Fiktion Inspirationslister og guides

10 fantastiske murstensromaner du bør læse denne sommer

Du kender det sikkert: At kigge på en murstensroman en hel vinter og glæde sig til at læse romanen. Men du vil egentlig gerne vente til den dag, hvor du kan læse bogen uden for mange afbrydelser.

Mange benytter sommeren, og det afbræk fra hverdagen som ferien giver, til at dykke ned i de lidt tungere bøger. De bøger, der byder på fantastiske historier og en oplevelse for livet.

Hvis du denne sæson planlægger at få en på opleveren med en tyk bog, har vi her fundet 10 fantastiske murstensromaner frem, som vil forsøde din sommer.

Er du til e-bøger, kan du finde de fleste på iBooks, Saxo.com eller Plusbog.dk. Du kan også finde de fleste bøger på streamningtjenesterne Bookmate, Storytel og Mofibo.

Hvis du er på Bookmate, har vi oprettet en boghylde med bøgerne. Så er det bare om at gå i gang med læsningen!

Paul Auster: 4 3 2 1

murstensroman sommerlæsning

Paul Austers nye roman 4 3 2 1, er den ultimative murstensroman til hele sommeren. Hvis du kun skal købe én roman denne sommer – så er 4 3 2 1 et rigtig godt bud, da det faktisk er fire parallelle fortællinger samlet på 968 sider!

4 3 2 1 er fortællingen om Archibald Isaac Ferguson, født den 3. marts 1947 i New Jersey. Fra den dag kommer Fergusons liv til at tage fire samtidige, men ganske forskellige retninger.

 

★★★★★ – BØRSEN 

★★★★ – JYLLANDS-POSTEN

“Fans af Paul Auster vil elske 4 3 2 1” – DAGBLADET INFORMATION

“Paul Austers største, mest hjerteskærende og overbevisende roman … Auster tryllebinder med sit sitrende sprog” – LITTERATURSIDEN.DK 

Læs mere om 4 3 2 1 her.

Du kan købe Paul Austers 4 3 2 1 her eller hos din lokale boghandler.

Nathan Hill: Niksen

murstensroman sommerlæsning

Satirisk og bevægende roman, som begejstrede anmelderne og vores læseklub tidligere på året, og som vil give dig alle tiders sommerlæsning.

Da Samuel var lille forlod hans mor pludselig hjemmet. Tyve år efter dukker hendes navn op i medierne, som beskriver Faye som en radikal hippie med en fortid i Chicagos protestbevægelse i 1968. Men så vidt Samuel ved, var hans mor en helt almindelig pige fra Iowa.

Da Samuel går i gang med at grave i sin familiehistorie, finder han hemmeligheder, der tvinger ham til at se sin mor – og sig selv – i et nyt lys.

♥♥♥♥♥♥ “Sublim roman” – POLITIKEN

“Formiddabelt underholdende” – WEEKENDAVISEN

Hent en læseguide til Niksen her.

Du kan købe Niksen her eller hos din lokale boghandel.

 

Matthew Thomas: Vi er ikke os selv

murstensroman sommerlæsningDyk ned i de sidste 50 års samtidshistorie i denne mursten. Her møder du en episk og storladen historie om en families kamp for succes og lykke.

Den irske immigrant Eileen vokser op i et dysfunktionelt hjem i Queens. Da hun møder Ed, tror hun, at hun har fundet den perfekte partner: en mand, der kan opfylde hendes sociale ambitioner. Da de bliver gift, går det dog hurtigt op for Eileen, at parrets ambitioner ikke er ens.

Samtidig bliver Ed mere og mere mærkelig, og det viser sig, at han i en alder af kun 51 har fået Alzheimers.

“En af de bedste romaner, du kommer til at læse i år” – NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

Du kan købe Vi er ikke os selv her som e-bog eller lydbog eller låne murstensromanen på biblioteket.

Garth Risk Hallberg: Byen brænder

murstensroman sommerlæsning

En storslået roman om kærlighed, forræderi og tilgivelse, og om hvad mennesker har brug for hos hinanden for at overleve.

New York, Nytårsaften 1976. Da klokken nærmer sig midnat, bliver en ung kvinde skudt. Opklaringen af skudepisoden påvirker en række menneskers liv og fletter deres skæbner sammen. Da den legendariske strømafbrydelse et halvt år senere mørklægger byen, forandres deres liv for evigt.

et indblik i den virkelige begivendhed, New Yorks strømafbrydelse, som inspirerede Garth Risk Hallberg til at skrive Byen brænder.

★★★★★ – “Et fortælleteknisk mesterværk.”- JYLLANDS-POSTEN

★★★★★ – BERLINGSKE

“En af de bedste og mest ambitiøse amerikanske debutromaner i lang tid.” INFORMATION

“Tegner et forførende billede af byen, vi alle elsker, og som aldrig sover.” POLITIKEN

 

Du kan købe Byen brænder her eller i din lokale boghandel

 

Stephenie Meyer: Kemikeren

 murstensroman sommerlæsningVi er langt fra vampyrer, kys og suk i denne actionprægede thriller fra Twilight forfatteren Stephenie Meyer, som giver dig mange timers god underholdning. Her har vi at gøre med en kvindelig actionhelt, en mellemting mellem James Bond og Jason Bourne, som virkelig kan sit kram.

