Fiktion

30 virkelig gode bøger du bør læse

Er du på jagt efter din næste gode læseoplevelse? Så er inspirationen nær. Vi har her samlet 30 virkelig gode bøger du bør læse:

 

Hvad stiller man op med livet, når man har set døden i øjnene?

Den prisvindende bestsellerforfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky har været udsendt til Afghanistan, arbejdet for udenrigsministeriet og vundet Boghandlernes Gyldne Laurbær i 2013. Smaragdsliberen har ligget på bestsellerlisterne siden den udkom oktober sidste år.

LÆS OGSÅ: Anne-Cathrine Riebnitzsky: ”Der er noget med døden, der forfølger mig”

Smaragdsliberen bliver vi henført til et smaragdsliberi i Paris  og kommer med på jagt efter hulemalerier i den farefulde grænseegn mellem Georgien og Aserbajdsjan. Vi følger Pierre Levy og hans datter Zara, der lever meget forskellige liv. Det er er en poetisk fortælling om at finde mening i tilværelsen, efter man har set døden i øjnene.

Du kan købe Smaragdsliberen i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


Knud Romer er tilbage med en moderne klassiker

Knud Romer kort over paradis

12 år efter Knud Romers prisbelønnede debut Den som blinker er bange for døden kommer opfølgeren, Kort over Paradis,som er en omvendt dannelsesroman. Og det har bestemt været ventetiden værd.

LÆS OGSÅ: Knud Romer: Man skriver en god bog ved at redigere en dårlig

Romanen tager os ind i det totale illusionsbrud fra barndomslandet på Falster til 90’ernes glittede reklameverden med hurtige penge og kokain. Vi møder bandeordenes mester! Det parisiske kloaksystem! Hemmelige biblioteker – og Knuds magiske, amerikanske ven, der vokser op på fronten af den kolde krig i Mellemøsten som søn af en CIA spion. Ingen når hjem.

★ ★ ★ ★ ★ ★ – BØRSEN       ★ ★ ★ ★ ★ ★ –  BERLINGSKE  ★ ★ ★ ★ ★ – JYLLANDS-POSTEN

Du kan købe Kort over Paradis i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


En af vor tids mest ikoniske kvinder fortæller

rollemodel

Michelle Obama blev som den første afroamerikaner nogensinde førstedame i USA, og var med til at skabe det mest imødekommende Hvide Hus nogensinde.

Min historie fortæller hun ærligt og åbenhjertigt om sit liv.

Det er historien om en pige, der voksede op i et af USA’s mest barske nabolag og alligevel endte blandt den amerikanske elite på prestigefyldte universiteter.

LÆS OGSÅ: Michelle Obama: Vi prøvede at få børn, og det gik ikke særligt godt.

Bogen rummer både fortællinger fra Det Hvide Hus og fra hendes liv før og efter livet på verdens mest berømte adresse, hvor hun har formået at balancere moderskab og karriere, og utrætteligt har kæmpet for kvinder, minoriteter og samfundet svageste.

Du kan købe Min historie i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


En farverig fortælling sat i 1600-tallet

Tyll, Daniel Kehlmann, Trediveårskrigen, 30 virkelig gode bøger

En tryllebindende fortælling om Trediveårskrigen. Centrum og omdrejningspunk i romanen er spøgefuglen Tyll, der  en dag beslutter sig for at blive udødelig.

LÆS OGSÅ: Bliv klogere på Daniel Kehlmanns forrygende forfatterskab

Den omvandrende skuespiller, entertainer og provokatør Tyll Ulenspiegel blev født i starten af 1600-tallet. Tylls far, der er møller, er også tryllekunstner og opfinder og i særlig grad en mand, der vækker de lokale gejsteliges vrede. Tyll bliver nødt til at flygte og får følgeskab af Nele, bagerens datter. På sin rejse gennem et land, der er smadret af Trediveårskrigen, møder han et farverigt ensemble af både almindelige mennesker og store ånder.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – POLITIKEN  ★ ★ ★ ★ ★ – JYLLANDS-POSTEN ★ ★ ★ ★ ★ ★ – KRISTELIGT DAGBLAD

Du kan købe Tyll i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


En slægtsroman der følger det 20. århundredes begivenheder

I bestsellerserien Clifton-krøniken fortæller Jeffrey Archer over syv bøger en episk historie om magt, forræderi og familiebånd fra 1920 til slutningen af det 20. århundrede. Hvis du er vild med Ken Follett og Jan Guillous slægtshistorier, vil du elske familiesagaen Clifton-krøniken.

