Blandede bøger Bøger om sport Fagbøger

Til dig der savner sport. 15 gode bøger om alt fra fodbold til Formel 1

Sportsbøger

Som ægte sportsnørd har 2020 sikkert ramt dit hjerte hårdt. Vi giver dig her 15 gode bøger om sport til at dulme abstinenserne.


Med udskydelserne af OL, EM og andre store sportsbegivenheder må vi ty til bøgernes verden for at få stillet vores sult efter sportoplevelser.

Derfor har vi samlet 15 sportsbøger om alt fra fodbold til Formel 1, som du kan kaste dig over i stedet.

Til dig der elsker håndbold

Min bedste kamp

Min bedste kamp, sportsbøger

Stjernerne fortæller om deres største håndboldoplevelse.

De sidste 40 år har både de danske håndboldkvinder og de danske håndboldmænd vundet den ene medalje efter den anden ved EM, VM og OL, ligesom de danske håndboldstjerner har vundet Champions League-titler og mesterskaber i de store ligaer.

I Min bedste kamp fortæller flere generationer af danske håndboldstjerner deres egne øjenvidneberetninger om deres største kamp på håndboldbanen. Du kan både komme med til store finaler, dramatiske semifinaler og altafgørende klubkampe fra 1980erne og frem til i dag.

Overskud fra bogen går til velgørende i samarbejde med Jesper Nøddesbo og børne- og ungehospice Lukashuset.

Du kan købe Min bedste kamp online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Joachim Boldsen fortæller om sin bedste kamp


Yes Man – Min jagt på succes i tophåndbold

Yes Man

Yes Man kigger ind bag facaden på Jesper Nøddesbos håndboldkarriere. Det er en ærlig og nærværende historie om at skabe plads til sig selv i international tophåndbold, når man samtidig slås med en grundlæggende usikkerhed og tvivl på sig selv, og bogen er fyldt med anekdoter og oplevelser fra karrieren.

I Yes Man diskuteres den macho-kultur, som præger elitesporten, og der sættes ord på, hvad der foregår bag facaden. Bogen viser Nøddesbos opgør med sin egen lyst til at please og behage, og hvordan han via bevidste valg, coaching, m.m. kæmper sig tilbage til toppen af FC Barcelonas hierarki, hvor han ellers var blevet fyret og bedt om ikke at møde op igen.

Du kan købe Yes Man online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Ægte rollemodeller: 7 bøger med kendte, du kan se op til


Til dig der er ægte fodboldfan (og savner EM)

Det er genialt, det der

Det er genialt, det der De største kampe, stadioner og stjerner af Carsten Werge & Svend Gehrs & Flemming Toft, sportsbøger

Tre af landets bedste fodboldkommentatorer gennem sammenlagt mere end fem årtier tager os med til deres største oplevelser med fodbold.

I Det er genialt, det der fortæller Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge om minderige kampe, om møderne med de største stjerner, og de tager os med bag kulisserne på de bedste og de værste stadioner. De diskuterer også deres helt særlige fælles arbejde, udviklingen inden for både teknik og professionel fodbold, deres forberedelse og egen unikke stil – og fordele og ulemper ved at have en medkommentator!

Du kan købe Det er genialt, det der online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Huttelihut! Legenderne Flemming Toft, Carsten Werge og Svend Gehrs om, hvad det er, en god kommentator kan


Jagten på frihed

Jagten på frihed

Jagten på frihed er William Kvists åbenhjertige beretning om livet på fodboldens førsteklasse på godt og ondt.

Selv om han er en af de mest rutinerede på det danske landshold, har spillet i både Bundesligaen og Premier League og i dag er anfører i FCK, har han mange gange overvejet, om han overhovedet passede ind i en verden med store lønninger, koleriske trænere, dyre spilleragenter og ikke mindst machokulturer.

William Kvist har altid gjort tingene anderledes og omgivet sig med mentaltrænere, kostvejledere og behandlere. I bogen giver han et sjældent indblik i kampen for at overleve som topspiller i international fodbold og finde sin plads i den store fodboldmaskine.

Du kan købe Jagten på frihed, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: William Kvist og jagten på det sidste punktum


Drømmeland – sejren og sommeren der forandrede Danmark

Drømmeland

Sommeren ’92 forandrede Danmark for altid. Solen bragede fra en skyfri himmel i månedsvis, danskerne sagde nej til unionen, regentparret havde sølbryllup, og “vi” gjorde det umulige: Danmark vandt for første nogensinde europamesterskabet i fodbold.

