Aktuelt Fagbøger Jamie Oliver kogebøger Kogebøger med sund mad Mad og drikke

Den verdenskendte kok Jamie Oliver fejrer 25-års jubilæum

Den verdenskendte kok Jamie Oliver fejrer 25-års jubilæum

Jamie Oliver kan i 2024 fejre 25-års jubilæum som kogebogsforfatter. Men allerede før sin første kogebogudgivelse var han optaget af madlavningens kunst – og ikke mindst vigtigheden af enkel og sund hverdagsmad. Læs om den verdenskendte koks rejse til succes her.

Jamie Oliver har inspireret millioner af mennesker over hele verden til at lave lækker mad fra bunden. Han har solgt cirka en halv million kogebøger i Danmark og 50 millioner i hele verden.

LÆS OGSÅ: Jamie Oliver: De bedste kogebøger fra verdens mest berømte tv-kok

En lille dreng fra Essex

Den nu 49-årige kok hjalp allerede som barn til med madlavningen på forældrenes pub, The Cricketers, i hjembyen Essex. At assistere i køkkenet og arbejde blandt kokkene inspirerede Jamie Oliver til at søge ind på Westminster Catering College (nu Westminster-Kingsway College) som 16-årig.

Efter studierne i London rejste han til Frankrig for at efteruddanne sig og lære de klassiske metoder til fransk madlavning at kende.

Den verdenskendte kok Jamie Oliver fejrer 25-års jubilæum
FOTO: David Loftus

Talent foran kameraet

Efter kokkeuddannelsen fik han sit første job som konditorchef ved Neal Street Restaurant, hvorefter han landede et job hos The River Café i London. I forbindelse med en dokumentar, som blev filmet på restauranten, blev Jamie Olivers talent foran kameraet opdaget.

Han signerede en kontrakt med tv-stationen Optomen Television og begyndte som vært på tv-programmet Det er bar’ mad (den danske version af The Naked Chef).

Den nøgne kok

Jamie Oliver fik tilnavnet ‘Den nøgne kok’ – ikke fordi han rent faktisk var nøgen, men fordi konceptet var at holde opskrifterne til tv-programmet og kogebogen med samme navn så simple som muligt. Opskrifterne skulle være enkle hverdagsretter, som Jamie Oliver ofte fandt inspiration til hos sin egen familie. Med fem børn forstod han vigtigheden af nemme retter til hverdagen, der ikke kræver meget tid i køkkenet.

LÆS OGSÅ: Jamie Oliver: Jeg har skrevet kogebogen til dig, der vil lave fantastisk mad uden lange indkøbslister og bjerge af opvask

Tid er vores vigtigste valuta

I sin nyeste kogebog Helt enkelt er det også den nemme og enkle hverdagsmad, som er i fokus:

“Lige nu er tid vores mest værdifulde valuta. Uanset dine evner i køkkenet, så har du brug for at have tænkt det godt igennem, hvis du kun har begrænset tid til at få et måltid klar. Den nemme løsning er måske nok at spise ude, købe takeaway eller genopvarme noget, du har købt, men jeg håber, at opskrifterne i denne kogebog vil inspirere dig til at lave hjemmelavet mad og nyde det!” siger Jamie Oliver om Helt enkelt.

Få opskriften på pasta med rødbedesauce og ricotta fra Jamie Olivers nye kogebog Helt enkelt her

Jamie Oliver har udgivet en række kogebøger og deltaget i og været vært for et utal af tv-programmer, heriblandt Olivers Twist, Jamies mad på 15 minutter, Jamies mad på 30 minutter, Jamie i det fede US og Det bare mad. Han har Youtube-kanalen Food Tube og magasinet Jamie samt millioner af følgere på sociale medier.

I 25 år har Jamie Oliver inspireret familier over hele verden til at lave mad fra bunden, og han har været en frontfigur i kampen for sund og nærende mad i britiske og amerikanske folkeskoler.

Vi ønsker Jamie Oliver et stort tillykke med jubilæet.

Den verdenskendte kok Jamie Oliver fejrer 25-års jubilæum



Se et udvalg af Jamie Olivers bedste kogebøger her

Opskrifter på simple retter til hele familien

Den verdenskendte kok Jamie Oliver fejrer 25-års jubilæum

Med kogebogen Helt Enkelt får du inspiration til at komme i gang med at lave mad på en måde, der ikke kræver meget tid i køkkenet. For uanset, hvor travlt du har i hverdagen, vil Jamies opskrifter give dig lyst til at lave hjemmelavet mad – også på dage, hvor du har travlt og ikke har tid til at købe ind. 

Du får opskrifter på simple retter med pasta, fisk og bælgfrugter, og retter, hvor alle ingredienserne tilberedes i samme fad. Lær fx at lave en hurtig gnocchi carbonara, enchiladas eller en god suppe på bare 20 minutter. Du får også forslag til lækre weekendmiddage, og ideer til hvordan du bruger rester på nye måder.

Du kan købe Helt enkelt online hos fx Saxo eller i din nærmeste boghandel fra 4. oktober.