LÆS OGSÅ: Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer

Start med Hvor der er vilje. Her møder vi drengen Harry Clifton, som bor alene med sin mor, efter at hans far efter sigende døde under 1. Verdenskrig. Mod alle odds bliver Harry optaget på en prestigefyldt drengeskole, og her bliver han venner med Giles Barrington. De to venner viser sig dog at være tættere forbundet, end man lige umiddelbart skulle tro, og dermed er grundlaget lagt for en dramatisk fortælling om de to familier.

 ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – FEMINA   ★ ★ ★ ★ ★ ★ –  SKRIVEPULTEN

Du kan købe Hvor der er vilje i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


Tag til Barcelona i 1950’erne

30 virkelig gode bøger

Daniel Sempere, drengen der opdagede en bog, som kom til at forandre hans liv, er i gang med at afdække mysteriet om sin mors død. Et mysterium, der har åbnet en sorg og en afgrund i hans sjæl. Da Alicia Gris dukker op, skal hun vise sig at være den person, der hjælper ham med at finde forklaringen på familiens hemmelige historie – men til en meget høj pris.

LÆS OGSÅ: Mesterforfatteren Zafón røber nu de sidste hemmeligheder fra De glemte bøgers kirkegård

Åndernes labyrint er en fortælling fuld af lidenskab, intriger og eventyr. Denne roman afslutter Carlos Ruiz Zafóns store saga, De glemte bøgers kirkegård, der blev indledt med Vindens skygge i 2004.

★ ★ ★ ★ ★  –  BOGRUMMET ★ ★ ★ ★ ★  – LITTERATURLINJER

Køb Åndernes labyrint online i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


Mich Vraas fremragende romanttrilogi om Dansk Vestindien

♥♥♥♥♥ “En barsk, smuk og medrivende roman, der antænder både fantasi, medfølelse og indignation” – POLITIKEN om Haabet

Mich Vraas trilogi om Dansk Vestindien begynder med Haabet, og beretter om en tid da Danmark skabte velstand på slavernes arbejde i de vestindiske sukkerplantager. Romanerne er en fortælling om kynisk udnyttelse og ondskab, men også om kærlighed og overlevelse trods umulige odds.

LÆS OGSÅ: Den vestindiske løgn – romantrilogi om Dansk Vestindien

1787. På slavefregatten Haabet bryder et blodigt oprør ud blandt de sorte i lastrummet. Under dæk er to kvinder i de desperate menneskers vold: kaptajnens og den nygifte skibslæges unge hustruer. Inden slaveoprøret brutalt slås ned, har det ændret en række menneskeskæbner for altid.

De tre anmelderroste romaner HaabetPeters kærlighed og Faith fås i en smuk paperbackudgave.

De kan købes i alle landets boghandlere eller hos eksempelvis Saxo.com lige her.


Thomas Korsgaards tragi-komiske coming-of-age roman

dannelsesromaner

Den barske og humoristiske bestsellerroman Hvis der skulle komme et menneske forbi, følger drengen Tue, der vokser op på en gård uden for Skive. Familien er ved at gå fallit og faren låner penge af sin dominerende storebror, der styrer familien med hård hånd. Moren er deprimeret og spiller internetbanko dagen lang. Børneflokken er overladt til sig selv – og Tue må klare sig igennem sine ungdomsår med småkriminalitet og løgne i skolen.

