Bøger til godnatlæsning Børnebøger Carlsen Line Kyed Knudsen

Alberte i børnehave – At være børnehavebarn på dumme og gode dage

Alberte i børnehave, børnehave, børnehavebarn, højtlæsning

“Det er morgen, og Alberte er træt. Far åbner døren til børnehaven. Alberte har ikke lyst til at være i børnehave i dag, men far skal på arbejde. Hun knuger fars hånd. “Du må ikke gå, far,” siger hun. “Nej da, ikke endnu,” siger far og sætter sig på hug foran hende. Han hjælper Alberte ud af flyverdragten. Hun fryser om armene. Hun vil gerne blive inde i flyverdragten. Alberte vil gerne hjem igen … ”  – Alberte i børnehave – En dum dag

Alberte i børnehave er en ny serie til alle børn, der går i børnehave – og som har både gode og mindre gode dage.

Bøgerne i serien tager hver især fat i emner, udfordringer og oplevelser, som de fleste børn, forældre og pædagoger kender fra hverdagen i børnehaven.

I de første to bøger i serien af Line Kyed Knudsen følger vi Alberte og vennernes små og store udfordringer. Jan Solheims levende og let genkendelige illustrationer gør historierne perfekte til højtlæsning og samtale med de 3-5-årige.

 

En dum dag!

Alberte i børnehave, line Kyed Knudsen, børnehave, børnehavebarn, højtlæsningI Alberte i børnehave – En dum dag har Alberte en rigtig dum morgen. Der er ikke noget, der er sjovt eller rart. Hun vil ikke have, at far går, hun vil ikke spise med de andre, hun vil ikke lege med nogen. Hun vil bare hjem.

Heldigvis er der andre i børnehaven, som har en god dag, og med lidt hjælp fra dem, begynder Alberte snart at hygge sig rigtig meget i børnehaven. Faktisk har hun helt glemt, at det var en dum dag.

Læs bogens første sider gratis her

 

Jeg vil kun lege med Sofia

“Alberte glæder sig til at lege med Sofia i børnehaven. Sofia er hende bedste veninde. Alberte skynder sig at hænge sin jakke i i garderoben. Hun har næsten ikke tid til at sige farvel til mir. Lærke står også i garderoben “Skal vi lege?” spørger Lærke og kigger på Alberte. Men Alberte hører det ikke. Hun kigger efter Sofia, der leger med Noah … ” – Alberte i børnehave – Jeg vil kun lege med Sofia

Alberte i børnehave, børnehave, børnehavebarn, højtlæsning

Anden bog i serien handler om ville have eneret på sin legekammerat. Alberte vil kun lege med Sofia, og derfor er det meget irriterende, når Lærke hele tiden kommer og vil lege med. Hvorfor kan Lærke ikke se, at der ikke er plads til hende?

Det er svært at dele det, man gerne vil have for sig selv. Alberte finder dog snart ud af, at når de er flere, kan der også leges flere sjove lege.

Læs bogens første sider gratis her

 

Om Line Kyed Knudsen

Forfatter Line Kyed Knudsen debuterede i 2003 og har siden skrevet en lang række bøger for børn og unge. Forfatterskabet omfatter alt lige fra billedbøger til de små, pigeserier som f.eks. K for Klara, letlæsningsbøger, gysere og ungdomsbøger.

Du kan læse mere om Line Kyed Knudsen her

LÆS OGSÅ: En god dag i børnehave