Fagbøger Blandede bøger Bøger om sport Inspirationslister og guides Ole Sønnichsen

Til dig der elsker sport. 15 gode bøger om alt fra fodbold til Formel 1

Sportsbøger

Som ægte sportsnørd har 2021 sikkert givet dig liv igen efter 2020. Vi giver dig her 15 gode bøger om sport.


Danmark har haft den vildeste fodboldsommer, og endelig er der ordentlig liv i alle sportsbegivenhederne igen. Men kan du ikke få nok af sport?

Så er det godt at vi her har samlet 15 sportsbøger om alt fra fodbold til Formel 1, som du kan kaste dig over.

Til dig der elsker håndbold


Klavs Brun Jørgensen: Sort-hvid

Sort-hvid, Klavs Bruun Jørgensen

Sort-hvid – Kompromisløs, kantet og klogere med tiden er Klavs Bruun Jørgensens ærlige og inspirerende fortælling om et langt liv og karriere indenfor håndboldens verden.

Læs om hans tid som spiller i bl.a. GOG, FCK og AG København og på det danske landshold, eller hans karriere som træner for AG København, Team Tvis Holstebro og det danske kvindelandshold. Både som spiller og træner blev han kendt som en kompromisløs og temperamentsfuld lederfigur.

Kom tæt på Klavs Bruun Jørgensens barndom, som var præget af at være en diagnosticeret ballademager, med hang til hash og alkohol. Og hvordan det er at slå sig på sine egne kanter som voksen.

Du kan købe Sort-hvid online, fx. på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Verdens 100 bedste håndboldsspillere

Verdens 100 bedste håndboldspillere, Joachim Boldsen, Kim Rasmussen

To af Danmarks førende håndboldeksperter, Joachim Boldsen og Kim Rasmussen, udpeger i denne bog de 100 største håndboldtalenter i 2020 – 50 kvindelige og 50 mandlige håndboldspillere.

I 2019 besad Nycke Groot og Niklas Landin førstepladsen hos henholdsvis kvinderne og mændene. Mon de har formået at holde pladsen eller er nye talenter kommet til? Og hvor mange danskere er der mon blevet plads til på listen?

Bogen indeholder store fotos af alle spillere og info om deres karriere, bedrifter og særlige talenter.

Du kan købe Verdens 100 bedste håndboldspillere online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Min bedste kamp, sportsbøger

Stjernerne fortæller om deres største håndboldoplevelse.

De sidste 40 år har både de danske håndboldkvinder og de danske håndboldmænd vundet den ene medalje efter den anden ved EM, VM og OL, ligesom de danske håndboldstjerner har vundet Champions League-titler og mesterskaber i de store ligaer.

I Min bedste kamp fortæller flere generationer af danske håndboldstjerner deres egne øjenvidneberetninger om deres største kamp på håndboldbanen. Du kan både komme med til store finaler, dramatiske semifinaler og altafgørende klubkampe fra 1980erne og frem til i dag.

Overskud fra bogen går til velgørende i samarbejde med Jesper Nøddesbo og børne- og ungehospice Lukashuset.

Du kan købe Min bedste kamp online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Joachim Boldsen fortæller om sin bedste kamp


Til dig der er ægte fodboldfan


Vejen til Wembley

Vejen til Wembley, Anders Kjærbye, Ole Sønnichsen

Med flot spil, mageløst sammenhold og kæmpestort mod skrev fodboldlandsholdet sig under EM 2021 dybt ind i hjertet på danskerne og skabte en fodboldfeber, der ikke er set siden EM-triumfen i 1992.

Vejen til Wembley går bag om fodboldsommeren og fortæller i billeder og ord om forvandlingen fra kollaps og chok til jubel og folkefest. Anders Kjærbye var som den eneste fotograf sammen med landsholdet alle timer i døgnet, og det er hans unikke billeder, der tager dig med til landsholdslejren, på træningsbanen og i omklædningsrummet.

Kom helt tæt på de store opgør mod Finland, Belgien, Rusland, Wales, Tjekkiet og England. Læs interviews med bl.a. Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Pierre-Emile Højbjerg, Mikkel Damsgaard, Michael Laudrup og Peter Schmeichel, samt et forord skrevet af landstræner Kasper Hjulmand.

Du kan købe Vejen til Wembley online, fx. hos Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 20 oktober.
Verdens 100 bedste fodboldspillere 2020

Verdens 100 bedste fodboldspillere 2020

Hvem var de 100 bedste fodboldspillere i 2020?

To af Danmarks mest populære fodboldeksperter, Per Frimann og Carsten Werge, ser tilbage på et anderledes fodboldår – hvor alle turneringer blev sat i stå af en virus inden den spændende slutfase.

