Romaner

Wilbur Smith fascinerer stadig

Er du vild med historisk fiktion og dramatiske beretninger? Så har du helt sikkert hørt om Wilbur Smith før. Måske har du endda et par af hans bøger stående derhjemme. Den sydafrikanske forfatters bøger er blandt verdens bedst sælgende, og han har skrevet 36 romaner, der alle er oversat til dansk. En række af hans romaner er til at finde via vores webshop eller i andre boghandlere, mens nogle kun er tilgængelige via biblioteket eller streamingtjenester.

Men fordi hans forfatterskab er så stort, kan det måske være svært at få overskue. Hvis du ikke helt ved, hvor du skal starte med Wilbur Smith – eller hvis du bare trænger til et overblik over hans enorme forfatterskab – guider vi dig her igennem hans bøger. Glæd dig til at stifte bekendtskab med en forfatter, der har taget verden med storm!

Screen Shot 2016-05-18 at 12.10.52
Jan Hedegaard gæstede i sommers Go’ Morgen Danmark for at tale om Wilbur Smiths forfatterskab. 

Courtney-serien

Courtney-serien er Wilbur Smiths mest kendte bogserie. Serien er en slægtskrønike, der følger Courtney-familien gennem flere generationer – fra 1860’erne til 1980’erne. Det er en stærk og realistisk, hensynsløs og åbenhjertig, men også eventyrlig bogserie fra pionerernes og zulukrigernes Afrika, guldfeberens og elfenbensjagtens Afrika.

Når løven jager, den første bog i Courtney-serien, er et oplagt sted at begynde med Wilbur Smith. Bogen er nemlig Wilbur Smiths debutroman, der fik ham til at tage springe fra revisor til fuldtidsforfatter. Den nyeste bog i serien, Den gyldne løve, udkom i maj 2016 og byder på et gensyn med karaktererne fra Når løven jager.

dengyldneløve

 1. Når løven jager
 2. Torden over landet
 3. I løvens spor
 4. Den brændende kyst I-II
 5. Magtens sværd I-II
 6. Vredens land I-II
 7. Ingen kender dagen
 8. Ræves bytte I-II
 9. Rovfuglene I-II
 10. Monsun I-II
 11. Blå horisont I-II
 12. Assagai
 13. Den gyldne løve
 14. War Cry (udkommer på dansk den 1. maj)

Ballantyne-serien

Ballantyne-serien er en familiekrønike, der består af fire romaner. Romanerne beskæftiger sig med Ballantyne-familien og løber fra 1860’erne til 1980’erne. Sideløbende med familiens liv, får man også en levende historisk fortælling om Zimbabwes tilblivelse.

 1. Når falkene flyver I-II
 2. Stenfalkenes land I-II
 3. Falkene vender tilbage I-II
 4. Leoparden jager i mørke I-II

Courtney og Ballantyne-serien

I Solens sejr smelter Wilbur Smiths to romanserier sammen, da Courtney-familien og Ballantyne-familien mødes for første gang.

Bogens handling udspiller sig under borgerkrigen i Sudan i 1884. Ryder Courtney er taget til fange og i sit fangenskab møder han soldaten Kaptajn Penrod Ballantyne. Det viser sig hurtigt, at Ryder og Penrod må samarbejde for at holde dem de elsker i sikkerhed.

 1. Solens sejr

Egypter-serien

Wilbur Smiths Egypter-serie udspiller sig i Theben i det ældgamle Egypten, hvor vi møder faraoer, slavepiger og ulykkeligt forelskede. Der berettes om dagligdag og lidenskab i det gamle Ægypten, på et tidspunkt hvor nationen rystes i sin grundvold af krig og magtbegær.

 1. Flodguden
 2. Den syvende skriftrulle
 3. Magiens mester
 4. Den 11. plage
 5. Ørkenguden
 6. Farao

Hector Cross-serien

wilbur smith udyret

Hector Cross-serien handler om den tidligere major i det britiske specialkorps SAS, Hector Cross. Hans veje krydses med den unge oliearving Hazel Bannack, som oplever sit livs mareridt under et cruise i det indiske ocean, da hendes yacht bliver kapret af somaliske pirater …

 1. Afrikas horn
 2. En ond Cirkel
 3. Udyret 

Selvstændige romaner

 • Mørket under solen
 • Flammer over floden
 • Guldminen
 • Diamantjægerne
 • Solfuglen
 • Ørneflugt
 • Tigerens øje
 • Slugten
 • Grådig som havet
 • Forræderi på højt plan
 • Elefanternes sang