Drømmeland er et lille stykke Danmarkshistorie skrevet med fodboldbriller og samfundsfokus. Gennem samtaler med en række af spillerne og markante personligheder, går Drømmeland bag EM-triumfens kulisser og stiller skarpt på danskheden og de historier, vi fortæller om os selv og om EM-sejren.

Du kan bestille Drømmeland i vores webshop.


LÆS OGSÅ: Hyldest til dansk fodboldtriumf: EM 1992


Tynd luft – Danmark ved VM i Mexico 1986

Tynd luft

Tynd luft er den fantastiske historie om dengang et dansk fodboldlandshold deltog i et VM for første gang i 1986.

Trods holdet var seedet nederst i sin gruppe, var de efter de tre puljekampe de bedste i slutrunden. Forud var gået Sepp Pionteks opgør med foreningslandets gemytlighed. Nu var det slid og disciplin, det gjaldt, og det skabte resultater.

Det var Danmarks bedste hold gennem tiderne, og et uoverkommeligt ideal for dansk fodbold siden (trods ottendedelsfinalen mod Spanien forvandlede ekstase til traume).

Du kan købe Tynd luft online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Min største kamp

min største kamp

Min største kamp er flere generationer af danske fodboldstjerners egne øjenvidneberetninger om deres største kamp. Aldrig før har så mange fodboldstjerner – fra Brian Laudrup, Peter Schmeichel og Jon Dahl Tomasson til Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Nadia Nadim og mange flere –optrådt i en bog sammen. Alle fortæller de her om deres absolut største fodboldøjeblik.

Læs fx om Christian Eriksens sparketræning inden hattrickkampen mod Irland i 2017, få John “Faxe” Jensens egen historie om at “ramme den lige i røven” i EM-finalen, og kom med tilbage til en anden fodboldtid, da Sepp Piontek skulle dække verdensstjernen Pelé op i en landskamp i Brasilien.

Du kan købe Min største kamp online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Min største kamp – Frank Arnesen fortæller: Da hele Europa fik øje på os


Til dig der savner OL og triatlon

Jagten på sejr

Jagten på sejr er til alle, der vil have indsigt i triatleternes verden med svømning, cykling og løb – og en inspirerende bog til alle, der arbejder med at skulle præstere igen og igen.

Helle Frederiksen var med VM-guld, OL-deltagelse og mange andre store internationale sejre på cv’et, én af verdens bedste kvindelige triatleterinden i mange år, inden hun stoppede som professionel i sommeren 2019.

I Jagten på sejr går hun tæt på livet som elitesportskvinde og fortæller ærligt og indsigtsfuldt om en karriere med kolossale op- og nedture på grund af styrt og skader. Det er en fortælling om aldrig at stikke af og give op, når tingene ikke går, som man ønsker, og i stedet stå ansigt-til-ansigt med problemerne – og blive en bedre udgave af sig selv på grund af netop det.

Du kan købe Jagten på sejr online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Stjernetriatlet Helle Frederiksen: Jeg har været så tæt på at kaste håndklædet i ringen


Til dig der savner Tour de France

Tour de France

Tour de France, cykelløb, bog om cykelløb, Joakim Jakobsen

Her kan du lære alt, hvad du har brug for at vide om verdens hårdeste cykelløb!

LÆS OGSÅ: Bogen om Tour de France

Tour de France er en rigt illustreret udgave med portrætter, masser af action og væg-til-væg landskaber. Joakim Jakobsen fortæller hele historien bag løbet og følger dets udvikling år for år fra 1903 til 2016.

En monumental bestseller til fans af Tour de France og cykelsport i det hele taget. 

Du kan købe Tour de France online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


LÆS OGSÅ: Bogen om Tour de France


Mit livs løb

Mit livs løb

Spænd hjelmen, og kom med på en fascinerende tur gennem 50 års cykelhistorie.

I Mit livs løb fortæller 20 af de største nuværende og pensionerede danske cykelsportstjerner om deres vildeste øjeblikke på cyklen; om store sejre, slemme styrt og øjeblikke, der har defineret deres karrierer.