Er nr. 1 igen en forsvarsspiller? Er Messi og Ronaldo stadigvæk i top 3? Hvor mange danskere er på listen? Historierne om hver enkelt profil er krydret med fotos, facts samt personlige iagttagelser fra Werge & Frimanns rejser rundt i Europa til de største klubber og stadioner.

Du kan købe Verdens 100 bedste fodboldspillere 2020 online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Det er genialt, det der

Det er genialt, det der De største kampe, stadioner og stjerner af Carsten Werge & Svend Gehrs & Flemming Toft, sportsbøger

Tre af landets bedste fodboldkommentatorer gennem sammenlagt mere end fem årtier tager os med til deres største oplevelser med fodbold.

I Det er genialt, det der fortæller Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge om minderige kampe, om møderne med de største stjerner, og de tager os med bag kulisserne på de bedste og de værste stadioner.

De diskuterer også deres helt særlige fælles arbejde, udviklingen inden for både teknik og professionel fodbold, deres forberedelse og egen unikke stil – og fordele og ulemper ved at have en medkommentator!

Du kan købe Det er genialt, det der online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Huttelihut! Legenderne Flemming Toft, Carsten Werge og Svend Gehrs om, hvad det er, en god kommentator kan
Drømmeland – sejren og sommeren der forandrede Danmark

Drømmeland

Sommeren ’92 forandrede Danmark for altid. Solen bragede fra en skyfri himmel i månedsvis, danskerne sagde nej til unionen, regentparret havde sølbryllup, og “vi” gjorde det umulige: Danmark vandt for første nogensinde europamesterskabet i fodbold.

Drømmeland er et lille stykke Danmarkshistorie skrevet med fodboldbriller og samfundsfokus.

Gennem samtaler med en række af spillerne og markante personligheder, går Drømmeland bag EM-triumfens kulisser og stiller skarpt på danskheden og de historier, vi fortæller om os selv og om EM-sejren.

Du kan købe Drømmeland online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Hyldest til dansk fodboldtriumf: EM 1992Min største kamp

min største kamp

Min største kamp er flere generationer af danske fodboldstjerners egne øjenvidneberetninger om deres største kamp. Aldrig før har så mange fodboldstjerner – fra Brian Laudrup, Peter Schmeichel og Jon Dahl Tomasson til Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Nadia Nadim og mange flere –optrådt i en bog sammen. Alle fortæller de her om deres absolut største fodboldøjeblik.

Læs fx om Christian Eriksens sparketræning inden hattrickkampen mod Irland i 2017, få John “Faxe” Jensens egen historie om at “ramme den lige i røven” i EM-finalen, og kom med tilbage til en anden fodboldtid, da Sepp Piontek skulle dække verdensstjernen Pelé op i en landskamp i Brasilien.

Du kan købe Min største kamp online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Min største kamp – Frank Arnesen fortæller: Da hele Europa fik øje på os


Til dig der savner OL og triatlon

Jagten på sejr

Jagten på sejr er til alle, der vil have indsigt i triatleternes verden med svømning, cykling og løb – og en inspirerende bog til alle, der arbejder med at skulle præstere igen og igen.

Helle Frederiksen var med VM-guld, OL-deltagelse og mange andre store internationale sejre på cv’et, én af verdens bedste kvindelige triatleterinden i mange år, inden hun stoppede som professionel i sommeren 2019.

I Jagten på sejr går hun tæt på livet som elitesportskvinde og fortæller ærligt og indsigtsfuldt om en karriere med kolossale op- og nedture på grund af styrt og skader. Det er en fortælling om aldrig at stikke af og give op, når tingene ikke går, som man ønsker, og i stedet stå ansigt-til-ansigt med problemerne – og blive en bedre udgave af sig selv på grund af netop det.

Du kan købe Jagten på sejr online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Stjernetriatlet Helle Frederiksen: Jeg har været så tæt på at kaste håndklædet i ringen


Til dig der savner Tour de France

Væddeløber

I sin biografi Væddeløber fortæller Matti Breschel om hvordan han gik fra at være en dreng med krudt i røven, til at være en af verdens bedste cykelryttere.

En fortælling fuld af slemme styrt, kompliceret relationer, blod, sved og tåre – men ikke mindst sjov, ballade og røverhistorier.

I 15 år var Matti Breschel et med cykelsadlen, i regn, torden og solskin, og dette er historien om hvordan det bragte ham VM-medaljer og mange sejre.

Du kan købe Væddeløber online, eller i din nærmeste boghandel.


Tour de France

Tour de France

Her er alt, hvad du har brug for at vide om verdens hårdeste cykelløb – Tour de France.

