste børn.

De fine rim kan bruges som inspiration til at gå ud i naturen på jagt efter små dyr i skovbunden, i parkerne eller i havens træer og buske.

Du kan købe Krible krable – rim for de små her eller hos din lokale boghandler.

Masser af lyde med Plet

Masser af lyde med plet, plet, børnebøgerEric Hill udgav den første Plet bog tilbage i 1980, og siden er det blevet til utallige bøger om den lille plettede hund. I denne lækre og solide papbog med lyd tager søde Plet på tur i sin bil og oplever en masse spændende ting. Tryk på knapperne, og hør alle de lyde som bilen, toget, traktoren, cyklen og brandbilen kan lave.

Du kan købe Masser af lyde med Plet her eller hos din lokale boghandler.

Masser af dyr for de små

Masser af dyr for de små, børnebøger, lær ord

Masser af dyr for de små er en stor og lækker papbog med masser af dyr. De skønne illustrationer viser billeder af spændende dyr fra savannen, havet, hjemmet, bondegården, græsset osv.

Bogen er glimrende til indlæring af ord for de mindste børn fra 18 mdr.

Du kan købe Masser af dyr for de små her eller i din lokale boghandel.

 

 

Bøger til børnehavebørn (3-6 år) 


Børn i børnehavealderen er skønne at læse højt for. En til. En gang til. Igen! Nye bøger, de samme bøger, tykke bøger, tynde bøger. Nogle bøger fanger lige med det samme, andre vinder ved genlæsning.

Nogle børn elsker eventyr, andre vil hellere læse finde-bøger – eller noget helt, helt andet. Find det bedste tidspunkt på dagen for jer – og nyd det nærvær som højtlæsning giver.

Peddersen og Findus

Pedersen og findus, gok-gok i køkkenhaven, børnebøger til sommerferien

Mellem marker og enge ligger der et lille træhus. Dér bor den gamle Peddersen og katten Findus – og det kommer der mange skøre og rørende oplevelser ud af.

Bøgerne er skabt af Sven Nordqvists, hvis fortællinger og illustrationer er et kendt og elsket univers fyldt med humor, varme og leg.

Du kan finde en masse herlige bøger med det gæve makkerpar her.

Du kan køber Gok-gok i køkkenhaven her eller i din lokale boghandel.

Se alle de dejlige bøger med Peddersen og Findus.

10 historier om at være lille Rosa

10 historier om at være lille Rosa, børnebøger, Rosa fra RouladegadeRosa har ikke altid boet i Rouladegade.

Da hun var lille boede hun nemlig på skift i bageriet hos sin mor og i spionlejligheden hos sin far.

I denne bog får du intet mindre end 10 historier fra dengang og forklaringen på, hvordan hun blev til Rosa fra Rouladegade, der elsker at bage kager med børn, der vil overraske en, som de holder af.

Alle historiene er også indlæst af Rosa og følger med to på cd’er.

Køb 10 historier om at være lille Rosa her eller i din lokale boghandel.

Styr på dyr

Styr på dyr, Sebastian Klein, børnebøger

I denne bog kan du høre historien om dengang, Sebastian gik rundt og glædede sig til en rigtig hyggelig slappe af dag, hvor det så pludselig bankede på døren. Og dér stod dronningen. De havde jo aftalt, at hun skulle komme på besøg i hans zoo, men det havde Sebastian glemt alt om!

Med til bogen følger en cd med Sebastians største og vildeste hits.

 

Du kan købe Styr på dyr her eller i din lokale boghandel.

Opfindelser, strikkede huer og en dum kat

Opfindelser, strikkede huer og en dum kat, rasmus bregnhøi, børnebøger, billedbogRasmus Bregnhøi er med sin første længere billedbog søgt tilbage til den klassiske historiefortælling, hvor børnebøger er for børn og historien universel. I et farvelstrålende mix af tradition og fornyelse har han skrevet og tegnet historien om MIS og MUS og deres utraditionnelle venskab.

For når en mus møder en kat, kan det gå helt galt, men det kan faktisk også gå rigtig godt, især når der er strikkede huer og spændende opfindelser involveret. Og det er der her!

Du kan købe Opfindelser, strikkede huer og en dum kat her eller hos din lokale boghandler.

 

“Denne billedbog er simpelthen vidunderlig” – Biblioteksmedier 

Røv – Tre eventyr om verdens sødeste bagdel

Røv, Anders Morgenthaler, tre eventyr om verdens sødeste bagdel

Tre anderledes og absurde eventyr fra Anders Morgenthalers krøllede hjerne og kulørte pen.

