Elsker du krimier og spændingsromaner? Få det fulde overblik over årets bedste krimier lige her.

Er man først blevet glad for gode krimier, er det svært at få nok (sådan har vi det i hvert fald)! Tjek årets titler fra Lindhardt og Ringhof her og få inspiration til ønskelisten.

Skytsengel

Skytsengel er den sjette bog i Michael Katz Krefelds spændende krimiserie om Thomas “Ravn” Ravnsholdt, der hele tiden må opklare nye sager og redde mennesker, der er i stor fare.

S OGSPÅ: Ravn er tilbage – og hans by står i flammer

I denne bog vender Ravn tilbage til et forandret Christianshavn, som er mærket af frygt. Den fredelige bydel er blevet offer for et voldsomt skudattentat, og en af Ravns venner er i denne forbindelse blevet såret. Ravn vælger derfor at begynde en efterforskning af sagen, og han får hjælp af en advokat ved navn Miriam. Sammen må de forsøge at stoppe den person, der står bag attentatet, inden han kan nå at skade andre. 

Du kan købe Skytsengel online her eller i din lokale boghandler.

Mørkeland

Det skulle tage Niels Krause-Kjær 19 år at skrive en selvstændig opfølger af bestselleren Kongekabale som senere blev filmatiseret med Anders W. Berthelsen og Søren Pilmark i hovedrollerne. Nu er Mørkeland her, og den højaktuelle politiske spændingsroman handler om valgsvindel og hvad der sker, når kæden hopper af hos dem, vi ellers bør stole på.

Du kan købe Mørkeland online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Kan man svindle med et folketingsvalg?

Proxy

Steffen Jacobsen har skrevet endnu en spændende og nervepirrende krimi, denne gang med et helt nyt makkerpar i en ny by. I Proxy bliver Holbæks beboere rystet af en række bestialske drab.

Den pensionerede bogholder og terapeut Anne Holst bliver brutalt myrdet med en afrikansk ritualkniv. Kort efter ryster endnu et mord beboerne i Holbæk i Steffen Jacobsens nye krimi: En lokal læge findes stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage. Efterforsker Jacob Nordstedt sættes på sagen sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen. De får travlt med at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser, hvor eneste fællesnævner er den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol.

Du kan købe Proxy online her eller hos din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Der er et nyt makkerpar i dansk krimi: Verdens sureste strømer og Tanya fra Vestegnen

Stilleleg

Nora Sand er rejst til Thailand for at træne kickboksning og få de hjemlige problemer lidt på afstand, da hun hører om et voldsomt drab hjemme i England.

Snart sender avisen Globalt hende til den lille provinsby Toppingham, hvor en politimand er blevet brutalt halshugget med en krumsabel.

LÆS OGSÅ: Spændende krimiserie om journalisten Nora Sand

En videooptagelse er lagt på nettet, og alt tyder på terror. Men efterhånden som Nora graver dybere i sagen, opdager hun, at byen gemmer på en mørk og hjerteskærende hemmelighed, som selv myndighederne gør alt, hvad de kan, for at dække over.

En hemmelighed, som nogen er parat til at slå ihjel for – igen og igen.

Stilleleg er fjerde bind i Nora Sand-serien. De tidligere bøger har solgt over
100.000 eksemplarer herhjemme og udkommer i 16 lande.

Du kan købe Stilleleg online her eller i din lokale boghandel.

Sommermørke

I de dybe norrlandske skove er sommernætterne evigt lyse, og med midnatssolen hængende højt på himlen kører Lelle søvnløs rundt hver nat og leder efter sin forsvundne teenagedatter.

Det har han gjort i tre år. Hun forsvandt en dag, hvor hun stod og ventede på bussen. Ingen så noget, og politiet har ikke nogen spor. Derfor har Lelle taget sagen i egen hånd og tjekker minutiøst hver eneste lille side- og skovvej langs landevej 95, også kaldet Silvervägen.

LÆS OGSÅ: Det siger læserne om Sommermørke af Stina Jackson

En dag ankommer Meja og hendes mor til den lille by. De skal bo hos en ældre mand, Mejas mor har mødt på nettet. Meja har samme alder, som Lelles datter havde, da hun forsvandt. Hun savner en far, et trygt hjem, en almindelig familie, men må følge sin flyvske og lunefulde mor.

Meja kæmper for at falde til, Lelle kæmper med savnet, og da efteråret nærmer sig, og mørket langsomt sænker sig, forsvinder endnu en ung pige.

LÆS OGSÅ: Vinder af Glasnøglen 2019: Sommermørke er årets bedste skandinaviske krimi

Du kan købe Sommermørke online her eller i din lokale boghandler.

