Blandede bøger Fiktion Inspirationslister og guides Lydbøger

20 virkelig gode bøger du kan streame fra Mofibo og Saxo Premium i efteråret

Hvad skal du læse på din Kindle eller lytte til som lydbog til efteråret? Her får du idéer til bøger du kan streame.


Her er 20 gode bøger, vi har fundet på streamingtjenesterne Mofibo og Saxo Premium, som du bør læse i løbet af efteråret. Alle bøger er tilgængelige både som e-bog og lydbog.Signe Lindkvist & Iben Hjejle: Er der en voksen til stede?

Oplæser: Camilla Lau

Til sammen har Signe Lindkvist og Iben Hjejle levet i mere end 90 år. Så på en eller anden måde er de jo nu en slags voksne.

I Er der en voksen til stede? taler de om livets store spørgsmå: Lige fra hvordan man kommer videre efter at have mistet sin mor til om der skal paprika på porrer med ost.

LÆS OGSÅ: Signe Lindkvist og Iben Hjejle: Jo mere vi har delt ud af os selv, jo flere venner har vi fået

For at leve er ikke en dans på roser, da slet ikke når livet slår kolbøtter og efterlader én i tusinde stykker. Med humor, alvor og stor iver fortæller de to kvinder om deres op- og nedture igennem livet.Anna Grue: Mysteriet i Genbrugsen

Oplæser: Githa Lehrmann

mysteriet i genbrugsen, Anna Grue, Anne-Maj Mortensen, hyggekrimi

Mysteriet i Genbrugsen er første bog i en helt ny serie serie fra Anna Grue, der skrev Dan Sommerdahl-serien.

Der foregår noget mystisk i en genbrugsbutik i Nykøbing Sjælland.

LÆS OGSÅ: Anna Grue: Mine krimier handler mere om mennesker og relationer end om kriminalitet

En efter en afgår butikkens aldrende frivillige ved døden. Politiet afskriver dødsfaldene som naturlige, men efterlønner Anne-Maj Mortensen er stærkt skeptisk.

Så selvom hun har travlt med familiemiddage, hundeopdragelse og havearbejde, går hun i gang med at efterforske sagen.

En rigtig hyggekrimi der kommer til at kalde på en lang weekend i sommerhus med en stor kop te og masser af læsetid.Puk Elgård: Se mor, jeg danser

Oplæser: Puk Elgård

Da Puk Elgårds forældre mistede deres syvårige datter Pia, rådede lægerne dem til at få et nyt barn med det samme. Lige efter begravelsen blev Puk undfanget.

Som 6-årig opdagede Puk forældrenes hemmelighed, og hun påtog sig opgaven med at holde familien på ret køl. Alligevel var opvæksten præget af misbrug, farens ludomani, morens skrøbelige psyke og den tavshed, sorgen havde lagt over familien.

LÆS OGSÅ: Puk Elgård: Jeg skulle selv blive mor for at forstå, hvor slemt det var

I Se mor, jeg danser fortæller Puk Elgård om at komme til verden som erstatningsbarn, om at kæmpe med angst og om den livsvigtige beslutning om at bryde tavsheden. Dermed minder hun os om, at man kan vælge sin egen vej på trods af en udfordrende barndom.Karen Dionne: Den onde søster

Oplæser: Iben Haaest

Den onde søster

Rachel Cunningham er overbevist om, at hun er ansvarlig for sine forældres død og har derfor siddet i frivilligt eksil i 15 år på et psykiatrisk hospital.

LÆS OGSÅ: Thriller-forfatter Karen Dionne: Hvordan lever man med, at man som barn slog sin mor ihjel?

Men efter nye oplysninger om mordene, må Rachel hjem for at lede efter svar i familiens hytte, der ligger isoleret i Upper Peninsulas skove i Michigan.

Familiens hjem er der, hvor Rachel altid har følt sig allermest tryg. Men i takt med at sandheden kommer frem om den skæbnesvangre dag, hvor hendes forældre blev slået ihjel, må Rachel indse, at et hjem kan være et sted fyldt med ubeskrivelig ondskab.Jeffrey Archer: Kane og Abel

Oplæser: Jesper Bøllehuus

Kane og Abel, Jeffrey Archer

Kane og Abel fødes på den samme dag i 1906. Abel vokser op under fattige kår som hittebarn, efter hans mor dør under fødslen.

Tusindvis af kilometer væk fødes William Kane, som vokser op hos en gammel, fornem og meget rig familie.