LÆS OGSÅ: Jeg vil fortælle om “taberne”. Fordi jeg kender dem. Det er dét, jeg kommer af

Hvis der skulle komme et menneske forbi er en bevægende og humoristisk historie om afmagt, om at blive voksen for tidligt og om at leve, selv når håbet fordamper fra ens liv.

Køb Hvis der skulle komme et menneske forbi i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


Usædvanlig og bemærkelsesværdig spændingsroman

Harpiks er en smuk fortælling om kærlighed, loyalitet og omsorg. Men det er også en gysende beretning om angst for at miste, om fastholdelse, splittelse og paranoia – og om utilsigtet ondskab. Romanen er blevet tildelt Glasnøglen 2016, som gives for ‘Nordens bedste spændingsroman’.

LÆS OGSÅ: Ane Riel skriver, så du bliver varm om hjertet, mens det løber dig koldt ned ad ryggen

Liv vokser op på en lille ø sammen med en mor, som er for stor til at kunne forlade soveværelset, og en far, der fylder hjemmet op med skrammel og melder sin levende datter død. At han også kvæler sin egen mor, synes ret naturligt for Liv, som i begyndelsen ikke sætter spørgsmålstegn ved den forkrøblede verden, hun præsenteres for. Hun tvivler da heller ikke på, at hun selv er elsket af den far, som holder hende skjult i en gammel container.

Køb Harpiks i din nærmeste boghandel eller online, fx. på Saxo.com


Genoplev Danmark i 1970’erne

Solsorten fløjter sorgløst på himlen over Værløses villavejskvarterer i de tidlige 70’ere.
Inde i husene er stemningen trykket. I hvert fald hjemme hos Merle.
Moren er plaget af sygdom, faren er fraværende og Merle står alene med problemer, hun ikke er gammel nok til at løse. Solsorten letter fra tagryggen, men Merle får aldrig lov at folde sine vinger ud.
Romanen tegner et tidsbillede af den sorgmuntre optimisme, der prægede de tidlige 70’ere.

LÆS OGSÅ: 8 romaner der tager dig på en rejse i Danmarkshistorien

Som en selvstændig forlængelse af Folkets skønhed møder vi personer vi kender fra tidligere. Blandt andre naboen fru Pryds og hendes datter, som bliver Merles veninde, men livet i de nye forstæder resulterer i helt andre udfordringer for bogens hovedpersoner.

★ ★ ★ ★ ★  –  BØRSEN  ★ ★ ★ ★ ★  –  KRISTELIGT DAGBLAD

Køb Vi kunne alt i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


Humoristisk og dunkel slægtsroman

Maren Uthaug er tilbage med et brag af en slægtsroman om kærlighed og indavl.

★★★★★ “Simpelthen en brandgod bog” – Fyens Stiftstidende

LÆS OGSÅ: Man skal virkelig heller ikke prøve på at være perfekt

Johan gifter sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

Du kan købe Hvor der er fugle i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


Livsbekræftende og bevægende

Bøger 2019

Puk Elgård fortæller i Se mor, jeg danser sin historie: Om at komme til verden som ‘erstatningsbarn’, om at kæmpe med angst og om den livsvigtige beslutning om at bryde tavsheden.

Da Puk forældre mistede deres syvårige datter Pia var lægernes eneste råd: “Få et andet barn med det samme.” Lige efter begravelsen blev Puk undfanget.

Selvom Puk kun var seks år, da hun opdagede sandheden om sin søster, forstod hun langsomt familiens tab og påtog sig opgaven at forsøge at holde forældrene på fode.

LÆS OGSÅ: Puk Elgård: Jeg skulle selv blive mor for at forstå, hvor slemt det var

Men hendes opvækst var præget af forældrenes store sorg og deres forbrug af alkohol og piller, af farens ludomani og morens skrøbelige psyke – og den tavshed, sorgen havde lagt over familien.

