Mad og drikke Madværkstedet

Thomas Castbergs romescosauce

Thomas Castbergs romescosauce

Hvem elsker ikke den fløjlsbløde, lækre, røde romescosauce, som tilbehør til saltkartofler, bøffer, grillmad mm.? Og hvem havde troet, at den var så enkelt at lave?

Prøv denne nemme – og sunde – opskrift på romescosauce fra bogen Thomas Castberg Masterclass. 

Se opskriften på Thomas Castbergs romescosauce her:

thomas-castberg-masterclass-lindhardt-og-ringhof-romescosauceBag om den lækre romescosauce

Romescosauce er en meget skøn og sund sauce, som er utrolig nem at tilberede. fantastisk skøn og utrolig nem sauce, at tilberede. Det er en tyk, rød sauce der er lækker at bruge ovenpå brød, grillede grøntsager, dip og til kød. Den fløjlsbløde romescosauce består af tomater, peberfrugter, løg, hvidløg, mandler og jomfruolivenolie med chilier og sherryeddike. Den smager forrygende selvom den er stærk på grund af chillierne. 

Romescosaucen, som kan nydes enten kold eller varm, stemmer fra Catalonien i Spanien, hvor man traditionelt bruger den til fisk og skaldyrsretter. Det er en nem sauce at lave, da den ikke skal koges op, men blendes.

Thomas Castbergs romescosauce

Om bogen Thomas Castbergs Masterclass:

Bogen Thomas Castbergs Masterclass hvori du kan finde opskriften til den lækre, fløjsbløde og sunde romescosauce, giver dig en unik mulighed for selv at tilberede mad, som du ellers kun får på restauranter-

Du kender muligvis Thomas Castberg fra Masterchef, hvor han som dommer vurderer gæsternes kreationer og giver råd til, hvordan de fremadrettet kan optimere deres madkundskaber. I Thomas Castbergs Masterclass er det nu dig, som får alle de gode råd.

Thomas Castberg har blandt andet været kok hos Kommandanten, som var en Michelin-restaurant samt køkkenchef hos Aarstiderne og Meyers Madhus.

Opskrifterne i bogen er korte, idet der i højere grad er fokus på proces-billeder, som er det, der vejleder dig igennem din proces i køkkenet. Hver opskrift strækker sig over 4-6 billeder, og viser madlavningen trin for trin fra ingredienser over tilberedning til anretning.

Leder du efter flere lækre opskrifter? Se vores kategori over lækre madopskrifter, som også vil introducere dig til en masse lækre, farverige og skønne kogebøger, der vil inspirere din madlavning i dagligdagen og til fest.

Se også 13 gode og inspirerende kogebøger.

Du kan låne Thomas Castbergs Masterclass på biblioteket.

Thomas Castbergs romescosauce



3 skønne kogebøger vi også anbefaler:




Smagen af Nordafrika og Sydspanien

Thomas Castbergs romescosauce

Sam og Sam Clark bringer smage fra det sydlige Spanien og Nordafrika ind i hverdagskøkkenet med kogebogen Moro Easy. Kendt for deres udforskende, smagscentrerede madlavning, som kun kræver få ingredienser, har de sammensat mere end 100 lækre og simple opskrifter, der er klar på minutter, og ideelle til både hverdag og fest.

Moro beskriver en kulinarisk tradition, der oprinder i de muslimske maureres erobring af Spanien i år 711, hvor de dermed bragte smagene fra Nordafrika til det sydspanske køkken. I opskrifterne kombineres intense smage og en ukompliceret tilgang til madlavning. Opskrifterne inkluderer blandt andet stegte auberginer med granatæble og pistacie, stegt havtaske med citron og koriander, og kylling med syltet citronlabneh.

Du kan købe MORO online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.




Store smagsoplevelser gjort helt simpelt

Enkelt, Yotam Ottolenghi, Ottolenghi, kogebog, kogebøger, nem mad, let mad, lækker mad

I ENKELT viser stjernekokken Yotam Ottolenghi, hvordan store smagsoplevelser og madlavning kan gøres helt simpelt alt efter, hvordan du selv arbejder bedst i et køkken.

Er du typen, der vil lave hurtig mad med få ingredienser, holder du af at forberede maden i god tid eller foretrækker du at lave ovnretter, der passer sig selv i timevis. Der er mulighed for det hele med ENKELT.

ENKELT er en stor og flot kogebog med 130 opskrifter – både til den hurtige aftensmad og til trerettersmenu.

Du kan købe ENKELT af Yotam Ottolenghi online her eller i din lokale boghandel.




100 uimodståelige retter fra det indiske køkken

Thomas Castbergs romescosauce

Dhaba Walla er de små madboder og spisehuse, du finder overalt i Indien – og på kokken Safis madsteder i Danmark.

I denne bog inviterer han os på 100 uimodståelige retter fra det indiske køkken. Der er både opskrifter på populære retter som butter chicken, dhal og lammecurry, men også på mindre kendte retter, der ikke desto mindre fortjener stjernestatus.

Det gælder blandt andet sprøde fiske-pakora, krydret oksekebab og de mange smagfulde grøntsagsretter, som Indien også er kendt for. 

Du kan købe Dhaba Walla online, eller i din lokale boghandler.