Mad og drikke

Meyers brownies

Meyers brownies

Det er ikke nogen hemmelighed, at der sælges virkelig mange af de her brownies i Meyers deli og bageri. Selv tror Claus Meyer, at det skyldes det interessante forhold mellem chokolade og hvedemel. Spis dem til en kop kaffe eller til dessert med en kugle vaniljeis!

12-14 stk.

Ingredienser

100 g valnøddekerner
250 g Valrhona Guanaja 70 %, mørk chokolade
135 g smør
5 mellemstore æg
380 g sukker
65 g hvedemel
1,4 tsk. bagepulver
1,4 tsk. havsalt
2 spsk. kakaopulver

1 brownieform (24×24 cm)

Fremgangsmåde

1 Forvarm ovnen til 170 grader ved varmluft.

2 Hak valnødderne groft, og stil dem til side. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad.

3 Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt – og rør den smeltede chokolade-/smørblanding i æggene med en gummidejskraber. Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i dejen.

4 Hæld dejen i formen, som du forinden har beklædt med bagepapir. Bag brownien i ca. 40 minutter – den skal, som de fleste chokoladekager, tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. at når du stikker en strikkepind i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den.

5 Afkøl kagen i formen, og skær den ud i 12-14 brownies.

Fif
Disse brownies holder sig fint i 2-3 uger, hvis de opbevares i køleskabet.

Meyers brownies