Fiktion Inspirationslister og guides Slægtsromaner

20 gode paperbacks til vinterferien

Uanset om vinteren byder på en rejse, afslapning i sofaen eller pendling til og fra arbejde, er det altid rart med lette bøger i tasken.

Her er en anbefaling til 20 paperbacks, du kan læse i vinterferien. Her er noget fra forskellige genrer, så der er noget for enhver smag.

Fælles for dem alle er, at de enten er i paperback eller softcovers, så de ikke vejer tungt i kufferten, hvis du skal ud at rejse. De er også billige og koster alle under 149,95 kr.

Som en ekstra service bringer vi også forslag til andre bøger, du kan læse, hvis du allerede har læst og elsket bøgerne på listen.

Lone Theils: Pigerne fra Englandsbåden

“En yderst velskrevet og effektiv krimigyser” – POLITIKEN

Dette er første bog i krimiserien om London-korrespondenten Nora Sand. Anden bog hedder Den blå digters kone, og kan også fås som paperback.

I 1985 forsvinder to piger sporløst på englandsbåden.

Mange år senere bliver et foto af dem fundet i en kuffert hos en antikvitetsforhandler i kystbyen Brine.

Den danske journalist Nora Sand, der arbejder på en avis i London, bliver tilfældigt blandet ind i en gammel sag med en engelsk massemorder, som afsoner livstid.

De bestialske mord trækker spor tilbage til Danmark og snart frygter Nora for sit liv.

Se også: Spændende krimiserie om journalisten Nora Sand

Tredje bog, Heksedrengen, udkommer 22. februar.

☞ Læs også: Anne Mette Hancock: Ligblomsten.

Køb Pigerne fra englandsbåden online her eller hos din nærmeste boghandler.

Stefan Ahnhem: Atten grader minus

“En tempofyldt udspekuleret sag, der dykker hovedkulds ned i den menneskelige psyke” – FYENS STIFTSTIDENDE

En bil kører ud over kajkanten i Helsingborgs havn efter en heftig biljagt. Alt peger på, at der er tale om en ulykke, men da føreren obduceres, viser det sig, at han har været død i to måneder. Og har været frosset ned. Fabian Risk og hans team hos Helsingborg politi kæmper mod tiden i en sag, hvor intet er, som de tror. Hvis ikke de handler hurtigt, vil endnu et offer ende i fryseren.

Atten grader minus er en isnende spændende krimi om jagten på en bestialsk og kynisk morder. Bogen er 3. bog i serien om Fabian Risk. Offer uden ansigt (bog 1) og Den niende grav (bog 2) fås begge som paperback.

Se også: Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi

☞ Læs også: Camilla Grebe: Når isen brister

Du kan købe Atten grader minus som paperback fra mandag d. 12 februar. Enten online her eller hos din lokale boghandler.

Guillaume Musso: Opkald fra en engel

“Spækket med finurlige intriger og veltænkte plot” – BØRSEN

Hvis du leder efter en krimi som ikke er en klassisk krimi, men indeholder lidt af det hele, er Opkald fra en engel den bog du skal læse.

Bogen er en perfekt binge-basker med mix af komedie, kærlighed, krimi og action fra Frankrigs bedst sælgende forfatter.

Opkald fra en engel starter som en romantisk komedie. En mand og en kvinde ombytter ved et uheld deres telefoner. De får adgang til hinandens liv, minder – og hemmeligheder. Og hvad der i starten virker som et harmløst uheld bliver hurtigt langt mere alvorligt …

Ny spændende action krimi af Guillaume Musso, Pigen fra Brooklyn udkommer 23. marts.

☞ Læs også: Guillaume Musso: Central Park.

Køb Opkald fra en engel online her eller hos din lokale boghandler

Yrsa Sigurdardottir: Hævn
Huldar og Freyja serien, Yrsa Sigurdardóttir, hævn, islandsk krimi, krimi, krimiserie

“En flot og ferm saga … om forbrydelse og straf i Reykjavik” – POLITIKEN

En otteårig pige forsvinder en efterårsdag og efterlyses af politiet.

En teenagers mærkelige spådom dukker op i en tidskapsel, der blev forseglet og gravet ned ti år tidligere, og to makabre mord finder sted i Reykjavik. Politiet står på bar bund.

Efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja trækkes længere og længere ind i sagen og ind i morderens verden – men det viser sig, at intet er, som de tror.

Hævn er 2. selvstændige bind i den spændingsfyldte serie om Huldar og Freyja. Første bog i serien, DNA kan fås også som paperback.

Se også: Islandsk krimidronning leverer fabelagtig krimiserie.

☞ Læs også: Helene Tursten: Jagtmark

Du kan købe Hævn som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket

Mogens Blom: Gidsel i Amman

“Hold da op – en gyser til det sidste!
Tak for en fantastisk god læseoplevelse!” – Anmelder på SAXO.COM

Første del af serien med efterretningsagenten Maiken Tarp.

Læs også næste bog Arven fra Basra.

Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste befinder sig i Jordans hovedstad Amman, da en ung dansk kvinde kidnappes foran.

Straks indledes en klapjagt for at finde gidslet og stoppe et planlagt bombeattentat. Men det politiske spil i både Danmark og Jordan undergraver efterforskningen. Derfor må Maiken trodse sine overordnede, og sammen med journalisten Kåre Nygaard indleder hun sin egen jagt på terroristerne.

Se også: Spændende krimiserie om efterretningsagent

Tredje bog i serien, Enken fra Kiev, udkommer 15. februar.

☞ Læs også: Leif Davidsen: Djævelen i hullet

Køb Gidsel i Amman som e-bog eller lydbog eller låne bogen på dit lokale bibliotek.

Katrine Engberg: Krokodillevogteren

“Original og nervepirrende fortælling.” – ALT FOR DAMERNE

Katrine Engberg debuterede med Krokodillevogteren med flotte anmeldelser. Bogen, som er en rigtig Københavnerkrimi med et snedigt og overraskende plot, er første bind i serien om politiassistent Jeppe Kørner og hans makker Anette Werner.

I et byhus i indre København, går folkepensionisten Gregers Hermansen forsigtigt ned af trapperne. Underboens dør står på klem og, da Gregers vil støtte sig til dørkarmen falder han ind i lejligheden. Han lander ovenpå liget af en kvinde. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner sættes sagen, der vender op og ned på livet i byhuset.

Se også: Katrine Enberg: Min detektiv er en god blanding af migselv og min mand.

☞ Læs også: Michael Katz Krefeld: Pans hemmelighed

Køb Krokodillevogteren online her eller hos din lokale boghandler.

Mordet i Orientekspressen af Agatha Christie

“Dette er en klassisker af en grund, og den bør bestemt læses.” – Anmelder på SAXO.COM

Elsker du også Agatha Christies krimier? Agatha Christie er verdens bedst sælgende krimiforfatter, og mange krimifans har formentligt stiftet bekendtskab hendes elskelige karakterer såsom Hercule Poirot og Agatha Christie, der i både bøger og tv-serier har løst den ene forbrydelse efter den anden. Snart udkommer en ny stjernespækket filmatisering af Agatha Christies klassiker Mordet i Orientekspressen, og den dertilhørende bog kan naturligvis forudbestilles allerede nu.

Mordet i Orientekspressen bliver en passager myrdet på mystisk vis. Heldigvis er den kendte detektiv Hercule Poirot ombord, og han sætter sig for at undersøge de resterende tolv passagerer og deres motiver for at begå mordet. Det viser sig dog, at ingen af passagererne har rent mel i posen, og kombineret med en række mystiske hændelser står Hercule Poirot over for noget af et mysterie.

Se også: 10 ting du (måske) ikke vidste om Agathe Christie

Læs også: Margaret Atwood: Alias Grace

Du kan købe Mordet i Orientekspressen af Agatha Christie som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

Hvor der er vilje af Jeffrey Archer

Jeffrey Archer, Clifton-krøniken, hvor der er vilje. slægtsroman

“Førsteklasses håndværk” – WEEKENDAVISEN

Hvor der er vilje er første bind i den storslåede fortælling om familien Clifton, der udspiller sig i England i det tyvende århundrede. I denne første bog møder vi Harry Clifton, som er vokset op i den fattige del af Bristol, men som i virkeligheden viser sig at være tiltænkt en helt anden fremtid.