Puk har gennem hele sit liv været fast besluttet på at være en mønsterbryder. På en rejse til New Mexico får hun muligheden for at gennemgå nogle ældgamle og hemmelighedsfulde indianerritualer. Under trommedans og fuldmåne kommer minderne krybende frem, og pludselig er hun tættere på tragedien end nogensinde før.

Du kan købe Se mor, jeg danseri nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


Hæsblæsende krimibestseller om selvtægt

★★★★★ – “Krefelds hidtil bedste krimi” – JYLLANDS-POSTEN

❤ ❤ ❤ ❤ ❤  – “En dødspændende thriller” – POLITIKEN

I de 11 år vi har haft fornøjelsen af Michael Katz Krefelds forfatterskab, har han leveret den ene hæsblæsende krimi efter den anden, og tilmed modtaget et hav af priser.

Mest kendt er han for sin bestsellerserie om Ravn, men senest er udkommet bestselleren Mørket kalder om politikommissær Cecilie Mars, som sen nattetime kommer til at træffe et fatalt valg.

LÆS OGSÅ: Vi fantaserer alle sammen om at begå selvtægt

Cecilies fejltrin er blevet overvåget og filmet, og nu truer en anonym person med at afsløre alt, hvis hun ikke følger hans skræmmende agenda.

Cecilie trækkes ind i en uhyggelig plan om selvtægt, der tvinger hende til at overveje, hvor langt hun er villig til at gå for at skaffe retfærdighed. Samtidig vokser hendes fornemmelse af, at den der truer hende skal findes i hendes omgangskreds.

Du kan købe Mørket kalder i alle landets boghandlere eller på Saxo.com.


Skal man kunne lide at være gravid?

Hvad gør man, når man virkelig hader at være gravid? Det skriver en af Danmarks mest populære tv-værter Sofie Linde åbent og ikke mindst humoristisk om.

LÆS OGSÅ: Jeg vejede næsten 0,1 ton…!

Fårking gravid giver med humor og indsigt en anderledes fortælling til gravide kvinder og de folk, der omgiver den. Det er en fortælling om de livsforandringer, der følger med, når man som kvinde bliver gravid, stifter familie og skifter bane i livet. Omdrejningspunktet er Sofie Lindes ærlige, lattervækkende og nogle gange tåkrummende pinlige dagbogsnotater fra et liv med stor mave.

Du kan købe Fårking gravid i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


Årets amerikanske novellesamling: 11 historier fra solrige Floridas skyggeside

Lauren Groffs novellesamling, Florida, beskriver skyggesiden af solskinsstaten. Her hersker det farlige, det uperfekte og det mørke – i naturen og ikke mindst: i relationer mellem mennesker.

I elleve fortættede noveller møder vi bl.a. to pigebørn ladt alene på en øde ø, et barnløst par, en ensom dreng – og ikke mindst: en stålsat, men desperat kvinde, fanget i ægte- og moderskabets kærligt snærende bånd.

LÆS OGSÅ: Amerikansk stortalent Lauren Groff udforsker – og udfordrer – menneskets skrøbelighed

Groff udfolder sine fortællinger om sorg, ondskab, ensomhed, familie og rendyrket raseri med fintregistrerende præcision, indlevelse, humor og alvor.

På dansk er Lauren Groff tidligere udkommet Skæbne og hævnFlorida var finalist til National Book Award 2018.

 

Du kan købe Florida online, fx hos Saxo, eller i din lokale boghandel fra d. 15. august 2019.


Kærlighed og familiehemmeligheder med afsæt i Krystalnatten

❤❤❤❤❤❤  “Med Jillian Cantors roman bliver der serveret en perle og en af forårets store læseoplevelser” – FEMINA. 

Kærlighed og familiehemmeligheder med afsæt i Krystalnatten.

Østrig 1938. Da Kristoffs jødiske mester forsvinder under Krystalnatten, må han overtage forretningen med at producere frimærker til tyskerne.

Selv om Kristoff sætter sit liv på spil, hjælper han den østrigske modstandsbevægelse med at lave falske identitetspapirer til jødiske familier. Men midt i krigens brutale kaos, forelsker Kristoff sig i mesters datter.”