I bogen møder vi Røv, der er en virkelig sød bagdel. Sammen med sin gode ven Gimmergøj, søger han svar på mange af livets store spørgsmål. Galer halen altid om morgenen? Kan ræve lægge puslespil? Findes Tina? Gør enhjørninger? Kan man tabe sig af at gøre frierkur? Skal man være bange for revisorer?

Du kan købe Røv her eller hos din boghandler.

Se andre sjove bøger for de yngste som er sikre højtlæsningshittere.

“Anders Morgenthalers tre historier om en røv på eventyr er suverænt underholdende” – Weekendavisen

Bøger til de yngste skolebørn (6-9 år) 


Højtlæsning bliver (endnu) sjovere for de voksne, når børnene kommer i skolealderen. Nu kan der for alvor fyldes viden på, man kan diskutere, hvordan verden hænger sammen og læse om noget af det, der optager børnene lige nu. Vi har samlet nogle spændende, humoristiske og nysgerrige bøger som bud på, hvad man kan samles om og hygge sig med i feriedagene.

Kaptajn Underhyler

Kaptajn Underhylder, Dav Pilkey, filmen om Kaptajn Underhyler, børnebøger til sommerferien

Jimmy og Otto har opfundet den største superhelt i deres skoles historie! Mød Kaptajn Underhyler! Hans sande identitet er så hemmelig, at han ikke engang selv ved, hvem han er!

Med denne sjove og action-spækkede serie har den prisvindende forfatter og illustrator Dav Pilkey skabt et helt fantastisk univers, som har givet mange børn lyst til at finde bøgerne frem.

Kaptajn Underhyler indtager netop nu landets biografer i en helt ny spillefilm.

Du kan købe Kaptajn Underhyler bøgerne her eller hos din lokale boghandler.

Hundemand

Hundemand, Dav Pilkey, Kaptajn Underhyler, børnebøgerForfatteren til den populære serie om Kaptajn Underhyler har skabt en ny helt, som både kan opsnuse fæle forbrydere, grave sandheden frem og ikke mindst jagte de skyldige.

Da politihunden Greg og hans betjent-menneske kommer til skade på jobbet, ændrer helt nyskabende kirurgi verdenshistorien for altid og frembringer Hundemand. Med et hundehoved og en menneskekrop er han helt klar til at kæmpe for retfærdighed. Men spørgsmålet er, om han kan holde sin sande natur under kontrol, når pligten kalder?

Du kan købe Hundemand her eller i din lokale boghandel.

 

“Hundemand er en af de bedste børneudgivelser! Bogen er hylende morsom. Bogen er hamrende sjov. Bogen er fantastisk. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, mine piger har læst den.” – Rikke Pal, Mors Apps

Flunkernes danmarkshistorie

Flunkernes danmarkshistorie, flunkerne, børnebøger til sommerferien

Flunkerne er stærkt tilbage. Tag med de små finurlige Flunkere på en tidsrejse tilbage til nogle af de mest afgørende øjeblikke i Danmarks historie – og løs spændende opgaver undervejs.

Vores små og frække venner fra det ydre rum oplever blandt andet, hvordan det danske folk i tidens løb har udviklet og skabt et både hyggeligt og moderne land med demokrati og velfærd. Du kan finde flere Flunker-bøger her.

Du kan købe Flunkernes danmarkshistorie her eller hos din lokale boghandler.

Bare kald mig Tofte

Bare kald mig tofte, børnebøger, Thomas Buttenschøn, Carl Quist-MøllerDen populære sanger og komponist Thomas Buttenschøn har skrevet en varm og kærlig højtlæsningsbog om at se anderledes ud end alle andre – og om at vokse op med forældre, der har det lidt svært.

Tofte er en brun bjørneunge, der lever blandt hvide bjørne. Han bor alene med sin hvide bjørnefar – og besøger sin brune mor indimellem. Hans forældre er skilt, og Toftes søde og kærlige far er desværre arbejdsløs.

En dag beslutter Tofte og hans ven Asmus derfor, at de vil finde et nyt job til Toftes far – men på vejen opdager de pludselig et sørøverkort, og de to bjørneunger beslutter sig for at finde skatten! Det vil jo løse alle de voksnes problemer …

Historien er smukt illustreret af Carl Quist Møller, der blandt andet er kendt for Jungledyret Hugo.

Du kan købe Bare kald mig Tofte her eller hos din lokale boghandler

Bøger til tweens (9-12 år) 


Her er bøger med humor, hjertevarme og fart over feltet, som både kan læses selv af de ældste, men som også er skønne højtlæsningsbøger for tweens og deres voksne. Vi har samlet en perlerække af sjove bøger med fine budskaber: I kan blandt andet grine af den onde numsekløe, læse om en vaskeægte superhelteklovn eller kaste jer ud i sjove kreative projekter.

