Lækre retter fra Grøn mad let at lave. Chili sin carne i tortillas

Det kan være svært at finde inspiration til lækre, grønne retter. I Grøn mad let at lave er der samlet en lang række velsmagende opskrifter på vegetarisk mad, der alle er lige til at gå til. Prøv eksempelvis denne opskrift på chili sin carne i tortillas.


Vegetarisk mad behøver ikke være kedeligt – tværtimod. I Grøn mad let at lave, den vegetariske udgave af den ikoniske kogebog God mad let at lave, får du inspiration til et væld af velsmagende, grønne smagsoplevelser.

SE OGSÅ: Lækre retter fra Grøn mad let at lave. Rispapirruller med dipsauce

Mange af bogens retter er inspireret af de sydeuropæiske, mellemøstlige og asiatiske køkkener, som har rige traditioner for vegetarisk mad. En anden madkultur, som også gør sig godt i det vegetariske køkken, er den sydamerikanske med dens mange krydderier og bælgfrugter. Bælgfrugter er grundet deres høje proteinindhold særligt vigtige, hvis man ikke spiser kød, og krydderierne er med til at give de neutrale bønner et ekstra pift.

Her får du opskriften på en varm og krydret chili sin carne i tortillas.


Ingredienser

8 store tortillas

Chili
500 sorte bønner (karton el. ds)
2 løg
4 fed hvidløg
2 røde chilier
2 røde peberfrugter
1 gulerod
1 pastinak
2 spsk olie
1 spsk tørret oregano
1½-2 spsk stødt spidskommen
2 laurbærblade
1 fl. (680 g) tomatpassata
2 spsk koncentreret tomatpuré
1 spsk rødvinseddike
salt og friskkværnet peber

Tilbehør
100 g. cheddarost til at drysse oven på
Guacamole
En frisk salat


Fremgangsmåde

Pil og hak løg og hvidløg. Skyl chili og peberfrugter og hak dem.

Skræl og riv gulerod og pastinak.

Svits alle grønsagerne ved stærk varme i en bred gryde eller sauterpande sammen med oregano, spidskommen og laurbær i ca. 5 minutter. Tilsæt tomatpassata og -puré, og krydr med salt og peber.

Læg låg på, og lad chilien simre 15 minutter.

Smag til med rødvinseddike, salt og peber – smagen skal være varm, stærk og krydret.

Fordel chilien på tortillas, rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.

Riv ost over, og gratiner retten på en af de øverste ribber i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter – til osten er let gylden.

Tip: Der kan bruges forskellige andre bønner eller man kan bruge tørrede bønner. de skal udblødes i koldt vand 10-12 timer og herefter koges i nyt vand som anvist på pakken.




Grøn mad let at lave

Grøn mad let at lave, grøn mad, vegetarisk mad, sund mad, vegetariske opskrifter, chili sin carne, chili sin carne i tortillas

Få mere end 100 opskrifter på lækre, sunde og vegetariske retter uden hokus pokus i Grøn mad let at lave, den vegetariske lillesøster til bestsellerkogebogen God mad let at lave.

Bogen er inddelt efter årstider, så du altid får brugt sæsonens friske råvarer. Udgangspunktet for kogebogen er, at maden skal smage godt, samtidigt med at opskrifterne både skal være sunde og lette at gå til.

Bogen består både af helt nyudviklede opskrifter samt de bedste vegetariske opskrifter fra God mad let at lave.

Du kan købe Grøn mad let at lave som e-bog, eller finde den på dit lokale bibliotek.





Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.