Romaner

5 spændende romaner der udkommer lige om lidt

Tørster du efter nyt læsestof? Her er 5 spændende romaner, du kan glæde dig til! Og det bedste er, at romaner udkommer lige om lidt!

Dukkeværkstedet

Dukkeværkstedet er en historisk psykologisk roman, der tager læserne med til Jack the Rippers farefulde og ildelugtende London.

LÆS OGSÅ: 5 inspirerende bøger til dig, der elsker gribende historiske romaner

I Hyde Park strømmer folk til for at se byggeriet af Crystal Palace. Det gælder også unge Iris, der har taget en fridag fra arbejdet i Mrs. Salters Dukkeværksted. I parken møder hun den sære konservator Silas, der drømmer om at udstille sin samling af bizarre udstoppede dyr på Verdensudstillingen. Deres møde bliver for Silas starten på en altødelæggende besættelse – og skæbnesvangert for Iris og hendes drøm om at slå igennem som kunstner. 

Dukkeværkstedet udkommer 13. maj. Lige i tide til Store Bededag. Du kan forudbestille den her.


Mørkeland

Mørkeland

Niels Krause-Kjær har skrevet Mørkeland, som er en uafhængig fortsættelse af den filmatiserede roman Kongekabale.

LÆS OGSÅ: Kan man svindle med et folketingsvalg?

En ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet myrdes, dagen før der udskrives folketingsvalg, og der er mistanke om svindel på højeste plan i det danske demokrati. Journalisten Ulrik Torp, der efter en fyringsrunde er endt på kontanthjælp, sendes af Jobcenteret i virksomhedspraktik på Dagbladet og begynder at skrive om mordet. Den unge fuldmægtig havde angiveligt fået færten af det omfattende bedrag, og sammen med en praktikant kommer Ulrik Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en udemokratisk dagsorden styret af tweets og facebookopslag.

Mørkeland udkommer 16. maj, lige inden Store Bededags ferien. Du kan forudbestille den her.


Farligt efterspil

Det virker helt uskyldigt. En britisk oberst i unåde efterlader ved sin død et mystisk brev til sin søn. Men da Adam åbner den gulnede konvolut, sætter han gang i en række dødbringende begivenheder, der truer med at ryste selve grundlaget for den frie verden.

I løbet af få dage bliver Adams elskede brutalt myrdet, og han forfølges ikke kun af KGB gennem Europas storbyer, men også af CIA og sine egne landsmænd. Alle vil de dræbe ham, før sandheden kommer ud.

Mens magtfulde mænd i røgfyldte rum søger stadigt mere udspekulerede midler til at knuse ham, går det op for Adam, at han er blevet forrådt og forladt af dem, han holder allermest af. Da han endelig forstår, hvad han er i besiddelse af, indser han, at det er er mere end et spørgsmål om liv og død – det er et spørgsmål om ære.

Intens spændingsroman af forfatteren bag den populære Clifton-krøniken.  

Farligt efterspil udkommer 21. juni. Du kan forudbestille den her.


Vold

Vold er fjerde selvstændige bog i Yrsa Sigurdardóttirs krimiserie om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.

Ved det gamle henrettelsessted Galgeklippen finder man liget af en ung, rig investor. Politiet finder resterne af en besked, der er blevet sømmet fast til hans brystkasse med en sømpistol.

Læs også: Mord er modbydeligt, men jeg skriver jo ikke en turistguide.

Efterforskeren Huldar bliver sendt ud til den døde mands lejlighed, hvor han finder børnepsykologen Freyja. Hun er sammen med en ansat fra Reykjavik Kommune og en lille dreng på fire år, som ikke kan redegøre for, hvorfor han opholder sig i lejligheden. Da man ikke kan etablere en forbindelse mellem drengen og den myrdede mand, og der heller ingen spor er efter barnets forældre, må Freyja og Huldar ved fælles hjælp forsøge at trænge til bunds i, hvad der egentlig er sket.

Vold udkommer 6. juni. Du kan forudbestille den her.


Mød mig i paradis

Mød mig i Paradis

Mød mig i paradis er anden bog i serien om den tidligere forhørsleder Thorkild Aske.

Læs også: Ubehagelige overraskelser fra dybet: Knugende nordnorsk krimi.

Thorkild Aske har afsonet en fængslesdom i Stavanger og bærer rundt med både fysiske og psykiske ar fra fortiden og et misbrug af psykofarmaka. Meget modvilligt indvilliger han i at hjælpe den berømte krimiforfatter Milla Lind med research til hendes næste bog. Den bygger på en virkelig hændelse, hvor to piger på mystisk vis forsvandt fra et børnehjem. Milla Linds forrige konsulent, som også var politimand, blev dræbt under sin research for forfatteren, og der går ikke lang tid, før Aske fornemmer, at der ligger noget helt andet bag historien om de to piger, Milla Linds rolle og hans forgængers død, end han oprindeligt antog. 

Mød mig i paradis udkommer 4. juni, men du kan allerede nu streame den på landets streamingtjenester. Du kan også forudbestille den her.

Jeg er hende, der laver lister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har sammenfattet her på sitet! Jeg elsker bøger og har efterhånden samlet en hel del i løbet af de 15 år, jeg har været i bogbranchen. Og så er jeg en febrilsk samler af kogebøger.