I 1989 i Los Angeles støder Katie på sin fars frimærkesamling og sender den til vurdering hos eksperten Benjamin, som opdager et sjældent østrigsk frimærke fra 1940’erne på et brev, der aldrig er blevet afsendt. For at finde svar på hvor det mystiske brev kommer fra, rejser Katie til Berlin, hvor muren netop er faldet. Her bliver hun konfronteret med en familiehistorie fuld af lidenskab og tragedie, der går på tværs af kontinenter og generationer.

LÆS OGSÅ: Et glemt brev er nøglen til en familiehistorie fuld af lidenskab og tragedie

“Det er helt klart en fortælling, der fortjener at blive læst og oplevet – og den er et sublimt eksempel på en historisk kærlighedsroman” – BOGTANKEN. Læs hele anmeldelsen her.

Du kan købe Det glemte brev i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


Bliv klogere på verdens faktiske tilstand

 

Hype

Factfulness handler om verden, og hvordan vi kan blive bedre til at forstå den, som den virkelig er. Det er en bog der vil gøre dig klogere på verdens tilstand og nyhedsmanipulation.

Når man stiller folk simple spørgsmål om globale tendenser, giver de altid de forkerte svar. Hvor mange piger går for eksempel i skole? Hvor stor vil Jordens befolkning være i 2050? Og lever størstedelen i rige eller fattige lande?

LÆS OGSÅ: Bekæmpelse af sortsyn og ødelæggende uvidenhed

Factfulness viser Hans Rosling sammen med Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund, hvorfor misforståelserne sker. De beskriver 10 fundamentale menneskelige instinkter, som konsekvent forhindrer os i at have et faktabaseret verdenssyn. Læs denne bog, og dit syn på verden vil blive forandret for altid.

“En af de vigtigste bøger jeg nogensinde har læst – en uundværlig vejledning i at tænke klart om verden.” Bill Gates

Du kan købe Factfulness i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


Man kan lære meget om livet i Herning Sydbank

Sku' det være en anden gang

Sydbank Herning holder sin årlige julefrokost. I banken arbejder Maria som kasserer. Hun er single, barnløs og har et forhold til sin gifte chef, og intet af det stemmer overens med det voksenliv, hun havde forestillet sig.

LÆS OGSÅ: Man kan blive alt i Herning – bare ikke kunstner 

Hun vil være effektiv og fokuseret på at opnå den succes, som er passende, når man bor i Danmarks mest succesfulde by. Det er tid til at generobre kontrollen, synes Maria.

Sarah Skyt Perssons debutroman Sku’ det være en anden gang? forløber over en uge i december og er en morsom og fed satire på det moderne liv.

 

Du kan købe Sku’ det være en anden gang online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel 


Prisen for at fortælle sandheden? 408 milliarder og dit liv

vildt gode krimier

★★★★★ – “En højeffektiv spændingshistorie” – JYLLANDS-POSTEN

“En charmerende og flabet fortalt kriminalroman” – WEEKENDAVISEN

Steffen Jacobsen er nu klar med 5. selvstændige bind i den bedstsælgende krimiserie om det umage makkerpar, der består af politikommisær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen: Fra læge til krimiforfatter.

Direktøren for en af verdens førende insulinproducenter hyrer en ghostwriter til at skrive sin biograf, hvori han vil dele en sprængfarlig hemmelighed. Et forskerhold, som testede et præparat mod sneglefeber i Etiopien, observerede at præparatet var virksomt mod diabetes. En fuldstændig revolutionerende opdagelse med ufattelige økonomiske konsekvenser for medicinalindustrien. Under direktørens første møde med ghostwriteren bliver begge myrdet, og notesbogen med forskningsresultaterne forsvinder.
Politikommissær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander sættes på sagen.

Steffen Jacobsen er aktuel med en ny selvstændig krimi, Proxy, sidst i september. Forudbestil den her.