Jeffrey Archer har på verdensplan solgt mere end 330 millioner bøger. Clifton-krøniken er hans seneste større projekt, og de medrivende bøger er strøget til tops på bestsellerlister verden over. Til foråret udkommer fjerde bind i serien på dansk.

Du kan læse mere om Jeffrey Archer og Clifton-krøniken her.

4. bog i serien Pas på hvad du ønsker dig udkommer 2. marts.

☞ Læs også: 2. del af Clifton-krøniken: Faderens synder

Køb Hvor der er vilje online eller i din lokale boghandel

Carlos Ruiz Zafón: Vindens skygge

Vindens skygge, Zafón, de glemte bøgers kirkegård

“Fængslende og betagende … Zafón skriver ganske enkelt forførende dejligt” – DEN LILLE BOGBLOG

Carlos Ruiz Zafóns elskede roman Vindens skygge.

Daniel vokser op i skyggen af Den Spanske Borgerkrig. Han bor alene med sin far, der er antikvarboghandler. Som tiårig kommer han i besiddelse af en sjælden bog af en ukendt forfatter. Bogens titel er Vindens skygge.

Læserens slynges direkte ind i den labyrintiske opklaring af gåden om den mystiske bog og dens forfatter, der for altid vil forandre Daniels liv. Omkom forfatteren egentligt under en skudepisode i Den Spanske Borgerkrig? Hvem destruerede alle eksemplarer af bogen? Hvorfor får Daniels pludselig Barcelonas brutale politichef på nakken? Og hvad skal han gøre, da han finder sig fortryllet af én kvinde og dybt forelsket i en anden?

Ny selvstændig roman i serien, Åndernes labyrint, udkommer 22. marts.

Se også: På opdagelse i Zafóns forfatterskab

☞ Læs også: Carlos Ruiz Zafon: Englens spil

Køb Vindens skygge online her eller i din lokale boghandel

John Williams: Stoner

“Fremragende … rørende smukt skrevet.” – WEEKENDAVISEN

Et fascinerende, velskrevet og rørende romant om identitet, om livet og om de valg, vi træffer fra den amerikanske forfatter John Williams.

Stoner blev første gang udgivet i USA i 1965 og siden genudgivet i 2006 hvor den toppede på bestsellerlisterne verden over.

William Stoner bliver i slutningen af det nittende århundrede født ind i en fattig bondefamilie i Missouri, USA. Som ung går han på landbrugsskole, men drages af litteraturens verden. Han vælger det akademiske liv som lærer, hvor bøgerne forbliver hans faste holdepunkt – også når modgang og skuffelser truer med at ødelægge hans tilværelse og karriere.

☞ Læs også: John Williams: Butcher’s crossing

Du kan købe Stoner her eller i din lokale boghandel.

Bernard Cornwell: Den tomme trone

“En fantastisk bog” – anmelder på SAXO.COM

Den tomme trone er ottende bog i vikingeserien om Uthred og sakserne og kampen for at forene England. Både Anne Knudsen og Leif Davidsen priser Bernard Cornwell til skyerne, som en af de bedste inden for sin genre. Mercias konge ligger for døden uden en arving. Englands fremtid hænger i en tynd tråd. Man mangler en helt. En helt, der i sidste ende kan afgøre nationens skæbne. Serien er ved at blive filmatiseret til BBC2.

10. bind i serien, Flammebæreren, udkommer 8 marts.

☞ Læs også: Frans G. Bentsson: Røde orm

Køb Den tomme trone online her eller i din lokale boghandel.

John Irving: Mysteriernes allé

“Stor litteratur … vederkvægende menneskelig prosa.” – POLITIKEN

Hvis du elsker John Irvings tidlige værker, vil du også elske at læse Mysteriernes allé. Her genoptager han nemlig mange af de temaer, hans forfatterskab er elsket verden over for.

14-årige Juan har en 13-årig søster, som hedder Lupe, og hun tror, at hun kan forudse deres fremtid. Og så kan Lupe læse de flestes tanker, og hun kan som regel regne ud, hvad de værste ting, som er hændt en person, er – en evne hun gør flittigt brug af.
Lupe kan dog ikke forudse fremtiden med samme nøjagtighed, men det er en frygtelig byrde at tro, man ved, hvad der vil ske i fremtiden – især hvis der vil ske noget, for et menneske man holder af. For hvad vil en 13-årig drive sig selv til at gøre, hvis hun tror, det kan ændre begivenhederne?

