De mørke aftener er begyndt og inviterer os til at sidde med et tæppe, en varm kop te og en god bog. Her kan du se 30 YA bøger, du ikke bør gå glip af denne vinter.

Krystal Sutherland: Vores kemiske hjerter

★★★★★ – “En rørende og smuk fortælling” – XENIAS BOGBLOG 

YA-romanen til dig, der elskede En flænge i himlen eller andre bøger af John Green, Alt eller intet og Fordelene ved at være en bænkevarmer.

Henry har aldrig været forelsket, men en dag starter Grace i klassen. Hun ligner langt fra Henrys drømmepige, og det er tydeligt, at hun har det svært. Alligevel falder Henry for Graces uperfekte og ægte væsen, men kan han håndtere, at hun bærer på en stor sorg?

Vores kemiske hjerter er en uimodståelig og tankevækkende ungdomsroman om den første forelskelse, knuste hjerter og de gyldne tråde, der formår at væve dem sammen igen.

Køb Vores kemiske hjerter

Du kan også købe Vores kemiske hjerter i din lokale boghandel eller som e-bog.

S.J. Kincaid: Diabolik

★★★★ “En virkelig spændende, nervepirrende og fantastisk læseoplevelse” – WONDROUS BIBLIOPHILE 

Nemesis er en Diabolic. En genetisk fremstillet bodyguard, der er bundet til sin ejer hele livet. Nemesis ejes af pigen Sedonia, der er datter af en magtfuld senator, der styres af en gal kejser.

Da kejseren befaler, at familien sender Sedonia som garanti for senatorens loyalitet, frygter familien for Sedonias liv, og sender i stedet Nemesis, der skal udgive sig for at være senatorens datter.

Nemesis er lærenem men ikke forberedt på de følelser, hun pludselig får, da hun møder andre, der behandler hende som et menneske, og ikke en dræbermaskine.

En helt unik fortælling om en stærk hovedperson, der må kæmpe med intriger og forbudte følelser.

Køb Diabolik

Du kan også købe Diabolik i din lokale boghandel og som e-bog.

Kristina Aamund: For enden af din pegefinger

For enden af din pegefinger, Kristina Aamand, bogforum, bogforum 2017

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ Sjov, sørgelig og klog roman” – POLITIKEN

Fulgte du også med i SKAM?

Denne ungdomsroman om 17-årige Sheherazade dækker lignende emner om at kæmpe for at føle sig som en del af sin ikke-muslimske vennekreds og et pres hjemmefra med forventninger om at være en god, muslimsk pige. Og da Sheherazade møder den jævnaldrende Thea og følelser begynder at blomstre, bliver det i sandhed et spørgsmål om at turde være sig selv og betale prisen for det. For enden af din pegefinger er en roman, der giver et indblik i skæbner og et miljø, som vi alt for sjældent hører om. Bogen er fyldt med flotte illustrationer.

Køb For enden af din pegefinger

Du kan også købe For enden af din pegefinger i din lokale boghandel og som e-bog.

Laure Eve: The Graces

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ “Magisk thriller” – FEMINA

Hvis du har lyst til at kaste dig over en dyster fortælling om mystik og magi, kan The Graces være lige noget for dig.

Den unge River har en dyb fascination for Grace-familien, som holder hele byen tryllebundet i deres mystiske spind. Hun vil gøre alt for at blive venner med dem, men hvor langt er hun i virkeligheden villig til at gå? Forbered dig på et overnaturligt mysterium med et vildt twist.

Køb The Graces

Du kan også købe The Graces i din lokale boghandel og som e-bog.

Cora Carmack: Som stjernerne står

★★★★★ “Læs denne bog – jeg lover, at du vil blive godt underholdt hele vejen” – FORESTILLINGEN OM PARADIS  

Hvad ville du gøre, hvis fyren du efterlod i din seng få timer før, pludselig står i et klasselokale og præsenterer sig som din nye dramalærer?

