Her er 10 skønne paperbacks til vinterferien. Uanset om du skal ud at rejse, i sommerhus, besøge familie, eller hvis du bare skal være hjemme. (Psst.. de er også gode, selvom du ikke er så heldig at holde ferie…)

Thomas Korsgaards tragi-komiske coming-of-age roman

dannelsesromaner

Den barske og humoristiske bestsellerroman Hvis der skulle komme et menneske forbi, følger drengen Tue, der vokser op på en gård uden for Skive. Familien er ved at gå fallit og faren låner penge af sin dominerende storebror, der styrer familien med hård hånd. Moren er deprimeret og spiller internetbanko dagen lang. Børneflokken er overladt til sig selv – og Tue må klare sig igennem sine ungdomsår med småkriminalitet og løgne i skolen.

LÆS OGSÅ: Jeg vil fortælle om “taberne”. Fordi jeg kender dem. Det er dét, jeg kommer af

Hvis der skulle komme et menneske forbi er en bevægende og humoristisk historie om afmagt, om at blive voksen for tidligt og om at leve, selv når håbet fordamper fra ens liv.

Køb Hvis der skulle komme et menneske forbi  online her eller i den nærmeste boghandel


Den populære episke familiesaga starter her

Jeffrey Archers store familiekrønike følger en slægt igennem det 20. århundredes store begivenheder. Og det er en virkelig god læseoplevelse!

LÆS OGSÅ: Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer

Hvor der er vilje møder vi Harry, som bor alene med sin mor, efter at hans far efter sigende døde under krigen. Mod alle odds bliver Harry optaget på en prestigefyldt drengeskole, og her bliver han venner med Giles. De to venner viser sig dog at være tættere forbundet, end man lige umiddelbart skulle tro, og dermed er grundlaget lagt for en dramatisk fortælling om de to familier.

Du kan købe Hvor der er vilje online her  eller i den nærmeste boghandel


Årets bedste nordiske krimi

husdyret, camilla grebe, krimi, nordisk krimi,

Camilla Grebe byder på løgne, fordomme, og mørket i mennesker i Husdyret.

Som teenager fandt Malin liget af en lille myrdet pige i skoven omkring Ormberg, hvor hun voksede op. Sagen blev aldrig opklaret. Syv år senere arbejder Malin som kriminalassistent og bliver sendt tilbage til hjembyen Ormberg for sammen med nogle kolleger at grave i den gamle sag og finde nye spor. Men en aften forsvinder Malins ene kollega Peter, og Hanne, som er adfærdspsykolog fra Stockholm, og Peters kæreste, bliver fundet forkommen i skoven uden nogen som helst erindring om, hvad der er sket. Jake, en ung fyr med en stor hemmelighed, finder en dagbog tabt i skovbunden. Og så sker endnu et mord …

LÆS OGSÅ:  Camilla Grebes krimier stjæler din nattesøvn 

Du kan købe Husdyret som paperback her eller i din lokale boghandel


Merete Pryds Helles eminente slægtsfortælling

Merete Pryds Helle fik sit store folkelige gennembrud med slægtskrøniken Folkets skønhed og romanen har vundet et hav af priser, deriblandt De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Folkets Skønhed er baseret på Merete Pryds Helles egen familiehistorie.

LÆS OGSÅ: Merete Pryds Helle om Folkets skønhed

Vi møder Marie, som vokser op på Langeland i 1930’erne. Børnene er mange, pengene få og vold hverdag – også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til hovedstaden for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med på godt og ondt.

Husk også at læse den selvstændige fortsættelse Vi kunne alt 

Du kan købe Folkets skønhed online her eller i din lokale boghandel


1. bog i Katrine Engbergs populære krimiserie

Krokodillevogteren er første bog i Katrine Engbergs bestsellerserie ompolitiassistent Jeppe Kørner og hans makker Anette Werner. Bogen, som er en rigtig Københavnerkrimi med et snedigt og overraskende plot, er første bind i serien om  er en bestsellerserie.

Læs også: Jeg hilser Krokodillevogteren velkommen blandt de bedste krimier, jeg har læst.

I et byhus i indre København, går folkepensionisten Gregers Hermansen forsigtigt ned af trapperne. Underboens dør står på klem og, da Gregers vil støtte sig til dørkarmen falder han ind i lejligheden. Han lander ovenpå liget af en kvinde. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner sættes sagen, der vender op og ned på livet i byhuset.

Du kan købe Krokodillevogteren her eller i din lokale boghandel


En stærk, hjerteskærende og dampende hed fortælling

Forbandede kærlighed er en skøn roman om at komme op til overfladen og lære at elske igen, når kærligheden gør allermest ondt og synes allermest forbandet.

