Leder du efter inspiration til krimier du kan læse på Saxo Premium og Mofibo? Så tjek denne liste:

Nogle gange kan det være svært at finde bøger på streamingtjenesterne. Derfor hjælper vi dig gerne på vej, ved at anbefale at du straks kaster dig over disse 10 nye og gode krimier.

Anne Mette Hancock: Mercedes-snittet

Mercedes snittetEn dreng er forsvundet fra sin skole. Journalisten Heloise Kaldan tager derhen, og i skolegården møder hun sin nære ven, efterforskeren Erik Schäfer. Drengen Lukas dukker ikke op, men det gør hans telefon. Den afslører, at Lukas er besat af pareidolia: Det fænomen, at vi ser ansigter i tilfældige ting. Særligt et foto af en ladeport, der ligner et ansigt, påkalder sig opmærksomhed. Er det her, Lukas er?

LÆS OGSÅ: Hvad er Mercedes-snittet?

Mercedes-snittet er Anne Mette Hancocks anden roman. Hun debuterede sidste år med Ligblomsten og fik prisen som årets debutant af det danske kriminalakademi.

Både e-bogen og lydbogen kan streames på Saxo Premium og Mofibo.


A. J. Finn: Kvinden i vinduet

kvinden i vinduet

Da Kvinden i vinduet udkom i USA var filmrettighederne allerede solgt. Men det er også med rette for bogen byder på psykologiske gys, en utilpasset og lidt usympatisk hovedperson, en utilregnelig fortæller – kort sagt ALT det bedste, vi elsker i domestic noir genren.

Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. Hun får angstanfald ved tanken om at gå udenfor, og får dagene til at gå med at se gamle sort-hvid film, chatte på nettet, drikke (lidt for meget) vin og udspionere sine naboer.

Overfor bor den perfekte familie,  men en aften, ser Anna moren i huset falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men da hun åbner døren, sortner det for hendes øjne. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig, at Anna er psykisk ustabil. Hendes lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden?

LÆS OGSÅ: Hvem ved, hvilke hemmeligheder din nabo gemmer på?

☞ Læs de første 5 kapitler af Kvinden i vinduet

Både e-bogen og lydbogen kan streames på Saxo Premium og Mofibo.


Yrsa Sigurðardóttir: Tilgivelse

tilgivelse

En teenagepige bliver brutalt myrdet i den biograf. Inden da har pigens skolekammerater modtaget en række gruopvækkende videoer fra pigen på Snapchat, hvor hun desperat beder om tilgivelse. Da liget bliver fundet, er det markeret med tallet “2”.

Et par dage senere møder en teenagedreng samme skæbne, og endnu engang har hans venner modtaget lignende uhyggelige beskeder. Hans lig er markeret med tallet “3”.

Kriminalassistent Huldar Traustasson indleder sammen med børnepsykologen Freyja jagten på morderen. Men efterhånden må de spørge sig selv, om der findes endnu et offer derude – et offer markeret med tallet “1”.

Tilgivelse er 3. selvstændige bind i Yrsa Sigurðardóttirs spændingsfyldte krimiserie om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.

LÆS OGSÅ: Mord er modbydeligt, men jeg skriver jo ikke en turistguide

Både e-bogen og lydbogen kan streames på Saxo Premium og Mofibo.


Camilla Grebe: Husdyret

husdyretCamilla Grebe byder på løgne, fordomme, og mørket i mennesker i Husdyret, der i slutninge af 2017 blev kåret som årets svenske krimi.

Som teenager fandt Malin liget af en lille myrdet pige i skoven omkring Ormberg, hvor hun voksede op. Sagen blev aldrig opklaret. Syv år senere arbejder Malin som kriminalassistent og bliver sendt tilbage til hjembyen Ormberg for sammen med nogle kolleger at grave i den gamle sag og finde nye spor. Men en aften forsvinder Malins ene kollega Peter, og Hanne, som er adfærdspsykolog fra Stockholm, og Peters kæreste, bliver fundet forkommen i skoven uden nogen som helst erindring om, hvad der er sket. Jake, en ung fyr med en stor hemmelighed, finder en dagbog tabt i skovbunden. Og så sker endnu et mord …

LÆS OGSÅ:  Camilla Grebes krimier stjæler din nattesøvn 

Både e-bogen og lydbogen kan streames på Saxo Prremium. Hør romanen på lydbog på Mofibo.


Karen Dionne: Dyndkongens datter

Dyndkongens datterHelena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker.

Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen.

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Karen Dionne har skrevet en thriller, der begynder efter det, der normalt er det dramatiske højdepunkt: en kidnapning, og Dionnes plot tager herfra et par tvists og slutter med en hæsblæsende menneskejagt.

LÆS OGSÅ:  Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt.

Både e-bogen og lydbogen kan streames på Saxo Premium og Mofibo.