Dvale

Camilla Grebe er en af de mest populære svenske krimiforfattere p.t. og inkasserer den ene fornemme krimipris efter den anden. Er du til et velskrevet persongalleri og intelligent plot, men med knap så meget action, er det Dvale du skal læse.

Dvale kommer uhyggen langsomt snigende, indtil man som læser føler sig altoplugt.

Camilla Grebe har tidligere skrevet Når isen brister og Husdyret, som begge kan fås i paperback.

LÆS OGSÅ: Hvor langt vil vi gå for et like? 

Du kan købe Dvale  online her eller i din lokale boghandler.

Fortidens Mørke

I Fortidens mørke af Guillaume Musso kommer sandheden om en frygtelig handling fra fortiden igen til live femogtyve år senere.

Vinca Rockwell forsvinder under en heftig snestorm ved Côte d’Azur i 1992. Det siges at hun flygtede med den filosofilærer, hun havde en hemmelig affære med. Hun dukkede aldrig op igen.

LÆS OSGÅ: Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

I 2017 er der genforeningsfest på Saint-Exupéry-gymnasiet ved Antibes. De tre venner fra den tid Fanny, Thomas og Maxime har ikke set hinden siden deres sidste eksamen på gymnasiet. Og med god grund. For dengang gjorde de noget, de har ikke kunnet glemme eller tilgive sig selv for.  Skolens nedrivning af den gamle sportshal, risikerer nu at afsløre deres handling. De gamle murer bærer nemlig på en dyster hemmelighed – knogleresterne fra et menneske!

Guillaume Musso formår at opbygge en intens spænding i Fortidens mørke, hvor fortidens gerninger aldrig glemmes.

Køb Fortidens mørke online her eller i din lokale boghandler.

Vold

Er du til nordisk noir, uhygge og intelligente plots skal du kigge nærmere på islandske Yrsa Sigurdardottirs krimier. Bøgerne har sikret hende de mest fornemme priser, men det er altså ikke for sarte nerver.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Yrsa Sigurðardóttirs Vold

Seneste krimi hedder Vold og er en del af en selvstændig serie om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.

Du kan købe Vold online her eller i din lokale boghandler.

Jeg vil savne dig i morgen

Norske Heine Bakkeid debuterede på dansk i januar med Jeg vil savne dig i morgen som er første bind i en ny krimiserie om den bistre tidligere afhøringsleder Thorkild Aske.

Jeg vil savne dig i morgen er den forhenværende forhørsleder Thorkild Aske netop blevet løsladt efter at have afsonet tre år for manddrab. Tynget af skyldfølelse og fysiske smerter lader han sig overtale til at efterforske en sag om en forsvundet ung mand. Sagen bringer ham til et nedlagt fyr, og i takt med at den mørke tid nærmer sig med hastige skridt, går det op for Aske at han ikke er alene på fyrholmen.

Du kan købe Jeg vil savne dig i morgen online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: 10 politikrimier du SKAL læse

Mød mig i paradis

Norske Heine Bakkeid spæner derudaf med sin krimiserie om den pilleslugende og selvmordstruede tidligere afhøringsleder Thorkild Aske, til stor begejstring for krimifans i hele Skandinavien.

LÆS OGSÅ: Ny krimi fra det norske krimitalent Heine Bakkeid. Læs et uddrag af Mød mig i Paradis.

Mød mig i paradis er 2. bog i serien der startede med Jeg vil savne dig i morgen, men bøgerne kan sagtens læse uafhængigt af hinanden. 

Du kan købe Mød mig i paradis online her eller i din lokale boghandler.

Farligt Efterspil

Det virker helt uskyldigt. En britisk oberst i unåde efterlader ved sin død et mystisk brev til sin eneste søn. Men i det  øjeblik Adam Scott åbner den gulnede konvolut, sætter han gang i en række dødbringende begivenheder, der truer med at ryste selve grundlaget for den frie verden.

I løbet af få dage bliver Adams elskede brutalt myrdet, og han forfølges ikke kun af KGB gennem Europas storbyer, men også af CIA og sine egne landsmænd. Alle vil de dræbe ham, før sandheden kommer ud.

Mens magtfulde mænd i røgfyldte rum søger stadigt mere udspekulerede midler til at knuse ham, går det op for Adam, at han er blevet forrådt og forladt af dem, han holder allermest af. Da han endelig forstår, hvad han er i besiddelse af, indser han, at det er er mere end et spørgsmål om liv og død – det er et spørgsmål om ære.

Du kan købe Farligt efterspil online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: 10 vildt gode krimier til de mørke aftener

Dobbeltspil i Odessa

Dobbeltspil i Odessa er en politisk thriller og fjerde selvstændige bind i serien med efterretningsagent Maiken Tarp.

