Krimi

20 gode krimier

Mangler du gys og spænding til de snigende mørke aftener har vi her samlet en række nervepirrende gode krimier.

Se 20 gode krimier

krimier under 100 kroner

1. Michael Katz Krefeld: Afsporet

Første bog i serien om Thomas Ravn. Når vi møder kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt, også kaldet Ravn, for første gang, er han på sygeorlov.

Hans kæreste er blevet slået ihjel under et indbrud i deres hjem og fuld af sorg og selvbebrejdelse har Ravn søgt tilflugt i en gammel motorbåd i Christianshavns kanal.

Men en nær ven beder om hjælp til at finde en ung pige, der forsvandt sporløst et par år tidligere. Det hiver Ravn ud af sorgen og tvinger ham tilbage til sin gamle arbejdsplads og ned i Københavns krimielle underverden. Alt tyder på, at pigen er blevet udsat for menneskehandel.

>> Køb Afsporet

Snup næste bog i serien, Savnet, til 99,95 kr ☜

2. Mogens Blom: Gidsel i Amman

Første del af en serie med efterretningsagenten Maiken Tarp.

Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste befinder sig i Jordans hovedstad Amman, da en ung dansk kvinde kidnappes foran.

Straks indledes en klapjagt for at finde gidslet og stoppe et planlagt bombeattentat. Men det politiske spil i både Danmark og Jordan undergraver efterforskningen. Derfor må Maiken trodse sine overordnede, og sammen med journalisten Kåre Nygaard indleder hun sin egen jagt på terroristerne.

>> Køb Gidsel i Amman

3. Katrine Engberg: Krokodillevogteren

Katrine Engberg debuterede med Krokodillevogteren med flotte anmeldelser. Bogen, som er en rigtig Københavnerkrimi med et snedigt og overraskende plot, er første bind i serien om politiassistent Jeppe Kørner og hans makker Anette Werner.

I et byhus i indre København, går folkepensionisten Gregers Hermansen forsigtigt ned af trapperne. Underboens dør står på klem og, da Gregers vil støtte sig til dørkarmen falder han ind i lejligheden. Han lander ovenpå liget af en kvinde. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner sættes sagen, der vender op og ned på livet i byhuset.

>> Køb Krokodillevogteren

4. Stefan Ahnhem: Offer uden ansigt

Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem

Første bog i Fabian Risk – serien. Fabian Risk beslutter sig sammen med sin familie at flytte tilbage til sin fødeby,  Helsingborg.

Allerede få timer efter ankomsten, ringer hans nye chef, Astrid Tuvesson angående et brutalt mord. Liget af Jørgen Pålsson, som er Risks gamle klassekammerat, er blevet fundet – han er blevet brutalt myrdet og har fået begge hænder skåret af.

Der går ikke længe, før flere lig af tidligere klassekammerater dukker op, og det går op for Risk , at han i høj grad selv spiller en vigtig rolle.

>> Køb Offer uden ansigt

5. S.J. Watson: Før jeg lukker øjnene

Nervepirrende thriller, der er filmatiseret med Nicole Kidman i hovedrollen.

Hver morgen når Christine vågner, husker hun intet og kan ikke kende sig selv. Hun ved heller ikke, hvem manden, der ligger ved siden af hende, er. Hendes mand? Hun husker intet, men er helt afhængig af hans hjælp.

En psykiater, dr. Nash, som hun åbenbart har set i al hemmelighed, kontakter hende og fortæller, at hun har været ude for en ulykke, og at hun skriver i en dagbog, som er gemt væk. Da hun finder den, står der på første side skrevet: “Stol ikke på Ben!”
Langsomt begynder Christine at stykke sit liv sammen, men skal starte forfra hver dag …

>> Lån Før jeg lukker øjnene på biblioteket.

6. Lone Theils: Den blå digters kone

2. selvstændige bog i serien om korrespondenten Nora Sand, som vi mødte første gang i Pigerne fra Englandsbåden.

Den berømte digter Manash Ishamil er flygtet fra Iran. Sammen med sin kone, Amina er han taget på en farfuld færd for at komme i sikkerhed, men undervej bliver de adskilt, og Amina forsvinder sporløst.

Manash tager kontakt til Nora Sand, og beder hende om at hjælpe med at finde Amina. Snart befinder hun sig i en helt anden verden, hvor hun både er i fare og snart ikke kan kende sig selv.

>> Køb Den blå digters kone.

  Snup også Pigerne fra Englandsbåden: 99,95 kr 

7. Frederick Forsyth: Dødslisten

En fundamentalistisk prædikant truer vesten ved at destinere tilhængere til at dræbe offentlige personer i deres lokalsamfund.

En tidligere marinesoldat i den amerikanske hær, under navnet The Tracker,  bliver betroet den umulige opgave at prædikanten. Fast besluttet på at sætte en stopper for den voldelige hærgen, får The Tracker hjælp af en teenager, der er en af de mest sublime hackere. Ved fælles hjælp lykkes det dem at kaste lokkemad. Og så skal de blot væbne sig med tålmodighed og vente på, at prædikanten bider på krogen på et tidspunkt og blotter sig.