Bliss Edwards er 22 år og stadig jomfru. Det går hende på, og derfor beslutter hun sig en aften for at få det overstået med et one-night-stand. Men hun får i sidste øjeblik kolde fødder og efterlader en flot fremmed alene i sin seng. Og som om det ikke var pinligt nok i sig selv, opdager hun dagen efter, at den uimodståelige fyr fra aftenen før, er hendes nye lærer.

Køb Som stjernerne står som e-bog eller som lydbog eller lån bogen på dit lokale bibliotek.

Cora Carmack: Som sendt fra himlen

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – “En page turner .. en kærlighedshistorie i topklasse” – LIDTBEDRELIV

Cade er flyttet til Philadelphia for at forfølge sin drøm om at blive skuespiller og ikke mindst for at flygte fra sine problemer hjemme i Texas.

Selvom Cades skuespillerdrøm ikke går efter planen, får han hurtigt en dosis drama ind i sit liv. For en dag henvender en totalt fremmed pige sig til ham på en café og beder ham om at spille hendes kæreste for en aften. Han beslutter sig for at lege med – men da han spiller rollen lidt for godt, er de nødt til at fortsætte skuespillet. Og jo mere de faker deres forhold, jo mere ægte begynder det langsomt at føles.

Som sendt fra himlen er en fantastisk sød, næsten filmisk, kærlighedshistorie med scener, der vil få dig til at sukke og længes efter din egen Cade. Han er nemlig helt uimodståelig!

Køb Som sendt fra himlen som e-bog eller som lydbog eller lån den på biblioteket.

Cora Carmack: Som du ser mig

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ “Ekstremt velskrevet og hamrende fuld af smil, kærlighed og tårer” – BOGFINKEN

Kelsey rejser jorden rundt efter at være blevet færdig på universitetet. Hun har en fest … eller det prøver hun i hvert fald at overbevise sig selv om. Men uanset hvor meget Kelsey fester, drikker og danser, kan det ikke holde ensomheden på afstand.

Men så dukker den mystiske Jackson Hunt op. Efter et par tilfældige møder overtaler han hende til at tage med på eventyr. Jackson hjælper hende med at opklare, hvad hun drømmer om, og hvad hun gerne vil med sit liv. Men jo mere hun lærer om sig selv, jo mere indser Kelsey, hvor lidt hun egentlig ved om Jackson.

Som du ser mig er en rørende og sød fortælling om at finde kærlighed der, hvor man allermindst ventede det.

Køb Som du ser mig som e-bog eller som lydbog. Du kan også låne bogen på biblioteket.

Danielle Younge-Ullman: Ikke alle drømme dør


Ingrid på 16 år er, mod sin vilje, blevet tilmeldt en overlevelsestur for unge af sin mor, for at få lidt jord under neglene, og ‘tænke lidt over tingene’. Ingrid mener ikke, at hun har problemer, der skal ‘tænkes over’. Tværtimod. Livet er ligetil. Der er bare mange fjolser, der står i vejen.

Turen er et mareridt, og gruppen består af en flok idioter, synes Ingrid.

Inden længe må Ingrid æde sine meninger i sig og følge trop. Og måske har hendes mor ret i, at det hjælper at få tingene lidt på afstand. Især når det er en stor, stor sorg, som Ingrid ikke har kunnet få sig selv til at tale om.

Ikke alle drømme dør er en stærk bog om sorg og om stadig at føle sig hel, selvom ens verden er knust. 

Du kan købe Ikke alle drømme dør som e-bog eller låne bogen på biblioteket.

Marie Lu: Legend-trilogien


“Dybfølt og troværdig … plottet er gennemtænkt og opfindsomt” – WEEKENDAVISEN

★★★★★ “En helt igennem fantastisk bog” – BOGSLOTTET

Spændende dystopi til fans af Hunger Games, Maze Runner og Divergent.