I København kæmper Maiken Tarp for at komme sig over sin kærestes død, imens hun forsøger at være en god mor for deres étårige søn. Fra Kiev får hun besked om, at den danske politimand Tomas Tygesen har modtaget en dødstrussel. Mistanken rettes mod en magtfuld ukrainsk oligark og politiker.

Maiken graver i sagen og opdager, at Tomas i al hemmelighed har lokket oligarkens tidligere elskerinde til Ukraine for at skaffe oplysninger om den mistænkte. Maiken Tarp forfølger parret til sortehavsbyen Odessa og langsomt går det op for hende, at ingen af de involverede spiller med åbne kort. Men også Maiken Tarp har sin egen dagsorden.

Du kan købe Dobbeltspil i Odessa online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen på Maiken Tarp serien af Mogens Blom

Den våde fisk

Den våde fisk er den første bog i Volker Kutschers serie om den højspændte tid i 1920érnes Berlin med en ulmende nazisme, pikante jazzklubber og hårdkogte kriminelle.

Omdrejningspunktet for Volker Kutschers krimiserie i historiske rammer er kriminalassistenten Gereon Rath. Han slog i selvforsvar en sindsforvirreret seriemorder ihjel, og må derfor forflyttes fra sin hjemby Köln til Berlin. Han gør her et makabert fund af en tortureret og dræbt russisk mand. Snart viser hans efterforskning af mordet tegn på en opsigtsvækkende forbrydelse, der involverer smuglingen af enorme summer fra Rusland.

LÆS OGSÅ: Volker Kutscher er manden bag bøgerne bag tv-serien Babylon Berlin 

Volker Kutschers krimiserie og tidsportræt af 1920érnes Berlin er blevet en international succes både i bogform og som forlægget for den betagende tv-serie ”Babylon Berlin”.

Du kan købe Den våde fisk online her eller i din lokale boghandler.

Den stumme død

Under indspilningen af en af tidens moderne tonefilm bliver den berømte skuespillerinde Betty Winter ramt af en projektør og dør. Sagen fører kriminalassistent Gereon Rath om bag kulisserne i filmmetropolen Berlin. Her møder han en branche under dramatisk omvæltning. Tonefilm er i fuld gang med at erobre det hvide lærred, og det betyder døden for mange: producenter, biografejere – og filmstjerner.

Da endnu en skuespillerinde findes død, er der ingen tvivl om, at en morder er på spil: kvindens stemmebånd er skåret ud. Krigen mellem rivaliserende filmproducenter fører Rath dybt ned i Berlins underverden. Samtidig marcherer både kommunister og nazister i gaderne, og byen er på kogepunktet. En hårdkogt actionkrimi og et pulserende tidsbillede af storbyen Berlin i 1930’erne.

Den stumme død er den anden bog i Kutschers historiske bestseller-krimiserie, der danner baggrund for den populære tv-serie “Babylon Berlin”.

Du kan købe Den stumme død online her eller i din lokale boghandler.

Goldstein

Goldstein er den tredje bog i Kutschers historiske bestseller-krimiserie, der danner baggrund for den populære tv-serie “Babylon Berlin”.

Berlin 1931. To hjemløse unge stjæler smykker i indkøbstemplet KaDeWe, men efter en voldsom politijagt styrter han i døden og hun må flygte. Gereon Rath har fået til opgave at overvåge den jødisk-amerikanske gangster Abraham Goldstein. Men Goldstein er tilsyneladende from som et lam. Samtidig tvinger underverdensbossen Marlow Rath til at foretage en privat efterforskning, der fører ham direkte ind i en eskalerende bandekrig.

Charlotte Ritter, Raths kæreste, møder tilfældigt vidnet til dødsfaldet i KaDeWe i domhuset, hvor hun nu arbejder. Da vidnet undslipper Charlottes varetægt, kommer sagen i direkte konflikt med Raths overvågning af Goldstein, som viser sig at være langt mere udspekuleret end først antaget.

Du kan købe Goldstein online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: 20 gode, nervepirrende krimier du skal læse


Fik du læst disse to krimier?

Kvinden i vinduet

Anna bor alene i sit store hus i New York. Hun lider af angstanfald, og får dagene til at gå med at se gamle film, chatte på nettet, drikke  vin og udspionere sine naboer. En aften, ser hun genboen falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet. men der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer.

LÆS OGSÅ: Læs de første 5 kapitler af Kvinden i vinduet

Du kan købe Kvinden i vinduet online her eller i din lokale boghandler.

Dyndkongens datter

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker. Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen. Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Du kan købe Dyndkongens datter online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en 6 ugers baby. Krimiforfatter til Dyndkongens datter fortæller sin historie