De dage, hvor vi kan slutte af med et dejligt glas på terrassen, er desværre ved at være nået sin ende. I stedet kan vi trække os indenfor og nyde en skøn bog. Her anbefaler vi 10 gode, som vi lover er mindst lige så godt som, (og måske endda bedre end) et glas rosé.

15 blændende og underholdende noveller

Tyverier af Thomas Korsgaard

15 noveller om hemmeligheder, ensomhed og store forhåbninger.

Tyverier skriver Thomas Korsgaard om betydningsfulde øjeblikke i en række personers liv. Om at blive konfronteret med sin fortid på et posthus. Om at kravle ud ad vinduet til en familiefrokost efter at have fået sandheden at vide. Om at være på jagt efter årets nytårsmiddag i en container. Om at forsøge at sælge en forsikring til en døende og meget mere.

Ikke mindst handler fortællingerne om at stjæle ting og sager – og liste hemmeligheder ud af folk – uden at det nogensinde bliver opdaget.

Thomas Korsgaard debuterede som 21-årig i 2017 med Hvis der skulle komme et menneske forbi, og året efter kom fortsættelsen En dag vil vi grine af det. Begge romaner, som i et vist omfang er inspireret af hans eget opvækst på en gård uden for Skive, fik en overvældende positiv modtagelse, og han er bl.a. blevet kaldt “Et af Danmarks absolut mest opsigtsvækkende og overbevisende litterære talenter”.

LÆS OGSÅ: ”Vi er så bange for at tabe ansigt.” – Thomas Korsgaard om novellesamlingen Tyverier

Du kan købe Tyverier online, bl.a. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 19. september 2019.


Skøn, underholdende satirisk roman

Sku' det være en anden gang af Sarah Skyt Persson

Sydbank Herning holder sin årlige julefrokost. I banken arbejder Maria som kasserer. Hun er single, barnløs og har et forhold til sin gifte chef, og intet af det stemmer overens med det voksenliv, hun havde forestillet sig.

Hun vil være effektiv og fokuseret på at opnå den succes, som er passende, når man bor i Danmarks mest succesfulde by. Det er tid til at generobre kontrollen, synes Maria.

Sarah Skyt Perssons debutroman Sku’ det være en anden gang? forløber over en uge i december og er en morsom og fed satire på det moderne liv.

Du kan købe Sku’ det være en anden gang online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Sorg, ensomhed og rendyrket raseri

Florida af Lauren Groff

Lauren Groffs novellesamling, Florida, beskriver skyggesiden af solskinsstaten. Her hersker det farlige, det uperfekte og det mørke – i naturen og ikke mindst: i relationer mellem mennesker.

I elleve fortættede noveller møder vi bl.a. to pigebørn ladt alene på en øde ø, et barnløst par, en ensom dreng – og ikke mindst: en stålsat, men desperat kvinde, fanget i ægte- og moderskabets kærligt snærende bånd.

Groff udfolder sine fortællinger om sorg, ondskab, ensomhed, familie og rendyrket raseri med fintregistrerende præcision, indlevelse, humor og alvor.

På dansk er Lauren Groff tidligere udkommet Skæbne og hævnFlorida var finalist til National Book Award 2018.

LÆS OGSÅ: Skæbne og hævn af Lauren Groff. Hvilke hemmeligheder skjuler du for dine nærmeste?

Du kan købe Florida online, fx hos Saxo, eller i din lokale boghandel


Efterårets biografhit

kvinden i vinduet thriller

Hvis du planlægger at se denne stjernespækkede film i biografen, så kan vi kun anbefale også at læse romanen! Glæd dig til denne pageturner som er en intens og spændende domestic noir.

Kvinden i vinduet byder på psykologiske gys, en utilpasset og lidt usympatisk hovedperson, en utilregnelig fortæller – kort sagt ALT det bedste, vi elsker i domestic noir genren.

Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. Hun får angstanfald ved tanken om at gå udenfor, og får dagene til at gå med at se gamle sort-hvid film, chatte på nettet, drikke (lidt for meget) vin og udspionere sine naboer.

Overfor bor den perfekte familie,  men en aften, ser Anna moren i huset falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men da hun åbner døren, sortner det for hendes øjne. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig, at Anna er psykisk ustabil. Hendes lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden?

Læs de første 5 kapitler af Kvinden i vinduet

Du kan købe Kvinden i vinduet i alle landets boghandlere eller på eksempelvis Saxo.com lige her.


Donna Tartts Pulitzer-vinder

Gribende dannelsesroman og en uforglemmelig odyssé gennem Amerika. Roman blev præmieret med Pullitzerprisen.

