Fiktion Aktuelt Inspirationslister og guides

10 fantastiske romaner du skal læse i 2018

Hvad skal du læse i 2018? Uanset om du er til store amerikanske romaner, historisk fiktion eller gribende familieportrætter, kan du glæde dig til en perlerække af bøger i det kommende år.

Årets første 6 måneder byder bl.a. på nyt fra spanske Carlos Ruiz Zafón, engelske Jeffrey Archer og danske forfattere som Thomas Korsgaard og Knud Romer.

Læs med her og bliv inspireret til, hvilke bøger der skal stå øverst på din læseliste!

Den fabelagtige familien Frank af Michael Frank

Den fabelagtige familien Frank er et gribende portræt af en familie, der smuldrer under én kvindes dominerende personlighed.

⭐⭐⭐⭐⭐ “Alle familier har det vel, intriger, tabuer, magtkampe og en masse andet snavs spundet ind i relationerne. Men få steder er nettet så komplekst og klaustrofobisk som hos amerikanske Michael Frank. Det har han nu skrevet memoirer om. »Den fabelagtige familien Frank« hedder bogen, som er hans debut, men som forhåbentlig er første bog i et stort forfatterskab.” – BERLINGSKE

⭐⭐⭐⭐ “Grum, morsom, læseværdig og tindrende velskrevet” – KRISTELIGT DAGBLAD

LÆS OGSÅ: Found in Translation: En forfatters møde med sin oversætter

Den fabelagtige familien Frank udkommer den 8. januar. Forudbestil den her.


Alle de liv af Signe Langtved Pallisgaard

“Kan du ikke skrive ned, hvad der ville være sket? Bare et par brudstykker. Så er det næsten, som om det kommer til at ske?” spørger Solveig sin veninde Emilie, der er forfatter. De har været veninder hele livet, og sammen er de to kvinder taget på road trip i Californien. Rejsen er en slags afslutning, for Solveig lider af den dødelige sygdom ALS.

❤❤❤❤❤❤ “Jeg har sjældent læst noget så værdifuldt, rørende, vigtigt og bevægende” – Julia Lahme, FEMINA

Signe Langtved Pallisgaards anden roman er en følsom blanding af road trip, venskab og sygdom.” – WEEKENDAVISEN


Ud af ensomheden af Benedict Wells

“En svær barndom er som en usynlig fjende: Du ved aldrig, hvornår den kommer efter dig.” – CITAT FRA BOGEN

Romanen er den tyske forfatter Benedict Wells første roman på dansk og oversat fra Vom Ende der Einsamkeit. I 2016 modtog han EUs store litteraturpris. Hans bøger er oversat til 25 sprog.

Ud af ensomheden udkommer den 4. april.


Vejen til Alberta af Brian Dan Christensen

“Vejen til Alberta har stærke karakterer, fed stemning og en slutning, der lyder som en popsang.” – WEEKENDAVISEN

❤❤❤❤❤ “En mordgåde, et mysterium, en roadmovie og en erkendelsesroman i ét og samtidig skrevet så præcist og fokuseret, at hvert eneste ord når langt ind. Nyd den.” – FEMINA

Læs også interviewet med forfatter Brian Dan Christensen.


Pas på, hvad du ønsker dig af Jeffrey Archer

Pas på, hvad du ønsker dig er fjerde bind i CLIFTON-KRØNIKEN, en episk fortælling om magt og kærlighed, forræderi, hævn og familiebånd.

LÆS OGSÅ: Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer


Flammebæreren af Bernard Cornwell

England befinder sig i en tilstand af skrøbelig fred. Northumbriens vikingehersker, kong Sigtryggr, og saksernes dronning Æthelflaed har sluttet våbenhvile. Så nu får Englands største kriger, Uhtred af Bebbanburg, endelig chancen for at generobre det hjem, hans svigefulde onkel stjal fra ham for mange år siden.

Flammebæreren er den tiende bog i Bernard Cornwells serie ‘Saksernes fortællinger’.