LÆS OGSÅ: 100 millioner mennesker har læst Kane og Abel af Jeffrey Archer

Da de to mænd mødes, mange år senere, bliver de hinandens dødsfjender.

Kane og Abel, der er solgt i mere end 33 millioner eksemplarer, er en international bestseller af den populære forfatter Jeffrey Archer.Colleen Hoover: Det ender med os

Oplæser: Tina Kruse Andersen

Det ender med os, Colleen Hoover

En uforglemmelig fortælling om kærlighedens ultimative pris.

Da Lily møder den flotte neurokirurg Ryle, falder hun for ham med det samme. Og da de to bliver et par, svæver Lily nærmest af lykke.

LÆS OGSÅ: Colleen Hoover: Fra mormors kindle til læsernes foretrukne romance-forfatter

Alligevel er der noget ved Ryle, som giver skår i glæden.

Og da Lilys ungdomskæreste Atlas dukker op, går det op for Lily, at hendes forhold måske er mere skrøbeligt, end hun havde forestillet sig.

For nogle gange er det dem, der elsker dig højest, som kan gøre dig allermest ondt.Mich Vraa: Vaniljehuset

Oplæser: Paul Becker

Vaniljehuset, Mich Vraa, slægtsroman

En slægtsroman af Mich Vraa, forfatter til bestsellertrilogien om Dansk Vestindien.

I sit livs efterår ser den hjertesvage Dusinius Dich tilbage på et liv, som formede sig anderledes, end nogen havde kunne forestille sig.

LÆS OGSÅ: Mich Vraa efter 25 romaner: Vaniljehuset var den svære to’er for mig

Da han som ung mand i 1800-tallets Odense stiftede Vaniljehuset, var Dusinius fuld af ambitioner og gåpåmod. Men et langt liv med forvirrende forelskelser og lyssky forretningsforbindelser viste ham snart, at det er en svær kunst at stræbe efter de rigtige mål i livet.

Vaniljehuset er baseret på Mich Vraas morfars historie.Michelle Obama: Min historie

Oplæser: Ellen Hillingsø

Michelle Obama, Min historie, biografi

Michelle Obama var USA’s første afroamerikanske førstedame og er i dag rollemodel for kvinder og piger verden over.

Min historie fortæller Michelle Obama varmt og åbenhjertigt om sit liv.

LÆS OGSÅ: Michelle Obama: Vi prøvede på at få børn, og det gik ikke særlig godt

Det er både fortællinger om tiden i Det Hvide Hus, hvor hun og manden Barack Obama skrev sig ind i historien som det første afroamerikanske præsidentpar nogensinde, men det er også fortællinger fra hendes liv før og efter årene på verdens mest berømte adresse.Bent Haller: Når krigen slutter

Oplæser: Birgitte Ohsten


Når krigen slutter, Bent Haller, Anden Verdenskrig, historisk roman

Når krigen slutter er en rørende fortælling af Bent Haller om livet under og efter Anden Verdenskrig.

Romanen følger Edith, der er i tjeneste hos mejeristen i Frederikshavn, da krigen bryder ud. Fra den ene dag til den anden skal det lille samfund vende sig til en ny virkelighed dikteret af besættelsesmagtens luner.

LÆS OGSÅ: Bent Haller: Jeg kunne ikke have skrevet romanen, mens min mor levede

Edith gør dog sit bedste for at fortsætte livet, som om intet var hændt. Men da hun taber sit hjerte til den østrigske soldat Helmut, kan hun ikke længere ignorere virkelighedens vilkår. For hvad skal der ske med Edith og Helmut, når krigen slutter?Åsa Hellberg: Velkommen til Flanagans

Oplæser: Ellen Hillingsø

Velkommen til Flanagans af Åsa Hellberg

Velkommen til serien om Hotel Flanagans! Den svenske bestsellerforfatter Åsa Hellberg, har skrevet første bog i en ny historisk romanserie fuld af kærlighed, drama og intriger.

LÆS OGSÅ: Bestsellerforfatter om ny trilogi: Hoteller er fyldt med drama, kærlighed og konflikt

Første bog udspiller sig i 1960’ernes London på Hotel Flanagans, der er fuld af rige gæster og overdådige fester. Men modsat gæsterne er hotellets direktør, Linda Lansing, en helt almindelig kvinde fra Sverige, som har arvet hotellet fra sin engelske far.

