Er du så småt gået i gang med at lave en bunke med de romaner du gerne vil læse henover sommeren?

Så hjælper vi dig gerne på vej med disse 5 nye bøger, som du stryger igennem og får dig til at glemme tid og sted.

Anne Mette Hancock: Mercedes-snittet

★★★★★★ “En fabelagtig, vanvittig spændende, velskrevet og sindssyg god krimi!” – LIVET I DUKKEHUSET

★★★★★ – BECH’S BOOKS

★★★★★★ – BOGFIDUSEN

★★★★★★ – FRK. TINES KRIMITANKER

❤❤❤❤❤ – FINDALS KRIMISIDE

En dreng er forsvundet fra sin skole. Journalisten Heloise Kaldan tager derhen, og i skolegården møder hun sin nære ven, efterforskeren Erik Schäfer. Drengen Lukas dukker ikke op, men det gør hans telefon. Den afslører, at Lukas er besat af pareidolia: Det fænomen, at vi ser ansigter i tilfældige ting. Særligt et foto af en ladeport, der ligner et ansigt, påkalder sig opmærksomhed. Er det her, Lukas er?

LÆS OGSÅ: Læs de første 4 kapitler af Mercedes-snittet

Mercedes-snittet er Anne Mette Hancocks anden roman. Hun debuterede sidste år med Ligblomsten og fik prisen som årets debutant af det danske kriminalakademi.

Køb Mercedes-snittet fra 1. juni i din lokale boghandel eller online her.


Torben Munksgaard: Johns saga

❤❤❤❤ – POLITIKEN

★★★★★ – BERLINGSKE

“Jeg skal op på barrikaderne, gider du give mig en hånd?”

John er 75 år. Han har levet et langt og stilfærdigt liv, men verden er i forandring, og ifølge John er det ikke til det bedre. De fleste af dem, han holder af, er døde, og de unge har overtaget verden.

Alt det, John sætter pris på, har mistet sin værdi, og det er tid til at tage sagen i egen hånd: John indleder et alderdomsoprør i håb om at kunne vinde det tabte tilbage.

LÆS OGSÅ: En matematiker med et skriveproblem

Køb Johns saga i din lokale boghandel eller online her.


Carsten Juul: Skovbrand

Hvordan ville du reagere, hvis du blev fanget midt i en eksplosiv skovbrand?

Det skete for Carsten Juul, som i bogen fortæller historien, som kom på alverdens forsider. Han tog på vandretur i de Australske Blue Mountains med en kammerat og de blev overrasket af en voldsom og omfattende flammehelvede. Vennerne overlevede på mirakuløs vis flere dage i branden, bl.a. ved at søge mod en nærliggende flod.

Skovbrand er en dramatisk og gribende fortælling om udlængsel, bristede illusioner, venskab, sammenhold og døden.

LÆS OGSÅ: Læs de første to kapitler af Skovbrand

Du kan købe Skovbrand fra 7. juni i din nærmeste boghandel eller online her.


A.J. Finn: Kvinden i vinduet

❤❤❤❤❤❤ “Ikke en krimi du har lyst til at gå glip af” – KRIMIHJERTE

❤❤❤❤❤❤ – CATSBOOKSANDCOFFEE

★★★★★★ – BOGFIDUSEN

Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. For bare et år siden var hun gift og havde et godt job. Nu lider hun af agorafobi og får voldsomme angstanfald ved tanken om at gå udenfor. Hun får dagene til at gå med at se gamle s/h film, chatte på nettet, drikke vin og udspionere sine naboer.

Overfor bor den perfekte familie – far, mor og teenagesøn – men en aften, Anna kigger over mod deres vinduer, ser hun moren i huset falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men så snart hun åbner døren, sortner det for hendes øjne, og hun kan ikke tænke klart. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig, at Anna er psykisk ustabil. Hendes lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden? Var det bare noget, hun bildte sig ind?

LÆS OGSÅ: Kvinden i vinduet fanger stemningen fra klassisk film noir

Du kan købe Kvinden i vinduet i din nærmeste boghandel eller online her


Einar Már Gudmundsson: Pasfotos

❤❤❤❤❤ – “En poetisk roman .. får solen til at skinne i din sofa”  – FEMINA

❤❤❤❤❤ – POLITIKEN

Lys og varm roman, inspireret af forfatterens egen rejse som ung fra Island til fastlandet.

Pasfotos er en rejseroman, en kærlighedsroman og en udviklingsroman, der tager os tilbage til Einar Már Guðmundssons egen ungdom i 70’erne. Her er boblende menneskeliv, glødende ungdom, sjove historier og grumme skæbner – det hele vævet sammen af Einar Már med velkendt snilde.

Romanen er den unge mand Hallis beretning om en længst svunden sommer, hvor han og hans ven Jonni drager fra Island til Norges fjelde for at grave grøfter og spare penge op til at rejse Europa rundt. På vejen møder vi et utal af brogede skæbner, og da vi mindst venter det, dukker selveste kærligheden op. Hvem skulle have troet, at det var Oslo og ikke Paris, der var kærlighedens by?

LÆS OGSÅ: Man bliver kun lykkelig ved at have været ulykkelig

Du kan købe Pasfotos i din nærmeste boghandel eller online her