June er en af Republikken Amerikas unge stjernesoldater og har en strålende militærkarriere foran sig. Day er opvokset i slummen og er nu en af Republikkens mest eftersøgte sabotører.
Deres verdener ligger langt fra hinanden, men da Day bliver mistænkt for mordet på Junes bror, sætter hun alt ind på at finde ham. Ingen metoder er for beskidte til at fange Day – og hun har Republikkens fulde opbakning til at gøre det af med den kriminelle oprører.
Efterhånden som June zoomer ind på Day, opdager de dog hver for sig, at der måske er andre ting end mordet på Junes bror, der binder dem sammen.

Køb Legend-trilogien som e- eller lydbøger eller lån bøgerne på biblioteket.

Iben Konradi: Piger kan leve længere måske

Piger kan leve længe

★★★★★ “En følsom sanset og klar skildring af pigeliv” – KRISTELIGT DAGBLAD

Piger kan leve længe måske for evigt handler om 12-talspigen Gro. Hun er en mønsterelev, men har alligevel ikke den mindste lyst til at starte i gymnasiet.
Da hun møder den gådefulde pige Faxe på sin første dag, kan hun ikke lade være med at se hende som en redning fra sin egen usikkerhed.

Faxe knytter Gro til sig i et intenst venskab og lærer hende fryden ved at skride fra timerne og gymnasiefesterne og iagttage verden på suveræn afstand. Men langsomt kommer Gro også på afstand af sig selv og mister grebet om den kontrol, der er så vigtig for hende.

Du kan købe Piger kan leve længe måske for evigt som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

Meredith Russo: Hvis jeg var din pige

★★★★★Jeg kunne slet ikke slippe historien … den gik lige i hjertet på mig” – FLYV MED MIG

Amanda er den nye pige på skolen. Ligesom alle andre vil hun gerne få nye venner og passe ind. Men hun har en stor hemmelighed, og passer på ikke at komme tæt på nogen, i frygt for at nogle skulle opdage den.

Da hun møder den søde Grant, kan Amanda ikke lade være med at lade ham komme tæt. De tilbringer mere og mere tid sammen, og hun ønsker at dele alt med Grant – også sin fortid. Men Amanda er bange for, at når han først kender sandhenden om hende, vil han ikke kunne se bort fra den.

For Amandas hemmelighed er, at hun før hed Andrew.

Find Hvis jeg var din pige som e-bog på f.eks. Saxo.com

Du kan også købe Hvis jeg var din pige som e-bog eller lydbog hos Saga eller låne bogen på biblioteket.

Colleen Hoover: Forbandede kærlighed

★★★★★ “Fik tårerne til at trille ned af mine kinder. Wow!” – TROLDERIER

En stærk, hjerteskærende og dampende hed fortælling om at komme op til overfladen og lære at elske igen, når kærligheden gør allermest ondt.

Da Tate møder den hemmelighedsfulde pilot Miles første gang, er det langt fra kærlighed ved første blik. Snarere, tværtimod. Det eneste, de to har til fælles, er en gensidig tiltrækning. De kan ikke modstå hinanden og indleder hurtigt et uforpligtende forhold udelukkende baseret på sex.

Det burde være den perfekte ordning for dem begge, for Tate har ikke tid til at have en kæreste, og Miles er slet ikke ude efter kærlighed. Spørgsmålet er nu blot, om Tate kan overholde de to simple regler, som Miles har opstillet som eneste betingelse for deres forhold: Spørg aldrig ind til fortiden. Forvent ikke en fremtid.

Køb Forbandede kærlighed

Du kan også købe Forbandede kærlighed i din lokale boghandel eller som e-bog.

Louise Roholte: Sammen til stregen

Sammen til stregen er en fodboldroman til piger. Sara lever for fodbold. Hun vil vinde, særligt sæsonens sidste kamp, som kan betyde nedrykning. Sker det, er der ikke noget hold. Og der er et problem: Der er ingen gnist på holdet. Ingen kæmper, kun Sara, der tackler hårdt og råber ad holdkammeraterne.

