Fagbøger Mad og drikke Madværkstedet

ENKELT af Ottolenghi. Nutella-, sesam- og hasselnøddegifler

I ENKELT kræser stjernekok Yotam Ottolenghi for dine smagsløg, når han guider dig til lækre og enkle retter fra både det salte og det søde køkken. Få opskriften på hans nutella-, sesam- og hasselnøddegifler her.



Du kender det sikkert alt for godt. Du får gæster i morgen, og du vil gerne imponere med lækkert hjemmebag, men på den anden side havde du heller ikke planer om at skulle tilbringe flere timer i køkkenet.

Heldigvis behøver det slet ikke være så omstændigt at fremtrylle lækkerier. Her får du en opskrift på skønne nutella-, sesam- og hasselnøddegifler af Yotam Ottolenghi, der hverken kræver mange eller eksotiske ingredienser og samtidigt er overraskende lette at lave.

Giflerne er inspireret af et lignende stykke bagværk fra Landwer Café i Tel Aviv.


Ingredienser (10 styk)

1/4 pakke gær
Knap 3/4 dl (65 ml) lunkent vand
150 g proteinberiget hvedemel, plus ekstra til at drysse køkkenbordet med
1 1/2 tsk sukker
3 spsk olivenolie, plus ekstra til smøring
1/4 tsk salt
40 g hasselnødder uden hinder, ristede og grofthakkede
20 g sesamfrø, let ristede
150 g Nutella eller andet chokoladesmørepålæg (lunet let i mikroovnen eller på komfuret, til det er smørbart)
1 lille appelsin: riv 1 tsk
2 tsk flormelis


Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet, og rør derpå mel, sukker, salt og 2 spsk olie i, til dejen er jævn. Læg den derpå ud på et let oliesmurt køkkenbord, gnid også hænderne let med olie, og ælt dejen i 3 minutter, til den er blød og smidig. Brug en smule ekstra olie, hvis dejen giver sig til at klistre til bordet eller dine hænder. Læg den i en let oliesmurt skål, og læg et rent, fugtigt viskestykke over. Lad den hæve lunt i 40 minutter til næsten dobbelt størrelse.

Forvarm ovnen til 220° på varmluft.

Vend hasselnødder og sesamfrø sammen i en lille skål, men gem 1 spsk for sig.

Rul dejen ud på et let meldrysset køkkenbord til et rektangel på 30 x 40 cm med langsiden imod dig selv. Smør Nutellaen ud på dejpladen, men lad en bræmme på 2 cm være fri langs den fjerneste langside. Drys appelsinskallen jævnt over Nutellaen og drys så sesam- og hasselnøddeblandingen over. Rul nu dejen sammen fra den nærmeste langside og væk fra dig selv. Pensl rullen med den resterende spsk olie, drys den resterende spsk sesam- og nøddeblanding over, og tryk den let ned i dejen. Skær rullens ender til, og del den så i 10 stykker på 3 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad.

Bag dem i ovnen i 8 minutter, til de er gyldne. Drys dem med flormelissen, og lad dem køle lidt af.




ENKELT af Yotam Ottolenghi

Enkelt, Yotam Ottolenghi, Ottolenghi, nutella, opskrift med nutella,

Yotam Ottolenghi er stjernekokken, der revolutionerede det grønne køkken med sin sans for smagssammensætning. I denne bog viser han, hvordan store smagsoplevelser og madlavning kan gøres helt enkelt alt efter, hvordan du selv arbejder bedst i et køkken.

Er du typen, der vil lave hurtig mad med få ingredienser, holder du af at forberede maden i god tid eller foretrækker du, at lave ovnretter, der passer sig selv i timevis. Der er mulighed for det hele med denne bog.

Læs også: Ottolenghis kogebøger. Til dig der vil have madoplevelser udover det sædvanlige

Bogen indeholder 130 opskrifter på retter med både grøntsager, pasta, ris og nudler, fisk og kød. Du får desuden forslag til, hvordan retterne kan sættes sammen til lækre menuer, der kan bruges til brunch, frokost og middagsbordet.

Find ENKELT af Yotam Ottolenghi online her eller hos din lokale boghandler.



Jeg læser engelsk på Københavns Universitet og er studentermedhjælper i Lindhardt og Ringhofs marketingafdeling. Personligt læser jeg (næsten) alt, og jeg elsker at kunne være med til at give den gode læseoplevelse videre.