Krimi

Fabelagtig krimiserie af den islandske krimidronning Yrsa Sigurdardóttir

Den islandske krimidronning Yrsa Sigurðardóttir skriver med indlevelse i serien om det umage makkerpar efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja. Indtil videre er der udkommet tre bøger i krimiserien.

 

Huldar og Freyja serien: Spændingsfyldt islandsk krimi

Efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja bliver sat til at opklare sager om drab og forsvundne personer i Reykjavik. Begge karakterer er gode og troværdige personer, men samtidigt har de også deres fejl, hvilket er med til at gøre dem menneskelige. Med det islandske landskab som baggrund leverer Yrsa Sigurdardóttir dermed et pragteksemplar af en krimiserie. Serien holder læseren fanget fra start til slut med sin isnende ondskab og koldblodede monstre, der gemmer sig i skyggerne.

Huldar og Freyja serien, Yrsa Sigurdardóttir, DNA, hævn, islandsk krimi, krimi, krimiserie

Islandske Yrsa Sigurðardóttir vandt Palle Rosenkrantz-prisen i 2016 for den bedste udenlandske krimi for første bog i serien om makkerparret Huldar og Freyja.

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte bøger i Huldar og Freyja serien. Du kan også købe alle bøgerne i Huldar og Freyja-serien her.

 

Rækkefølgen i Huldar og Freyja serien

 

 1. DNA

Huldar og Freyja serien, Yrsa Sigurdardóttir, DNA, islandsk krimi, krimi, krimiserieEn ung kvinde bliver myrdet i sit hjem i Reykjavik. Det eneste vidne er hendes syvårige datter.

Da endnu en kvinde kort efter også bliver myrdet, mistænker politiet, at samme gerningsmand står bag begge mord.

Kort efter modtager en radioamatør en besynderlig og skræmmende melding, som knytter ham til begge ofre, og nysgerrigt begynder han at efterforske sagen på egen hånd.

Køb DNA online her eller hos din nærmeste boghandler.

 

 

 

2. Hævn

Huldar og Freyja serien, Yrsa Sigurdardóttir, hævn, islandsk krimi, krimi, krimiserie

En otteårig pige forsvinder en efterårsdag og efterlyses af politiet.

En teenagers mærkelige spådom dukker op i en tidskapsel, der blev forseglet og gravet ned ti år tidligere, og to makabre mord finder sted i Reykjavik. Politiet står på bar bund.

Efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja trækkes længere og længere ind i sagen og ind i morderens verden – men det viser sig, at intet er, som de tror.

Hævn er andet selvstændige bind i den spændingsfyldte serie om Huldar og Freyja.

Køb Hævn online her eller hos din nærmeste boghandler.

 

 

3. Tilgivelse

Yrsa sigurdardottir, Tilgivelse, krimi, islandsk krimi

En teenagepige bliver myrdet i en biograf, hvorefter hendes lig bliver slæbt ud i natten af en maskeret morder. Forinden har pigens skolekammerater modtaget en række gruopvækkende videoer fra pigens Snapchat, hvori hun beder om tilgivelse.

Da pigens krop bliver fundet, er den markeret med tallet “2”. Kort efter gentager det grufulde scenarie sig, da en teenagedreng bliver myrdet, hvis lig bliver markeret med tallet “3”.

Endnu en gang må efterforsker Huldar og børnepsykolog Freyja opklare intet mindre end to mord, samtidigt med at de må spørge sig selv, om der ligeledes findes et offer mærket med tallet “1”.

Køb Tilgivelse online her eller hos din nærmeste boghandler.

 

Læs også: Sigurðardóttir: “Mord er modbydeligt, men jeg skriver jo ikke en turistguide”