100 nemme hverdagsretter tilberedt i ét fad

Den verdenskendte kok Jamie Oliver fejrer 25-års jubilæum

I Alt i en finder du over 100 nemme hverdagsretter, der tilberedes i 1 pande, bradepande eller gryde. Det er alt fra pastaretter, grøntsagsretter, kyllingeretter, æggeretter, burgere & toast, fiskeretter, kødretter, mad til flere dage, til lækre kager og desserter.

Jamie Olivers opskrifter er kendetegnet ved, at han ikke gør tingene sværere end nødvendigt. Alle kan være med, og alle kan finde masser af inspiration i bogen.

Mængden af ingredienser er minimeret, og kan alle fås i almindelige supermarkeder. Der er mange vegetariske retter, og en del af kødretterne er forsynet med et vegetar-alternativ.

Du kan købe Alt i en online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.




Mad til mange mennesker, som kan nydes sammen

Den verdenskendte kok Jamie Oliver fejrer 25-års jubilæum

Jamie Oliver ved om nogen, hvor dejligt der er at lave mad til mange. Kærligheden til det har han nu samlet i en kogebog.

Oven på corona-krisen er Jamie Oliver nu ude med Sammen, der er fyldt med nemme opskrifter man kan lave til mange mennesker. Udover det indeholder kogebogen tips og gode råd til planlægningen af arrangementer, hvor man kan samle sine tætteste og nyde hinandens selskab.

“Måske er maden også bare en god undskyldning for at samle de mennesker, vi holder af.” – Jamie Olive

Du kan købe Sammen online, eller i din nærmeste boghandel.




7 nye måder at tilberede de mest populære råvarer

Jamie Oliver, 7 nye måder

Oplever du ofte, at du tit tyer til at købe de samme madvarer og lave de samme retter? Så er 7 nye måder oplagt til dig!

LÆS OGSÅ: Jamie Oliver: De bedste kogebøger fra verdens mest berømte tv-kok

I bogen har Jamie Oliver udvalgt 18 hyppigt brugte råvarer, hvor han til hver enkelt råvare kommer med 7 forslag til nye måder at bruge dem på. Retterne er nemme, har masser af smag, og alle ingredienser kan købes i de gængse velassorterede supermarkeder.

Du kan købe 7 nye måder online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.




Jamie Olivers vegetariske retter

Jamie Oliver grønt

Grønt er Jamie Olivers nye lækre kogebog med nemme og smagfulde retter uden kød til alle dagens måltider. Selv opfordrer Jamie Oliver til, at prøve noget nyt og slippe af med vores vanedyr.

Med bogen får du masser af inspiration til, hvordan du skifter de vante produkter ud med nye, og hvordan man via årstidens råvarer også kan få økonomien til at hænge sammen, uden at gå på kompromis med smagen.

LÆS OGSÅ: Skift kødet ud med grønt – Jamie Oliver hjælper dig på vej

Du kan købe Jamie Olivers Grønt online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.




Tag til Italien med Jamie Oliver

Jamie i Italien

Jamie Oliver elsker Italien og italiensk mad. For at skrive denne bog har han gennemrejst landet for at lokke opskrifter og tips ud af nonna’erne (bedstemødrene), som er de helt centrale personer i familien, når det gælder mad.

Med inspiration fra sin rejse har Jamie skabt over 130 opskrifter til hele året. Fra enkle antipasti og nemme pastaretter, til vidunderlig simremad, fantastiske salater og guddommelige desserter. Læserne lærer også at perfektionere klassikere som gnocchi, fyldt pasta og den helt rigtige pizzabund.

Italiensk mad er populær over hele kloden, og i denne bog finder læserne selve sjælen i det italienske køkken.

LÆS OGSÅ: Jamie i Italien: Lav lækker lasagne med Jamie Oliver

Og vi danskere har virkelig noget at lære – vi bruger i gennemsnit ½ time på madlavning i hverdagen. Det er nærmest ulovligt at bruge så lidt tid på maden i Italien. Her er maden højdepunktet. Italienerne er store livsnydere, og de bruger timevis på at handle råvarer på markedet, tilberede dem hjemme i køkkenet og nyde måltidet sammen med deres nærmeste.

Du kan finde Jamie i Italien på dit nærmeste bibliotek. 




Hurtig og nem mad med kun 5 ingredienser

5 ingredienser Jamie Oliver

Keep it simple! Man kan sagtens lave mad super god og velsmagende mad med blot 5 ingredienser. I Jamie Olivers nye kogebog handler det om kvalitet frem for kvantitet og om at lave sund og afbalanceret mad hurtigt og nemt.

Det er en no nonsense kogebog – der er ingen små fortællinger om den enkelte ret, der er ikke lange afsnit om ernæring. Hvert opslag indeholder blot: Billede af de 5 ingredienser + billede af den færdige ret + beskrivelse af fremgangsmåden. Et skema angiver indhold af kalorier, fedt, mættet fedt, proteiner, kulhydrater, sukker og fibre.

Så bliver det ikke nemmere!

LÆS OGSÅ: Jamie Oliver: Lækker og lynhurtig linguine

Du kan købe 5 ingredienser online på fx Saxo.com eller hos din lokale boghandler.