Theo Decker er 13 år, da han overlever en eksplosion på et kunstmuseum i New York, mens hans elskede mor omkommer.

Ved ulykken kommer han i besiddelse af et værdifuldt kunstværk fra 1600-tallet. Han bærer det eftertragtede maleri med sig igennem sin ungdom, og efterhånden trækkes han ind i kunstens kriminelle og dødsensfarlige underverden.

Du kan købe Stillidsen online, fx. på Saxo.com


Usædvanlig og bemærkelsesværdig spændingsroman

Harpiks er en smuk fortælling om kærlighed, loyalitet og omsorg. Men det er også en gysende beretning om angst for at miste, om fastholdelse, splittelse og paranoia – og om utilsigtet ondskab. Romanen er blevet tildelt Glasnøglen 2016, som gives for ‘Nordens bedste spændingsroman’.

LÆS OGSÅAne Riel skriver, så du bliver varm om hjertet, mens det løber dig koldt ned ad ryggen

Liv vokser op på en lille ø sammen med en mor, som er for stor til at kunne forlade soveværelset, og en far, der fylder hjemmet op med skrammel og melder sin levende datter død. At han også kvæler sin egen mor, synes ret naturligt for Liv, som i begyndelsen ikke sætter spørgsmålstegn ved den forkrøblede verden, hun præsenteres for. Hun tvivler da heller ikke på, at hun selv er elsket af den far, som holder hende skjult i en gammel container.

Ane Riel er aktuel med en ny roman til oktober. Forudbestil Bæst her.

Køb Harpiks i din nærmeste boghandel eller online, fx. på Saxo.com


Skøn roman om tro, retfærdighed, selvtægt, kærlighed, og tilgivelse

Orkansæsonen og stilheden er en historie om de valg, vi træffer og hvordan de påvirker os selv og andre mennesker. Den prisbelønnede og anmelderroste forfatter har senest beriget os med Smaragdsliberen, som udkom sidste efterår.

LÆS OGSÅHar du læst Anne-Cathrine Riebnitzskys 3 anmelderroste romaner?

I denne roman trænger præsten Monica til et afbræk fra en opslidende hverdag og besøger en gammel bekendt i Guatemala, hvor hun løber ind i både en børnehjemspige og en mafioso. Hjemme i Danmark går hendes veninde, forsvarsadvokaten Beate, på jagt med bue og pil. Men Beate har ikke kunnet skyde rådyr, siden hendes mand døde i en tragisk bilulykke. Barndomsvennerne Marcus og Benjamin har hver sine problemer med kærligheden og med den hash, de skal have fordelt på Djursland.

Du kan købe Orkansæsonen og stilheden online her eller i din nærmeste boghandel


En foruroligende fortid og en hæsblæsende menneskejagt i vildmarken

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker. Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen.

LÆS OGSÅ: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Karen Dionne har skrevet en thriller, der begynder efter det, der normalt er det dramatiske højdepunkt: en kidnapning, og Dionnes plot tager herfra et par tvists og slutter med en hæsblæsende menneskejagt.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤  – POLITIKEN  ★ ★ ★ ★ ★ ★  – EKSTRA BLADET 

Du kan købe Dyndkongens datter i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com


Maren Uthaugs prisbelønnede slægtsroman

Maren Uthaug er tilbage med et brag af en slægtsroman om kærlighed og indavl.

★★★★★ “Simpelthen en brandgod bog” – Fyens Stiftstidende

Johan gifter sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

Maren Uthaug er aktuel med en ny skøn roman til november. Forudbestil En lykkelig slutning her.

Du kan købe Hvor der er fugle online her eller i din lokale boghandel.


Margaret Atwoods dystopiske mesterværk

Margaret Atwoods klassiker fra 1985, i helt nyoversat udgave i paperback. Bogen, som i øjeblikket bliver sendt som tv-serie på HBO nordic, er Atwoods hovedværk. Til efteråret udkommer den længeventede fortsættelse Gileads døtre, der allerede inden udgivelsen er nomineret til den prestigefyldte Booker Prize.

Forudbestil Gileads døtre her

En grusom beretning fra den nære fremtids USA, der er blevet til et diktatur.
De få fødedygtige kvinder, der er tilbage, efter at størstedelen af befolkningen er steril, er blevet placeret hos den mandlige elite, så deres slægt kan videreføres. Hvis tjenerinderne nægter, bliver de slået ihjel.

Du kan købe Tjenerindens fortælling online her eller i din nærmeste boghandel.