Uncategorized

Påskeæg

Påskeæg

Michelle Kristensen er sundhedsguru på TV2 og i Alt for Damerne og er supergod til at lave mad der smager godt – selv om det er sundt. Det gælder også disse lækre påskeæg.

michelle

MARCIPAN
6 dl smuttede mandler
1/2 tsk. vaniljepulver
1 1/2 bæger pasteuriserede æggehvider
1/4 tsk. stevia

NOUGAT
222 g bagte hasselnødder
6 dadler (uden sten)
En knivspids stevia
Evt. lidt mælk

OVERTRÆK
100 g mørk chokolade, minimum 70%
evt. frysetørrede bær eller hakkede mandler

Marcipan: Tænd for ovnen på 100 grader. Smut mandlerne, og tør dem i ovnen i 30 min., så de er helt tørre. Hak de tørrede mandler fint i en blender. Tilsæt de øvrige ingredienser, og smag til med stevia. Tilsæt lidt mælk, hvis marcipanen er for tør.

Norgat: Kør alle ingredienserne sammen i en foodprocessor. Tilsæt lidt mølk, hvis blandingen virker meget tør. Form en lille kugle nougat, tryk marcipanen flad. og rul det uden om nougatkuglen. Tril ægget, så overfladen bliver glat. Kom æggene i fryseren i minimum 1 time. Smelt chokoladen over vandbad, og dyb æggene i den smeltede chokolade. Drys evt. med mandler, frysetørrede bær, eller hvad du ænsker, eller servér dem, som de er.

Opskriften er fra Michelle Kristensen bog MISSION SUND.

9788711321201-1

Du kan følge Michelle Kristensen her