Aktuelt Fiktion Skønlitteratur

De dage jeg elskede dig højest er en rørende debut om livslang kærlighed

de dage jeg elskede dig højest, amy neff

I Amy Neffs debutroman De dage jeg elskede dig højest beslutter ægteparret Joseph og Evelyn sig for at afslutte deres liv sammen.

Hvordan lever man videre uden den, man elsker?

Det spørgsmål kredser amerikanske Amy Neff om i sin roste debutroman, De dage jeg elskede dig højest. Bogen følger Joseph og Evelyn, der vokser op som naboer på New Englands kyst. I 1941, mens krigen raser i Europa, falder de to barndomsvenner for hinanden.

Det bliver starten på et langt liv sammen med alt, hvad det indebærer – både tvivl og uenigheder, men frem for alt en dyb hengivenhed.

LÆS OGSÅ: Marcus Jarl: Kærlighed kan være grum

De dage jeg elskede dig højest er en rørende debut om livslang kærlighed
Amy Neff. Foto: Sylvie Rosokoff

Men en dag forandrer alting sig. Evelyn får en barsk diagnose, og hun har ikke længe igen. Joseph er knust, da han får det at vide, og han beslutter sig for, at han ikke kan leve videre uden hende. Så om et år vil de forlade deres liv samtidig og på deres egne præmisser.

I deres sidste tid vil de få mest muligt ud af livet og skabe nye, gode minder med deres nærmeste. Men da de fortæller deres børn om beslutningen, går det ikke, som de havde håbet. Især deres søn, Thomas, er rasende over sin fars valg om ikke at leve videre, når Evelyn dør.

Månederne går, og Joseph og Evelyn må forholde sig til, hvad de efterlader sig – og om de har truffet den rigtige beslutning.

LÆS OGSÅ: Maddie Mortimer giver kræften en stemme i rørende fortælling om liv, død og kærlighed

Det skriver den internationale presse om De dage jeg elskede dig højest:

“Denne bittersøde fortælling er både hjerteskærende og hjertevarm og vil give selv den mest stoiske læser tårer i øjnene.”
— Booklist 

“Neff debuterer med en rørende fortælling om kærlighed og dødelighed… Fans af The Notebook vil elske denne roman.”
— Publishers Weekly


De dage jeg elskede dig højest

De dage jeg elskede dig højest er en rørende debut om livslang kærlighed

De dage jeg elskede dig højest er en uforglemmelig debutroman og en hyldest til den livslange og dybe hengivenhed mellem to mennesker.

Joseph og Evelyn vokser op som naboer på New Englands kyst, og i 1941 falder de to barndomsvenner for hinanden. Tres år er gået, de har delt et langt liv. Nu samler de deres tre voksne børn for at fortælle dem om den hårde diagnose, Evelyn har fået. Joseph kan ikke leve uden hende. Så om et år vil de forlade deres liv sammen.

Mens både Joseph og Evelyn og resten af familien bearbejder nyheden, genlever de fortiden og de mange minder. Og de sætter sig for at skabe nye minder, som kan glæde og trøste deres børn. Men tiden går, og de må forholde sig til, hvad de efterlader sig.

Du kan købe De dage jeg elskede dig højest online eller i din nærmeste boghandel fra 29. september.