Tag quizzen: Hvilken John skrev hvad?

☞ Læs også: Nathan Hill: Niksen

Du kan købe Mysteriernes allé her eller hos din lokale boghandler.

Heksenat af Deborah Harkness

“Vidunderlig og fortryllende fantasy for voksne.” – LITTERATURSIDEN

Er du til hekse, vampyrer, forbudt kærlighed og mystik? Så er Heksenat af Deborah Harkness helt sikkert noget for dig. Heksenat, som er første bind i en spændende trilogi, handler om heksen Diana og vampyren Matthew, der mod alle odds forelsker sig. Denne kærlighed viser sig at blive et opgør med gamle pagter og uundgåelige stridigheder mellem hekse, vampyrer og dæmoner.

Sukker du efter mere fortryllende fantasy? Du kan finde bind 2 Nattens skygge online her og bind 3 Livets bog online her.

Se også: Heksenat er Twilight for voksne.

☞ Læs også: Sally Green: Half bad

Du kan købe Heksenat som e-bog eller låne den på biblioteket.

Maya Banks: Slow burn serien

“En super roman, som jeg varmt kan anbefale til alle”. – Anmelder på PLUSBOG.DK

Skal din læsning emme af action og forførelse er de tre romaner i bestsellerforfatteren Maya Banks Slow burn-serien et godt bud. De tre romaner følger Devereaux-brødrene og mødet med forskellige kvinder.

Pas på mig bliver Caleb Devereauxs højtelskede lillesøster kidnappet, og han må ty til utraditionelle midler for at finde hende. Han opsøger Ramie, som er i stand til at føle andres smerte, hvilket gør det muligt for hende at finde mennesker, som lider i det skjulte. Men det har sin pris: hver gang hun bruger sin evne, mister Ramie en flig af sig selv. Og da hun hjælper den desperate, uimodståelige, og tiltrækkende Caleb, er det ved at tilintetgøre hende.

Se også: 12 erotiske bøger du skal læse

☞ Læs også: R. K. Lilley: Love is war

Køb Slow burn-romanerne her eller lån dem på biblioteket.

Audrey Carlan: Calendar girl 1

“Skøn, skøn læsning.” – KRUMMES KRUMMELURER

Den ultimative binge-læsning til at tage med på farten, på ferien og til en doven søndag i sofaen. 

Audrey Carlans erotiske Calendar girl-serie består faktisk af 12 bøger, som følger hver af årets måneder – men for nemhedens og læsbarhedens skyld har vi delt bøgerne op i fire bøger.

Da hendes far kommer i en voldsom spillegæld beslutter Mia at blive en eskortpige, så hun hurtigt kan hjælpe sin far. Missionen er enkelt: Hver måned rykker hun til en ny by, hvor en ny mand venter. Men kærlighed er ikke en del af kontrakten, og det bliver svært når følelserne kommer i klemme.

☞ Læs også: Vi Keeland: Bossman

Køb Calendar girl online her eller hos den nærmeste boghandler.

Cora Carmack: Som stjernerne står

“Hold nu op en skøn historie.” – BOGFINKEN

Hvad ville du gøre, hvis fyren du efterlod i din seng få timer før, pludselig står i et klasselokale og præsenterer sig som din nye dramalærer?

Bliss Edwards er 22 år og stadig jomfru. Det går hende på, og derfor beslutter hun sig en aften for at få det overstået med et one-night-stand. Men hun får i sidste øjeblik kolde fødder og efterlader en flot fremmed alene i sin seng. Og som om det ikke var pinligt nok i sig selv, opdager hun dagen efter, at den uimodståelige fyr fra aftenen før, er hendes nye lærer.

Se også: New Adult: Forandringer, følelser og de svære 20ere. 

☞ Læs også: K.A. Tucker: Ti små åndedrag 

Køb Som stjernerne står online som e-bog eller få den som lydbog.

