Fiktion Inspirationslister og guides Romantiske bøger Skønlitteratur Young Adult-romaner

15 skønne bøger om kærlighed du (måske) ikke har læst

dannelsesromaner

Forelsk dig i disse 15 bøger om kærlighed

Er din TBR-liste faretruende tom? Forelsk dig i disse 15 skønne bøger om kærlighed, der vil gøre dig varm om hjertet, og som vil få dig til at grine, græde, sukke og drømme.

God læselyst!


Vejen til dit hjerte, LovebooksJ. P. Monninger: Vejen til dit hjerte

Vejen til dit hjerte er en fantastisk og rørende kærlighedsroman om Heather og Jack. Efter at være blevet færdig på college skal Heather rejse rundt med et par veninder, inden hun skal starte nyt job. Men da hun tilfældigt møder Jack i en togvogn i Europa, ændrer alle hendes ellers nøje tilrettelagte planer sig. Jack er et par år ældre end Heather, og hans rejseplan er at følge sin bedstefars dagbog, hvilket fører ham rundt til en række romantiske europæiske storbyer. Heather følger med Jack, og de forelsker sig i hinanden. Hendes forpligtelser hjemme i USA gør, at hun overtaler Jack til at tage med tilbage. Men han har en hemmelighed, som kan ændre alt.

Du kan købe Vejen til dit hjerte som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

Fordelen ved hemmelige forelskelser, LovebooksBecky Albertalli: Fordelen ved hemmelige forelskelser

Forfatteren til Simon vs. verdens forventninger har skrevet en skøn YA-roman om at “kvinde sig op” og turde kaste sig ud i kærligheden.

17-årige Molly ved alt om at være hemmeligt forelsket. Hun har prøvet det 26 gange. For selvom hendes tvillingesøster, Cassie, siger til hende, at hun bare skal kaste sig ud i det, så tør Molly ikke risikere at blive afvist. Hun er forsigtig, for det skal tykke piger altid være.

Men så dukker Will pludselig op. Han er sjov, flirtende og muligt kærestemateriale, og med ham kan Molly måske få sit første kys. Men der er også Reid, Mollys nye kollega. Ham kan hun da umuligt falde for, vel?

Du kan købe Fordelen ved hemmelige forelskelser hos din nærmeste boghandler eller online her.

Leah på offbeatet, LovebooksBecky Albertalli: Leah på offbeatet

Leah på offbeatet er en selvstændig fortsættelse til Simon vs. verdens forventninger, som er filmatiseret under titlen Love, Simon.

Som trommeslager i et band har Leah ingen problemer med at finde takten. Det er sværere i det virkelige liv. Hun elsker at tegne, men tør ikke vise sine tegninger til nogen. Og selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner – ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel.

Afslutningen på high school nærmer sig. Der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at blive forelsket i en af dem.

Leah på offbeatet er en bog om den første store forelskelse, om at acceptere sin seksualitet og om angsten for at skulle stå på egne ben.

Du kan købe Leah på offbeatet hos din nærmeste boghandler eller online her.

Da Audrey Wilde forsvandt

Da Audrey Wilde forsvandt, Eve Chase

Jessie er faldet for det gamle hus Applecote Manor i Cotswolds. Her vil hun bo med sin sammenbragte familie, og idyllen er noget nær perfekt, indtil hun finder ud af, at stedet bærer på en foruroligende historie og rygterne svirrer.

Halvtreds år tidligere, i 1959, ankommer teenageren Margot og hendes tre søstre en sommerdag til Applecote Manor, hvor de skal bo hos deres tante og onkel. Stemningen i huset er dog tung og trist, for de sørger stadig over deres datters forsvinding fem år tidligere. Hvorfor forsvandt Audrey? Hvem kender sandheden?

I takt med at søstrene involverer sig i mysteriet om deres forsvundne kusine, tager ferien en fatal og chokerende drejning.

“En medrivende historie om hemmeligheder, søstre og et uopklaret mysterie.” – Kate Morton

“En betagende historie om brudte familier, hemmeligheder, løgne og misforståelser.” – Sunday Express

Du kan købe Da Audrey Wilde forsvandt online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandler.

Heather Demetrios: Lidt tættere på stjernerne

Skylar har kun ét mål: At komme væk fra Creek View. Kun tre måneders sommerarbejde adskiller hende fra college i storbyen – indtil hendes mor mister sit job, og alt begynder at ramle. Skylar bider tænderne sammen og knokler endnu hårdere, for hun vil væk. Det sidste, hun har brug for, er at blive forelsket.

Josh var den hotteste dreng i high school, som alle pigerne ville have, og som alle fyrene ville være venner med. Han slap ud af Creek View ved at blive marinesoldat, en solstrålehistorie, indtil den dag, han pludselig er tilbage med nogle år efter krigen i Afghanistan, der aldrig vil gå væk.

Lidt tættere på stjernerne er en smuk og barsk historie om den slags kærlighed, som man bare ikke kan sige nej til. Den kommer kun én gang i livet, men hvad nu hvis prisen for den er at opgive ens drøm?