Den nye pige på holdet kan være redningen. Hun tumler godt nok rundt på banen, men kan få alle i gang. Dog bliver hun taget i at stjæle fra omklædningsrummet dagen før den store kamp

Køb Sammen til stregen som e-bog

Du kan også købe Sammen til stregen som lydbog eller låne den på biblioteket.

Heather Demetrios: Lidt tættere på stjernerne

★★★★★ “Smuk, rørende og følelsesladet …  Jeg ønskede ikke, at den skulle slutte!” – CILLES LÆSESAL

Skylar har kun ét mål: at komme væk fra Creek View. Kun tre måneders sommerjobs adskiller hende fra college i storbyen – indtil hendes mor mister sit job, og alt begynder at ramle sammen. Skylar bider tænderne sammen og knokler endnu hårdere, for hun vil væk. Det sidste, hun har brug for, er at forelske sig …

Josh var den hotteste dreng i high school, som alle pigerne ville have, og alle fyrene ville være venner med. Han slap ud af Creek View ved at blive marinesoldat, en solstrålehistorie, indtil den dag, han pludselig er tilbage med nogle ar efter krigen i Afghanistan, som aldrig vil gå væk …

En smuk og barsk historie om den slags kærlighed, som man bare ikke kan sige nej til.

Du kan købe Lidt tættere på stjernerne som e-bog eller låne bogen på biblioteket.

Sally Green: Half bad-trilogien

Trilogien Half bad foregår i nutidens Europa, hvor hekse lever blandt mennesker. Heksene inddeles i to kategorier: hvide og sorte (gode og onde). 14-årige Nathan er halv hvid og halv sort. Hans mor er død, og hans far er den farligste og mest magtfulde sorte heks i verden. Nathan har levet fanget i et bur under kummerlige forhold hele sit liv, fordi han er den eneste, der er stærk nok til at slå sin far ihjel. Men kan han virkelig det? Og har han lyst?

Half bad er serien for dig, der elsker at læse om overnaturlige kræfter, spænding og kampen mellem det gode og det onde.

Køb Half bad-trilogien som e-bøger eller lydbøger

Katie Cotugno: 99 dage

❤❤❤❤ “Let og sød .. oser af sommer og varme feriedage” – BOGHJØRNET

Molly er hjemvendt til sin by, hvor hun skal tilbringe 99 dage, inden hun skal starte på college.

Hun flygtede fra byen, da hendes mor skrev en bestseller. En bog om Molly, og hvordan hun var utro med sin første kærlighed, da hun var sammen med en anden – hans bror.

Nu hader alle Molly, og Molly har en lang sommer foran sig, som hun skal bruge i samme by som sin ekskæreste, hun forsøger at skjule sig fra.

Du kan købe 99 dage som e-bog eller låne bogen på biblioteket.

Stephanie Meyer: Liv og død – Twilight 10-års jubilæum

★★★★ “Meyer har skrevet den ultimative fan fiction af eget værk .. jeg er begejstret” – BOROUGH OF BOOKS

★★★★ “Nu er jeg jo (efter egen mening) en virkelig Twilight fan, og må indrømme, at det var med en lille portion skepsis at jeg gik i gang med at læse … Men jeg var virkelig positivt overrasket, og ELSKER den lige så højt som resten af Twilight serien.” – ANMELDER PÅ SAXO.COM

Twilights jubilæumsbog er en hyldest til den kendte og elskede kærlighedshistorie. Du får både den første Twilight-roman Tusmørke og Stephenie Meyers overraskende gendigtning, der har fået titlen Liv og død.

I Liv og død fortælles historien i stedet fra en teenagedrengs synsvinkel, da han flyttede til Forks og forelsker sig i den mystiske og fascinerende Edythe Cullen.

Jubilæumsudgaven er en to-i-én-roman med mere end 500 siders nyt indhold.