Udfordret af både rollen som kvindelig hotelejer og af sin egen familie, der vil gøre alt for at tage hotellet fra hende, må Linda træffe en beslutning: Hvor langt vil hun gå for at holde sin fars livsværk på egne hænder?Henriette Harris: Generalens datter

Oplæsere: Ellen Hillingsø, Kjeld Hillingsø, Henriette Harris

Generalens datter

Ellen Hillingsø er en af Danmarks mest alsidige og originale skuespillere. Kjeld Hillingsø er en af de mest markante militære personligheder inden for de sidste årtier. I den virkelige verden er de datter og far. Selvom deres brancher dårligt kunne være meget længere fra hinanden, er der langt mere, der forbinder dem, end der adskiller dem.

LÆS OGSÅ: Ellen Hillingsø fortæller i ny bog om at arbejde hårdt for succes

Far og datter bor dør om dør og elsker at hjælpe hinanden i hverdagen, både med det praktiske og med livets udfordringer. Kom lidt tættere på generalen og hans datter i en række ærlige og åbenhjertige samtaler.Thomas Korsgaard: Hvis der skulle komme et menneske forbi

Oplæser: Thomas Korsgaard

Hvis der skulle komme et menneske forbi, Thomas Korsgaard

Tue vokser op i en presset familie for enden af en grusvej lidt uden for Skive. Tues far prøver desperat at holde sammen på stumperne af familiens økonomi og gældsætter sig hos sin bror. Tues mor har en helt anden plan: Hun drømmer nemlig om at vinde den store gevinst på et af de mange internetkasinoer, hun besøger dagligt.

LÆS OGSÅ: Thomas Korsgaards dagbog op til udgivelsen af sin debutroman

Thomas Korsgaards debutroman Hvis der skulle komme et menneske forbi er en stærk fortælling om at vokse op i fattigdom i udkanten af det danske velfærdssamfund. Men samtidig er det også fortællingen om en dreng, der finder sin egen vej uden at glemme, hvor han kommer fra.Anne-Cathrine Riebnitzsky: Smaragdsliberen

Oplæser: Julie Fabricius

Smaragdsliberen, Anne-Cathrine Riebnitzsky

En poetisk og livsbekræftende roman om tilværelsens skrøbelighed.

Den jødiske smaragdsliber Pierre Levy falder om med hjertestop og dør. På mirakuløs vis vender han tilbage til livet, men alligevel er ingenting som før.

LÆS OGSÅ: Anne-Cathrine Riebnitzsky: Der er noget med døden, der forfølger mig

Pierres datter Zara rejser rundt i verden som kunsthistoriker. Under en ekspedition for at kortlægge gamle hulemalerier i grænseegnen mellem Georgien og Aserbajdsjan, mellem kristendom og islam, kidnappes Zara.

I skyggen af døden må Zara og Pierre på hver deres måde kæmpe for at bevare blikket for det smukke i livet.William Styron: Sophies valg

Oplæser: Paul Becker

Sophies valg, William Styron, Holocaust, Anden Verdenskrig

En bestsellerklassiker om Anden Verdenskrig.

Det er sommeren 1947 i Brooklyn, New York. Den unge forfatter Stingo skriver på det, han håber bliver hans første bog. Bogen er kraftigt inspireret af overboerne Sophie og Nathan, der skiftevis skændes og elsker højlydt.

LÆS OGSÅ: Bestselleren Sophies valg er en klassiker om Holocaust og dens rædsler

Skænderierne handler altid om den skyld, de hver især bærer på. Som amerikansk jøde levede Nathan nemlig et trygt liv under Anden Verdenskrig, mens polske Sophie bærer på en frygtelig hemmelighed, der lod hende undslippe nazisternes dødslejre.Ditte Wiese: Og så drukner jeg …

Oplæser: Mathilde Eusebius

all the feels, Og så drukner jeg, ditte wiese, provinspis, forventningspres, prestige, perfektionisme, angst, eksamen,

Kåret som Årets Ungdomsroman af Mofibo!

Hvis ikke du præsterer perfekt, er du en taber! Sådan tænker den 18-årige Josephine. Hun forsøger at være lige så perfekt og dygtig som sine venner. Josephine har lagt en plan for sit liv. Hun har valgt en fornuftig uddannelse, den rigtige kæreste og den korrekte diæt. Det er godt, og det er perfekt.

Men der er noget, der sitrer i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og larmer. Får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret. Hun kan slet ikke få luft, men hun tør ikke råbe om hjælp. For hvis ikke hun kan alting, er hun jo ingenting.Danielle Steel: Dybt at falde

Oplæser: Louise Davidsen

Dybt at falde, Danielle Steel,

Sidney Wells har alt, hvad hun kunne drømme om. Men da hendes velhavende mand dør, opdager hun at han ikke har skrevet hende ind i sit testamente. Pludselig står Sidney uden hverken penge eller tag over hovedet.

