Mad og drikke

Bøger i snevejr

Det er ikke hvidt derude endnu, men det føles som om, der ikke går længe før winter-wonder-stemningsbilleder på alle sociale medier slår årstiden fast og man nærmest kan høre lyden af bjælder for hvert skridt, man tager i den knasende grund.

Og så får man lyst til at bage. Varme brød, der tager sin tid, og sprøde, krydrede kager, der gør det hele godt igen. Sådan nogle brød og kager kan man finde i Den økologiske bager. Opskrifter som bageren Nicolai Halken Skytte står bag i samarbejde med emmerys. Prøv fx en lidt anden variation af den klassiske kransekage:

113789_Emmerys Bagebog_Body.indd

I kulden får man lyst til at strikke. Og selvom det måske er udover ens formåen, kan man sagtens frydes over at nærstudere siderne i Finstrikket alligevel – fordi bogen er så lækker og billederne så smukke. Der er flest opskrifter på overdele til kvinder, men også lidt til børn. Og man får lyst til at have det hele.

finstrikket1

Og når vinteren er flyttet ind i kroppen, får man lyst til at drømme sig væk. Helst til sommer. Og til New York. Og ret gerne i selskab med Johannes Lilleøres Nowhere, der trækker en med ind i en verden af forvirret eksistens, usikker kærlighed, komplicerede konstellationer og poetisk tilstedeværelse.

Bag, strik, læs. Og så bliver det forår.

Emmerys-Forside.indd    finstrikket    nowhere