Du kan købe Lidt tættere på stjernerne som e-bog eller låne bogen på biblioteket.

Lyset vi mistede, LovebooksJill Santopolo: Lyset vi mistede

Lyset vi mistede er en gribende roman om drømme, skæbne, jalousi og tilgivelse – og kærlighed. Det er en roman om parforhold på godt og ondt og om at turde tage en chance og satse alt.

Lucy og Gabe er begge studerende i New York, da de mødes første gang d. 11. september 2001. Mens byen er i undtagelsestilstand, finder de trøst i hinanden på en dag, der forandrer deres liv – og verden – for altid. Fordi deres første møde fandt sted under så usædvanlige og dramatiske omstændigheder, er der fra start et særligt bånd mellem Lucy og Gabe. Men da Gabe forfølger en drøm om at blive krigsfotograf og rejser til Mellemøsten, og Lucy ønsker at blive i New York og arbejde med tv, må deres veje skilles. Over de følgende tretten år er de sammen og fra hinanden af flere omgange. Størstedelen af tiden er der kontinenter imellem dem, men det særlige bånd forbliver intakt. Til sidst bliver Lucy stillet over for et svært valg. Var det skæbnen, at de i første omgang blev ført sammen? Er det det rette valg ikke at give kærligheden en chance til?

Du kan købe Lyset vi mistede hos din nærmeste boghandler eller online her.

Alias Alex, LovebooksJenn Bennett: Alias Alex

Den første forelskelse, sol, sommer og hemmelige identiteter. Hvad kunne være mere opslugende? Californien danner rammen for denne vidunderlige fortælling.

Bailey har fundet sin drømmefyr. Alex er filmnørd som hun, og de kan snakke sammen i timevis. Han er intet mindre end perfekt – de har bare aldrig mødt hinanden i virkeligheden.

Da Bailey flytter til Californien for at bo hos sin far, beslutter hun sig for at finde Alex, som bor i samme by. Men det viser sig at være sværere end som så, og da Baileys karismatiske kollega Porter med tiden får hende på andre tanker, begynder hun at tvivle: Vil hun nogensinde møde den mystiske Alex?

Du kan købe Alias Alex som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

Stephanie Perkins: Når ingen hører dig skrige

all the feels, Stephanie Perkins, Når ingen hører dig skrige, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, gyser, slahser

Var du vild med Anna og det franske kys? Stephanie Perkins er tilbage med et forfriskende bud på den klassiske slasher-genre. Når ingen hører dig skrige er fyldt med blod – og selvfølgelig også med masser af romantik.

Det er næsten et år siden, at Makani Young flyttede ind hos sin bedstemor langt ude på landet i Nebraska. Hun er stadig ved at finde sig til rette med sit nye liv, og hun er stadig jaget af sin fortid i Hawaii.

Én efter én bliver hendes medstuderende på byens lille high school myrdet i en række brutale drab. Imens politiet jagter morderen, breder uhyggen og usikkerheden sig, og Makani bliver tvunget til at forholde sig til sine egne mørke hemmeligheder.

Du kan købe Når ingen hører dig skrige hos din nærmeste boghandler eller online her.

9. november, LovebooksColleen Hoover: 9. november

Colleen Hoover, forfatteren til Forbandede kærlighed, Måske en dag og Det ender med os, har skrevet en skøn fortælling om at finde kærligheden og komme overens med de ar, livet giver.

Aftenen inden hun flytter fra Los Angeles til New York, møder 18-årige Fallon den jævnaldrende Ben, som drømmer om at blive forfatter. De forelsker sig ved første blik og tilbringer timerne inden flyrejsen sammen. Men hvordan kan lykken vare ved, når de om lidt befinder sig i hver deres ende af landet?

I stedet for at indlede et langdistanceforhold beslutter de sig for at mødes på samme dag i november i løbet af de næste fem år – uden at have nogen kontakt resten af året. Ved hvert møde vokser kærligheden mellem dem, og Fallons begivenhedsrige liv bliver hurtigt en inspirationskilde for Bens spirende forfatterdrømme. Men fem år er lang tid, og undervejs kommer hverdagen og livet imellem Fallon og Ben – på trods af deres stærke følelser for hinanden.

Du kan købe 9. november hos din nærmeste boghandler eller online her.

Tilbage til Black Rabbit Hall, LovebooksEve Chase: Tilbage til Black Rabbit Hall

Eve Chase har skrevet en gribende fortælling om en glemt barndom og ødelagte drømme, hemmeligheder og hjertesorger og en families stærke kærlighed.

Amber Alton besøger hver sommer med sin familie det smukke landsted Black Rabbit Hall, når de skal have en pause fra det travle byliv i London. Men en aften i 1968 bliver de fire Alton-søskendes liv rystet af en frygtelig tragedie. Med ét må Amber indtage rollen som voksen, og en ny virkelighed – og en ny katastrofe – truer. Årtier senere kører Lorna og hendes forlovede omkring i Cornwall på jagt efter det perfekte sted at holde deres bryllup. Lorna føler sig draget mod et smukt men meget nedslidt landsted, som hun mener at mindes fra sin barndom, men hun ved ikke hvorfor.

