Krimi

10 gode krimier du ikke må snyde dig selv for

Er du løbet tør for krimilæsestof eller leder du bare efter spændende krimier? Her anbefaler vi 10 krimier du roligt kan kaste dig over. Nogle af dem vil måske endda holde dig vågen om natten….

Lone Theils: Heksedrengen

#MeToo, Staunch Book Prize, Lone Theils, Anne Mette Hancock, krimier, kvindemord, ingen kvinder døde, stærke kvindelige hovedpersoner, kvindelig hovedperson, efterforsker, stærke kvinder, femikrimi, feminisme

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ –  – FEMINA

Lone Theils har skrevet en page-turner af en krimi.

En professor findes bestialsk myrdet på en kirkegård.

Kort efter findes det maltrakterede lig af en lille dreng i Themsen.

London-korrespondent Nora Sand har mistanke om, at begge mord har forbindelse til en celeber skilsmissesag mellem en dansk reality-stjerne og en russisk oligark, der slås om forældremyndigheden over deres søn. Men har Nora for en gangs skyld gabt over mere, end hun kan klare? Jagten på sandheden bringer hende ud i de allermørkeste afkroge af London, dér hvor sort magi hersker.

Heksedrengen er tredje bog i Lone Theils’ bestsellerserie om den danske journalist Nora Sand. Fjerde bog Stilleleg udkommer til oktober

☞ Læs mere om Nora Sand serien  

Læs Heksedrengen hvis du: elsker en pageturner af en krimi fyldt med action, spænding og som også indeholder en sidehistorie om hovedpersonen.

Heksedrengen kan købes online her eller i den nærmeste boghandel

Anne-Mette Hancock: Ligblomsten

★ ★ ★ ★ ★ “Da bogen sluttede sad jeg tilbage og tænkte, nej det må ikke slutte her, for jeg vil have mere. Jeg kan kun sige læs denne bog og hold øje med denne forfatter for hun kan gå hen og blive rigtig stor” – Krimifan

Ligblomsten strøg ind Danmarks bestsellerliste da den udkom sidste år og efterfølgende er Anne-Mette Hancock blevet udnævnt til årets krimidebutant.

Ligblomsten er første bog i en krimiserie om journalisten Heloise Kaldan, hvor næste bog er bestselleren Mercedes-snittet.

Heloise modtager pludseligt mystiske breve fra en morder ved navn Anna Kiel. Hun kan ikke forstå, hvad brevene betyder eller hvorfor hun modtager dem. Men da endnu et mord sker, begynder det at gå op for Heloise at hun måske er mere involveret i sagen end hun først troede.

☞ Læs også: Anne Mette Hancock er årets danske krimifund 

Læs Ligblomsten hvis du: elsker krimier med et plot der er skruet gennemtænkt sammen, masser af spænding og vil holdes fanget helt til sidste side.

Du kan købe Ligblomsten online her eller i den nærmeste boghandel

Michael Katz Krefeld: Mørket kalder

★★★★★ – “Krefelds hidtil bedste krimi” – JYLLANDS-POSTEN

I de 11 år vi har haft fornøjelsen af Michael Katz Krefelds forfatterskab, har han leveret den ene hæsblæsende krimi efter den anden, og tilmed modtaget et hav af priser.

Mest kendt er han for sin bestsellerserie om Ravn, men senest er udkommet bestselleren Mørket kalder om politikommissær Cecilie Mars, som sen nattetime kommer til at træffe et fatalt valg.

Cecilies fejltrin er blevet overvåget og filmet, og nu truer en anonym person med at afsløre alt, hvis hun ikke følger hans skræmmende agenda.

Cecilie trækkes ind i en uhyggelig plan om selvtægt, der tvinger hende til at overveje, hvor langt hun er villig til at gå for at skaffe retfærdighed. Samtidig vokser hendes fornemmelse af, at den der truer hende skal findes i hendes omgangskreds.

☞ Læs også: Vi fantaserer alle sammen on at begå selvtægt 

Du kan købe Mørket kalder i den nærmeste boghandel eller online her

Guillaume Musso: Fortidens mørke

Frankrigs bedstsælgende forfatter er tilbage med en rigtig pageturner!