 

Ghostwriter kan købes i nærmeste boghandel eller online, fx på Saxo.com.


En pageturner fyldt med action, spænding

#MeToo, Staunch Book Prize, Lone Theils, Anne Mette Hancock, krimier, kvindemord, ingen kvinder døde, stærke kvindelige hovedpersoner, kvindelig hovedperson, efterforsker, stærke kvinder, femikrimi, feminisme

 

Lone Theils er tilbage med en page-turner af en krimi.

☞ Læs mere om Nora Sand serien  

En professor findes bestialsk myrdet på en kirkegård. Kort efter findes det maltrakterede lig af en lille dreng i Themsen.

London-korrespondent Nora Sand har mistanke om, at begge mord har forbindelse til en celeber skilsmissesag mellem en dansk reality-stjerne og en russisk oligark, der slås om forældremyndigheden over deres søn. Men har Nora for en gangs skyld gabt over mere, end hun kan klare? Jagten på sandheden bringer hende ud i de allermørkeste afkroge af London, dér hvor sort magi hersker.

Heksedrengen er tredje bog i Lone Theils’ bestsellerserie om den danske journalist Nora Sand.

 

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – FEMINA  ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ –  KRIMIHJERTE

Heksedrengen kan købes i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


En foruroligende fortid og en hæsblæsende menneskejagt i vildmarken

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker. Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen.

LÆS OGSÅ: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Karen Dionne har skrevet en thriller, der begynder efter det, der normalt er det dramatiske højdepunkt: en kidnapning, og Dionnes plot tager herfra et par tvists og slutter med en hæsblæsende menneskejagt.

 

❤ ❤ ❤ ❤ ❤  – POLITIKEN  ★ ★ ★ ★ ★ ★  – EKSTRA BLADET 

Du kan købe Dyndkongens datter i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com


Fart over feltet, spænding og hemmeligheder 

 

Raphael og Anna er forlovede og har kun kendt hinanden i seks måneder. På en miniferie i Sydfrankrig udspørger Raphael Anna om hendes fortid. Han fornemmer, at hun bærer på en mørk hemmelighed. Modvilligt viser hun ham et billede og forsvinder derefter ud af døren.

Billedet efterlader Raphael i chok, og da hun ikke kommer tilbage eller senere er at finde i deres lejlighed i Paris, begynder en hektisk jagt på Anna og sandheden om hende.

Det fører blandt andet Raphael til New York. Der venter en uventet afsløring, der atter engang vil overraske læserne af Musso-romaner – Frankrigs bedst sælgende forfatter.

☞ Læs mere om Guillaume Mussos romaner  

“Formidabel fransk fiktion..Guillaume Musso giver den gas i sin romantiske og spændende pageturner-” – LITTERATURSIDEN     

Køb Pigen fra Brooklyn i paperback i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com 


 

En skøn og rørende familiefortælling

Tilbage til Black Rabbit Hall, Lovebooks

Eve Chase har skrevet en gribende fortælling om en glemt barndom og ødelagte drømme, hemmeligheder og hjertesorger og en families stærke kærlighed.

LÆS OGSÅ: Familien blev opløst af én særlig tragedie

Amber Alton besøger hver sommer med sin familie det smukke landsted Black Rabbit Hall, når de skal have en pause fra det travle byliv i London. Men en aften i 1968 bliver de fire Alton-søskendes liv rystet af en frygtelig tragedie. Med ét må Amber indtage rollen som voksen, og en ny virkelighed – og en ny katastrofe – truer. Årtier senere kører Lorna og hendes forlovede omkring i Cornwall på jagt efter det perfekte sted at holde deres bryllup. Lorna føler sig draget mod et smukt men meget nedslidt landsted, som hun mener at mindes fra sin barndom, men hun ved ikke hvorfor.

Du kan købe Tilbage til Black Rabbit Hall i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com


En gribende historie du sent vil glemme

Bøger 2019

Tara voksede op i Idahos bjerge i en stor søskendeflok. Hendes opvækst var præget af farens tro på en nært forestående dommedag og en stærk modstand mod alt, hvad der lugtede af offentlig indblanding.

