Uncategorized

Bøger på vej: Se vores liste med nye og kommende bøger

Allerede nu kan vi se, at 2020 byder på mange gode læseoplevelser – både skønlitteratur og fagbøger. Der udkommer virkelig interessante bøger både fra debutanter og gamle kendinge.

Her er nogle af dem, vi glæder os til. Og der kommer flere til.


Historie og biografier

Præsidenter, amerikanske præsidenter, Rasmus Dahlberg, Philip Chr. Ulrich,

I bogen Præsidenter – fra Washington til Trump giver historikerne Rasmus Dahlberg og Philip Chr. Ulrich et dybdegående indblik i amerikansk politik og historie ved at stille skarpt på de første 44 mænd i Det Hvide Hus.

Er udkommet.Bombemål Shellhuset, Shellhuset, Den franske skole, bøger om anden verdenskrig

I Bombemål Shellhuset – og katastrofen ved Den franske skole opruller historiker og museuminspektør Christian Aagaard en af de mest skelsættende dage i besættelseshistorien. Med masser af fotos og dokumentation.

Er udkommet.Rejsen mod syd, Søren Flott, danske udvandrere

I Rejsen mod syd fortæller Søren Flott om de danske udvandrere i Argentina, der skabte en danskerkoloni med danske forretninger, skole og kirke. Bogen fortæller også om eventyrerne, der optændt af drømmen om rigdom drog ind i junglen for at finde El Dorado.

Er udkommet.Afhopperne, Jan Rocek, Jesper Clemmensen, Anden verdenskrig, 2. verdenskrig

Afhopperne er den sande historie om Jan Rocek og hans familie, der hopper over rælingen på en østtyske færge i Gedser Havn den 24. juli 1960.

En storslået fortælling baseret på interviews med bl.a. Jan Rocek og grundig arkivresearch.

Er udkommet.Tre af landets mest folkekære fodboldkommentatorer gennem mere end fem årtier tager os på en rejse gennem deres allerstørste oplevelser med verdens største og smukkeste sport. De fortæller om deres mest minderige kampe, om møderne med de største stjerner – og de tager os med bag kulisserne på de bedste og de værste stadioner, de har arbejdet på. 

Udkommer 3. juni.I AUGUST 1943 fortæller Simon Ankjærgaard den dramatiske og ofte glemte historie om danskernes trodsighed hen over landet i form af både sabotage og store demonstrationer. Det sker med udgangspunkt i nogle af hovedpersonerne i de forskellige byer.

Udkommer 24. august.NYE DANSKE ROMANER


Forræderens børn, Leif Davidsen,

Ny spændingsroman fra Leif Davidsen. Forræderens børn fortsætter, hvor Djævelen i hullet slutter og har også søskendeparret Laila og Tor som hovedpersoner. Og så spiller Moder Rusland også en hovedrolle i den nye roman, som bl.a. er inspireret af Skripal-sagen.

LÆS OGSÅ Interview med Leif Davidsen

Udkommer 4. juni.mysteriet i genbrugsen, Anna Grue, Anne-Maj Mortensen

Mysteriet i Genbrugsen er første bog i en helt ny serie serie fra Anna Grue, der skrev Dan Sommerdahl-serien. En rigtig hyggekrimi der kommer til at kalde på en lang weekend i sommerhus med en stor kop te og masser af læsetid.

Er udkommet.
Vaniljehuset, Mich Vraa, slægtsroman

Ny roman af Mich Vraa, forfatter til bestsellertrilogien om Dansk Vestindien. Hovedpersonen er Dusinius, der er søn af en fattig skomager, men vælger at gå sin helt egen vej i livet. En dramatisk slægtsroman baseret på Mich Vraas egen familiehistorie.

Udkommer 13. august.
Bjørn Poulsen
Opkald fra mælkevejen

Opkald fra Mælkevejen er en stærk fortælling om sindssyge, ensomhed, klasseforskelle, mobning, kunst og krige. Bjørn Poulsen er billedkunstner og debuterer som 60-årig med denne gribende erindringsroman om en usædvanlig opvækst i 60’ernes og 70’ernes Danmark.

Er udkommet.Alle himlens fugle, dystopi, Rakel Haslund-Gjerrild

En af forårets bedst anmeldte romaner kommer fra Rakel Haslund-Gjerrild. I Alle himlens fugle skriver hun poetisk om ensomhed og længsel, om hav, vind og fugle. Og ikke mindst om et af de værste skrækscenarier, man kan forestille sig: At være den eneste overlevende i en forladt verden.

Er udkommet.Anne-Marie Vedsø Olesen har skrevet en filosofisk dystopi. Månen over øen er en hæsblæsende tour de force gennem overstimulerede bevidsthedsstrømme. En stor læseoplevelse til fans af Margaret Atwood, Kaspar Colling Nielsen og Ursula K. Le Guin.

Udkommer 8. juni.
Det man skriver er fyldt med tekster og billeder fra Bent Hallers dagbøger, spundet sammen til et vidunderligt eventyr om, hvad det vil sige at være ung. Om at ligge i telt og få besøg i sin sovepose, om at leve af knækbrød og bøf på dåse og om endelig at finde sin vej i livet.

Udkommer 31. august.