Under en usædvanlig snestorm på Côte d’Azur i 1992 forsvinder Vinca på 19 år, fra en gymnasiekostskole. Hun er efter sigende flygtet sammen med sin filosofilærer, som hun har et hemmeligt forhold til. Ingen ser hende nogensinde igen.

Femogtyve år senere, i 2017, mødes de tre gamle venner Fanny, Thomas og Maxime igen i forbindelse med en genforeningsfest for gamle elever på gymnasiet Saint-Exupéry ved Antibes. De har ikke haft kontakt, siden de tog deres eksaminer. Dengang begik de en frygtelig handling, som har præget deres liv lige siden, og tankerne om, hvad der skete med deres veninde Vinca, er ikke glemt. Da skolen skal have bygget en ny sportshal, og den gamle skal rives ned, er deres hemmelighed i fare for at blive afsløret. For inden i murene ligger knoglerne fra et lig …

Sandheden om, hvad der i virkeligheden skete, skal vise sig at være stærkt foruroligende og smertelig.

☞ Læs også: Drønspændende og fuldstændig uforudsigelig thriller 

Du kan købe Fortidens mørke online her eller hos din lokale boghandler (fra 13. september)

Camilla Grebe: Når isen brister

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – “Fremragende, urovækkende og uhyggelig – FEMINA

Camilla Grebe er en af de mest populære svenske krimiforfattere p.t. og inkasserer den ene fornemme krimipris efter den anden. Er du til et velskrevet persongalleri og intelligent plot, men med knap så meget action, er det Dvale du skal læse.

Dvale kommer uhyggen langsomt snigende, indtil man som læser føler sig altoplugt.

☞ Læs også: Krimien der vil stjæle din nattesøvn  

Camilla Grebe har tidligere skrevet Når isen brister og Husdyret, som begge kan fås i paperback.

Du kan købe Dvale online her eller i din nærmeste boghandel

Niels Krause-Kjær: Mørkeland

Mørkeland

★★★★★ “Et godt plot og smæk for skillingen … Niels Krause-Kjær leverer varen” –  BERLINGSKE

Mørkeland har ligget på de danske bestsellerlister, siden romanen udkom i maj i år.

En ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet myrdes, dagen før der udskrives folketingsvalg, og der er mistanke om svindel på højeste plan i det danske demokrati. Journalisten Ulrik Torp, der efter en fyringsrunde er endt på kontanthjælp, sendes af Jobcenteret i virksomhedspraktik på Dagbladet og begynder at skrive om mordet. Den unge fuldmægtig havde angiveligt fået færten af det omfattende bedrag, og sammen med en praktikant kommer Ulrik Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en udemokratisk dagsorden styret af tweets og facebookopslag.

☞ Læs også: Magtspil og manipulation i romanen Mørkeland

Du kan købe Mørkeland online her eller i din nærmeste boghandel

Stina Jackson: Sommermørke

★★★★★ – “En knugende kold thriller … pokkers uhyggelig” –BERLINGSKE

Du må ikke gå glip af denne kolde thriller der vandt årets bedste skandinaviske krimi (Glasnøglen) i 2019!

I de dybe norrlandske skove er sommernætterne evigt lyse, og med midnatssolen hængende højt på himlen kører Lelle søvnløs rundt hver nat og leder efter sin forsvundne teenagedatter.

Det har han gjort i tre år. Hun forsvandt en dag, hvor hun stod og ventede på bussen. Ingen så noget, og politiet har ikke nogen spor. Derfor har Lelle taget sagen i egen hånd og tjekker minutiøst hver eneste lille side- og skovvej langs landevej 95, også kaldet Silvervägen.

En dag ankommer Meja og hendes mor til den lille by. De skal bo hos en ældre mand, Mejas mor har mødt på nettet. Meja har samme alder, som Lelles datter havde, da hun forsvandt. Hun savner en far, et trygt hjem, en almindelig familie, men må følge sin flyvske og lunefulde mor.

Meja kæmper for at falde til, Lelle kæmper med savnet, og da efteråret nærmer sig, og mørket langsomt sænker sig, forsvinder endnu en ung pige.