Læs mere om jubilæumsbogen. 

Køb Twilight jubilæumsbog og Liv og død

Du kan købe Twilight 10-års jubilæum/Liv og død som e-bog eller låne bogen på biblioteket.

Elin Cullhed: Guderne

Janna, Bita og Lilly er 16 år og dødtrætte af det lorteprovinshul, de bor i. Der skal ske noget! Anything! Og de starter med at kalde sig selv guder. Hævet over de røvhuller, der bor i byen.

Selv guder har problemer at slås med. Lilly bliver slået af sin kæreste. Bita har svært ved at lægge låg på sine sindssyge ideer, og Janne kan ikke ruske op i sin far, som er blevet et sølle skvat, efter hendes mor forlod dem.

En stærk, rå og humoristisk historie om at være ung og finde sin egen identitet i et samfund, der mener at kunne finde den for dig.

Du kan låne Guderne på biblioteket.

K.A. Tucker: Ti små åndedrag

★★★★★★ “En hel fantastisk historie … som tog mig med storm” – DE UNGES ORD

Tyveårige Kaceys liv ligger i ruiner. Hendes forældre, kæreste og bedste ven er fire år tidligere blevet dræbt i et biluheld. Fast besluttet på at lægge fortiden bag sig flygter Kacey og hendes femtenårige lillesøster Olivia fra Michigan til Miami for at starte på en frisk. Kacey føler, hun kan klare hvad som helst – alt andet end deres mystiske nabo i nummer 1D. Trent med de smukke blå øjne og dybe smilehuller …

Siden ulykken har Kacey holdt kærligheden på afstand, men den kemi, hun oplever med den sexede Trent, er ikke til at komme udenom. Og Trent er opsat på at finde en vej til hendes forskansede hjerte. Selv hvis det indebærer, at han må afsløre en hemmelighed, som risikerer at knuse dem begge …

Du kan købe Ti små åndedrag som e-bog eller lydbog eller låne den på biblioteket.

Johanne Algren og Merlin P. Mann: Bolsjoj

Sara er tættere på sit mål end nogensinde. Hun og tvillingebroren Simon er på vej mod deres livs vigtigste dansekonkurrence på verdens mest berømte balletscene: Bolsjoj i Moskva, Rusland.
Nu må intet slå fejl.

Men en morgen er Simon forsvundet fra hotellet. Uden et eneste spor. Er det en forbrydelse? Sara må bevæge sig ud i en mørk, fremmed verden for at finde sin bror, mens fortidens hemmeligheder er ved at indhente hende. Facaden slår revner og Saras jagt bliver snart til en flugt.

Du kan købe som e-bog eller låne bogen på biblioteket.

Amy Harmon: Skrøbelige skønhed

kærlighedsromaner lovebooks young adult skrøbelige skønhed amy harmon

★★★★★ En sørgelig, skrøbelig og fuldstændig ubeskrivelig smuk kærlighedshistorie” – FORESTILLING OM PARADIS 

Ambrose var byens populære fyr, og den stille og indadvendte Fern havde været forelsket i ham, så længe hun kunne huske. Men da Ambrose efter high school drager i krig og vender hjem med ar på krop og sjæl, er rollerne pludselig byttet om: Fern er ikke længere den grimme ælling, hun engang var, og Ambrose har mistet sin skønhed i krigen.

Fern og Ambrose mødes igen, og sammen med Ferns barndomsven Bailey begynder de at tilbringe dagene sammen i deres lille amerikanske hjemby. Langsomt opbygger de et stærkt venskab i den lille gruppe, og langsomt får Ambrose øjnene op for den pige, der har elsket ham, så længe hun kan huske.

Køb Skrøbelige skønhed

Du kan også købe Skrøbelige skønhed i din lokale boghandel eller som e-bog eller lydbog.

