Julen er hjerternes og de gode historiers fest. Og hvilken bedre måde at hygge med dine børn i december på end med en julekalenderbog.

Julekalenderbøgerne indeholder enten 24 små bøger eller kapitler, som du kan læse højt for dine børn eller børnebørn hver dag i december – En helt perfekt måde at varme op til juleaften på. Her kan du finde inspiration til årets julekalenderbøger for de 1-7-årige børn.

Bogen bag DRs julekalender og årets ulandskalender 2019

DRs julekalender 2019 hedder Julestjerner og er lavet af makkerparret Wikke & Rasmussen. Fra den 4. november kan I købe den skønne højtlæsningsbog Julestjerner med 24 kapitler, der passer til børn fra ca. 5 år og op.

Da en decemberstorm rammer højhuset i Brøndbyøster, bliver Sus og hendes forældre tvunget til at flytte til Brorfelde, en lille by på landet, som er beboet af særlige typer. I byens observatorium opdager Sus en ny stjerne sammen med sin nye ven, Bob. Snart sker der underlige ting i Brorfelde: Alle begynder at grine, sneen falder pludseligt, og væsener med røde huer sniger sig rundt. Men det er IKKE nisser, og stjernen er slet ikke en stjerne.

Du kan købe Julestjerner online her eller hos din boghandler. Lågekalenderen, der passer til tv-julekalenderen, kan du også købe hos fx Arnold Busck, Boghandleren og Konturs bogbutikker.

Min Store Julekalender – med 24 minibøger

Alder: Fra ca. 3 år

Tæl ned til juleaften med Min Store Julekalender. Kalenderen indeholder 24 søde billedbøger i miniformat – en til hver dag i december. Børnene vil elske at åbne en låge hver dag og høre den hyggelige historie. Billedbøgerne er på 28 sider og er en god blanding af søde og sjove fortællinger, der også er velegnede som godnathistorier efter jul. Sæt julekalenderen på reolen eller i vindueskarmen på børneværelset, så kan den pynte i hele december måned.

Du kan købe Min Store julekalender – med 24 minibøger online på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.

Hanne Hundiges jul

Alder: Fra ca. 4 år

Julebog med masser af humor. I 24 kapitler hører vi, hvad Hanne Hundige, der går i børnehaveklasse, og hendes ikke helt almindelige familie finder på, mens de venter på sne og jul.

“Er det jul?” spørger Hanne 1. december. Men der er lang tid til. Heldigvis har hun puddelhundene, sin far og mor, sin mormor og så er der lige onkel Bobby Brun fra Slagelse Syds Lokalcirkus, som i virkeligheden er en kravlenisse, der blev til et menneske.

Du kan købe Hanne Hundiges jul online på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.

Rasmus Klump redder julen

Alder: Fra ca. 3 år.

Tag med på et vidunderligt juleeventyr i bedste Rasmus Klump-stil. Bogen indeholder 24 korte kapitler, så det er til at overskue for hele familien i en travl december måned. Med stemningsfulde farveillustrationer af Jan Solheim og tekst af Kim Langer.

Rasmus Klump og vennerne rejser til Nordpolen for at hjælpe selveste Julemanden. På vejen kommer de naturligvis ud for en masse forhindringer og forsinkelser. Når de mon frem inden jul?

Du kan købe Rasmus Klump redder julen online på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.

Plets første jul

Alder: 1-2 år

En skøn papbog med flapper for de helt små om Plets første jul. Her kan I følge Plet, når den fælder juletræ med far og pakker gaver ind. Bag flapperne gemmer sig alle de hyggelige ting, man kan glæde sig til ved juletid. Og der er selvfølgelig lige præcis 24 sider med flapper.

Du kan købe Plets første jul online på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.


Se flere dejlige julebøger her