Hun er en eksagent på flugt fra sin tidligere arbejdsgiver, da hun bliver nødsaget til at tage en sidste sag for at rense sit navn og redde sit liv.

Hun bliver sjældent det samme sted eller bruger det samme navn i særlig lang tid af gangen. Hendes tidligere arbejdsgiver har slået den eneste person, hun kunne stole på ihjel, og hendes viden udgør en trussel. De vil have hende af vejen, jo før jo bedre.

Du kan købe Kemikeren her eller hos din lokale boghandler.

Justin Cronin: Spejlbyen

murstensroman sommerlæsningEr du til sci-fi og fantasy vil Justin Cronins medrivende murstenstrilogi underholde dig hele sommeren.

Alle bind i serien er nemlig +750 sider.

Spejlbyen er tredje bind om et virusudbrud, hvor vampyrlignende væsener har overtaget verden.

Små kolonier af overlevende mennesker må leve side om side med disse overnaturlige væsner, der konstant er på jagt efter nyt blod. Nu er alt stille, men varsler stilheden enden på mareridtet eller evig mørke? Kan de overlevende genopbygge samfundet og skabe en håbefuld fremtid? Forude venter den absolut sidste kamp mellem lys og mørke …

Den første og De tolv er de første to bind i serien.

Du kan købe Spejlbyen her eller hos din lokale boghandler.

Donna Tartt: Stillidsen

murstensroman sommerlæsningHvis du gerne vil bruge sommeren på at blive opdateret i romaner der i senere tid er blevet premieret med litteraturpriser i den tunge klasse er Stillidsen, som fik Pullitzerprisen for nogle år siden, et godt bud.

Stillidsen er en gribende dannelsesroman og en uforglemmelig odyssé gennem Amerika.

Theo Decker er 13 år, da han overlever en eksplosion på et kunstmuseum i New York, mens hans elskede mor omkommer. Ved ulykken kommer han i besiddelse af et værdifuldt kunstværk fra 1600-tallet. Han bærer det eftertragtede maleri med sig igennem sin ungdom, og efterhånden trækkes han ind i kunstens kriminelle og dødsensfarlige underverden.

Du kan købe Stillidsen her eller i din lokale boghandel.

Michael Katz Krefeld: Sort sne falder

murstensroman sommerlæsningEr du krimifan og har du lyst til at udforske Michael Katz Krefelds tidlige forfatterskab er Sort sne falder et virkelig godt udgangspunkt for perfekt sommerlæsning. Bogen er en selvstændig fortsættelse af Protokollen og er en højdramatisk konspirationsthriller.

Da den skandaleramte politiker Peter Levin bliver udsat for et attentatforsøg, vendes et knusende valgnederlag til en sympatisejr for det lille midterparti. Partiet får magten til at vælge landets næste statsminister.

PET-chef Nikolaj Storm og kriminalkommissær Katrine Bergman efterforsker attentatet, der peger mod miljøaktivister. Men da liget af den myrdede attentatmand dukker op, fører efterforskningen frem til en hemmelig loge, som også Storms afdøde far, den afdøde arkitekt Herman Storm, var en del af.

Du kan købe Sort sne falder her eller i din lokale boghandel.

John Irving: Sidste nat i Twisted River

murstensroman sommerlæsningRoman er et rørende portræt af far og søn og samtidig et fantastisk billede af USA gennem 50 år. Historien indeholder selvfølgelig elskelige eksistener og skæve situationer i bedste John Irving stil.

Sidste nat i Twisted River starter i 1954 i spisehuset i en savværks- og skovhuggerby i den nordlige del af staten New Hampshire, hvor 12-årige Danny forveksler den lokale undersherifs kæreste med en bjørn. Det får katastrofale følger.
Hans far, Dominic, enkemand og kok på stedet, kender til undersheriffens temperament og beslutter, at de nok gør bedst i omgående at forlade området. Danny og Dominic begiver sig derfor ud på en rejse, der fører dem til Boston, videre til det sydlige Vermont og til slut til Toronto. Deres tur strækker sig over de følgende fem årtier og byder på en lang række begivenheder og møder med mennesker.

Du kan købe Sidste nat i Twisted River her eller hos din lokale boghandler.

Karl Ove Knausgaard: Min kamp bind I – VI

murstensroman sommerlæsningKan du lide bøger, der eksperimenterer med genrer og samtidig er stor kunstnerisk iscenesættelse, er Karl Ove Knausgaards imponerende værk Min kamp lige noget for dig.

Dette værk, som består af seks bind, indeholder nemlig ikke mindre end 2500 siders selvbiografi, essaysamling, kulturkritik, dannelsesroman, hverdagsskildringer og intellektuelle essayistiske passager.

Den selvbiografiske murstensroman beskriver Knausgaard opvækst, voksne liv og det, at forholde sig til at være forfatter og kunstnerisk at selviscenesætte sig som et produkt af den moderne tids mediebillede.

Du kan købe Karl Ove Knausgaard: Min kamp her eller i din lokale boghandel.

Jeg er hende, der laver lister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har sammenfattet her på sitet! Jeg elsker bøger og har efterhånden samlet en hel del i løbet af de 15 år, jeg har været i bogbranchen. Og så er jeg en febrilsk samler af kogebøger.