Anne Mette Hancock Danske krimier Danske krimiforfattere Krimi Leif Davidsen Populære krimier

Nu skal du ikke vente længere: Her er de bedste krimier der kommer i starten af 2020

Det nye år bliver et fabelagtigt bogår for krimilæsere.

På forlaget Lindhardt og Ringhof glæder vi os ualmindeligt meget til næste års nye krimier. Det er jo lidt som at arbejde i en slikbutik for læseheste – og vi har da også allerede smuglæst i nogle af de nye krimier. Derfor har vi har lavet en liste med nogle af de bedste krimier i 2020, som du kan glæde dig til at læse: Du får blandt andet mulighed for gensyn med Anne Mette Hancock, Stefan Ahnhem, Yrsa Sigurdardottir, Camilla Grebe, Leif Davidsen og mange flere.


Pitbull af Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock
Pitbull

Årets første krimiudgivelse hedder Pitbull og er den tredje bog i Anne Mette Hancocks spændende krimiserie om Heloise Kaldan og Erik Schäfer. I denne bog står parret over for endnu en farlig sag, der er meget mere kompliceret end først antaget. 

LÆS OGSÅ: Dobbeltprismodtager Anne Mette Hancock udgiver nu 3. bog på blot 3 år – smuglæs i ‘Pitbull’

Heloise kommer i kontakt med den døende mand Jan Fischhof, da hun er ved at lave research til en artikel om frivilligt vågearbejde hos Røde Kors. En dag kommer Jan til at røbe for hende, at han engang var indblandet i et dødsfald, og Heloise beslutter sig derfor for at kigge nærmere på sagen. Det er dog ikke nemt, når både politiet og de pårørende lyver for hende. Heldigvis får hun hjælp af ven og efterforsker Erik Schäfer.

Du kan bl.a. købe Pitbull på Saxo.com eller i din nærmeste boghandler.


Skæbnespillet af Jeffrey Archer

Jeffrey Archer
Skæbnespillet

Bestsellerforfatteren Jeffrey Archer – forfatter til Clifton-krøniken har skrevet en spændingsroman.

LÆS OGSÅ: Jeffrey Archer, vil du med på pub?

Vi befinder os i Leningrad, Rusland, 1968. Alexander Karpenko er ikke noget helt almindeligt barn, og fra en meget tidlig alder står det klart, at han skal lede sine landsmænd. Men da hans far bliver snigmyrdet af KGB, må han sammen med sin mor flygte fra Rusland, hvis ikke de skal lide samme skæbne.

Ved havnekajen bliver de konfronteret med et uafvendeligt valg: Skal de borde et containerskip med kurs mod Amerika eller Storbritannien? På et øjeblik er Alexanders fremtid afgjort af tilfældigheder

Du kan bl.a. købe Skæbnespillet online på Saxo.com eller i en boghandler nær dig.


X måder at dø på af Stefan Ahnhem

X måder at dø på
Stefan Ahnhem

Her er en af de krimier i 2020, som vi er mange, der har ventet spændt på! Stefans nye bog, X måder at dø på, begynder få sekunder efter den hæsblæsende slutning på Motiv X, som efterlod mange åbne spørgsmål.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem: Alt kan ske i mine bøger – måske dør hovedpersonen …

I X måder at dø på bygger Stefan Ahnhem videre på sit nervepirrende krimiepos og det univers han har skabt med Risk og hans kolleger hos politiet i Helsingborg centrum. Det er femte bog i den svenske krimiserie om Fabian Risk, men de to sidste bøger kan sagtens læses selvstændigt sammen.

Du kan købe X måder at dø på på f.eks. Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.


Skyggejægeren af Camilla Grebe

Camilla Grebe
Skyggejægeren

Skyggejægeren er vinder af Årets Svenske Krimi 2019. En februarnat i 1944 bliver en kvinde fundet myrdet i en lejlighed i Stockholm. Hun bløder fra baghovedet og fra hænderne, der med et stort søm er naglet fast til gulvet. Morderen bliver aldrig fundet. 

Skyggejægeren er en spændende krimi om en uopklaret sag og de kvindelige efterforskere, der i årenes løb beskæftiger sig med sagen – Britt-Marie i 70’erne, Hanne i 80’erne og Malin i 2019.

LÆS OGSÅ: Camilla Grebes krimier stjæler din nattesøvn

Du kan glæde dig til at Skyggejægeren udkommer d. 12. marts 2020


Dukken af Yrsa Sigurðardóttir

Dukken
Yrsa Sigurðardóttir

En af de krimier i 2020, som vi er mange, der har glædet os til: Dukken er femte selvstændige bog i krimiserien om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freya.

En fiskekutter fanger en dukke i sit net, og en kvinde fra båden tager den med hjem til sin datter. Fem år senere finder man resterne af et menneskeskelet på havets dyb. Skelettet er i ekstrem dårlig forfatning, og identifikation er næsten umulig.

Samtidig med at mysteriet om det uidentificerede lig vokser, kaster Huldar sig ind i udredningen af mordet på en hjemløs narkoman, og Freyja efterforsker en sag om børnemishandling på et børnehjem. De tre sager bindes sammen af et enkelt vidne, som desværre er forsvundet: Den lille pige, der ønskede sig en dukke.

LÆS OGSÅ: Sigurðardóttir: “Mord er modbydeligt, men jeg skriver jo ikke en turistguide”

Du kan glæde dig til at Dukken udkommer d. 20. marts 2020


Mysteriet i Genbrugsen af Anna Grue

mysteriet i genbrugsen
Anna Grue

En helt ny hyggekrimi-serie fra Anna Grue, der skrev Dan Sommerdahl-serien.

I Mysteriet i Genbrugsen sker der en række dødsfald blandt en flok frivillige i en af Nykøbing Sjællands genbrugsbutikker. Først ét, så et andet af de ældre mennesker mister livet. Politiet mener, det er af naturlige årsager, men det tror efterlønneren Anne-Maj Mortensen ikke på.

Stædigt går hun i gang med selv at opklare sagen midt i hverdagslivet med familiemiddage, slankekure, hundeopdragelse og havearbejde.

En af de krimier i 2020, der kommer til at kalde på en lang weekend i sommerhus med en stor kop te og masser af læsetid.

Glæd dig til at Mysteriet i Genbrugsen udkommer d. 28. marts 2020


Forræderens børn af Leif Davidsen

Leif Davidsen
Forræderens børn

Forræderens børn  vender Leif Davidsen tilbage til Laila og Tor, de to søskende, vi i 2016 mødte i Djævelen i hullet.

Forræderens børn er en af de bøger, som vi næsten ikke kan vente på. Leif is good 😉


LÆS OGSÅ: 
Leif Davidsen om novellegenren

Glæd dig til at Forræderens børn udkommer d. 1. maj 2020