Da Sidney bliver tilbudt et job i modebranchen, begynder tingene at se lysere ud. Men da firmaet rammes af en skandale, står Sidney igen for skud.

Hun har mistet alt det, hun før tog for givet – sin mand, sin sikkerhed og sit gode omdømme. Men alligevel nægter Sidney at give op.

Dybt at falde er en inspirerende fortælling om en kvinde, der mister alt, men som insisterer på at skabe et nyt liv, hun kan være stolt af.Steffen Jacobsen: De stumme piger

Oplæser: Jesper Bøllehuus

De stumme piger, Steffen Jacobsen

Da den dømte voldtægtsforbryder Gordon Nimb bliver brutalt myrdet, tvinges efterforsker Tanya Nielsen til at grave i Nimbs mørke fortid. Køen af ofre med motiv til at hævne sig er lang. Den omfatter også uopklarede sager og ofre, som Nimb gerne pralede med; de, som han kaldte de “stumme piger”.

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen på krimiforfatter Steffen Jacobsens bøger

Blandt de mistænkte for drabet er desuden Tanyas overordnede og mentor Jakob Nordsted. For at fange morderen og rense Nordsteds navn, må Tanya derfor opspore Nimbs usynlige ofre.

De stumme piger er Steffen Jacobsens selvstændige fortsættelse til bestselleren Proxy.Chip Cheek: Dage i Cape May

Oplæser: Morten Thunbo

Dage i Cape May, Chip Cheek, kærlighed, romance, historie

Erotisk og bevægende roman om ægteskab, kærlighed og seksualitet.

Henry og Effie, et ungt, nygift par i starten af 20’erne, rejser fra Georgia til Cape May i New Jersey. i slutningen af 1950’erne. Her tilbringer de deres bryllupsrejse på et forladte feriested. 

LÆS OGSÅ: Han opgav at skrive sin familiehistorie for en roman om en skelsættende bryllupsrejse

De beslutter sig at afkorte opholdet. Men denne beslutning varer ikke længe, da de møder deres glamourøse naboer, der indlemmer dem i deres kreds.

Den øde ferieby og de tomme sommerhuse bliver deres legeplads, og i takt med at følelserne får frit spil mellem dem, bliver legen mere og mere farlig for Henry og Effie.Sarah Engell: Det øjeblik du tvivler

Oplæser: Mathilde Eusebius

Det øjeblik du tvivler Sarah Engell

Vigga er skater. En rigtig dygtig skater, og som ung kvinde i en mandesport skal man være hårdfør. Så Vigga har droppet dating og træner intensivt for at bevise, at kvinder er lige så gode til at skate som mænd. Lige indtil hun uventet forelsker sig.

LÆS OGSÅ: Sarah Engell: Det er skræmmende normalt, at drenge udveksler nøgenbilleder af piger

Han er lækker, han er cool, han er skarp. Han vil gøre alt for at passe på Vigga. Også da hun pludselig modtager ubehagelige trusler.

Men truslerne og de ækle beskeder fortsætter. Og de bliver værre og værre. Nu skal Vigga for alvor til at passe på, for den, der står bag, har ikke tænkt sig at lade hende slippe.Guillaume Musso: Fortidens mørke

Oplæser: Jesper Bøllehuus

Fortidens mørke, Guillaume Musso,

Vinca Rockwell forsvinder under en heftig snestorm ved Côte d’Azur i 1992. Det siges at hun flygtede med den filosofilærer, hun havde en hemmelig affære med. Hun dukkede aldrig op igen.

LÆS OGSÅ: Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

I 2017 er der genforeningsfest på Saint-Exupéry-gymnasiet ved Antibes. De tre venner fra den tid Fanny, Thomas og Maxime har ikke set hinden siden deres sidste eksamen på gymnasiet. Og med god grund. For dengang gjorde de noget, de har ikke kunnet glemme eller tilgive sig selv for.  

Skolens nedrivning af den gamle sportshal, risikerer nu at afsløre deres handling. De gamle murer bærer nemlig på en dyster hemmelighed – knogleresterne fra et menneske!


Jeg er hende, der laver lister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har sammenfattet her på sitet! Jeg elsker bøger og har efterhånden samlet en hel del i løbet af de 15 år, jeg har været i bogbranchen. Og så er jeg en febrilsk samler af kogebøger.