LÆS OGSÅ: Bogen om Tour de France

Tour de France er en rigt illustreret udgave med portrætter, masser af action og væg-til-væg landskaber. Joakim Jakobsen fortæller hele historien bag løbet og følger dets udvikling år for år fra 1903 til 2020.

En monumental bestseller til fans af Tour de France og cykelsport i det hele taget. 

Du kan købe Tour de France online, fx på Gucca.dk, eller i din lokale boghandel.


LÆS OGSÅ: Bogen om Tour de France


Mit livs løb

Mit livs løb

Spænd hjelmen, og kom med på en fascinerende tur gennem 50 års cykelhistorie.

I Mit livs løb fortæller 20 af de største nuværende og pensionerede danske cykelsportstjerner om deres vildeste øjeblikke på cyklen; om store sejre, slemme styrt og øjeblikke, der har defineret deres karrierer.

Læseren kommer både med en rejse tilbage i tiden, hvor Ole Ritter og Niels Fredborg var på banen, samt til nogle nutidige sejre i selskab med Chris Anker, Magnus Cort og Jakob Fuglsang.

Du kan købe Mit livs løb online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Da Ole Ritter slog timerekorden i Mexico City. Smuglæs i Mit Livs LøbTil dig der godt kan lide fart over feltet


Kevin Magnussen: Alt eller intet

Kevin Magnussen er født til fart. Og i sin bog Alt eller intet kan du blive klogere på den spændende historie om Kevins syv sæsoner i Formel 1. Det er et ærligt indblik i motorsportens kongeklasse, hvor ambitionerne – og pengene er rigtig store – og det samme kan man sige om den konkurrence, som både er mellem konkurrenterne og holdkommeraterne.

Kevin var kun to år gammel, da han sad i en gokart for første gang. Og drømmen om Formel 1 blev hurtigt fasttømret.

Alt eller intet tager Kevin Magnussen dig med helt ind bag rattet i en Formel 1-racer. Han fortæller desuden om livet i kulissen bag det brølende spektakel på verdens mest berømte racerbaner; om venskab og fjendskab, om at sætte livet på spil, om podieplaceringer og slemme skuffelser.

Du kan købe Alt eller intet – mine år i Formel 1 online, fx hos Bog og Ide, eller i din foretrukne boghandler fra d. 1. november.
Formel 1

Formel 1

Formel 1 er mere end blot et af verdens største sportsbegivenheder – det er et fænomen. En sport, der i lige dele består af teknik, talent og penge.

Danmarks førende Formel 1 ekspert, Peter Nygaard, beretter hele historien om løbene, fra sportens beskedne start i 1950’erne til den milliardforretning, Formel 1 er i dag.

Læs også: Fadøl, børn på banen og strudseløb. Fem vanvittige historier fra Formel 1

Han fortæller om legenderne, tragedierne og triumferne; og om de mange små fascinerende detaljer omkring løbet, fx udviklingen af den teknik, der sørger for, at kørerne kan overleve selv de mest voldsomme sammenstød.

Du kan købe Formel 1 online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Fadøl, børn på banen og strudseløb. 5 vanvittige historier fra formel 1


Til dig der godt kan lide utrolige bedrifter

Egotrip

Egotrip, Mount Everest, Rasmus Kragh

Rasmus Kragh skrev sig ind i historien, da han den 23. maj 2019 blev den første dansker nogensinde til at bestige Mount Everest uden brug af kunstig ilt.

For Rasmus Kragh var tredje gang lykkens gang, da det to gange tidligere var kikset for ham blot 250 meter fra toppen.

Egotrip er fortællingen om en moderne eventyrer, der sætter sig store mål, bryder grænser og tror på det umulige – også selvom familien beder én om at lade være.

Det er en inspirerende historie om store ambitioner og være villig til at ofre alt for at nå sit mål.

Du kan købe Egotrip online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Rasmus Kragh var den første dansker til at bestige Mount Everest uden kunstig ilt. Smuglæs i Egotrip


Tværs over atlanten

tværs over atlanten

Hvorfor beslutter en mand i midt 40’erne sig for at ro over Atlanterhavet i en lille båd sammen med en god ven?

Det får du svaret på i Tværs over Atlanten. I vinteren 2018-2019 deltog den tidligere radio- og tv-vært Mads Vangsø i verdens hårdeste ro-konkurrence, hvor deltagerne ror næsten 5.000 kilometer fra De Kanariske Øer til Caribien. Bogen Tværs over Atlanten følger gennem dagbogsoptegnelser den udmarvende rejse.

Samtidig er bogen Mads Vangsøs personlige fortælling om at stoppe op midt i livet og ønske sig noget helt andet – uden at vide præcis, hvad det er.

Du kan købe Tværs over Atlanten online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Mads Vangsø om at ro tværs over Atlanten: Det bliver en lang tur, hvis ikke vi får det bedre