>> Lån Dødslisten på biblioteket.

8. Yrsa Sigurdardottir: DNA

En ung kvinde bliver myrdet i sit hjem i Reykjavik. Det eneste vidne er hendes syvårige datter.

Da endnu en kvinde kort efter også bliver myrdet, mistænker politiet, at samme gerningsmand står bag begge mord.

Kort efter modtager en radioamatør en besynderlig og skræmmende melding, som knytter ham til begge ofre, og nysgerrigt begynder han at efterforske sagen på egen hånd.

>> Køb DNA.

9. Guillaume Musso: Opkald fra en engel

Perfekt pageturner fra Frankrigs bedst sælgende forfatter.

Bogen er et mix af kærlighed, krimi og action, så her er virkelig noget for enhver smag.

Opkald fra en engel starter som en romantisk komedie. En mand og en kvinde ombytter ved et uheld deres telefoner. De får adgang til hinandens liv, minder – og hemmeligheder. Og hvad der i starten virker som et harmløst uheld bliver hurtigt langt mere alvorligt …

Se også den actionmættede spændingsroman Central Park, der netop er udkommet.

>> Køb Opkald fra en engel.

10. Wilbur Smith: Afrikas horn

Actionmættet og højaktuelt drama.

Afrikas horn er andet bind i serien om Hector hvor En ond cirkel er første bind

Da Hazel Bannock, ejer af det globale oliefirma Bannock Oil, er på cruise i det indiske ocean, bliver hendes yacht kapret af somaliske pirater og hendes 19-årige datter, Cayla, kidnappet.

Hector Cross er tidligere major i det britiske specialkorps SAS og ejer nu et sikkerhedsfirma, som arbejder for Bannock Oil.
Piraterne kræver en astronomisk høj løsesum for at frigive Cayla, men politiske og diplomatiske hensyn komplicerer sagen, og Hazel tilkalder Hector. Sammen er de villige til at tage loven i deres egne hænder for at få Cayla ud af de skruppelløse kidnapperes stramme greb.

>> Køb Afrikas horn.

11. Pierre Lemaitre: Iréne

Første bog i den fremragende trilogi om kriminalkommisær Camille Verhoeven.

Læs mere om serien og  Pierre Lemaitres forfatterskab.

Camille er lykkelig: Han er gift med den dejlige Irène og sammen venter de deres første barn. Men hans tilværelse bliver vendt på hovedet, da han skal opklare et voldsomt mord.

Kun Camille ser at drabsstedet ligner en scene beskrevet i en krimi af James Ellroy. Der er så mange detaljer, der passer, at det ikke kan være tilfældigt. Pressen får nys om sagen, men det er, som om de ved mere, end Camille fortæller dem. Da de iscenesatte mord fortsætter, udvikler sagen sig til at blive personlig for Camille.

>> Køb Iréne.

  Snup også næste bog i serien Alex: 64,98 kr spar 50%

12. Helene Tursten: Jagtmark

JAGTMARK_forside_3.inddEmbla Nyström er 28 år, bor i Gøteborg og er kriminalinspektør. Når ikke hun arbejder, har hun fuld fokus på sin boksetræning – en interesse, hun deler med sin morbror Nisse. Hvert efterår holder hun fri og deltager sammen med Nisse i den traditionsrige elgjagt i skovene omkring Dalsland.

Men årets jagt bliver på ingen måde, som jagtselskabet havde forestillet sig, for mystiske hændelser præger jagten, og pludselig forsvinder to af jægerne i skoven. Da den ene bliver fundet død, er ferien er slut. Sammen med sine kolleger i den mobile enhed af kriminalpolitiet indleder hun en nervepirrende jagt på en morder.

>> Køb Jagtmark.

13. Erik Axl Sund: Glaslegemer

glaslegemer

En bølge af selvmord skyller over Sverige. Rundt om i landet tager unge mennesker livet af sig selv på de mest makabre måder. Fælles for dem er, at de er store fans af enmandsbandet Hunger og i selve dødsøjeblikket lyttede til bandets musik, optaget på gamle kassettebånd.

Hunger lever sit eget liv et eller andet sted i samfundets periferi og tilbringer dagene med at arrangere hemmelige koncerter og komponere de unges dødsmusik på bestilling. Vanja på 16 år har også bestilt et bånd fra Hunger. Hun føler sig ensom, misforstået, skærer i sig selv og er generelt bare træt af det hele. 

Kriminalkommissær Jens Hurtig efterforsker selvmordene, som viser sig at have en forbindelse til en række mord på en række velrespekterede ældre mænd.

>> Køb Glaslegemer.

14. Johan Teorin: Skumringstimen

En tåget sensommerdag i begyndelsen af 70’erne forsvinder en lille dreng på Øland. Ingen spor efterlades.

I dage og uger leder familien, politiet og frivillige efter ham. Mere end 20 år senere får drengens mor Julia et uventet opkald fra sin far, søkaptajnen Gerlof Davidsson. Han beder hende om at komme til Øland for at hjælpe ham med et nyt spor af det forsvundne barnebarn. Julia vender modvilligt tilbage til barndomsøen og sin aldrende far. Men først der hører hun om den myteomspundne øbo, Nils Kant, som engang satte skræk i hele egnen. Han var død og begravet længe før Julias dreng forsvandt, men alligevel er der nogen der påstår at have set Nils Kant. Han ses af og til vandre på de ølandske kalkstensstrækninger i skumringen.  