Sophie Kinsella: Audreys verden

★★★★★ “Virkelig god og helt vild sjov … sød, sjov og rørende.” – ADVENTURES OF A BOOKNERD

Audrey er 14 år gammel og efter at have gennemgået et sammenbrud, gemmer hun sig hjemme hos sin familie. Hun ser verden gennem sine store, sorte solbriller og et videokamera, som hun dokumenterer sin families skørheder og indbyrdes forhold med. Audreys storebror er gamer og får tit venner på besøg, der kommer og spiller med ham. En af disse venner er Linus, som Audrey langsomt, men sikkert opbygger et venskab med. Dette venskab blomstrer til forelskelse, og Audrey får mod på at åbne op for verden og alle dets truende men vidunderlige egenskaber.

Du kan også købe Audreys verden som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

Jennifer Mathieu: Sandheden om Alice

En stærk og spændende roman, der fortæller historien om det at sprede rygter, og hvilke fatale konsekvenser en løgn kan medføre.

Alle ved at Alice Franklin gik i seng med to fyre til den samme fest. Alle ved det, selv dem der ikke har set det ske.

Men i virkeligheden er det vel kun Alice selv, der ved, hvad der egentlig skete. Men er der nogen, der vil lytte til hende?

Historien bliver fortalt fra flere synsvinkler, så man både mærker sorgen og får et indblik i, hvad der kan få folk til at sprede rygter.

Du kan købe Sandheden om Alice som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

Deborah Harkness: Heksenat

  

Er du til hekse, vampyrer, forbudt kærlighed og mystik? Så er Heksenat af Deborah Harkness helt sikkert noget for dig. En historisk roman der handler om heksen Diana og vampyren Matthew, der mod alle odds forelsker sig – og hvordan denne kærlighed bliver et opgør mod gamle pagter og uundgåelige stridigheder mellem hekse, vampyrer og dæmoner.

Heksenat er 1. bind i en triologi (2. bind hedder Nattens skygge og 3. bind hedder Livets bog). Bøgerne er til dem, der forelskede sig i Twilight og True Blood.

Køb Heksenat-trilogien som e-bøger her

Colleen Hoover: Måske en dag

★★★★★ “Slugte den råt … jeg var fanget fra første ord” – MIT BOGUNIVERS

Måske en dag er en smuk kærlighedsroman, der vil vække følelser og tårer.

Bogen byder på en blanding af sød musik, venskab, bedrag og ung kærlighed.

Sydney, som er musikstuderende, nyder hver dag smuk musik fra altanen overfor. Det er Ridge, der spiller, og da de to mødes en dag, får Sydney håb for fremtiden trods et knust hjerte.

De bliver hurtigt venner, og begynder at komponere og skrive musik sammen. Det varer ikke længe, før der opstår sød musik mellem dem…

Men det var ikke meningen, at Sydney skulle falde for Ridge. Og Ridge har jo en kæreste.

Køb Måske en dag

Du kan også købe Måske en dag i din lokale boghandel eller som e-bog.

Sara Bernard: Kun tæt på

    “Sara Barnard har virkelig formået at skrive en bog, som er så barsk og alligevel varmer den i hjertet.” – ANMELDER PÅ SAXO.COM

Caddy er træt af at være den pæne og stille pige. Der skal ske noget nyt.

Smukke Suzanne er vild og oprørsk, men i det skjulte kæmper hun for at slippe fri af sin fortid.

Selvom alle siger, at Suzanne er en dårlig indflydelse, nægter Caddy at lytte. Caddy vil gå til verdens ende for Suzanne, men langsomt går det op for hende, at hun måske ikke er den rette til at hjælpe, og at Suzannes problemer nok er noget større, end hun lader andre se.

En smuk, hjerteskærende og troværdig fortælling om en relation, som tit overses, men som for mange teenagepiger har betydet mere end samtlige kærester: forholdet til ens bedste veninde.

Køb Kun tæt på

Du kan også købe Kun tæt på i din lokale boghandel eller som e-bog.