LÆS OGSÅ: Colleen Hoovers dejlige romaner handler om kærlighed i starten af tyverne

Da Tate møder den hemmelighedsfulde pilot Miles for første gang, er det langt fra kærlighed ved første blik.
Snarere, tværtimod.

Det eneste, de to har til fælles, er en gensidig tiltrækning. De kan ikke modstå hinanden og indleder hurtigt et uforpligtende forhold udelukkende baseret på sex. Spørgsmålet er nu blot, om Tate kan overholde de to simple regler, som Miles har opstillet som eneste betingelse for deres forhold: Spørg aldrig ind til fortiden. Forvent ikke en fremtid.

Læs også Colleen Hoovers to nye skønne romaner Uden håb og Altid håb – de kan fx fås på Saxo.com.

Du kan købe Forbandede kærlighed online her eller i din foretrukne boghandel


Gribende skæbneberetning om efterdønningerne af 1. verdenskrig

Den ellers meget anerkendte franske krimiforfatter Pierre Lemaitre har begået et mesterværk af en historisk roman om særligt de psykiske konsekvenser, der fulgte i kølvandet på 1. verdenskrig.

LÆS OGSÅPierre Lemaitre viser mellemkrigstidens dystre og kaotiske Frankrig

Vi møder de to soldaterkammerater Albert Maillard og Édouard Péricourt, som slås for deres liv i krigens brandpunkt. De overlever begge, men hjemme i Paris må de hutle sig igennem tilværelsen. Drømmen om et bedre liv og et ønske om retfærdighed og hævn får dem til at udtænke et svindelnummer af gigantiske proportioner, som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages.

Husk også at læse den selvstændige fortsættelse Flammernes farve.

Du kan købe Vi ses deroppe online her eller i din lokale boghandel


Bogen bag tv-serien Babylon Berlin

Krimi

Den våde fisk er første bog bag TV-serien Babylon Berlin, der blev sendt på DR og foregår i Berlin i 1929. Livet leves med kabareter, svindlere, dejlige damer og gryende nazisme.

Det er det berømte forår, hvor kommunistiske demonstrationer og andre optøjer truer statens sikkerhed. Gereon, som er en desillusioneret, ensom politibetjent fra Køln, bliver overflyttet til Berlin-afdelingen, efter at han har dræbt en psykopatisk massemorder i selvforsvar.

Han opdager liget af en mand i en bil i floden Spree. Offeret, en russer, er helt tydeligt blevet både torteret og myrdet, før han er kørt i vandet. Og før Rath når at se sig om, er han dybt involveret i at opklare sagen om en plan om at smugle firs millioner mark fra det kommunistiske Rusland til Berlin.

LÆS OGSÅ: Volker Kutscher er manden bag bøgerne bag tv-serien Babylon Berlin 

Den våde fisk  kan købes her eller i din foretrukne boghandel.


Skøn roman om tro, retfærdighed, selvtægt, kærlighed, og tilgivelse

Orkansæsonen og stilheden er en historie om de valg, vi træffer og hvordan de påvirker os selv og andre mennesker. Den prisbelønnede og anmelderroste forfatter har senest beriget os med Smaragdsliberen, som udkom sidste efterår.

LÆS OGSÅHar du læst Anne-Cathrine Riebnitzskys 3 anmelderroste romaner?

I denne roman trænger præsten Monica til et afbræk fra en opslidende hverdag og besøger en gammel bekendt i Guatemala, hvor hun løber ind i både en børnehjemspige og en mafioso. Hjemme i Danmark går hendes veninde, forsvarsadvokaten Beate, på jagt med bue og pil. Men Beate har ikke kunnet skyde rådyr, siden hendes mand døde i en tragisk bilulykke. Barndomsvennerne Marcus og Benjamin har hver sine problemer med kærligheden og med den hash, de skal have fordelt på Djursland.

Du kan købe Orkansæsonen og stilheden online her eller i din nærmeste boghandel


Masser af action og plot twists

Frankrigs bedst sælgende forfatter Guillaume Musso begejstrede danskerne, da Opkald fra en engelsom den første af hans romaner blev oversat til dansk. Med Central Park kan thriller-begejstrede læsere kaste sig over endnu en spændende roman fra bestsellerforfatteren.

Romanen starter med, at hovedpersonerne Alice og Gabriel vågner op på en bænk i Central Park, låst fast til hinanden med håndjern. En række ubesvarede spørgsmål hober sig op, men det altoverskyggende spørgsmål er dog dette: Hvordan er de endt i denne uforklarlige situation? I deres jagt på svar støder de på en sandhed, som vender op og ned på deres liv.

LÆS OGSÅ: Musso leverer drønspændende og uforudsigelig thriller 

Læs Central Park hvis du: trænger til en fuldstændig utilregnelig krimi, du først regner ud på sidste side fyldt med plottwists og action.

Du kan købe Central Park online her eller i din foretrukne boghandel