Tara og hendes seks søskende var aldrig i kontakt med sundhedsvæsenet; alle dårligdomme, fra mavesmerter til svære forbrændinger bliver behandlet hjemme med urteudtræk. Familien levede isoleret fra det omgivende samfund, og ingen af de syv børn modtog undervisning.

Men da Taras bror bryder ud og kommer på college, beslutter hun at gå samme vej.

LÆS OGSÅ: Broren bankede hende, og faren bestemte, hvad hun måtte have på. Uddannelse reddede Tara Westover fra sin egen familie.

Oplyst er udvalgt af New York Times til at være en af de bedste bøger i 2018.

Du kan købe Oplyst i din nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com


Tag med til Jack the Rippers London

Dukkeværkstedet af Elizabeth Macneal, bøger med flere hovedpersoner

London, 1850. I Hyde Park strømmer folk til for at se byggeriet af Crystal Palace. Det gælder også unge Iris, der har taget en fridag fra arbejdet i Mrs. Salters Dukkeværksted. I parken møder hun den sære konservator Silas, der drømmer om at udstille sin samling af bizarre udstoppede dyr på Verdensudstillingen. Deres møde bliver for Silas starten på en altødelæggende besættelse – og skæbnesvangert for Iris, der også drømmer om at slå igennem som kunstner. Da hun accepterer jobbet som model for en af tidens eksperimenterende kunstnere, bliver det starten på et helt nyt liv.

LÆS OGSÅ: 
Når kærlighed bliver til sygelig besættelse. Dukkeværkstedet er en stærk og urovækkende historie fra Victoriatidens London

Dukkeværkstedet er en historisk og psykologisk roman, der tager læserne med til Jack the Rippers London. En by der i 1850erne er fuld af farer og menneskelig ulykke, skræmmende mænd og freakshows på den ene side, og kvindefrigørelse, moderne kunst, videnskab og arkitektur på den anden. Byen og dens skæbner er lige så sanseligt og urovækkende beskrevet som Paris i Patrick Süskinds Parfumen.

Du kan købe Dukkeværkstedet i den nærmeste boghandel eller online, fx. på Saxo.com

Hjerteskærende kærlighed og altafgørende hemmeligheder

Tilstå af Colleen Hoover

Auburn Reed har planlagt sit liv ned i mindste detalje. Hun er ambitiøs og styrer målbevidst mod sine drømme, men da hun søger job i et atelier i Dallas, havde hun ikke forudset, at hun ville føle så stor tiltrækning til den karasmatiske kunstner Owen Gentry.

For en gangs skyld tager Auburn en chance og lader sit hjerte tage kontrollen, men hun finder langsomt ud af, at Owen har store hemmeligheder.

Så store, at de risikerer at ødelægge alt, der er vigtigt for Auburn. Det eneste, der kan redde deres forhold er ved at tilstå.

Tilstå er vinder af Goodreads Choice Award 2015.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Colleen Hoovers hjerteskærende roman Tilstå

Du kan købe Tilstå hos Saxo.com her eller i din nærmeste boghandel.


 

Følelser og begær på hed bryllupsrejse i Cape May

Dage i Cape May er en erotisk og bevægende roman om ægteskab, kærlighed og seksualitet, og de konsekvenser mødet med en gruppe depraverede overklassemennesker får for det unge par Henry og Effie, der tilbringer deres bryllupsrejse i Cape May i 1957.

LÆS OGSÅ: Dage i Cape May er den perfekte sommerferiebog

Historien udspiller sig over nogle uger i efteråret 1957, hvor Henry og Effie, et ungt, nygift par i starten af 20’erne, rejser fra Georgia til Cape May i New Jersey. Her skal de tilbringe deres bryllupsrejse på det forladte feriested. I virkeligheden kender de ikke hinanden særlig godt, og ingen af dem føler sig specielt komfortable ved situationen. De beslutter derfor at afkorte deres ophold. Men denne plan bliver ikke til noget, da de møder en gruppe glamourøse mennesker, der indlemmer dem i deres kreds. Clara er en smuk og vild overklassekvinde; Max er den rige playboy og Claras elsker, og Alma, Max’s mystiske halvsøster, som Henry øjeblikkeligt tiltrækkes af.

