Mad og drikke Grillkogebøger

Mad på grillen – her er 5 moderne grilltrends

Grilltrend, Grill, Mad, Kød, Madlavning, Kogebog, Weber, Grillmad, Personlighed, Grillmester

Jamie Purviance er én af USAs førende grilleksperter, og i Webers Store Amerikanske Grillkogebog giver han dig tidens top 5 grilltrends.

Grilltrend, Grill, Mad, Kød, Madlavning, Kogebog, Weber, Grillmad, Personlighed, Grillmester
Regionale forskellige i måden man griller på (især i USA), er blevet erstattet af personlige tilgange til dét at grille. Nu blander man lige dele opfindsomhed og kreativitet med hæderkronede traditioner. Unge kokke og amatørgrillmestre bruger de gamle teknikker, men tilsætter samtidig nye smagsgivere og opfinder nye opskrifter.

Grilltrend, Grill, Mad, Kød, Madlavning, Kogebog, Weber, Grillmad, Personlighed, Grillmester
Mange griller ikke længere bare for hyggens skyld. Siden 1989 har World Barbeque Association afholdt internationale grill-konkurrencer. I 2013 vandt det danske grill-landshold, Danish National BBQ Team, verdensmesterskabet i grillning efter at have fået en førsteplads i spareribs, en tredjeplads i kylling og fjerdepladser i shoulder (bedre kendt som pulled pork), brisket (en udskæring tæt på det danske oksespidsbryst) og dessert.

Grilltrend, Grill, Mad, Kød, Madlavning, Kogebog, Weber, Grillmad, Personlighed, Grillmester
I “gamle dage” brugte man enten træ eller kul, når man skulle grille. Men tiden er løbet fra det gamle brændsel. Gas er fremtiden når det handler om at grille, og i dag styres selv noget så gammeldags som en rygeovn af et termostatstyret gasfyr. Træet tilsættes nu mere for at give smag, end for at give egentlig varme.

Grilltrend, Grill, Mad, Kød, Madlavning, Kogebog, Weber, Grillmad, Personlighed, Grillmester
Før i tiden grillede man ofte kød, der var smurt ind i krydrede marinader og krydderier. Men i dag akkompagneres det grillede kød ofte af saucer og andre salgs tilbehør, der er sødet med sukker, melasse, honning eller sirup.

Grilltrend, Grill, Mad, Kød, Madlavning, Kogebog, Weber, Grillmad, Personlighed, Grillmester
Før i tiden var grillmad noget, der blev set ned på, fordi grillkødet ofte var de billigste udskæringer, forarbejdningen var rå og det var svært at spise med kniv og gaffel. Men i dag er sagen en anden. Ofte er der dyrt specialkød på menuen, måske endda sammen med økologisk tilbehør og mindst lige så specielle øl eller dyre vine.

Læs også de 3 lækre opskrifter fra bogen

Grillet tun med oliven-kapersvinaigrette

Kyllingelår med sød abrikos-hoisinglaze

Spareribs – den amerikanske legende på grillen

Grilltrend, Grill, Mad, Kød, Madlavning, Kogebog, Weber, Grillmad, Personlighed, Grillmester

Du kan læse meget mere om grilltrends og amerikanske grill-lækkerier i Webers store amerikanske grillkogebog, som kan købes som e-bog her eller lånes på biblioteket. Bogen indeholder mere end 120 opskrifter fra det autentiske amerikanske grillkøkkken – inspireret af klassikerne, udført på nye måder.

Webers Store Amerikanske Grillkogebog er skrevet af Jamie Purviance, én af Amerikas ledende grilleksperter og “Weber master griller”. Han er uddannet på Standford University og på The Culinary Insitute of America.