Du kan købe Tilbage til Black Rabbit Hall online, fx hos Saxo.com, eller hos din nærmeste boghandler.

Til døden os skiller, LovebooksKit A. Rasmussen: Til døden os skiller

Er du i humør til en roman om vild og voldsom kærlighed? Så skal du læse Til døden os skiller.

Nick har styr på livet: Arbejde på værkstedet, byture med vennerne, ikke for meget hash, en løs aftale med Emma om sex. Så møder han Isabelle. Hun er alt for god til ham, det kan han se med det samme. For smuk, for rig, for intelligent. Alligevel kaster han sig ud i kampen for at vinde hende – og mod alle odds lykkes det. Men hvad er prisen?

Du kan købe Til døden os skiller hos din nærmeste boghandler eller online her.

Danielle Steel: Medaljen

Romancedronningen over dem alle, Danielle Steel, har skrevet et fantastisk fortælling om tragedie og kærlighed, om krigens pris og om en kvindes heltemod.

Den 16-årige Gäelle de Barbet oplever i 1940 den tyske hærs indrykning i Frankrig. Hun bliver vidne til deporteringen af sin bedste veninde og hendes familie, og Gäelle træffer en modig beslutning, der ændrer hendes liv.

Den bringer hende fra Lyon til Paris og New York, fra modstandsbevægelsen til ægteskab og moderskab, fra ubærlige tab til stor kærlighed. Men vil Gäelle nogensinde modtage den anerkendelse, hun fortjener, eller vil hun for altid være mærket som forræder?

Du kan købe Medaljen hos din nærmeste boghandler eller online her.

Jillian Cantor: Det glemte brev

Det glemte brev er en dramatisk og gribende fortælling om krig og kærlighed.

I Østrig i 1938 må den unge Kristoff overtage sin jødiske mesters virke med at lave frimærker til tyskerne, da han forsvinder under Krystalnatten. Selvom Kristoff sætter sit liv på spil, hjælper han den østrigske modstandsbevægelse med at lave falske identitetspapirer til jødiske familier. Da han midt i krigens brutale kaos forelsker sig i sin mesters datter Elena, må han finde en måde at redde hende og sig selv.

I 1989 i Los Angeles støder Katie Nelson på sin fars frimærkesamling og sender den til vurdering hos eksperten Benjamin, som opdager et sjældent østrigsk frimærke fra 1940’erne på et brev, der aldrig er blevet sendt. Katies far har Alzheimers, så for at finde svar på, hvor det mystiske brev kommer fra, rejser Katie til Berlin, hvor muren netop er faldet. Her bliver hun konfronteret med en familiehistorie fuld af lidenskab og tragedie, der går på tværs af kontinenter og generationer.

Du kan købe Det glemte brev som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

Verdens smukkeste mand, LovebooksLena Ackebo: Verdens smukkeste mand

Verdens smukkeste mand er en varm fortælling om kærlighed, som rammer, når man mindst venter det.

Søstrene Mona og Barbro har intet tilfælles andet end en trist barndom. For at nærme sig hinanden foreslår Barbro, at de tager på charterferie til Mallorca. Mona følger modvilligt med. Rejsen udvikler sig på en måde, som ingen af dem havde drømt om. De møder nemlig Verdens Smukkeste Mand, en yderst charmerende endlænder, der ejer restauranten Alberts Hall. Han tager Mona med storm og gør Barbro meget mistænksom. Efter en uge på Mallorca er alt forandret i søstrenes liv.

Du kan købe Verdens smukkeste mand som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

Jennifer L. Armentrout: Wait for you-serie

Bliv hos migHold om mig, Jennifer L. Armentrout

Var du også helt vild med Vent på mig? Så bliver du nødt til at læse Bliv hos mig og Hold om mig, der er anden og tredje bog i serien.

I Bliv hos mig følger vi Teresa Hamilton, der har det svært. Hun er forelsket i sin storebrors bedste ven Jase, men efter at have kysset hinanden taler han ikke længere til hende. Jase har dog en dyb hemmelighed, som han ikke kan fortælle til nogen. Slet ikke Teresa. Derfor holder han afstand fra hende, men i sidste ende kan han ikke ignorere de stærke følelser, han har for hende. Men da en tragedie rammer, må de beslutte, hvad de er villige til at gøre for at blive sammen, og hvad de risikerer at miste, hvis de går hvert til sit.

I Hold om mig følger vi 21-årige Calla. Calla er aldrig blevet kysset, har aldrig set havet og har aldrig været i en forlystelsespark. Som barn så hun til gengæld ting, der har givet hende psykiske og fysiske ar for livet. Calla har derfor ingen planer om at vende tilbage til sit gamle liv, men da hun opdager, at hendes mor har stjålet hendes collegepenge og oparbejdet en kæmpe gæld i hendes navn, er Calla nødt til at vende tilbage til sin hjemby. Da Calla ankommer til byen, er moren dog ikke til at finde nogen steder. I stedet møder hun den sexede og intense Jackson James, som giver hende et job og hjælper hende med at lede efter sin mor.

Du kan finde hele serien hos din lokale boghandler eller online her.