Bernard Minier: Cirklen

cirklenI universitetsbyen Marsac bliver en lærer fundet brutalt myrdet i sit hjem en regnfuld nattetime. I husets pool flyder en masse dukker rundt i vandet, og på kanten sidder en ung mand, som hævder, at han intet kan huske. Er han den skyldige?
Politikommissær Martin Servaz bliver sat på sagen og modtager en kryptisk e-mail, der antyder, at den undslupne seriemorder Julian Hirtmann er tilbage – og måske er lidt for tæt på. Er det bare en tilfældighed, at Servaz selv har studeret i Marsac og hans datter nu går i skole i byen?

Efterforskningen tager en personlig og meget farlig drejning, i takt med at Servaz sammen med sine kolleger Esperandieu og Irene Ziegler graver i sagen, som gemmer på gamle ritualer, hemmeligheder og fortidssynder.

Cirklen er en selvstændig fortsættelse af Iskold død af den franske bestsellerforfatter Bernard Minier.

☞ Læs mere om Martin Servaz serien  

Både e-bogen og lydbogen kan streames på Saxo Premium og Mofibo.


Sara Bouchet: Savas vidner

Hvis du elsker videnskabskrimier, skal du glæde dig til at kaste dig over Savas vidner der byder på forskning, kærlighed og dæmoni, når Dannie forsøger at finde ud af hvad der skete, den nat hendes søster døde.

Dannie er lidt af en enspænder, og hun er i krise. Hun er netop blevet suspenderet fra sit job som præst og hendes kæreste er gået fra hende. Da hendes søster Sophie kontakter hende fra St. Andrews i Skotland og beder hende komme, er det derfor en god lejlighed til at rejse væk. Men da Dannie ankommer, er Sophie forsvundet.

Sophie efterlader sig forskningsmateriale om emner som hekseprocesser i middelalderen, besatte børn og uddrivelse af dæmoner. Det tvinger Dannie til at se indad, men også tilbage mod en opvækst, hun af flere årsager helst vil glemme. Langsomt nærmer hun sig opklaringen af en morbid hemmelighed, der har været skjult i århundreder. Og den indsigt, hun opnår, er langt mørkere, end hun nogensinde har kunnet forestille sig.

LÆS OGSÅ: Hvad sker der hvis forældre opdrager ud fra et sygt tankesæt?

Både e-bogen og lydbogen kan streames på Saxo Premium. Du kan også læse e-bogen på Mofibo.


Mette Wessel Fyhn: Mosefolk

Maria Brænder er efterforsker hos politiet og virkelig ikke glad for tanken om at blive landbetjent. Og hun drømmer da slet ikke om at blive det hjemme i den lille by Vi, blandt de mosefolk, som hun på godt og ondt er vokset op sammen med.
Ondskaben viser sit ansigt, da en ældre kvinde bliver voldtaget og myrdet. Overfaldene stopper ikke, og angsten tærer, for når alle kender alle, hvem er så morderen?

LÆS OGSÅMette Wessel Fyhn om Mosefolk: Hvor godt kender vi egentlig hinanden?

Både e-bogen og lydbogen kan streames på Saxo Premium og Mofibo.


Michael Katz Krefeld: Pagten

Pagten, Michael Katz KrefeldI Pagten satser Ravn alt på at opklare en sag, der har traumatiseret ham i fem år: mordet på hans kæreste Eva.

Nye oplysninger fører Ravn på sporet af en aldrende lejemorder og en gruppe kriminelle betjente med forbindelse til en skræmmende magtfuld person i samfundets øverste lag. Det er først, da Ravn indgår en fatal pagt med gangsterkongen Kaminsky, at han får adgang til viden og forbindelser, som kan gøre det muligt at afsløre korruptionen og den anonyme bagmand – og at finde Evas morder.

Pagten er femte bog i serien om privatopdageren Ravn, og sikrede Michael Katz Krefeld Krimimessens publikumpris 2018.

LÆS OGSÅ:  Rækkefølgen i Michael Katz Krefelds bedstsælgende Ravn-serie

Både e-bogen og lydbogen kan streames på Saxo Premium og Mofibo.


Steffen Jacobsen: Da blev jeg døden

Da blev jeg Døden er en hæsblæsende historisk spændingsroman fra bestsellerforfatteren Steffen Jacobsen, der også bl.a. har skrevet Trofæ og Gengældelsen.

I New Mexicos ørkenlandskab kæmper en række af verdens førende atomforskere med at konstruere et våben, der kan vinde 2. verdenskrig for De Allierede. Blandt disse kloge hoveder er den berømte fysiker Niels Bohr og den unge danske ingeniør, David Adler.

For David Adler bliver kapløbet om at udvikle atombomben et personligt drama om magt, hemmeligheder og kærlighed. Ligesom Niels Bohr må Adler træffe et valg i et moralsk dilemma med uoverskuelige konsekvenser.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen om Niels Bohr

Både e-bogen og lydbogen kan streames på Saxo Premium og Mofibo.