☞ Læs også: Det siger læserne om Sommermørke

Du kan købe Sommermørke online her eller i din nærmeste boghandel.

Heine Bakkeid: Mød mig i paradis

Mød mig i Paradis

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – “Suspense for alle pengene” – FEMINA

Norske Heine Bakkeid spæner derudaf med sin krimiserie om den pilleslugende og selvmordstruede tidligere afhøringsleder Thorkild Aske, til stor begejstring for krimifans i hele Skandinavien.

Thorkild Aske har afsonet en fængslesdom i Stavanger og bærer rundt med både fysiske og psykiske ar fra fortiden og et misbrug af psykofarmaka. Meget modvilligt indvilliger han i at hjælpe den berømte krimiforfatter Milla Lind med research til hendes næste bog. Den bygger på en virkelig hændelse, hvor to piger på mystisk vis forsvandt fra et børnehjem. Milla Linds forrige konsulent, som også var politimand, blev dræbt under sin research for forfatteren, og der går ikke lang tid, før Aske fornemmer, at der ligger noget helt andet bag historien om de to piger, Milla Linds rolle og hans forgængers død, end han oprindeligt antog.

Mød mig i paradis er 2. bog i serien der startede med Jeg vil savne dig i morgen, men bøgerne kan sagtens læse uafhængigt af hinanden.

☞ Læs også: Ny krimi fra det norske krimitalent Heine Bakkeid. Læs et uddrag af Mød mig i Paradis.

Du kan købe Mød mig i paradis online her eller i den nærmeste boghandel

Steffen Jacobsen: Proxy

Proxy

Steffen Jacobsen der står bag bestsellerkrimien Trofæ og serien om Michael Sander og Lene Jensen, er nu klar med en nyt krimiunivers om et umage par.

Den pensionerede bogholder og terapeut Anne Holst bliver brutalt myrdet med en afrikansk ritualkniv. Kort efter ryster endnu et mord beboerne i Holbæk: En lokal læge findes stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage.

Efterforsker og krigsveteran Jacob Nordstedt sættes på sagen sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen. De to får travlt med at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser, hvor eneste fællesnævner er den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol. Tanyas forfinede lugtesans kan registrere selv de mindste antydninger af forandringer i dufte – og der er noget på et af gerningsstederne, som lugter forkert. Helt forkert.

 Læs også: Steffen Jacobsen er tilbage med hæsblæsende nyt krimiunivers i Proxy

Du kan købe Proxy online her eller i den nærmeste boghandel (fra 27. september)

Yrsa Sigurðardóttir: Vold

Vold

“Fremragende … en særegen episk spænding” – POLITIKEN

Er du til nordisk noir, uhygge og intelligente plots skal du kigge nærmere på islandske Yrsa Sigurdardottirs krimier. Bøgerne har sikret hende de mest fornemme priser, men det er altså ikke for sarte nerver.

Seneste krimi hedder Vold og er en del af Yrsa Sigurðardóttirs spændingsfyldte krimiserie om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.

Ved det gamle henrettelsessted Galgeklippen finder man liget af en ung, rig investor. Han har tilsyneladende hængt sig. Da hans lig bliver taget ned, står det klart, at der ikke er tale om selvmord. Politiet finder resterne af en besked, der er blevet sømmet fast til hans brystkasse med en sømpistol. Efterforskeren Huldar bliver sendt ud til den døde mands lejlighed, hvor han finder børnepsykologen Freyja. Hun er sammen med en ansat fra Reykjavik Kommune og en lille dreng på fire år, som ikke kan redegøre for, hvorfor han opholder sig i lejligheden. Da man ikke kan etablere en forbindelse mellem drengen og den myrdede mand, og der heller ingen spor er efter barnets forældre, må Freyja og Huldar ved fælles hjælp forsøge at trænge til bunds i, hvad der egentlig er sket. Og det haster med at finde drengens forældre i live, da han meddeler, at hans mor er højgravid.

Smuglæs i Yrsa Sigurðardóttirs Vold

Du kan købe Vold online her eller i den nærmeste boghandel