Inspirationslister og guides Krimi Skønlitteratur

5 gode romaner der udkommer lige om lidt

gode romaner

Tørster du efter nyt læsestof? Her er 5 gode romaner, du kan glæde dig til! Og det bedste er, at romanerne udkommer lige om lidt!

Velkommen til Evigheden

Camilla Grebes selvstændige krimier kaldes for “Den mørke side”-serien, da den samler personer i samme univers. Krimierne har afkastet flotte anmeldelser og krimipriser, som fx. skandinaviens fornemmeste krimipris Glasnøglen to gange.

Læs også: Dobbeltvinder af Glasnøglen og Årets krimi er klar med en opfølger. Få overblik over Camilla Grebes krimier her

Lykke Andersen er forlagsredaktør og gift med en kendt forfatter. De har sammen tvillingerne David og Harry, og udefra set er alt godt. Lykke er i sin omgangskreds beundret for sin integritet og kærlighed til sine sønner.

Så hvorfor står hun en dag pludselig anklaget for et brutalt mord?

Hvad skete der egentlig på den idylliske familiegård Evigheden? Har knivmordet noget at gøre med det mord, der blev begået på stedet otte år tidligere? Og hvorfor vil Lykke ikke forhøres af andre end kriminalinspektør Manfred Olsson?

Velkommen til evigheden er en isnende spændingsroman. Det er sjette bog i krimiserien Den mørke side (eller Malin-serien) af svenske Camilla Grebe.

Du kan købe Velkommen til evigheden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Misteltenen

Endelig! Endelig udkommer anden bog i Anne-Marie Vedsø Olesens fantatiske serie inspireret af den nordiske mytolog Vølvens vej. Og vi er forkælede, for det er ikke engang et år siden, første bog, Snehild, udkom. Siden da har Snehild fået masser af flotte anmeldelser, samt modtaget DR Romanprisen.

Læs også: Vølvens vej – Misteltenen: Vinder af DR Romanprisen 2022 Anne-Marie Vedsø Olesen er klar med næste bog i serien

⭐⭐⭐⭐⭐ – “Et strålende eventyr-mytologisk drama” – JYLLANDS-POSTEN

⭐⭐⭐⭐⭐ – “Nervepirrende og medrivende” – KRISTELIGT DAGBLAD

“Anne-Marie Vedsø Olesen rammer plet” – INFORMATION

Misteltenen er anden bog i Vedsø Olesens serie, Vølvens vej, der er inspireret af nordisk mytologi. Første bog i serien hedder Snehild og udkom i 2021.

Efter at være blevet udsat for runemagi af sin ærkerival Ragnfrid, drager Snehild ud på endnu en rejse. Hun er dødssyg, men klamrer sig til sin hest på vejen mod det iskolde, stormfulde Niflheim, hvor dragen Nidhug regerer, og videre til Helheim, hvor en evig regn siler ned.

I Helheim opsøger Snehild dødsrigets herskerinde Hel for at opnå indsigt i den gådefulde runemagi.

En medrivende page-turner om stærke skæbner, jalousi og ære.

Du kan købe Vølvens vej – Misteltenen online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Se en video hvor Anne-Marie Vedsø Olesen fortæller om Vølvens vej:
Tillid

Hernan Diaz tog verden med storm, da han tidligere debuterede med I det fjerne, som blev shortlistet til den fornemme Pulitzer pris. Den anden roman var derfor længe-ventet og da den udkom i USA tidligere på foråret afkastede den et væld af fine anmeldelser.

Læs også: Tillid. Ny, anmelderrost roman om penge, magt og bedrag fra supertalentet Hernan Diaz

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – KRISTELIGT DAGBLAD
❤️❤️❤️❤️❤️ – POLITIKEN
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – BERLINGSKE
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – JYLLANDS-POSTEN

Helen og Benjamin Rask gør sig bemærkede som det ultimative power-par i 1920’ernes New York. Han arbejder på Wall Street, og hun er født ind i det velhavende aristokrati. Sammen har de placeret sig sikkert i toppen af samfundet.

Fortællingen om Helen og Benjamin er det centrale mysterium i en succesfuld roman fra 1938, som hele New York synes at have læst. Én kvinde dykker ned i historien bag, og til sin og læserens store overraskelse finder hun hemmeligheder og bedrag, der overgår selv den vildeste fantasi.

Du kan købe Tillid online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: Få overblik over bøger og serier af Jeffrey Archer
Jeffrey Archer: Over mit lig

Jeffrey Archer udkommer i september med den fjerde bog i den populære serie om den sympatiske politiinspektør William Warwick.

Læs også: Jeffrey Archer er klar med Warwick-serien – en ny storslået skæbnefortælling

Fjerde bog i Jeffrey Archers populære serie om William Warwick.

I Genève er rigmanden og kunstsamleren Miles Faulkner erklæret død to måneder tidligere, men hans skruppelløse advokat bliver ved med at arbejde for ham.

Det stenrige familiedynasti Alden nyder det overdådige og glamourøse liv ombord på en trans-atlantisk luksusliner. Alt er tilsyneladende lykkeligt, men under overfladen udkæmpes en indædt kamp om magt og position, en kamp, der tager en morderisk drejning undervejs.

Fællesnævneren for alle efterforskninger er politiinspektør William Warwick fra Metropolitan Politi. Hans talent for at gennemskue komplicerede sager, hans skarpe intellekt og hans store mod vil snart male de kriminelle op i et hjørne – spørgsmålet er bare, om Warwick kan fange morderne, før det er for sent?

Du kan købe Over mit lig online, fx. hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.
Georgette Heyer: Venetia

Georgette Heyer nåede at udgive over 30 historiske romancer i sin levetid, og de er populære som aldrig før. Derfor bliver hendes skønne regency-romaner i disse år genudgivet med smukke forsider, og den 19 august udkommer Venetia.

Læs også: Stormende forelskelser og glitrende balsale. Velkommen til Georgette Heyers romantiske univers

Venetia skønhed er kun overgået af hendes følsomhed. Med en tilbagetrukket tilværelse og det store ansvar hendes fars død, hendes ældre brors ligegyldighed, og hendes yngre brors invaliditet har lagt på hendes skuldre, har hun (næsten) opgivet drømmen kærligheden. Lige indtil den berygtede Lord Damerel vender hjem til naboejendommen.

Jasper Damerel er en skurk. En spillefugl og en libertiner, med et helt igennem blakket ry – og Venetia tvivler ikke et sekund på at alle rygterne er sande, efter deres første møde.

Men til nabolagets forargelse vokser deres interesse i hinanden. Venetia er overbevist om, at der banker et banker et varmt hjerte, bag Lord Damerels kolde, hånlige ydre. Og da hun afslører en chokerende familiehemmelighed viser Lord Damerel sig til være uhensigtsmæssigt ædel …

Du kan købe Venetia online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.

gode boger

Leder du efter flere gode romaner?

Vi har mange inspirationslister du kan dykke ned i, for at finde gode romaner og skønne læseoplevelser. Se fx 30 virkelig gode bøger du bør læse

Er du på udkig efter gode romaner der er helt nye? Se listen med bøger på vej, som vi opdaterer hele tiden.

Vidste du at du kan få daglig inspiration til gode romaner du kan læse? Følg med på Facebook lige her.

Jeg er hende, der sammenfatter inspirationslister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har skruet sammen her på sitet!