Børnebøger Carlsen

Lær at læse med de største danske håndboldstjerner

Håndboldhistorier, Mikkel Hansen

Er dit barn glad for at spille bold i frikvartererne, men knap så begejstret, når klokken ringer ind, og læselektionen begynder? Eller måske er læsekoden lige blevet knækket? Så er den nye letlæsningsserie Håndboldhistorier et perfekt match.

 

Sportsinteresserede piger og drenge kan nu lære at læse med store, danske håndboldstjerner som blandt andre Mikkel Hansen, Stine Jørgensen og Niklas Landin. Visionen med projektet er at skabe læseglæde hos de børn, der netop har knækket læsekoden, og som har brug for motiverende og spændende læsning, der rammer lige ned i deres interessefelt.

I bøgerne fortæller håndboldstjernerne om, hvordan de begyndte at spille håndbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulissen, når landsholdet er samlet.

Sidste år udkom letlæsningskonceptet Læs med landsholdetder havde de danske fodboldstjerner som hovedpersonerSerien blev en kæmpe succes og beviste, at børn holder fast i læsningen, når de får præsenteret bøger, der handler om den sport, de holder af, og de idoler de ser op til.

Ifølge forlagschef og forfatter bag bøgerne Ole Sønnichsen er der med god grund stor efterspørgsel på bøger til børn, der netop er begyndt at læse selv.

”Der findes ikke noget mere vigtigt i verden i verden end at skabe stærke læsere og læselyst blandt børn. Det her koncept hjælper dem til at fastholde interessen for læsning, fordi de kan spejle sig i de stjerner, de kender fra TV.”
– Ole Sønnichsen

Spillerne selv har været begejstrede for at være med i projektet. Herrelandsholdets anfører Niklas Landin er glad for at være en del af et projekt, som kan give flere børn mod på – og succes med læsning:

Niklas Landin, Håndboldhistorier”Ligesom håndbold er læsning med til at give en masse børn store oplevelser. Med de her bøger får endnu flere børn mulighed for at få gode læseoplevelser – samtidig med, at de kan komme tæt på håndbolden og den passion, vi spillere er drevet af.”

 

Da damelandsholdets højre back, Louise Burgaard, var barn, sad hun tit på håndboldhallens tomme tribune og overværede sin mors træning. I skødet havde hun en stak pixibøger, som hun stavede sig igennem, mens gummisålerne på spillernes sko hvinede mod halgulvet.

”Man kan godt sige, at læsning og håndbold på den måde altid har hængt sammen for mig, og det, at der så nu udkommer en bog med mig som hovedperson, er bare den allerstørste pigedrøm, der går i opfyldelse – næstefter det at spille i den rød-hvide trøje selvfølgelig”.

 

 

Bøgerne er alle fyldt med flotte fotos og masser af historier, facts og anekdoter fra håndboldspillernes liv.

For eksempel kan man læse om, hvordan Mikkel Hansens luftmadras tit løb tør for luft over natten, når han som barn var afsted til håndboldstævner. Alligevel var det noget af det bedste, han vidste. Eller man kan læse om dengang, han under OL i Kina, som en af holdets yngste spillere, fik lov at skyde det afgørende frikast i en kamp mod Rusland.

Man kan også læse om, hvordan damelandsholdets anfører Stine Jørgensen altid iklæder sig sin spillerdragt i en bestemt rækkefølge og sætter sit hår på en særlig måde for at blive ekstra fokuseret. Stine Jørgensen er begejstret for at være en del af Håndboldhistorier, og hun håber, at bøgerne kommer ud i mange børnefamilier:

Stine Jørgensen, Håndboldhistorier


”Hvis vi med vores bøger kan få nogle børn til at synes, det er sjovt at læse, så har vi opnået det, vi ville. Og hvis der så er en dreng eller pige, som tilmed får øjnene op for, at håndbold er fedt. Jamen så har vi bare vundet to gange.”

 

Overskuddet fra bøgerne går til en række projekter, som spillerne selv skal være med til at udvælge. I første omgang bliver der doneret 100,000 kroner.

Der udkommer i alt otte bøger. Hovedpersonerne er Stine Jørgensen, Mads Mensah, Louise Burgaard, Niklas Landin, Sandra Toft, Mikkel Hansen, Anne Mette Hansen og Rasmus Lauge. Bøgerne er produceret i et samarbejde med Dansk Håndboldforbund, børnebogsforlaget Carlsen og forlaget Storyhouse.

Håndboldhistorier, Mikkel Hansen

Bøgerne kan købes her eller hos din nærmeste boghandler fra d. 23. oktober 2018.

 

Bøgerne henvender sig til nye læsere fra 2. klasse.

LÆS OGSÅ: Læs med landsholdet – Kom tæt på Nicklas Bendtner, Pione Sisto og Thomas Delaney.

LÆS OGSÅ: Læs med landsholdet-overskud uddeles til skoleprojekter.