Læseren kommer både med en rejse tilbage i tiden, hvor Ole Ritter og Niels Fredborg var på banen, samt til nogle nutidige sejre i selskab med Chris Anker, Magnus Cort og Jakob Fuglsang.

Du kan købe Mit livs løb online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Da Ole Ritter slog timerekorden i Mexico City. Smuglæs i Mit Livs Løb


Brødre på landevejen

Brødre på landevejen

I Brødre på landevejen giver de to professionelle cykelryttere, Chris Anker Sørensen og Allan Bo Andresen, et kig ind bag kulissen i livet med cykelsport.

Gennem anekdoter og sjove oplevelser tager brødrene os med til de store etapeløb som Tour de France og Giro d’Italia, de store endags-klassikere og de mindre løb med mindre glamourøse forhold.

Brødre på landevejen er en ærlig og humoristisk fortælling om den passion, der har drevet brødrene til at tilbagelægge tusindvis af kilometer på landeveje over hele verden.

Du kan købe Brødre på landevejen online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Lummer brie og Billy Idol. Sådan lærer du at tale som en rigtig cykelrytter


Til dig der godt kan lide fart over feltet

Formel 1

Formel 1

Formel 1 er mere end blot et af verdens største sportsbegivenheder – det er et fænomen. En sport, der i lige dele består af teknik, talent og penge.

Danmarks førende Formel 1 ekspert, Peter Nygaard, beretter hele historien om løbene, fra sportens beskedne start i 1950’erne til den milliardforretning, Formel 1 er i dag.

Han fortæller om legenderne, tragedierne og triumferne; og om de mange små fascinerende detaljer omkring løbet, fx udviklingen af den teknik, der sørger for, at kørerne kan overleve selv de mest voldsomme sammenstød.

Du kan købe Formel 1 online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Fadøl, børn på banen og strudseløb. 5 vanvittige historier fra formel 1


Enzo Ferrari

enzo ferrari

Enzo Ferrari den suverænt mest magtfulde mand inden for motorsporten i det 20. århundrede. Bliv klogere på en af motorsportens mest centrale personligheder i denne detaljerige biografi.

Foruden at stille skarpt på Enzo Ferraris liv går Enzo Ferrari – Manden, bilerne og løbene også i dybden med andre aspekter af motorsporten.

Biografien giver et unikt indblik i de store – til tider blodige – racerløb, i konkurrencen mellem de allerførste racerbiler samt i de politiske aspekter af motorsport op gennem det 20. århundrede.

Du kan streame Enzo Ferrari som e-bog eller lydbog på fx Saxo.com eller hos SAGA.


LÆS OGSÅ: Enzo Ferrari. Kom bag facaden på et af de vigtigste mennesker i motorsport


Til dig der godt kan lide utrolige bedrifter

Egotrip

Egotrip, Mount Everest, Rasmus Kragh

Rasmus Kragh skrev sig ind i historien, da han den 23. maj 2019 blev den første dansker nogensinde til at bestige Mount Everest uden brug af kunstig ilt.

For Rasmus Kragh var tredje gang lykkens gang, da det to gange tidligere var kikset for ham blot 250 meter fra toppen.

Egotrip er fortællingen om en moderne eventyrer, der sætter sig store mål, bryder grænser og tror på det umulige – også selvom familien beder én om at lade være. Det er en inspirerende historie om store ambitioner og være villig til at ofre alt for at nå sit mål.

Du kan købe Egotrip online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Rasmus Kragh var den første dansker til at bestige Mount Everest uden kunstig ilt. Smuglæs i Egotrip


Tværs over atlanten

tværs over atlanten

Hvorfor beslutter en mand i midt 40’erne sig for at ro over Atlanterhavet i en lille båd sammen med en god ven?

Det får du svaret på i Tværs over Atlanten. I vinteren 2018-2019 deltog den tidligere radio- og tv-vært Mads Vangsø i verdens hårdeste ro-konkurrence, hvor deltagerne ror næsten 5.000 kilometer fra De Kanariske Øer til Caribien. Bogen Tværs over Atlanten følger gennem dagbogsoptegnelser den udmarvende rejse.

Samtidig er bogen Mads Vangsøs personlige fortælling om at stoppe op midt i livet og ønske sig noget helt andet – uden at vide præcis, hvad det er.

Du kan købe Tværs over Atlanten online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Mads Vangsø om at ro tværs over Atlanten: Det bliver en lang tur, hvis ikke vi får det bedre