LÆS OGSÅ: Bernard Cornwells vikinge-serie fortsætter

Flammebæreren udkom den 8. marts. Se rækkefølgen på Bernard Cornwells vikingeserie her.


Åndernes labyrint af Carlos Ruiz Zafón

Barcelona i slutningen af 1950’erne. Daniel Sempere, drengen der opdagede en bog, som kom til at forandre hans liv, er i gang med at afdække mysteriet om sin mors død. Et mysterium, der har åbnet en sorg og en afgrund i hans sjæl. Da Alicia Gris dukker op, skal hun vise sig at være den person, der hjælper ham med at finde forklaringen på familiens hemmelige historie – men til en meget høj pris.

Åndernes labyrint er en fortælling fuld af idenskab, intriger og eventyr. Denne roman afslutter Carlos Ruiz Zafóns store saga, De glemte bøgers kirkegård, der blev indledt med Vindens skygge i 2004.

LÆS OGSÅ: 10 smukke Carlos Ruiz Zafón-citater

Åndernes labyrint udkommer den 22. marts.


Det glemte brev af Jillian Cantor

I Østrig i 1938 må den unge Kristoff overtage sin jødiske mesters virke med at lave frimærker til tyskerne, da mester forsvinder under Krystalnatten. Selv om Kristoff sætter sit liv på spil, hjælper han den østrigske modstandsbevægelse med at lave falske identitetspapirer til jødiske familier. Da han midt i krigens brutale kaos forelsker sig hovedkulds i mesters datter Elena, må han finde en måde at redde hende og sig selv på.

I 1989 i Los Angeles støder Katie Nelson på sin fars frimærkesamling og sender den til vurdering hos eksperten Benjamin, som opdager et sjældent østrigsk frimærke fra 1940’erne på et brev, der aldrig er blevet afsendt. Katies far har Alzheimer’s, så for at finde svar på, hvor det mystiske brev kommer fra, rejser Katie til Berlin, hvor muren netop er faldet. Her bliver hun konfronteret med en familiehistorie fuld af lidenskab og tragedie, der går på tværs af kontinenter og generationer.

Det glemte brev udkommer den 27. marts.


Pasfotos af Einar Mar Gudmundsson

Pasfotos er en rejseroman, en kærlighedsroman og en udviklingsroman. Her er boblende menneskeliv og glødende ungdom, markante personer, sjove historier og grumme skæbner – det hele vævet sammen af Einar Már Guðmundsson sammen med velkendt snilde.

Romanen er den unge mand Haralds beretning om en længst svunden sommer, hvor han begiver sig til Norge for at arbejde og lære verden at kende. Men regnestykket tager ikke højde for kærligheden, som sætter streger i alle regninger.

Pasfotos udkommer den 6. april.


En dag vil vi grine af det af Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard tog læsere og anmeldere med storm med sin debutroman “Hvis der skulle komme et menneske forbi“. “En dag vil vi grine af det” fortsætter den stærke og sørgmuntre fortælling om Tue, der vokser op i et hjem, hvor børn overlades til sig selv, og hvor voksne ikke rigtig magter at være forældre. Det er en fortælling om ensomhed og fysisk og psykisk vold som en del af hverdagen. Men det er samtidig en lun og ikke-fordømmende karakteristik af livet i en hårdt prøvet familie, hvor realiteterne sjældent lever op til intentionerne.

LÆS OGSÅ: Jeg vil fortælle om “taberne”. Fordi jeg kender dem. Det er dét, jeg kommer af

En dag vil vi grine af det udkommer den 3. maj.


Kort over Paradis af Knud Romer

Knud Romer kort over paradis

12 år efter den prisbelønnede debut “Den som blinker er bange for døden” er Knud Romer tilbage med en omvendt dannelsesroman. “Kort over Paradis” viser vejen til helvedet.

Glæd dig til et monumentalt litterært værk fra Knud Romer. Udkommer 8. juni 2018.