>> Lån Skumringstimen på biblioteket.

  Læs også næste bog i serien Natstorm 

15. Mo Hayder: Dukkebarn

Patienterne på den lukkede afdeling på Beechway Sikringsanstalt i Bristol er letpåvirkelige. En hallucination kan sprede sig som et virus. Da uforklarlige strømafbrydelser fører til en række skrækindjagende hændelser, breder frygten sig fra patienterne til personalet. Midt i det stigende hysteri prøver oversygeplejersken GB desperat at beskytte sine patienter. Mod det usynlige. Mod det, der kommer lige efter, strømmen er gået.

Politikommissær Jack Caffery leder efter liget af en forsvunden ung kvinde. Han ved kun alt for godt, hvordan det føles ikke at kunne finde liget af en, man elsker. Da GB opsøger ham for at få hjælp til at efterforske problemerne på Beechway, bliver de begge tvunget til at konfrontere en bitter sandhed. Og inden længe får de ren ondskab at føle …

>> Lån Dukkebarn på biblioteket.

16. Michael Katz Krefeld: Før stormen

Første bog af Michael Katz Krefeld der modtog det danske kriminalakademis debutantpris.

Man må nogle gange flygte for at finde sig selv igen, og det er netop hvad Maja Holm gør efter, at hendes forhold går i stykker. Efter kort tid bliver hun blandet ind i en farlig og kompliceret sag, og så skal de rigtige beslutninger tages.

Før Stormen er en spændingsroman om, hvad hemmeligheder kan føre til. Lægen Maja får en patient med en overdosis, og mystiske omstændigheder får hende til at grave dybere i sagen i selskab af Stig Norland, der er journalist.

Det skal vise sig at være stilhed før stormen og snart bliver udfordringerne overvældende i Før Stormen.

>> Køb Før stormen

  Snup også næste bog i serien: Pans hemmelighed 

17. Tom Rob Smith: Agent 6

Moskva 1965.
Leo Demidov har som tidligere KGB-agent forbud mod at rejse ud af Sovjetunionen. Så da hans adoptivdøtre bliver inviteret til Amerika på en “fredstur” for at fremme forholdet mellem de to koldkrigsfjender, sender han med bange anelser sin kone Raisa af sted sammen med pigerne.

Da et mord finder sted, sidder Leo sønderknust tilbage i Moskva. Både USA og USSR lægger låg på sagen, og han begynder at planlægge sin flugt ud af landet.

I en spændende og nervepirrende jagt på sandheden, følger vi Leo fra 1950’ernes Moskva over 1960’ernes New York til det krigshærgede Kabul i 1980’erne. Han bliver konfronteret med foruroligende nyt om sit land, sin familie og ikke mindst sig selv.

>> Køb Agent 6

  Snup også Barn nr 44 

18. Sarah Engell: Du og jeg for evigt

Intens psykologisk gyser om en mors sorg.

Rebecca er på randen af et nervesammenbrud efter at hendes datter er blevet kidnappet og hendes mand har forladt hende. I halvdelen af bogens kapitler føres læseren ind i kidnapperens grusomme verden.

Et ekstremt uhyggeligt indblik i en psykopats perverse tankegang.

Lån Du og jeg for evigt på biblioteket.

19. John Grisham: De fortabtes advokat

Den ellers usårlige advokat Michael Brock bliver dybt rystet, da han pludselig befinder sig midt i et blodigt gidseldrama iscenesat af en hjemløs mand.

Og da Michael senere falder over oplysninger om den hjemløse, som hans eget firma ikke ønsker frem i dagens lys, er hans stjernekarriere pludselig ikke så vigtig længere.

Michael lander midt i en kamp – for de hjemløse og imod de udspekulerede mennesker med penge som tilværelsens højeste mål.

>> Lån De fortabtes advokat på biblioteket.

  Læs også Grisham klassikeren Mægleren☜

20. Leif Davidsen: Den ukendte hustru

Den danske forretningsmand og tidligere jæger-soldat Marcus er taget med sin russiske kone, Nathalie, på flodrejse i hendes gamle hjemland.

Under en landgang forsvinder Nathalie sporløst. Marcus kaster sig ud i en desperat eftersøgning, som fører ham fra hjemmet på Østerbro over det nyrige miljø i Nice til Putins postkommunistiske Rusland og det moderne Japan. Men sporene peger videre endnu: mod terrorbevægelser, stalintidens fangelejre – og en sagnomspunden forsvundet skat.

Det bliver en søgen, ikke kun efter Nathalie, men også efter hendes sande identitet og det hemmelige liv, hun har levet i deres ti år lange og lykkelige ægteskab.

>> Køb Den ukendte hustru

  Snup også Patriarkens hændelige død: 64,98 spar 50 % 

Se alle Leif Davidsens romaner på tilbud