Bøger til teens Indefra

Lindhardt og Ringhof etablerer nyt forlag

Lindhardt og Ringhof etablerer forlaget Storyhouse som et selvstændigt imprint med Ole Sønnichsen som forlagschef.

Storyhouse kommer til at arbejde bredt med både fiktion, non-fiktion og børnelitteratur. Ambitionen er at skabe en lille handlekraftig redaktion, som kan rykke hurtigt på tendenser og dermed sikre, at forlagets titler altid ligger øverst på bestsellerlisterne,” siger Ole Sønnichsen.

”Jeg har arbejdet sammen med Ole i mange år og jeg ved, at han er en dygtig forlægger. Han får ting til at ske. Og han får 10 ideer om dagen. Nu giver vi ham helt frie hænder til at skabe et nyt forlag, til at udfordre det klassiske forlæggeri. Og det bliver skide sjovt at følge,” siger Lindhardt og Ringhofs adm. direktør, Lars Boesgaard.

Ole Sønnichsen har siden 2015 været forlagschef for Danmarks største børnebogsforlag Carlsen, og før det har han været journalist på Jyllands-Posten, formidlingschef på Kolding Bibliotek, redaktør på Gyldendal og selv skrevet adskillige bestsellere, om bl.a. Dirch Passer, Joachim Boldsen Ulf Pilgaard, Benny Andersen og om den store danske udvandring til Amerika for 100 år siden.

”Vi vil lave et nyt hurtigtaccelererende forlag, hvor man kan og må alt. Ole Sønnichsen har bevist, at han er helt usædvanligt handlekraftig. På kort tid har han fået vendt Carlsens udgivelsesprofil, organisation og forretningsmodel, samtidig har han udbygget samarbejdet med bl.a. Danmarks Radio, DBU, Euroman og Disney. Ole har stor redaktionel erfaring, en årelang indsigt i bogmarkedet, og så har han journalistisk tæft for den gode historie.”

”Udgivelserne skal være båret af troværdige, gennemarbejdede projekter med høj kvalitet, selv om de sigter efter den kommercielle del af bogmarkedet,” siger Ole Sønnichsen.

De første titler fra Storyhouse udkommer efter planen i 2018. Ny forlagschef for Carlsens offentliggøres snarest.