Stephanie Perkins: Anna og det franske kys

“Til dig, som indimellem glemmer, hvordan den første store forelskelse føles.” – FEMINA

Hvis du drømmer om sød, ungdommelig og humoristisk læsning, er Anna og det franske kys det helt rigtige valg for dig, uanset om du er teenager, har et par år på bagen eller selv har en teenager i huset.

Anna er glad og tilfreds med sit liv i Atlanta, hvor hun netop skal til at starte på high-school og bliver derfor ikke begejstret, da hendes far beslutter sig for at sende hende på kostskole i Paris. Hun får dog hurtigt nye venner i Frankrig, og specielt den charmerende Ètienne St. Clair stjæler hendes opmærksomhed. Men han er desværre allerede optaget, og det er Anna vel egentlig også… Men alt kan ske i lysets by.

Stephanie Perkins har også skrevet de fine fortællinger om Lola og Isla, der byder på et glædeligt gensyn med karaktererne på kryds af romanerne. Men alle bøger kan sagtens læses selvstændigt.

Se også: Læserne er vilde med Anna og det franske kys

☞ Læs også: Jenn Bennet: Alias Alex

Køb Anna og det franske kys online her eller i din lokale boghandel

Jenny Han: Hvis bare du var min


“Fantastisk historie … jeg knuselsker virkelig denne bog.” – LUNAS KAFFEKROG

Hvis du bare var min er en sød ungdomsroman fuld af kærlighed og manglen på samme.
Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun har forelsket sig i en fyr. I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til ham, som hun har gemt væk og aldrig gjort mere ved. Når brevet var lukket, var forelskelsen ude af verden. Men en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på mystisk vis er sluppet ud, og hun bliver pludselig konfronteret af sine tidligere forelskelser, der vil vide, hvad der sker. En sød fortælling om de pinlige spørgsmål en sådan situation kan medføre, og om at der måske også kan komme noget godt ud af brevene.

Hvis bare du var min er i gang med at blive filmatiseret.

HUSK: Du kan også læse de to næste bind i trilogien om Lara Jean, Ps. Jeg elsker dig stadig og For altid, Lara Jean.

Se også: YA-lovestory om Lara Jean får den perfekte afslutning

☞ Læs også: Nicola Yoon: Alt eller intet.

Køb Hvis bare du var min her eller i din lokale boghandel.

Sarah Engell: 21 måder at dø

21 måder at dø, sarah engell, ya, young adult“En fantastisk flot, aktuel og vedkommende roman, der fortjener at blive læst.” – WEEKENDAVISEN

Er du til en god ungdomsroman fyldt med barsk realisme? Så kan du kaste dig over 21 måder at dø.

Stella går fra den ene dag til den anden fra at være en af klassens populære piger til at være forhadt, udstødt og en social taber. Dette kun på grund af en misforståelse mellem hende og hendes bedste veninde, Amalie.
Amalie sørger nu for at gøre Stellas liv til et levende helvede med internetmobning af værste skuffe, og Stella kan mærke, hvordan hun langsomt dør indvendigt. Hvad er der så tilbage at leve for? Ingenting. Så er det jo bare at vælge en af de 21 måder, som hun har skrevet op, hvordan man kan dø…

Se også: Har du læst disse ungdomsbøger?

Læs også: Sarah Engell: Valget 

Køb 21 måder at dø her eller i din lokale boghandel

Ditte Wiese: Provinspis 

“Jeg smilte, grinede, forelskede mig, fældede et par tårer.” – BOGHJØRNET 

Ida lider af en alvorlig omgang bøhlandsblues. Der sker absolut INTET i det hul, hun bor i. Alle er som levende døde, der bare gør det, som alle andre gør. Drømmer om det, som alle andre drømmer om. Det er kun weekenderne, der giver kedsomheden modspil, og den kaster Ida sig grådigt over i en tåge af sex, sprut og stoffer.

Hun må væk. Ud. Bort. Provinsen er som kviksand: jo mere Ida kæmper imod, jo mere bliver hun trukket ned i et bundløst hul. Hvad gør man, når der er så meget at kæmpe imod? Når den største fjende … er en selv?

En bog om at finde et ståsted, når man er i frit fald.

Læs også: Da mine forfatterdrømme gik i opfyldelse.

Læs også: Annie Bahnson: Hvor solen skinner om natten

Du kan købe Provinspis online her eller hos din lokale boghandler.