 

Spiloppo

Spiloppo, Oliver Zahle  Spiloppo, Oliver Zahle En sjov og velskrevet børnekrimi til de 8-12 årige om Superhelte-kloven Spiloppo.

Arthur og hans far rejser hver sommer rundt i landet og og optræder som klovne på markedspladser.

Sammen med sin multiallergiske søster, Fie, prøver de at finde den rigtige forbryder, da deres far kommer i fængsel for smykketyveri.

Du kan købe Spiloppo her eller hos din lokale boghandler.

Karmaboy

Karmaboy, Jacob Riising, Niller er en dreng på 11 år, der ikke tør så meget. Og det er lidt svært når man gerne vil redde Skovlunde Bytorv, når der er en komet på vej.

Heldigvis kan Nillers bedste ven Tykke overtale ham til at blive superhelten Karmaboy.

Men kan gode gerninger stoppe en komet?

Jacob Riisings humoristiske superheltefortælling om Karmaboy vandt børnenes hjerter og stemmer og modtog Orlaprisen 2016 som den bedste børnebog. Nu er Karmaboy stærkt tilbage i bog to i Jacob Riisings hjertevarme serie.

Du kan købe Karmaboy-bøgerne her eller hos din lokale boghandler.

Iqbal Farooq

Iqbal Farooq, Manu Sareen, børnebøger I en opgang på Nørrebro bor Iqbal Farooq sammen med hele sin familie.

Det lyder meget fredeligt – men det er det slet ikke, for lige præcis Iqbals familie og den opgang, de bor i.

Hr. Wibrandt på første sal brokker sig over alt, der ikke er pæredansk, og det er der en del af på Nørrebro.

Så er der onkel Rafig, der altid roder familien ud i ballade med gale somaliere, russiske gangstere eller tyske galninge. Men heldigvis er der også Iqbal og hans kloge bror, Tariq, som altid må prøve at redde onkel, familie og Danmark. Der er nu 9 dejlige bøger i serien om Iqbal Farooq.

Du kan købe Iqbal Farooq serien her eller i din lokale boghandel.

“Efter et årti med Nørrebro-knægten Iqbals syrede eventyr, står det klart, at serien er blevet en integreret det af nyere dansk børnelitteratur.” – Berlingske

Game On

Game On Lucas på 11 år synes ikke, han er god til så meget, bortset fra at spille computer. Han ville faktisk ønske, at han kunne spille computer hele tiden, og en dag lykkes det for ham.

Lucas finder en portal inde i et spil, og pludselig står fire spilfigurer i levende live på hans værelse. De har brug for hans hjælp, og før Lucas bliver hvirvlet ind i et eventyr, der ændrer hans liv for altid.

Du kan købe Game on serien her eller hos din lokale boghandler.

“I serien Game On får Lucas spilleforbud, og det er ikke så godt, når han har planlagt at redde verden! Mon Lucas accepterer ikke at spille? Hæ, gæt selv! Ville du? Næh vel? … Bøgerne er vildt gode og fortjener ros!” – Tue, 11 år

Kreakampen – du gør det selv 

Kreakampen, Sofie Østergaard, DR Ultra, DIY

Gør-det-selv-bølgen ruller, og bogen tager fat, hvor de populære tv-programmer på DR Ultra slipper.

Lær at lave grafitti-perleplader, tegne, male, sy, lave collager og smykker.  Bogen rummer opskrifter og teknikker til flotte gaver, værelsesudsmykning, kunstværker og meget mere.

Bogen kan både bruges i fritidsklubben og derhjemme.

Du kan købe Kreakampen her – eller hos din lokale boghandler.

Billedrengen 

Billedrengen, børnebøger til sommerferien

Billedrengen er en klassisk historie for børn med et moderne twist. Darkus’ far forsvinder sporløst, og så går den vilde jagt. Til at hjælpe har drengen Darkus sin nye ven, billen Baxter, og sammen må de opklare mysteriet om farens pludselige forsvinden – og samtidig undgå at havne i kløerne på den onde Lucretia Cutter, der er en modedesigner med hang til at lave smykker af sjældne biller.

Perfekt til højtlæsning for både piger og drenge.

Køb Billedrengen her eller hos din lokale boghandler.

    ★ “Ikke siden J. K. Rowlings bøger om Harry Potter har jeg været så opslugt af en børneroman.” – Børn i byen

Sommerfugle-serien

Sommerfugle-serien, bøger til tweens, pigebøger

Sommerfugle-serien er bøger til piger, der gerne vil læse om venskaber, forelskelser, ambitioner, konflikter i familien og alle de stærke følelser og oplevelser, man kan have på tærsklen til teenagelivet.

Sommerfugle-serien er til piger mellem 9 og 14 år. Én sommerfugl markerer, at der er tale om en titel, der henvender sig til den yngre del af målgruppen (9-11 år), og to sommerfugle markerer, at titlen henvender sig til den ældre del af målgruppe (12-14 år).