Den øde ferieby og de tomme sommerhus bliver deres legeplads, og i takt med at følelserne får frit spil mellem dem, bliver legen mere og mere farlig for Henry og Effie. Den uskyld de tog afsted med er ikke længere intakt, da de vender hjem.

Du kan bestille Dage i Cape May hos Saxo.com her eller hos din lokale boghandler.


Når livet bliver slået dramatisk ud af kurs

OvergrebetOvergrebet er en rå og hjerteskærende roman om en kvinde, hvis liv bliver slået ud af kurs efter en voldtægt. 

Marie er lykkeligt gift, tredive år, hun elsker sin mand Laurent og deres liv sammen i Paris. Hun er glad for sit arbejde og drømmer om at blive mor. Alt kører på skinner og ser lyst ud. Lige indtil den regnvejrsdag, hvor hendes chef tilbyder at give hende et lift, og han voldtager hende i sin bil.

Selv om Marie er ved at drukne i skyld og skam, beslutter hun sig for ikke at sige noget til nogen og holde på sin hemmelighed i ensomhed. Men da hun opdager, at hun er gravid, begynder en langsom nedstigning i mørket og vanviddet.

Du kan købe Overgrebet i den nærmeste boghandel eller online, fx på Saxo.com


Forventningspres, perfektionisme og det sorte hul

Og så drukner jeg, ditte wiese, provinspis, forventningspres, prestige, perfektionisme, angst, eksamen,

Hvis ikke du præsterer perfekt, er du en taber! Sådan tænker den 18-årige Josephine, der forsøger at være ligeså perfekt og dygtig som sine venner. Hun har lagt en plan for sit liv.

Hun har valgt en fornuftig uddannelse, den rigtige kæreste og den korrekte diæt. Men der er noget, der sitrer i hende.

LÆS OGSÅ: Fra provinspis til forventningspres, prestige og perfektionisme

Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og larmer. Får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret. Presset er så stort, at Josephine er ved at drukne. Hun kan slet ikke få luft, men hun tør ikke råbe om hjælp. For hvis ikke hun kan alting, er hun jo ingenting.

Køb Og så drukner jeg … hos Saxo.com eller hos din lokale boghandler

Når kærlighed gør ondt

For evigt. Måske af Anica Mrose Rissi

Når kærligheden efterlader mærker på krop og sjæl …

Da 17-årige Betts møder Aiden, bliver hun overvældet og næsten øjeblikkeligt forelsket. Han er alt det, hun har ledt efter – og aldrig fundet – i andre unge mænd. Aiden er der altid for hende. Altid. Hun er så heldig! Og han vil også bare have hende helt for sig selv. Så meget elsker han hende.

LÆS OGSÅ: Forfatteren til For evigt. Måske fortæller om voldelige parforhold og søde sager

Betts veninde, Jo, mener ikke, at det er stor kærlighed. Hun mener det er usund kærlighed. De to veninder glider væk fra hinanden. Betts kan ikke holde ud at høre Jo tale nedsættende om Aiden. Men Jos ord gør alligevel indtryk. Der er nogle ting ved Aiden, som er mindre rare. Ting, der i starten er okay, men som til sidst bliver kvælende og omklamrende. Og voldelige.

Kan Betts nogensinde slippe fri af Aidens ejerfornemmelser over hende?

 

Du kan købe For evigt. Måske. online hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.

 

 

 

Jeg er hende, der laver lister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har sammenfattet her på sitet! Jeg elsker bøger og har efterhånden samlet en hel del i løbet af de 15 år, jeg har været i bogbranchen. Og så er jeg en febrilsk samler af kogebøger.