Læs mere om alle bøgerne her.

Bøger til teenageren (13+) 

Skal du have en teenager med på ferie? Så er en god bog et must i kufferten både til dagene på farten, på stranden eller i sommerhuset – og helst en spændende en af slagsen, der kan få tiden til at flyve af sted. Her er noget for enhver smag.

Sådan blev jeg Rasmus Brohave

Rasmus Brohave, Sådan blev jeg Rasmus Brohave, YouTube, sommerferielæsning

Kender du en, der er vild med YouTube?

Den populære YouTuber Rasmus Brohave har over 200.000 følgere på YouTube, har rundet 250.000 følgere på Instagram, har sin egen app og blev kåret som Årets Youtuber ved Guldtuben 2016 med 1,4 millioner afgivne stemmer.

Sådan blev jeg Rasmus Brohave er en personlig bog til alle Rasmus’ fans – og til deres nysgerrige søskende og forældre, som måske ikke ved, hvad der er så fantastisk ved YouTube.

Du kan købe bogen Sådan blev jeg Rasmus Brohave her eller i din lokale boghandel.

“Det var meget inspirerende, for en lille YouTuber som mig selv, at læse bogen og få så mange fede tips og tricks til, hvordan man kan blive en bedre YouTuber, i et af bogens kapitler. Jeg har lært så meget fra det, og jeg kan ikke vente med at føre det ud i livet, og se hvad det fører til.” – Josefine, lushesbooks

Alt eller intet 

Alt eller intet, Nicola Yoon  En stærk historie om hvad det er, der gør livet værd at leve. 

Madelines liv ligner ikke nogen andens. Hun fejler en sjælden sygdom, der gør at hun er allergisk over for verden. Hun har ikke forladt huset i 17 år og har kun menneskelig kontakt med sin mor og sin sygeplejerske.

Men en dag flytter drengen Olly ind i huset ved siden af.

Bogen bag filmen “Everything, Everything”

Du kan købe Alt eller intet her eller i din lokale boghandel.

Alt eller intet røg direkte ind som nr. 1 på New York Times bestsellerliste

Ravnenes hvisken

Ravnenes hvisken, Malene Sølvten, fantasyFantasy, krimi og nordiske guder krydser hinanden, da en række bestialske mord viser sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang. Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord…

De to første bind i Malene Sølvstens anmelderoste trilogi er ude nu.

Læs mere om Ravnenes hvisken her

Du kan købe Ravnenes hvisken her eller i din lokale boghandel.

 

“Ravnenes hvisken er noget af største, som er hændt meget længe. En original, begavet og særdeles velkomponeret fantasy … Det er stort. Det kan dårligt blive større“ – Politiken

Magnus Chase og de nordiske guder

Magnus Chase, Rick Riordan, fantasy, mytologi Magnus Chase, Rick Riordan

Magnus Chase har ikke haft det for let. Siden en forfærdelig nat for to år siden, da hans mor sagde, at han skulle løbe for livet, har han levet alene på gaden i Boston på flugt fra alle. Især hans onkel Randolph, som hans mor altid har advaret ham imod.

Men en dag får Randolph fat i Magnus og begynder at fable om nordiske guder og et fantastisk sværd, som har været tabt i tusindvis af år, men som retmæssigt tilhører Magnus.
Historier om Asgårds guder, ulve og Ragnarok bobler pludselig op i Magnus’ hukommelse. Men i samme øjeblik bliver byen angrebet af et ildmonster, og Magnus skal nu vælge om han vil redde sig selv eller hundredevis af uskyldige mennesker.

Rick Riordans bøger er oversat til 37 sprog og har solgt mere end 55 millioner eksemplarer.

Du kan købe Magnus Chase bøgerne her eller i din lokale boghandel.

“En fantastisk ny fantasy-serie er kommet til verden” – litteratursiden.dk 

SONAR-serien

Young adult-bøger, ya-bøger, sonar, ungdomsbøgerSonar er Carlsens serie af de allerbedste realistiske young adult-romaner. De handler om livet, både når det er tindrende lykkeligt, og når det er mørkt og råt og gør ondt.

Det er venskab og vildskab, konflikter og kærlighed, eufori og fortvivlelse, og det er garanteret fantasy-fri zone, for alle bøgerne handler om livet uden anden magi end den der opstår, når man for første gang bliver forelsket eller møder den veninde, der forandrer ens verden

Du kan se bøgerne i  Sonar-serien her

Fandt du ikke det, du ledte efter her? På carlsen.dk kan du altid finde et væld af de bedste børne- og ungdomsbøger.

Klik for at se listen med bøgerne på vores hjemmeside